logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
Кафедра економіки та фінансів підприємства
logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
img

Співробітництво

економіки та фінансів підприємства

Наукові та науково-практичні зв'язки кафедри економіки та фінансів підприємства

Наукові та науково-практичні зв'язки кафедри реалізуються за такими напрямами:

1. Проведення представниками бізнесу відкритих лекцій, майстер-класів, тренінгів.   
    Впродовж останніх двох років у таких заходах взяли участь:

  • Роберт Бассіллі, засновник та член ради правління Ramsis Capital LLC (Green Bee Asset Management LLC, Mastergaz Ltd);
  • Курило Дмитро Володимирович, фінансовий директор холдингу «Баядера Груп»;
  • Короленко Микола Володимирович, засновник та директор компаній  ТОВ «Інвесткредит капітал», ГО «Фінансова стабільність», ТОВ «Центр фінансової медитації»;
  • Віктор Шевченко, генеральний директор групи логістичних компаній ZAMMLER;
  • Олена Шевченко, економіст відділу організації виробництва ПАТ «Фармак»;
  • Сисоєв Андрій Вікторович, СEO компанії  «Перший фінансовий архітектор»;
  • Наталія Логвін, PR директор компанії «modnaKasta»;
  • Лідія Суярко, директор ТОВ «ЛАССІ»  і ТОВ «ГІС КОСМЕТІК», засновник та керівник проекту  «UA Krasa»;
  • Сергій Конопліцький,  засновник Агенства контент-маркетингу CMdigital, канд. соціол. наук;
  • Юрій Бас, Regional Sales Training & Development Manager компанії «Japan Tobacco International» (JTI);
  • Апалькова Вікторія Валеріївна, керуючий партнер компанії  Business Format (BFC);
  • Богдан Фролов, product-manager Basic Care, компанія B.Braun Medical Ukraine LLC;
  • Олексій Поляков, менеджер податкового департаменту компанії «VEON», Нідерланди;
  • Ксенія Мороз, головний економіст ПАТ «Кредит Європа Банк»;
  • Олексій Геращенко, економіст, фінансовий директор ТОВ «Юг-Контракт», фінансовий консультант, викладач авторських курсів КМБШ;
  • Дар’я Чередніченко, начальник управління економічного аналізу АМКУ.

2. Участь фахівців-практиків у науково-практичних конференціях та круглих столах, що організовувались кафедрою.
    У травні 2017 р.  відбулась IX Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку підприємництва в Україні», в якій взяли участь представники органів державної влади, бізнесу, наукових, освітніх і громадських організацій. Серед доповідачів на пленарних засіданнях відзначились:

  • Власюк Володимир Степанович, директор ДП «Укрпромзовнішекспертиза», член ГС «Економічний дискусійний клуб»;
  • Рахматулліна Вікторія, директор з розвитку бізнесу UCCI Group  українського бізнес-центру в ОАЕ та Нігерії;
  • Чмир Олена Сергіївна, доктор економічних наук, професор, завідувач відділу сприяння інноваційному розвитку Державної наукової установи "Український інститут науково-технічної експертизи та інформації".
     

3. Виконання науково-дослідних робіт за замовленням підприємств:

  • у 2017 р. - розроблення науково-методичного забезпечення навчального тренінгу для демобілізованих та переселенців із зони АТО в рамках проекту "Допомагаючи іншим, допоможіть собі" на замовлення ПАТ "РайффайзенБанк Аваль";
  • у 2018 р. - проведення науково-дослідної роботи на тему «Розробка методичних підходів  до обґрунтування напрямів  та інструментів фінансового інжинірингу в системі фінансового менеджменту підприємства» на замовлення БМУ-3 ПАТ «Київметробуд».
     

4. Участь представників державних організацій та підприємств в екзаменаційних комісіях під час проведення кваліфікаційних екзаменів та захисту випускних кваліфікаційних робіт.
    У поточному навчальному році головами екзаменаційних комісій на кафедрі працювали:

  • Степанова О.В., старший науковий співробітник відділу державних фінансів ДУ «Інститут економіки та прогнозування НАН України, канд. екон. наук;
  • Обущак Т.А., головний бухгалтер ПАТ «Київзовніштранс», канд. екон. наук;
  • Чередніченко Д.В., начальник управління економічного аналізу АМКУ, канд. екон. наук.

