logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
logo
Кафедра інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки
img

1) Теми випускних кваліфікаційних проектів ОС «бакалавр» денної форми навчання

інженерії програмного забезпечення та кібербезпеки

Теми випускних кваліфікаційних проектів ОС «бакалавр»

денної форми навчання, наукові керівники та консультанти

спеціальності 121 "Інженерія програмного забезпечення" 6 та 7 групи 4 курсу ФІТ

№ з/п

ПІБ студента

Науковий керівник

Теми випускних кваліфікаційних робіт

Вступ

Андрусенко Валерій Павлович

Phd, доц.,Десятко А.М.

Програмна компонента інтелектуальної системи формування запитів стейкхолдерів IT-галузі

У сучасному світі інформаційні технології є неодмінною складовою будь-якої сфери діяльності. Особливо важливою стає роль інформаційних систем в IT-галузі, де вони забезпечують ефективне управління бізнес-процесами.

Актуальність. Веб-додаток та інтелектуальна система формування запитів стейкхолдерів IT-галузі пропонує ефективний та швидкий спосіб підібрати ідеальних кандидатів на вакансію в IT-компанію.

По-перше, автоматизація процесу підбору кандидатів дозволяє роботодавцям значно екномити час на ручному відборі.

По-друге, система дозволяє сформувати точний профіль вакансії з урахуванням різних критеріїв, завдяки чому будуть враховуватися навички, досвід, освіта та інші фактори для забезпечення точного підбору кандидатів.

Окрім цього, автоматична система підбору кандидатів може допомогти уникнути людських помилок, що можуть виникнути під час ручного відбору, оскільки вона аналізує дані об’єктивно та без упередженості.

Також, швидкий та ефективний процес підбору кандидатів на вакансії дозволяє роботодавцям швидше залучати талановитих IT-спеціалістів до своєї команди, тобто збільшувати свою конкуретноспроможність.

І останнє, але дуже важливе, така система дозволить шукати абсолютно різних за рівнем спеціалістів: від інтернів і молодших розробників до архітекторів. Це може значно спростити процес отримання нового місця роботи самим кандидатам.

Мета дослідження: проектування компоненти інтелектуальної системи.

Об’єкт дослідження: процес формування запитів в інформаційно-інтелектуальній системі.

Предмет дослідження: розробка програмного забезпечення формування запитів в інтелектуальній системі.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • дослідити теоретичну базу та існуючі дані про потреби стейкхолдерів;
  • визначити основні критерії вакансій;
  • спроектувати та розробити ефективну базу даних для зберігання даних кандидатів;
  • створити дизайн зручного інтерфейсу користувача;
  • розробити веб-додаток для формування рекомендованих кандидатів на основі критеріїв роботодавців.

Ауер Данііл Сергійович

асистент, Гнатченко Д.Д.

Програмний додаток контролю споживання спортивного харчування

Актуальність. Спортивне харчування відіграє важливу роль у досягненні оптимальної фізичної форми, покращенні результатів тренувань та відновленні організму після фізичних навантажень. Для досягнення цих цілей, спортсмени мають контролювати своє харчування, враховуючи специфіку тренувань та власні потреби в поживних речовинах.

В контексті розростаючого використання мобільних технологій і популярності смартфонів, розробка програмного додатку на платформі Android, що допомагає спортсменам контролювати споживання спортивного харчування, є актуальною та перспективною задачею. Такий додаток може спростити процес контролю та аналізу споживання харчових продуктів, допомагаючи спортсменам складати індивідуальні раціони та отримувати інформацію про вміст поживних речовин.

Метою є розробка програмного додатку на платформі Android для контролю споживання спортивного харчування. Додаток повинен надати спортсменам зручний інструмент для введення та обліку харчових продуктів, складання і збереження індивідуальних раціонів, аналізу даних про споживання та відображення статистики.

Об'єктом дослідження є програмний додаток, який розробляється з метою надання користувачам зручного та ефективного інструменту для контролю та ведення обліку споживання спортивних продуктів.

Предметом дослідження є методи та інструменти розробки програмного лолатку за контролем споживання спортивного харчування.

У дослідженні, пов'язаному з розробкою програмного додатку контролю споживання спортивного харчування, можуть бути застосовані наступні методи:

  1. Аналіз предметної області.
  2. Обґрунтування вибору програмних засобів.
  3. Проєктування та розробка програмного додатку контролю споживання спортивного харчування

Бараннік Олексій Олегович

к.т.н., доц., Власенко Л.О.

Веб-орієнтований додаток надання послуг з продажу комп‘ютерної електроніки

Актуальність. На сьогоднішній день у сучасному цифровому світі складно знайти людину, яка б не користувалася комп’ютером. Комп’ютерна техніка вже стала невід’ємною частиною нашого життя. З кожним роком користувачам пропонуються все більш нові та сучасні технології: операційні системи, ігри, інструментарії, різноманітні сервіси та багато іншого. Проте з вдосконаленням технологій збільшуються й вимоги до апаратного забезпечення, що формує потребу у покращенні свого PC. Щоб задовольнити свою потребу користувач йде в магазин та обирає такі комплектуючі для свого комп’ютера, які б відповідали вимогам сучасних технологій. Але навіщо йти в магазин якщо можна знайти та замовити усе необхідне на просторі інтернету. Саме після таких міркувань було прийнято рішення про розробку веб-додатка, що надавав би послуги з продажу комп’ютерних комплектуючих.

Мета дослідження: розробка веб-орієнтованого додатка надання послуг з продажу комп’ютерних комплектуючих, який дозволить швидко та зручно замовити необхідні товари через інтернет.

Об’єкт дослідження: веб-орієнтований додаток з надання послуг.

Предмет дослідження: розробка програмного додатка надання послуг з продажу комп’ютерної електроніки.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • дослідити ринок та описати предметну область;
  • обґрунтувати вибір програмної платформи реалізації веб-орієнтованого додатку»
  • створити зручний для користувачів інтерфейс і навігацію програмного додатку;
  • у веб-орієнтованому додатку створити докладну характеристику кожного товару;
  • реалізувати можливість сплачення покупок онлайн.

