logo
Кафедра товарознавства та митної справи
Кафедра товарознавства та митної справи
logo
Кафедра товарознавства та митної справи
img

Магістратура - Митна справа

товарознавства та митної справи

Освітньо-професійна програма

МИТНА СПРАВА

Випускники освітньої програми володіють унікальним поєднанням знань зі здійснення митних процедур та виконання митних формальностей, проведення ідентифікації та експертизи товарів в міжнародній торгівлі та митних цілях, управління митними ризиками, що дозволять обіймати вищі посади в митних органах України або забезпечити досягнення значних успіхів підприємствам, задіяним у міжнародному ланцюзі постачання.


МЕТА ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ

Підготовка топменеджерів у сфері підприємництва та митної справи з метою забезпечення виконання завдань, покладених на Державну митну службу України, налагодження партнерських відносин бізнес – митниця в умовах євроінтеграції на основі здобутих знань й практичних навичок щодо спрощення митних процедур, виконання митних формальностей, проведення експертизи товарів у митних цілях та міжнародній торгівлі, управління митними ризиками, запобігання митним правопорушенням та контрабанді.


МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ (ПОСАДИ)

Керівні посади державних службовців в структурних підрозділах Держмитслужби (митниці, митні пости, відділи митного контролю та оформлення, відділи класифікації товарів, відділи контролю митної вартості та нарахування митних платежів), зокрема:

  • Головний державний інспектор
  • Начальник управління/митниці/ служби/ відділу (центральні органи виконавчої влади)
  • Державний експерт/ експерт із зовнішньоекономічних питань
  • Митний брокер
  • Агент з митного оформлення вантажів та товарів
  • Утримувач магазину безмитної торгівлі, митного складу
  • Фахівець-аналітик з дослідження товарного ринку
  • Можливість отримання спеціальних звань посадових осіб митних органів (інспектор митної служби, радник митної служби, державний радник митної служби тощо).

ПАРТНЕРИ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ, ЗАЛУЧЕНІ ДО ФОРМУВАННЯ ЗМІСТУ НАВЧАННЯ І ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ

Міністерство фінансів України (департамент митної політики), Державна митна служба України (центральний апарат), митниці Держмитслужби, Спеціалізована лабораторія з питань експертизи та досліджень Держмитслужби, митно-брокерські фірми, зовнішньоторговельні компанії, підприємства оптової та роздрібної торгівлі, логістики, послуг, зокрема: ТОВ «Епіцентр-К», група компаній «Фокстрот», ТОВ «Сільпо-фуд», ПрАТ «Нова лінія», ТОВ «Далет Брок», Повне товариство «Гарант-Сервіс» та інші.


ОСНОВНІ НАВЧАЛЬНІ ДИСЦИПЛІНИ (ПРЕДМЕТИ) 

Митні процедури. Митна безпека. Міжнародна торгівля. Експертиза в міжнародній торгівлі. Митна логістика. Адміністрування діяльності митних органів. Інтелектуальна власність. Ідентифікація та методи визначення фальсифікації товарів. Експертиза коштовностей та антикваріату. Експертиза паливно-мастильних матеріалів та транспортних засобів. Митне право. Міжнародне технічне регулювання та інші.


КОНКУРЕНТНІ ПЕРЕВАГИ

  • Участь у проєктах щодо створення кадрового резерву посадових осіб Держмитслужби, міжнародних проєктах і програмах, що реалізуються в ДТЕУ;
  • Залучення до освітнього процесу практиків департаменту митної політики Міністерства фінансів України; Держмитслужби (провідні фахівці департаментів митного контролю та оформлення товарів, структурних підрозділів митниць, Спеціалізованої лабораторії з питань експертизи та досліджень);
  • Практична підготовка в митних органах України, на підприємствах, що надають митно-посередницькі послуги;
  • Надсучасна навчально-матеріальна база європейського рівня (спеціалізовані кабінети та лабораторії для проведення наукових досліджень, навчальний кабінет митної справи);
  • Застосування інформаційних технологій у професійній діяльності (спеціалізовані програмні комплекси MD Office, QD Professional) для декларування товарів, визначення митної вартості, нарахування митних платежів).

22.03.2023
437281
1175
остання редакція 09.05.2023
437281