5. Забезпечення спонсорської підтримки з боку підприємств та залучення фахівців-практиків до складу жюрі студентського конкурсу бізнес-проектів "Бізнес-трамплін".
    Впродовж останніх років спонсорську підтримку конкурсу надала французька компанія «L’Oreal Україна». У 2018 році до складу журі конкурсу увійшли:

  • Дубовий О. І. – бізнес-консультант МВА, директор агентства "D&D";
  • Нагієва В. – менеджер проектів мережі академічних бізнес-інкубаторів "YEP";
  • Струцинський О. А. – директор інноваційного холдингу "Sikorsky Challenge";
  • Підлісна Я. В. – начальник відділу інтелектуальної власності та підтримки винахідництва Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

6. Участь викладачів кафедри у грантах, що фінансуються закордонними організаціями.
    В рамках програми Європейського Союзу Еразмус+ "Навчальна (академічна) мобільність" викладачі кафедри здійснили викладання англійською мовою для французьких та іноземних студентів з таких дисциплін:

  • у 2017 р. – доц. Матусова О.М. – "Управління ризиками" в бізнес-школі "Ауденсія" м. Нант, Франція;
  • у 2018 р. – доц. Касьянова А.О. – "Управління вартістю підприємства" в університеті Гренобль Альпи, Франція.
     

7. Стажування викладачів кафедри у закордонних ЗВО:

  • у 2017 р. – доц. Афанасьєв К.М. та ст.викл. Андрієць В.С. –  Університет Центрального Ланкаширу, м. Престон, Великобританія.
     

8. Участь викладачів кафедри у всеукраїнських конкурсах наукових робіт та всеукраїнських олімпіадах.
    У поточному навчальному році:

  • зав. каф., проф. Блакита Г.В. – член галузевої Всеукраїнської конкурсної комісії з дисципліни «Економіка та управління підприємствами у Харківському державному університеті харчових технологій та член журі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Економіка підприємства»  у Національному університеті ім. Т.Г.Шевченка;
  • проф. Ситник Г.В. – член журі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Фінансовий менеджмент» в Луцькому національному технічному університеті;
  • доц. Трубей О.М. – член журі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Економіка підприємства", що проходить у Придніпровській державній академії будівництва та архітектури (м. Дніпро).
     