Валентенко Олександр Сергійович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л.

Веб-орієнтований додаток з використанням технологій Retrofit WebView та RemoteGi на платформі Android

Актуальність. У сучасному світі веб-орієнтовані додатки набувають все більшої популярності, оскільки вони дозволяють користувачам взаємодіяти з інформацією та сервісами з будь-якого місця та в будь-який час. Для розробки таких додатків на платформі Android існує багато технологій, які допомагають розробникам швидко та легко розробляти високоякісні додатки. Для досягнення поставленої мети, у роботі розглянуто наступні завдання: 

Аналіз можливостей технологій Retrofit, WebView та RemoteGist для розробки мобільних додатків на базі Android. 

Проектування мобільного додатку, який буде включати в себе функції, що задовольнять потреби користувачів. 

Розробка мобільного додатку з використанням технологій Retrofit, WebView та RemoteGist. 

Для розробки проекту було обрано програмне забезпечення IntelliJ IDEA, 
На думку автора це найкраще програмне забезпечення на ринку, яке дає змогу інтегрувати Android Studio. Також варто зазначити що, для розробки даного проекту буде достатньо безкоштовної версії цієї програми, а саме IntelliJ IDEA Community, ця версія містить у собі весь необхідний функціонал, та інструменти. 

Мета дослідження: взаємодія операційної системи Android з технологіями Retrofit, WebView, Remote Gist

Об’єкт дослідження: веб спроможності WebView та Android.

Предмет дослідження: технології Rertofit WebView .

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • створення веб орієнтованого додатку;
  • під`єднання до Retrofit та RemoteGist;
  • створення лаконічного дизайну.

Виноград Владислав Володимирович

к.е.н., доц., Франчук Т.М.

Інтерактивний веб-орієнтований додаток мережі автосалонів

Актуальність. У сучасних реаліях людство все більше і більше поринає у розвиток різного роду технологій, починаючи від машинобудування закінчуючи створенням та оснащенням майже усього штучним інтелектом і покоренням космосу.

Процес не залишається на місці і з кожним днем, тижнем, місяцем, роком, ми можемо спостерігати процес індустріалізації котрий представляється у вигляді: глобальних проектів; розробка, тестування та об’явлення нового винаходу або прориву у науці; розвитку великої кількості різних напрямів та сфер, котрі приносять не лише гроші бізнесу або державі, а й робити звичні для себе справи зовсім новим та незвичним способом, що лише йде на користь та пришвидшує досягнення бажаного результату, адже людство завжди прагнуло створювати та досліджувати щось нове задля спрощення життя і роблячи його набагато комфортнішим.

Проект орієнтується на одну з таких технологій, що проявляє найбільшу актуальність для будь-якої галузі, малого, великого бізнесу, різного роду закладів тощо, а саме розробка веб-застосунку. Оскільки все більше споживачів звертаються до мережі інтернету для пошуку будь-якої речі. Щоб задовольнити цей попит і забезпечити безперебійний досвід покупки, розробка веб-орієнтованих додатків стала суттєвою метою для мереж автосалонів, адже абсолютно ніяке підприємство не може обійтися без створення власного веб-сайту, що представляється одним із сучасних способів реклами вашого бренду та продукції, котре є у рази вигідніше ніж використовувати послуги реклами на телеканалах, радіо або інші альтернативи котрі надають рекламодавці, адже будь-хто в змозі зайти на вебсторінку з телефону, комп’ютеру чи іншого гаджету при наявності інтернет зв’язку та провести повне ознайомлення із продуктом чи виробником і виконати для себе оцінку сервісу в залежності від того, як вебсайт компанії вплинув та чи зацікавив клієнта. Зрештою, розробка веб-орієнтованої програми для мереж автосалонів відкриває величезні можливості як для клієнтів, так і для дилерів. Це відкриває неймовірний потенціал змінити традиційний досвід купівлі автомобіля, зробивши його більш зручним, ефективним та персоналізованим.

Основною метою проекту можна назвати створення зручної та доступної для використання платформи, на якій користувачи мають змогу знайти необхідний автомобіль, порівняти його характеристики та вибрати найбільш задовільний варіант, скориставшись онлайн-сервісами автосалонів.

Окрім основної мети, також можна виділити дослідження взаємодії користувачів з додатком та визначення їх вимог до нього. Для цього підходять такі методи як опитування та збіп відгуків, котрі допоможуть вдосконалити функціональність додатку та зробити його максимально зручним для користувачів задовольняючи всі їх примхи.

Проект буде реалізований за допомогою використання сучасних технологій та програмного забезпечення, що дозволить забезпечити швидку та надійну роботу додатку, а також зробити його доступним на різних платформах та пристроях.

Мета дослідження: полягає у створенні зручної та доступної для використання платформи, що дозволяє користувачам знайти необхідний автомобіль, порівняти його характеристики та вибрати найбільш підходящий варіант, скориставшись онлайн-сервісами автосалонів.

Об’єкт дослідження: інтерактивний веб-орієнтований додаток.

Предмет дослідження: розробка веб-орієнтованого додатку мережі автосалонів.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • аналіз сучасного стану ринку мережі автосалонів;
  • вибір інструментарію, архітектура та предметна область проекту;
  • реалізація веб-застосунку.

Вітер Владислав В’ячеславович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л.

Програмний додаток реалізації будівельної продукції

Актуальність. На сьогоднішній день будівельна промисловість є однією з найбільш активно розвиваючихся галузей. Швидкий темп зростання населення, розширення міських територій і зростаючі потреби в інфраструктурі створюють вимоги до ефективної реалізації будівельних проектів. Але, управління будівельною продукцією все ще залишається складною задачею, яка потребує удосконалення. Використання сучасних технологій та інструментів дозволить забезпечити точність, ефективність і прозорість у процесах планування, виконання та контролю будівельних проектів.

