менеджменту готельно-ресторанного бізнесу
 |
БОВШ ЛЮДМИЛА АНДРІЇВНА
кандидат економічних наук, доцент
доцент кафедри менеджменту готельно-ресторанного бізнесу
e-mail: l.bovsh@knute.edu.ua
|
|
|
НАУКОВІ ПРОФІЛІ У МІЖНАРОДНИХ НАУКОМЕТРИЧНИХ БАЗАХ
ДАНИХ |
Scopus
ResearcherID
ORCID
Google Scholar
ResearchGate
|
|
|
СФЕРА НАУКОВИХ ІНТЕРЕСІВ |
Фундаментальні і прикладні дослідження у сфері
готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, зокрема, зелене
підприємництво, економічна політика та антикризове управління
діяльністю суб’єктів гостинності.
|
|
|
ДИСЦИПЛІНИ |
«Економіка готелів і ресторанів», «Стартап-тренінг»
|
|
|
АКАДЕМІЧНА КВАЛІФІКАЦІЯ |
-
Харківський державний університет харчування і торгівлі,
м. Харків
захист дисертації на здобуття наукового ступеня к.е.н. за
спеціальністю 08.00.04 «Економіка та управління підприємствами (за
видами економічної діяльності)». Тема дисертації: «Інвестиційна
політика підприємств готельного господарства», 2010 рік
-
Київський національний університет культури і мистецтв,
м. Київ
присвоєно вчене звання доцента кафедри соціально-економічних
дисциплін, 2015 рік.
|
ДОСВІД РОБОТИ |
- викладач економічних дисциплін, Київський технікум готельного
господарства (01.09.2002 – 5.04.2010 рр.);
- доцент кафедри маркетингу, ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна Академія
управління персоналом» (10.05.2010 – 03.03.2011 рр.);
- заступник завідувача кафедри маркетингу, ПрАТ «ВНЗ
«Міжрегіональна Академія управління персоналом»
(03.08.2011-31.08.2012 рр.);
- доцент кафедри соціально-економічних дисциплін, Київський
національний університет культури і мистецтв (1.09.2012 –
10.03.2014 рр.)
- завідувач кафедри соціально-економічних дисциплін, доцент
Київський національний університет культури і мистецтв (10.03.2014
– 31.08.2016 рр.)
- доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Київського
національного торговельно-економічного університету (5.09.2016 року
- по теперішній час).
- Стаж педагогічної роботи у ВНЗ ІІІ-ІV рівня акредитації на
посаді доцента – понад 15 років.
|
|
|
ОСНОВНІ ПУБЛІКАЦІЇ |
Наукові статті та публікації
- Карсекін В.І., Бовш Л.А. Інвестиційна політика в готельному
бізнесі: проблеми теорії і практики [Текст]: монографія / В.І.
Карсекін, Л.А. Бовш. – Харків: ХДУХТ, 2010. – 518 с.
(монографія).
- Бовш Л.А. Макроекономічна нестабільність та її вплив на
діяльність підприємств готельного господарства України// Актуальні
проблеми економіки - №11 – Київ, 2015. – С.172-180. (Scopus).
- Boiko M., Bosovska M., Vedmid N., Okhrimenko A. and Bovsh L.
(2018). Investment attractiveness of the Ukrainian tourism system /
Investment
Management and Financial Innovations. – 2017 – №15(4). – Р.
134-149. [Електронний ресурс]. – Режим доступу:
http://dx.doi.org/10.21511/imfi.15(4).2018.16 (Scopus).
- Bovsh, L. Hopkalo L, Rasulova A. (2023).
Digital Relationship Marketing Strategies of Medical Tourism
Entities. Integrating Digital Health Strategies for
Effective Administration. Chapter 8. – рр. 133-150.
DOI: 10.4018/978-1-6684-8337-4.
DOI: 10.4018/978-1-6684-8337-4 (Scopus).
- Mouloudj, K., Bouarar, A. C., Bovsh, L. A., Zikii, N., & Kebab,
M. (2023). Investigating the Antecedents of Eco-Friendly Vehicle
Purchase Intentions: An Extension of the Theory of Planned
Behavior. In R. Masengu, S. Bigirimana, O. Chiwaridzo, R. Bensson,
& C. Blossom (Eds.), Sustainable Marketing, Branding, and
Reputation Management: Strategies for a Greener
Future (pp. 1-16). IGI Global. https://doi.org/10.4018/979-8-3693-0019-0.ch001
(Scopus).
- Bovsh, L. A., Tkachuk T., Zikii, N., Mouloudj, K.,
&Chemseddine Bouarar А. (2024). of Hospitality Security Under
the Influence of Macro Trends. Cases on Security, Safety, and
Risk Management. Chapter 9. IGI Global, 228-257.
doi: https://doi.org/10.4018/979-8-3693-2675-6.ch009
(Scopus).