Партнери, з якими укладено меморандуми та договори про співпрацю

Підприємство-партнер Інформація про підприємство Спеціальність
ТОВ «Лореаль Україна»
https://www.loreal.ua/
L'Oréal Group — найбільша у світі компанія, що спеціалізується на косметиці. Компанія L'OREAL Україна була заснована в 2004 році.  Основні функції - маркетинг, комерція, фінанси, логістика та HR. Стратегія компанії з набору персоналу спрямована як на залучення фахівців з досвідом роботи, так і на розвиток молодих талантів. У L'OREAL Україна є кілька типів стажувань - літні практики, піврічні стажування в маркетингу, комерції та фінансах, а також Програма розвитку талантів Management Trainee program. 051 Економіка, спеціалізації: «Економіка бізнесу», «Корпоративні фінанси», «Фінансовий менеджмент», «Економіка та  безпека бізнесу»; 
073 Менеджмент, спеціалізація «Управління фінансами»
ТОВ «Баядера Логістик» https://bayaderagroup.com/ Входить до групи одного з найбільших алкогольних  холдингів східної Європи. Компанія спеціалізується на оптовій торгівлі напоями. Баядера логістик — найбільший дистрибутор алкогольної продукції в Україні — успішно працює на ринку з 1991р. Штат компанії налічує більше 3 тис. осіб. Наймасштабніша дистрибуційна мережа здійснює прямі поставки в 35 000 торгових точок країни. 26 філій у всіх регіонах України забезпечують представленість брендів холдингу в абсолютній більшості торгових точок і доставку продукції протягом 7 днів. Портфель брендів включає 20 власних та більше 65 залучених торгових марок. Автопарк компанії складається зі 140 вантажних автомобілів, а загальна площа складських приміщень перевищує 60 тис. м². 051 Економіка, спеціалізації: «Фінанси підприємства», «Фінансовий менеджмент»
ТОВ «Ашан Україна Гіпермаркет» https://www.auchan.ua/ «Ашан Україна» — український сегмент мережі супермаркетів та гіпермаркетів французької родини Auchan SA (штаб-квартира—Лілль,Франція). Компанія «Ашан Україна Гіпермаркет» працює в Україні більше 10 років та має у своєму складі ряд структурних підрозділів, серед яких, консалтингові, фінансові та будівельні компанії. АШАН Україна впроваджує нову для України концепцію – «гіпермаркет-дискаунтер». Мета компанії — покращувати купівельну спроможність своїх клієнтів. АШАН представлений у Києві, Кривому Розі, Запоріжжі, Львові, Одесі, Харкові, Чернівцях та Дніпрі. АШАН пропонує своїм клієнтам надзвичайно широкий вибір: продуктів харчування, товарів для дому, товарів для відпочинку, одягу та сезонних товарів. 051 Економіка, спеціалізація «Економіка торгівлі»
ТОВ «ЛАССІ» https://lass.prom.ua/ Мережа магазинів української косметики UA Krasa представляє більше 40 українських косметичних брендів. UA Krasa згуртувала сучасних українських виробників і максимально широко представляє на ринку кращі косметичні засоби по догляду за тілом, обличчям та волоссям. Товари представлено в спеціалізованих магазинах Києва та Львова. Засновницею компанії є  випускниця кафедри - Лідія Суярко. 051 Економіка, спеціалізація «Економіка підприємства»
ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YЕР) www.yepworld.org/ ГО «Платформа інноваційного партнерства» (YEP) — це перша в Україні мережа академічних бізнес-інкубаторів, яка наразі об’єднує провідні університети країни. Завдяки проекту YEP  на базі вишів зараз діє 25 підприємницьких клубів у різних областях України. Студенти та представники ЗВО отримують консультації з розвитку стартапів, методологічну та менторську підтримку, проходять тренінги. Для представників українських університетів  за підтримки Міністерства закордонних справ Естонії проводяться тренінги з інноваційного навчання у вищій освіті. Основна  ціль проекту – розвивати академічне підприємництво та інноваційну діяльність. 051 Економіка, всі спеціалізації кафедри
ПАТ «Київзовніштранс» kyivzovnishtrans.pat.ua/ Компанія займається перевезенням транзитних вантажів територією України у всіх напрямках, а також в країни Західної Європи, Східного регіону (Північна Корея, Монголія, Іран, Афганістан), по територіях країн Балтії, Молдови, Білорусії, Російської Федерації. Здійснює  експортно-імпортні і транзитні перевезення вантажів власним та залученим транспортом.  Товариство має ділові контакти з усіма Управліннями залізниць України, річковими і морськими судновласниками, річковими і морськими портами України, міжнародним аеропортом "Бориспіль", а також партнерів - експедиторів в багатьох країнах світу, що дозволяє вирішувати питання доставки вантажів «від дверей до дверей». ПАТ «Київзовніштранс» є членом Української Асоціації «Укрзовніштранс», АсМАП України, Торгово-Промислової палати України, Торгово-Промислової палати Києва, Асоціації митних брокерів і власників ліцензійних складів України, членом «SVT-GROUP», має сертифікат надійності Торгово-Промислової палати України. Технічна оснащеність підприємства дозволяє працювати на рівні провідних світових транспортно-експедиторських організацій світу. 051 Економіка, спеціалізація «Економічна  безпека підприємства»


Співробітництво поза договорами:

  • Український союз промисловців і підприємців –  участь у міжнародній науково-практичній конференції, що організовує кафедра;
  • Всеукраїнська спілка вчених-економістів –  участь у науково-практичній конференції, обмін інформаційними матеріалами;
  • Український фонд підтримки підприємництва –  участь у  міжнародній науково-практичній конференції, обмін інформаційними матеріалами;
  • Департамент з питань фінансового та економічного розвитку Секретаріату Кабінету Міністрів України –  обмін інформаційними та методичними матеріалами, проведення проблемних лекцій;
  • Державна служба статистики України –  отримання даних для проведення наукових досліджень;
  • Торгово-промислова палата України –  постійна участь у всіх заходах ТПП щодо питань розвитку підприємницької діяльності в Україні;
  • Науково-дослідний фінансовий інститут ДННУ "Академія фінансового управління" Міністерства фінансів України –  участь у міжнародній науково-практичній конференції, обмін матеріалами;
  • Одеський державний економічний університет –  участь у наукових конференціях, участь студентів в олімпіадах, рецензування наукових робіт;
  • Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана –  стажування викладачів, рецензування науково-методичних робіт, участь студентів в олімпіадах та конкурсах наукових робіт;
  • Харківський державний університет харчових технологій –  участь студентів в конкурсах наукових робіт, конференціях; зав. каф., проф. Блакита Г.В є членом галузевої Всеукраїнської конкурсної комісії з дисципліни «Економіка та управління підприємствами;
  • Національний університет ім. Т.Г.Шевченка, кафедра економіки підприємства – участь студентів в олімпіадах та конкурсах наукових робіт, наукових конференціях, рецензування наукових робіт; зав. каф., проф. Блакита Г.В. є членом журі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Економіка підприємства»;
  • Луцький національний технічний університет –  участь студентів в олімпіадах та конкурсах наукових робіт, проф. Ситник Г.В. є членом журі Всеукраїнської олімпіади з дисципліни «Фінансовий менеджмент»;
  • Придніпровська державна академія будівництва та архітектури (м. Дніпро)  – участь студентів в олімпіадах та конкурсах наукових робіт, доц. Трубей О.М.є членом журі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Економіка підприємства";
  • Факультет економіки та бізнесу Університету Миколаса Ромеріса, м. Вільнюс (Литва) –  розроблення проектів науково-дослідної роботи;
  • Державний університет прикладних наук, м. Клайпеда (Литва) –  розроблення проектів науково-дослідної роботи;
  • Краківський економічний університет, (Польща) – участь у наукових конференціях, спільних проектах;
  • ТОВ “Теско Сервіс” (мережа ресторанів “Два Гуся”) – стажування,  впровадження результатів НДР;
  • Мережа «МЕТРО» –  лекції, обмін інформацією, спільні дослідження, проходження практики студентами;
  • ТОВ «Інвест Кредит Капітал»  –  обмін інформацією, проведення лекцій, майстер-класів;
  • Компанія «PetroholdingInvest» – проведення відкритих лекції, майстер-класів, обмін інформацією, спільні дослідження, спільні дослідження;
  • ТОВ "Квіза трейд" («Велика Кишеня») – база практики, дипломне проектування, обмін інформацією, спільні дослідження;
  • ТОВ „Технології Управління Спайдер Україна” – обмін інформацією; формування баз практики студентів;
  • Канадська компанія “West house of commerce LTD» – обмін інформацією, проведення лекцій, майстер-класів, участь у науковій конференції;
  • ГО «Фінансова стабільність» – обмін інформацією, проведення лекцій, участь у міжнародній конференції;
  • Асоціація інвестиційних професіоналів «CFA Society Ukraine» – проведення лекцій, участь у міжнародному студентському конкурсі з інвестиційних досліджень;
  • ПАТ «Рітейл групп» – обмін інформацією, база практики, стажування студентів, працевлаштування студентів;
  • Компанія «360bound»  – обмін інформацією, участь у конкурсі "Бізнес-трамплін";
  • Агентство управлінського консалтингу «D&D»  – обмін інформацією, участь у конкурсі "Бізнес-трамплін";
  • Мережа академічних бізнес-інкубаторів «YEP» – лекції практикуючих фахівців, участь у конкурсі "Бізнес-трамплін".

28.03.2018
849
2575
остання редакція 03.02.2022
849