Метою проєкту є створення програмного додатку, для реалізації будівельної продукції, з використанням бази даних, Windows Forms та мовою програмування C#.

Об’єкт дослідження є програмне забезпечення  реалізації будівельної продукції.

Предмет дослідження є методи та інструменти розробки програмного забезпечення  реалізації будівельної продукції на основі аналізу, введених даних та їх ілюстрація.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • проаналізувати предметну область сучасного управління будівельною продукцією, а саме вивчення підходів, методів та інструментів, що використовуються в управлінні будівельними проектами
  • визначити функціональних та технічних вимог, які повинен виконувати програмний додаток;
  • розробити архітектуру програмного додатку;
  • розробити програмний додаток.

Волошин Ігор Ігорович

асистент, Гнатченко Д.Д.

Сервісне програмне забезпечення автоматизованого редагування файлів для ОС Windo

Актуальність. В сучасному світі, де велика кількість програмного забезпечення використовує XML файли для зберігання налаштувань та конфігурацій, створення спеціалізованого редактора XML файлів є актуальним та корисним завданням. Це особливо стосується таких сфер, як комп'ютерні ігри та програмне забезпечення відеокарт, де від налаштувань залежить продуктивність та якість зображення на екрані. Розробка програми для редагування XML файлів, в яких зберігаються настройки відеокарт компанії AMD, є одним з цікавих напрямків розробки в галузі комп'ютерних технологій.

Метою даної роботи є створення програми, яка дозволить користувачам легко та швидко редагувати настройки відеокарт AMD, збережені у вигляді XML файлів.

Об’єктом дослідження є сервісне програмне забезпечення автоматизованого редагування файлів.

Предметом дослідження є розробка програмного забезпечення та дизайну, вибір технологій для створення програми й реалізація функціоналу для роботи з XML файлами.Для досягнення даної мети необхідно:

  • вивчити структуру XML файлів;
  • вивчити специфіку роботи з налаштуваннями відеокарт AMD;
  • провести аналіз існуючих рішень для редагування XML файлів;
  • розробити алгоритми для зчитування, редагування та зберігання даних у цих файлах;
  • розглянути можливість інтеграції з іншими програмами та системами для полегшення процесу налаштування відеокарт.

Гармата Богдан Юрійович

к.т.н., доц., Власенко Л.О.

Програмний додаток реалізації цифрового медіа контенту 

Актуальність. На сьогодення досить стрімко розвивається ІТ технології за допомогою яких розповсюджують різні типи послуг та товарів. Також розвиток ІТ технологій спровокував створення нових типи товарів які існують тільки в цифровому вигляді. Наприклад створення різних програмних додатків, зображень в інтернеті, відео уроків для навчанню якоїсь професії, а також  створення розважальних відео. Такі типи товарів почали називати цифровим медіа контентом і він включає в себе досить обширний перелік товарів таких як відео-, аудіо- контент, зображення та інші Монетизація таких товарів є досить різною наприклад для додатків існують різні магазини в інтернеті також використовуються сайти, але за свої послуги вони вимагають сплачувати процент з продажів або оплатити деяку суму для додавання свого товару  на цю площадку для продажів. Тому досить активно почали створюватись додатки по продажу для конкретної компанії або людини, що створює продукт та потребує в його реалізації

Мета дослідження: є розробка та реалізація програмного додатку, який забезпечує функціональність цифрового медіа.

Об’єкт дослідження: цифровий медіа контент.

Предмет дослідження: процес розробки, реалізації та функціонування програмного додатку, який використовується для обробки та відтворення цифрового медіа контенту, а також оцінка його ефективності та можливостей застосування.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  1. розробка функціонального програмного додатка;
  2. вибір інструментів та шаблону проектування;
  3. проєктування архітектури бази даних
  4. опис способів захисту цифрового вмісту;
  5. розробка інтерфейсу користувача.

Гонтарь Микола Сергійович

к.е.н., доц., Франчук Т.М.

Веб-орієнтований додаток підприємства з ІТ аутсорсингу

Актуальність. Сучасний світ неможливо уявити без використання інтернету та комунікаційно-інформаційних технологій, що засвідчує широкі можливості для бізнесу у плані розширення свого впливу та долучення нових клієнтів. Інтернет-користувачі отримують необмежений доступ до інформації, товарів та послуг, використовуючи різноманітні веб-сайти та мобільні додатки.

З розвитком швидкості Інтернету та глобалізацією, підприємства все більше використовують інструменти віддаленого доступу та обслуговування. Веб-сайт став невід'ємною частиною бізнесу, слугуючи мостом між підприємством та його клієнтами. Однак, для ефективного управління цифровими ресурсами та технологіями, бізнесу часто потрібна професійна допомога.

У цьому контексті, IT-аутсорсинг виявляється потужним інструментом для підтримки та розвитку бізнесу. Він дозволяє підприємствам зосередитися на своїх основних компетенціях, делегуючи IT-функції зовнішнім постачальникам. Особливо це стає актуальним для малого та середнього бізнесу, який шукає гнучкі, прозорі та економічно вигідні рішення.

Мета дослідження: розробка веб-сайту для IT-аутсорсингової компанії GSYSTEMS, яка обслуговує малий та середній бізнес.

Об’єкт дослідження: веб-орієнтований додаток підприємства з ІТ аутсорсингу.

Предмет дослідження: основні аспекти розробки, впровадження та функціонування веб-орієнтованого додатка підприємства з ІТ аутсорсингу, включаючи його структуру, функціональність, технічні характеристики.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • детальний аналіз предметної області, зокрема, вивчення потреб та вимог до веб-сайтів IT-аутсорсингових компаній;
  • визначення основних функцій та вимог до веб-сайту компанії GSYSTEMS;
  • розробка дизайну та структури веб-сайту на основі проведеного аналізу;
  • реалізація прототипу веб-сайту за допомогою сучасних технологій веб-розробки.

Доля Олексій Сергійович

к.т.н., доц., Власенко Л.О.