- Bovsh A. L., Mouloudj К.,Rasulova А.,Tkachuk Т.
(2024). Viral content in event management of hospitality and
socio-cultural activities. New Technologies in Virtual and Hybrid
Events. Chapter 12. IGI Global. URL DOI: 10.4018/979-8-3693-2272-7.ch012. (Scopus).
- Bovsh, L., Mouloudj, K., Bosovska М., Rasulova A., & Boiko М
(2024). Reputational compliance in the communicative online
environment of a hotel entity. Business Continuity and
Sustainability Management: Theories, Models and Processes.
Chapter 8. IGI Global. DOI:10.4018/979-8-3693-1658-0.ch009 (Scopus).
- Bovsh, L., Hopkalo L., Tonkonoh І., Mouloudj, K. (2024).
Sustainable Competitive Edge in Rehabilitation Hospitality:
Insights from Ukraine. Compelling Storytelling Narratives for
Sustainable Branding. Chapter 18. IGI Global.
DOI: 10.4018/979-8-3693-3326-6 (Scopus).
- Bouarar Ah., Mouloudj S., Rebbouh H., Bovsh L., Mouloudj К.,
Hopkalo L., Rasulova A. (2024). Antecedents of Sustainable
Agriculture Entrepreneurial Intentions: Extending the Theory of
Planned Behavior with Social Media Influencers. Digitizing Green
Entrepreneurship. IGI Global.
DOI:10.4018/979-8-3693-7442-9.ch008
(Scopus).
- Hopkalo L., Bovsh L., Rasulova A., Rasulov R., Kompanets К.
(2024). Foresight of the development of rural tourism in Ukraine in
the post-war period. Agricultural and Resource Economics Vol 10. No
2. – рр.. 5-30. https://are-journal.com/are/issue/view/38
(Scopus)
- Бовш Л., Расулова А., Расулов Р. (2024). Дизайн-менеджмент як
концепція ефективного проєктування бізнесу. Міжнародний
науково-практичний журнал Товари та ринки. 51, 3 (вересень
2024), 40–59. Doi: https://doi.org/10.31617/2.2024(51)03.
- Bovsh L. (2024). Outsource processing under staff shortage.
Scientia fructuosa;4 (156), 103-120. DOI: 10.31617/1.2024(156)06
Навчальні і навчально-методичні посібники
- Бовш Л.А. Економіка підприємства / Л.А. Бовш // Методичний
посібник для самостійного вивчення дисципліни для студентів денної
та заочної форм навчання спеціальності «Менеджмент організацій» –
К. : МАУП, 2010. – 264 с.
- Бовш Л.А. Організація та технологія обслуговування в
готелях / Л.А. Бовш //Методичні рекомендації до виконання курсової
роботи. – Київ: КУК, 2014. – 25 с.
- Бовш Л.А. Навчально-методичний комплекс дисципліни
«Готельний сервіс» / Л.А. Бовш // К.: КНУКіМ, 2015 – 18
с.
- Бовш Л.А. Навчально-методичний комплекс дисципліни «Економіка
підприємства» / Л.А. Бовш // К.: КНУКіМ, 2015 – 24 с.
- Бовш Л.А. Навчально-методичний комплекс дисципліни
«Макроекономіка» / Л.А. Бовш // К.: КНУКіМ, 2014 – 22
с.
- Бовш Л.А., Гопкало Л.М., ОхріменкоА.Г. Готельна справа / Л.А.
Бовш, Л.М. Гопкало, А.Г. Охріменко // Збірник тестів – К.: КНТЕУ,
2017. – 98 с.
|
|
|
ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ |
- Пряшівський університет, м. Пряшів; Академія
професійної освіти «Меркур», Словацька Республіка, 2019 рік
(сертифікат №001/2-219);
- ТОВ «Карібіан клуб», м. Київ, 2022 рік;
- Курс «Академічна доброчесність: онлайн-курс для викладачів»,
Prometheus (сертифікат від 03.08.2022 р.)
- Курс з підвищення кваліфікації «Менеджер готельно-ресторанного
бізнесу» Навчальний центр готельної та ресторанної справи Optima
Hotels and Resorts, 03.10-28.12.2023 (сертифікат №
47MFJM-CE000076)
- Курс з підвищення кваліфікації «Маркетинг ІТ-продуктів»,
ІТ-компанія «Genesis», м. Київ, Україна, липень-серпень 2023 р.
(сертифікат №156/082-2023).
- Курс з підвищення кваліфікації «Створення і розвиток
ІТ-продуктів», ІТ-компанія «Genesis», м. Київ, Україна, грудень
2024 р. (сертифікат №077/1112-2024)
|
|
|
ХОБІ |
інтелектуальні ігри, спорт, мистецтво |
остання редакція 15.01.2025