Програмний додаток торговельного підприємства з реалізації спортивного харчування

Актуальність. Харчова промисловість завжди була життєво важливим сектором економіки будь-якої країни. Вона відіграє вирішальну роль у забезпеченні населення продуктами харчування та створює можливості для працевлаштування багатьох людей. Зі зростанням популярності фітнесу та спорту значно збільшився попит на продукти спортивного харчування. Ринок продуктів спортивного харчування неухильно зростає протягом багатьох років, і очікується, що в найближчі роки він зростатиме ще більше.

Ринок спортивного харчування є прибутковим сектором для підприємців, які хочуть розпочати свій бізнес. Однак ведення успішного бізнесу зі спортивного харчування може бути складним завданням, особливо якщо підприємцю бракує необхідних ресурсів для ефективного управління бізнесом. В останні роки програмне забезпечення відіграє життєво важливу роль в управлінні бізнесом у різних галузях. Тому використання програмного забезпечення в управлінні бізнесом спортивного харчування може забезпечити конкурентну перевагу бізнесу.

Метою цього проекту є розробка програмного додатка, яке допоможе підприємцям ефективно управляти своїм бізнесом спортивного харчування. Програмний додаток буде розроблено з урахуванням специфічних потреб бізнесу спортивного харчування, таких як управління запасами, управління продажами та управління взаємовідносинами з клієнтами.

Об’єкт дослідження: клієнт-орієнтований додаток торговельного підприємства.

Предмет дослідження: розробка, впровадження та функціонування програмного додатку, яка сприяє оптимізації та покращенню процесів управління та реалізації спортивного харчування на даному торговельному підприємстві.

Завдання дослідження:

  • обґрунтування та опис вимог до програмного додатку;
  • проєктування архітектури програмного додатка;
  • опис моделей бази даних та дизайну користувацького інтерфейсу;
  • розробка програмного додатка, включаючи управління запасами, управління продажами та управління взаємовідносинами з клієнтами;
  • тестування програмного додатку.

Дорощук Ігор Олегович

асистент, Гнатченко Д.Д.

Веб-орієнтований додаток обліку відвідування занять здобувачами освіти на платформі ASPI.NET

Актуальність. Розвиток інформаційних технологій у наш час призводить до того, що застарілі підходи до роботи викладачів в закладах вищої освіти стають менш ефективними. Через це більшість викладачів починають використовувати різні інструменти для обліку студентів, контролю їх успішності та організації цих даних на кафедрах.

Через це розробка веб-орієнтованого додатку ведення обліку відвідуваності занять необхідна та актуальна в теперішніх умовах.

Всі дані про студентів зберігаються в деканаті, і кожного разу, коли викладачі мають потребу у певній інформації про студента, вони змушені звертатися до працівників деканату, що викликає зайві витрати їхнього часу.

В архівах закладів вищої освіти зберігається значна кількість даних про студентів. Тому для кожної кафедри важливо мати систему обліку студентів, яка є засобом моніторингу. Правильно розроблена система обліку студентів допомагає викладачам економити час на пошуку необхідної інформації.

На даний час існують універсальні системи для ведення обліку відвідуваності, але більша частина з них або розташовуються на платних інтернет ресурсах, або включають в себе надлишковий функціонал, це спричиняє виникнення різного виду проблем з налаштуванням цих систем для вирішення задач, пов'язаних з обліком студентів конкретної кафедри.

Метою створення програмного продукту є розробка веб-орієнтованого додатку ведення обліку відвідуваності занять здобувачами освіти, який буде допомагати викладачам вести облік студентів, результати їх успішності/неуспішності.

Об’єктом дослідження є веб-орієнтований додаток на платформі ASPI.NET.

Предметом дослідження є процес проектування та розробки веб орієнтованого додатку з базою даних для університету.

Завданням дослідження є:

  • аналіз предметної області;
  • проектування та моделювання програмного забезпечення;
  • вибір мови програмування;
  • створення зручного, інтуїтивно зрозумілого веб-орієнтованого додатку.

Єгоров Денис Володимирович

к.пед.н., доц., Жирова Т.О.

Програмний модуль парсингу сайта OLX

Актуальність програмного модуля синтаксичного аналізу для сайту OLX, спеціально розробленого на мові програмування C#, зумовлена насамперед зростаючою важливістю даних у прийнятті рішень, універсальністю мови C# та багатством інформації, доступної на платформі OLX.

У сучасну цифрову епоху дані стали основою процесів прийняття рішень у різних галузях, дисциплінах і контекстах. Від маркетингових досліджень і конкурентного аналізу до вивчення поведінки клієнтів і прогнозування тенденцій - здатність збирати, аналізувати та інтерпретувати дані ще ніколи не була такою важливою. Тому інструменти, які сприяють ефективному та точному вилученню даних, мають величезну цінність.

OLX, як всесвітньо визнаний онлайн-майданчик, зберігає величезний масив даних. Ці дані, за умови їх правильної обробки та аналізу, можуть надати важливу інформацію про ринкові тенденції, вподобання клієнтів та економічні показники. Однак, величезний обсяг і різноманітність даних на OLX вимагають спеціалізованого інструменту парсингу, який може впоратися з цією складністю, забезпечуючи при цьому точність.

Таким чином, актуальність програмного модуля синтаксичного аналізу на C# для сайту OLX підкреслюється зростаючим попитом на інсайти на основі даних, багатством даних, доступних на OLX, і можливостями мови C# для створення ефективних і надійних інструментів синтаксичного аналізу.

Метою дослідження є розробка програмного модуля синтаксичного аналізу для сайту OLX, розробленого на мові програмування C#, стосується ширших наслідків, потенційних майбутніх розробок і застосувань цього проекту.

Об'єктом дослідження програмний модуль парсингу сайту OLX.

Предметом дослідження є розробка програмного модуля парсингу для сайту OLX за допомогою мови програмування C#.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • аналіз вимог до програмного забезпечення;
  • моделювання архітектури програмного забезпечення;
  • реалізація програмного модулю парсингу сайту;
  • опис вимог до технічної підтримки;
  • опис вимог до програмного забезпечення.

Каранський Олег Олегович

к.пед.н., доц., Жирова Т.О.

Веб-орієнтований додаток управління графіком робочих змін персоналу

Актуальність. Ефективне управління кадровими змінами має вирішальне значення для компаній, які хочуть залишатися конкурентоспроможними та гнучкими в сучасному швидкоплинному бізнес-середовищі. Ефективна координація кадрових змін, включно з новими працівниками, розподілом змін, управлінням відпустками та розподілом ролей, має вирішальне значення для забезпечення безперебійної роботи та максимізації ефективності. Традиційно кадрові зміни здійснювалися за допомогою ручних процесів і фрагментованих каналів зв'язку, що призводило до неефективності, помилок і затримок. Однак з появою веб-технологій з'явилася чудова можливість докорінно змінити процес планування та управління кадровими змінами.

Цей проект сфокусований на розробці та впровадженні веб-додатку, спеціально розробленого для оптимізації та покращення управління кадровими змінами. Використовуючи можливості веб-технологій та інтегруючи їх з методами управління персоналом, рішення має на меті підвищити ефективність, прозорість та загальну результативність управління кадровими змінами в організаціях.

Розроблюваний веб-додаток надає централізовану платформу, доступну для всіх зацікавлених сторін, залучених до управління змінами персоналу, включаючи менеджерів, відділи кадрів і самих співробітників. Ця система дає можливість організаціям ефективно розподіляти ресурси, оптимізувати робочі графіки та мінімізувати збої, що в кінцевому підсумку призводить до підвищення продуктивності та задоволеності працівників.

Мета дослідження: аналіз методів розробки програм, розробка та тестування веб-додатку для управління графіком робочих змін персоналу.

Об’єкт дослідження: методи проектування та технології створення веб-додатків.

Предмет дослідження: розробка програмного модулю управління графіком робочих змін персоналу у середовищі Visual Studio Code.

Завдання дослідження:

· аналіз наявних  систем керування робочими змінами;

· розробка архітектури веб-ресурсу;

· розробка користувацького модулю;

· розробка інтерфейсу взаємодії з базою даних;

· тестування роботи програмного продукту.

Касьян Ярослав Ігорович

к.е.н., доц., Франчук Т.М.

Веб-орієнтований додаток торговельного підприємства з реалізації цифрових  гаджетів

Актуальність. Ще зовсім недавно інформаційні технології не грали такої важливої ролі для успіху бізнесу. Тепер, після вступу в нове тисячоліття та епоху розвитку Інтернету, відділити сам бізнес від інформаційних технологій практично неможливо.

Розвиток ринкових відносин та вдосконалення інформаційних технологій спричинили появу багатьох нових видів бізнесу, одним з яких є Інтернет-торгівля.

Торгівля через Інтернет дозволяє істотно знизити вартість продукції, оскільки відпадають потреби в утриманні торгових площ, придбанні торгівельного обладнання, не потрібно утримувати торгівельний персонал тощо. Крім того, споживач у реальному масштабі часу може переглянути номенклатуру продукції, що реалізується, швидко знайти потрібний товар, вияснити його характеристики, ознайомитися з відгуками інших споживачів, обрати зручний спосіб і час доставки товару, провести платежі через Інтернет

З кожним роком в Україні стає популярними Інтернет-замовлення. Тому даний продукт на сьогоднішній день стає актуальним і з кожним днем інтернет-магазини розробляються більш якісними і простими в використанні.

Основна мета проекту полягає у створенні зручної та доступної для використання платформи, що дозволяє користувачам знайти необхідний цифровий гаджет, вибрати з асортименту потрібний товар, та замовити не виходячи з дому.

Мета проєкту полягає у створення цифрового інструменту, який допоможе користувачам ефективно здійснювати вибір необхідних цифрових гаджетів, порівняти їх характеристики та вибрати найбільш підходящий варіант.

Об’єкт дослідження веб-орієнтований додаток торговельного підприємства.

Предмет дослідження: процес розробки та впровадження інтерактивного веб-орієнтованого додатку для реалізації цифрових гаджетів.

Задачі дослідження:

  • аналіз існуючих веб-додаткі з реалізації цифрових гаджетів;
  • опис предметної області, вибору та обгрунтуванню засобів для створення застосунку;
  • опис архітектурної складової застосунку;
  • розробка графічного макету додатку;
  • розробка бази даних;
  • проєктування та реалізація веб-орієнтованого додатку.         

Компанець Денис Олександрович

к.пед.н., доц., Котенко Н.О.

Веб-орієнтований  додаток приюту для тварин

Актуальність Приют для тварин відіграють важливу роль у нашому суспільстві, забезпечуючи безпечний та турботливий притулок для тварин, які втратили своїх господарів або були кинуті на вулиці. Проте управління притулком для тварин може бути складним завданням, особливо коли йдеться про управління великою кількістю тварин, персоналом, волонтерами, фінансами та ресурсами.

У цій роботі буде розроблено веб-орієнтований додаток приюту для тварин, який може допомогти спростити управління притулком і підвищити ефективність роботи. Ми розглянемо різні функції та можливості, які можуть бути включені в додаток, включаючи управління тваринами, персоналом, волонтерами та ресурсами, а також пошук будинку для тварин та спілкування із спільнотою.

Мета дослідження – аналіз можливостей, які надають веб-орієнтовані додатки в контексті організації роботи приютів для тварин, виявлення їх переваг та недоліків. Систематизація існуючих підходів до розробки веб-додатків. Практична реалізація веб-додатку притулку для тварин.

Об‘єктом дослідження є веб-орієнтований  додаток приюту.

Предметом дослідження є методи, засоби проектування та розробки програмного додатку притулку для тварин.

Завдання дослідження:

  • аналітичний огляд предметної області;
  • опис вимог до структури та функціонування програмного додатку;
  • розглянути існуючі веб-додатки притулків для тварин, проаналізувати їх сильні та слабкі сторони;
  • опис технічного завдання;
  • розробка веб-додатку притулку для тварин.

Крупко Тарас Сергійович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л

Програмний модуль «Lit’s Talk» соціальної мережі

Актуальність. Соціальні мережі є важливою складовою сучасної соціальної взаємодії та комунікації. Важливою складовою соціальних мереж є онлайн-чати, які дозволяють легко спілкуватися будь-де і будь-коли та пропонують широкий спектр переваг як для приватних осіб, так і для компаній.

Спілкування в режимі реального часу - одна з ключових переваг онлайн-спілкування. Онлайн-чати дозволяють користувачам миттєво  розпочинати розмову, що дає змогу обмінюватися ідеями та думками швидше та ефективніше, ніж за допомогою електронної пошти.

Онлайн-чати також забезпечують зручність, дозволяючи користувачам спілкуватися один з одним з пристроїв таких як комп’ютери, мобільні телефони та планшети, незалежно від відстані, місцезнаходження. Онлайн-чати також зачасту безкоштовні, що робить їх доступним інструментом спілкування як для окремих осіб, так і для корпорацій.

Онлайн-чати дають багато переваг, але вони також мають деякі недоліки, про які повинні знати як користувачі, так і постачальники послуг.

Розуміючи складність вищезазначеного питання, безумовно та об’єктивно його вирішення можна змоделювати на прикладі розробки програмного модуля соціальної мережі.

Мета дослідження: розробити програмний модуль соціальної мережі.

Об’єкт дослідження: процес спілкування в програмному модулю соціальної мережі.

Предмет дослідження: розробка програмного модулю соціальної мережі.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • проаналізувати наявні програмні забезпечення;
  • розробити технічне завдання;
  • побудувати архітектуру програмного модуля;
  • розробити програмний модуль соціальної мережі.

Максимчук Роман Васильович

асистент, Хорльська К.В.

Програмні компонента  POS-рішення  «SkyService» для підприємства сільського господарства

Актуальність. У сучасному сільському господарстві виникає потреба в ефективному управлінні та автоматизації бізнес-процесів. Одним з ключових аспектів є точний облік та контроль за продажами та складськими запасами. В цьому контексті POS-рішення, спеціалізоване програмне забезпечення для точок продажу, стає важливим інструментом для підприємств сільського господарства.

Метою даної дипломної роботи є розробка програмної компоненти POS-рішення під назвою "SkyService" для підприємств сільського господарства. Розглядаються основні функціональні вимоги та особливості, необхідні для ефективного управління продажами, складським обліком та аналізом даних в цій сфері.

Об’єктом дослідження є програмна компонента POS-рішення "SkyService".

Предметом дослідження є розробка програмного додатку для сільськогосподарського підприємства, з метою оптимізації бізнес-процесів в сільському господарстві, зокрема, управління продажами та складським обліком.

Для досягнення поставленої мети роботи визначено наступні завдання:

  • навести характеристику POS-рішень;
  • визначити особливості POS-рішень в сільськогосподарській сфері;
  • скласти технічне завдання;
  • визначити чинники, що визначають хід і результати роботи програмної компоненти POS-рішення

Огороднік Данііл Юрійович

к.пед.н., доц., Жирова Т.О.

Програмний модуль інформаційної системи мережи сучасних піцерій

Актуальність. Сучасний ринок ресторанного бізнесу характеризується жорсткою конкуренцією, що вимагає від підприємств швидкого та ефективного реагування на потреби клієнтів. Одним із чинників успіху є забезпечення якісного та швидкого обслуговування, а також ефективного управління складом та продажами товарів. З цією метою, багато ресторанів використовують різноманітні програмні засоби для автоматизації процесів управління.

Одним із найбільш актуальних напрямків розвитку програмного забезпечення є створення програмного модулю управління товарами у ресторані.

Метою дослідження є розробка програмного модулю управління товарами у ресторані, який буде допомагати автоматизувати процеси управління складом та продажами товарів, зменшувати кількість помилок при обліку та контролю за залишками товарів, підвищувати ефективність управління рестораном в цілому та покращувати якість обслуговування.

Об’єкт дослідження: програмний модуль інформаційної системи.

Предмет дослідження: методи і засоби розробки програмного модулю управління товарами у ресторані.

Для досягнення цієї мети необхідно вирішити наступні завдання:

  • проаналізувати основні процеси управління складом у ресторані;
  • визначити потреби та вимоги до програмного модулю управління товарами у ресторані;
  • розробити технічне завдання на розробку програмного модулю;
  • вибрати оптимальні технології та інструменти для розробки програмного модулю;
  • розробити програмний модуль управління товарами у ресторані;
  • протестувати та впровадити програмний модуль управління товарами у ресторані.

Поспелов Юрій Олегович

асистент, Хорольська К.В.

Програмний модуль торговельного підприємства з продажу смартфонів

Актуальність. В сучасному світі швидкого технологічного розвитку, торговельні підприємства, що займаються продажем смартфонів, стикаються з викликами і необхідністю ефективного управління своїми процесами. Швидкі зміни на ринку, зростання конкуренції та зміна вимог споживачів ставлять підприємства перед необхідністю пристосовуватися та забезпечувати високу якість обслуговування своїх клієнтів. В цьому контексті розробка програмного модуля для торговельного підприємства, спеціалізованого на продажу смартфонів, набуває особливої актуальності.

Метою дослідження є розробка програмного модуля, який допоможе оптимізувати та автоматизувати процеси продажу смартфонів в торговельному підприємстві. Цей модуль буде спрямований на поліпшення роботи з клієнтами, контролю за складом товарів, організацію замовлень та ведення обліку продажів. Результатом роботи буде готовий програмний продукт, що забезпечить підприємство надійним та ефективним інструментом для підтримки своєї діяльності.

Об’єктом дослідження є сучасні технології програмування та програмні платформи.

Предметом дослідження є інструменти розробки програмного модуля, який забезпечить зручне та ефективне ведення торговельної діяльності підприємства з продажу смартфонів. Модуль буде включати функціональні можливості, що відповідають потребам торговельного підприємства.

Для досягнення поставленої мети роботи визначено наступні завдання:

  • здійснити загальний огляд програмних модулів торговельних підприємств;
  • визначити особливості розробки та впровадження програмних модулів торговельних підприємств;
  • скласти технічне завдання;
  • визначити чинники, що визначають хід і результати роботи програмного модуля торговельного підприємства з продажу смартфонів;
  • дослідити інструменти розробки програмного модуля торговельного підприємства з продажу смартфонів;
  • розкрити функціональні характеристики розробленого програмного модуля торговельного підприємства з продажу смартфонів;
  • визначити особливості впровадження програмного модуля торговельного підприємства з продажу смартфонів.

Руденко Вадим Юрійович

асистент, Хорольська К.В.

Програмний додаток контролю виконання завдань команди аутсорс-компанії

  1. В сучасному технологічному контексті, де стрімкість розвитку інформаційних технологій є невід'ємним аспектом, ефективне управління процесами перетворюється на одну з ключових детермінант успіху будь-якої аутсорс-компанії. Раціоналізація робочого процесу, суворий контроль та систематичне моніторинг виконання завдань визначають продуктивність організації, стимулюючи її конкурентні переваги на ринку. Відсутність або неефективність такого контролю можуть призвести до деградації продуктивності, простоїв у виконанні завдань і до потенційної втрати бізнесу.

Освітлюючи вищезгадане, актуальність розробки програмного додатку для контролю виконання завдань в аутсорс-компанії виступає незаперечною. Попит на такі системи поширюється в усіх сферах діяльності: від IT-компаній до послуг, промисловості та освіти. Проективований додаток спрямований на оптимізацію робочого процесу, покращення комунікації в команді та підвищення продуктивності праці.

Сучасний спектр програмних продуктів, представлених для управління проектами та завданнями, включає широкий вибір інструментів, зокрема Trello, Asana, Jira та інші. Ці інструменти мають розширений набір функцій, проте можуть виявитися складними для користувачів без технічної освіти або не відповідати специфічним вимогам окремих аутсорс-компаній.

Інтегральність, простота використання, адаптація до вимог конкретного бізнесу та можливість інтеграції з іншими системами стануть ключовими відмінностями представленого програмного додатка. Основні технічні характеристикипродуктувключаютьгнучкістьналаштувань,інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, здатність ефективно відстежувати процеси та стан завдань, а також систему сповіщень для своєчасного виконання завдань. Програмний додаток буде розроблено з використанням сучасних технологій, що забезпечать його надійність, швидкість роботи та безпеку даних.

Мета проекту: розробка ефективного програмного додатку для контролю виконання завдань аутсорс-компанії, який би враховував специфіку та потреби її працівників.

Об’єкт дослідження: програмна платформа IT-компаній.

Предмет дослідження: розробка програмного додатку контролю виконання завдання аутсорс-компанії.            

Завдання проекту:

  • проаналізувати існуючі програмні рішення;
  • визначити основні вимоги до програмного додатка;
  • розробити технічні характеристики та функціональні можливості додатка;
  • розробити програмний додаток і провести його тестування.

Саргсян Арман Гегамович

Phd, доц.,Десятко А.М.

Агрегатор ЗВО для здобувачів вищої освіти на платформі ASP.NET

Актуальність. Сучасний світ постійно розвивається, тому все більше людей прагнуть здобути вищу освіту для того, щоб мати конкурентоспроможність на ринку праці. Але при великому розмаїтті закладів вищої освіти та їх програм, майбутнім студентам та здобувачам вищої освіти стає все важче знайти інформацію про них та порівняти різні варіанти.

Один з можливих варіантів розв'язання цієї проблеми – це створення агрегатора ЗВО, який дозволить зібрати інформацію про різні заклади вищої освіти та їх програми в одному місці.

У даному дослідженні пропонується розглянути процес розробки агрегатора ЗВО з використанням платформи ASP.NET для серверної сторони та бібліотеки React для користувацького інтерфейсу. Ціль цієї випускної роботи є розробка веборієнтованого додатка, який дозволить студентам та здобувачам вищої освіти швидко та легко знайти інформацію про різні заклади вищої освіти та їх програми. Під час роботи буде повність описано процес проєктування та розробки агрегатора ЗВО, буде детально розглянуто архітектуру системи, базу даних та логіку взаємодії з користувачами. Також буде проведено тестування агрегатора, щоб переконатися в його ефективності та надійності.

Метою дослідження є розробка веборієнтованого додатка, який дозволить студентам та здобувачам вищої освіти швидко та легко знайти інформацію про різні ЗВО та їх програми.

Об’єктом дослідження є процес оптимізації пошуку закладів вищої освіти та подання інформації про їх факультети, спеціальності та освітні компоненти у зручному уніфікованому вигляді.

Предметом дослідження є агрегатор ЗВО з використанням платформи ASP.NET для серверної сторони та бібліотеки React для користувацького інтерфейсу

Завдання випускної кваліфікаційної роботи полягає в:

  • реалізації проєкту агрегатора ЗВО з використанням платформи ASP.NET для серверної сторони та бібліотеки React для користувацького інтерфейсу;
  • розробці бази даних для зберігання інформації про ЗВО та їх програми;
  • реалізації логіки взаємодії з користувачем;
  • реалізації пошуку та фільтрації ЗВО.

Сергієнко Владислав Олегович

Phd, доц.,Десятко А.М.

Програмний модуль  інтелектуальної системи визначення компетентностей випускників ІТ-галузі ЗВО

Актуальність. Інформаційні технології та програмне забезпечення стали невід'ємною частиною нашого життя. Вони значно полегшують наші повсякденні завдання, допомагають розвивати бізнес та постійно відкривають нові можливості. Важливою перевагою ІТ технологій та ПЗ є забезпечення швидкого та легкого доступу до інформації. Наприклад, з використанням сучасних девайсів та програмного забезпечення можна швидко отримувати доступ до інформації, спілкуватися з іншими людьми та виконувати найрізноманітніші задачі.

Інформаційні технології та ПЗ також дозволяють зберігати та обробляти великі обсяги даних, що полегшує прийняття рішень та допомагає різниим бізнесам знаходити нові можливості. Наприклад, програмне забезпечення для аналізу даних може допомогти компанії знайти нові шляхи для покращення продуктивності та ефективності. ІТ технології та ПЗ також дозволяють здійснювати роботу на відстані, що зменшує необхідність в дорогому офісному просторі та дозволяє компаніям працювати з клієнтами з усього світу. Це дозволяє підприємствам зменшувати витрати на оренду офісних приміщень, що є важливим для бізнесу з низькою маржинальністю.

На сьогоднішній день розробка програмного забезпечення стала доступною для більшості людей, в мережі існує безліч безкоштовних наукових матеріалів для дослідження та вивчення популярних мов програмування. Процес розробки програмного забезпечення включає в себе кілька етапів, таких як збір вимог, проектування, розробка, тестування та впровадження.

Для багатьох випускників ЗВО, пошук першої роботи може бути складним завданням. Випускники можуть стикатися з різними проблемами, такими як відсутність практичного досвіду, недостатній рівень знань, конкуренція на ринку праці та брак відповідних вакансій. Крім того, процес пошуку роботи може бути досить складним та вимагати значних зусиль та ресурсів з боку випускників. Вони повинні самостійно знаходити вакансії, робити резюме, проходити співбесіди та інші етапи відбору. Цей процес може займати багато часу та енергії, що значно ускладнює пошук задовільної роботи. Актуальність теми випускної кваліфікаційної роботи полягає у допомозі випускникам визначити відповідність їх навичок та компетентностей відповідно до актуальних вакансій від роботодавців.

Метою даного проекту є розробка програмного забезпечення для підбору актуальних вакансій для випускників ІТ-галузі ЗВО відповідно до їх набутого досвіду та компетентностей.

Об’єктом дослідження є програмний модуль  інтелектуальної системи ІТ-галузі ЗВО.

Предметом дослідження є програмне забезпечення для підбору актуальних вакансій відповідно до компетентностей випускника ІТ-галузі ЗВО.

Завдання випускної кваліфікаційної роботи полягає в:

  • дослідженні потреб роботодавців;
  • визначенню та класифікації компетентностей випускників ІТ-галузі ЗВО:
  • розробці анкетування для підбору актуальних вакансій відповідно до відповідей випускника ЗВО.

Скрипник Дмитро Олександрович

Phd, доц.,Десятко А.М.

Платформа ІТ-академії на основі фреймворку Spring Boot

Актуальність. У сучасному світі сфера ІТ має надзвичайний попит та розвивається з неймовірною швидкістю. Конкуренція на ринку програмістів завжди збільшується, а технології постійно змінюються та оновлюються, тому потрібно забезпечити користувачів платформою за допомогою якої вони зможуть почати свої перші кроки у програмуванні. В той час більш досвідченні спеціалісти матимуть змогу повторити вивченні ними технології і дізнатися нових.

            Актуальність. Полягає безпосередньо у розробці платформи ІТ академії, яка дозволить отримати якісні та актуальні на даний момент знання на ринку інформаційних технологій, що допоможе в майбутньому стати конкурентоспроможним фахівцем та отримати першу роботу в ІТ. Також в додаток , увесь курс на платформі побудований на вивченні мови програмування Javа, яка має надзвичайний попит та станом на сьогодні займає 2 місце серед усіх інших мов у комерційному використанні.

            Мета дослідження є процес розробки платформи ІТ академії на основі фреймворку Spring Boot, яка забезпечить сучасний та ефективний спосіб вивчення мови програмування.

Об'єктом дослідження є платформи ІТ академії на основі фреймворку Spring Boot.

Предметом дослідження аналіз, розробка та впровадження платформи ІТ академії, яка базується на сучасних технологіях.

Завдання дослідження полягають у наступному:  

  • проаналізувати предметну область ринку інформаційних технологій;
  • опрацювати актуальність технологій;
  • виявити та аналізувати проблеми інших платформ;
  • зробити аналіз, що необхідний роботодавцю задля наповнення курсу   необхідною базою знань;
  • розробити веб застосунок - платформу ІТ академії мовою  програмування   Java з використанням фреймворку Spring Boot.

Сясько Дмитро Васильович

Phd, доц.,Десятко А.М.

Програмний модуль інформаційної системи підприємства торгівлі вживаними електронними гаджетами

Актуальність. Роль програмного забезпечення у нашому житті зростає із кожним днем. На даний момент існує незліченна кількість варіантів використання комп’ютерних технологій майже на кожному людському кроці: на вулицях, у магазинах, у школах та університетах. Людина може користуватися комп’ютером або іншим гаджетом на робочому місці, на відпочинку або ж роблячи будь-які інші потрібні їй справи. Все це програмне забезпечення призначене для полегшення роботи, оптимізації як робочого процесу, так і життя людей. Програмні технології оточують людину на кожному її кроці і продовжує стрімко розвиватися із кожним людським кроком: будуються надзвичайно великі компанії різних типів з розробки програмного забезпечення і різних додатків на будь-які пристрої і досягають свої цілі з розробки успішно. Швидкість розростання та розповсюдження технологій практично неможливо визначити.

Роль окремого програмного додатку може варіюватись у безлічі варіантів: відпочинок, оптимізація певних процесів, в тому числі і робочих, незалежно від завдання роботи, у світі існують додатки для будь-яких дій людини у цьому світі: в будівництві, в торговому бізнесі, тощо.

Переваги швидкого розповсюдження програмного забезпечення і впровадження його у кожен людський крок безумовно незліченні, їх можна перечислювати надто довго: за лічені секунди люди можуть виконати роботу, яку б раніше взагалі людство вважало б неможливою для виконання або займала б десятки років. На даний момент розробка програмного забезпечення, в незалежності від того, на яку платформу воно розробляється, якою мовою іде розробка, за допомогою яких інструментів чи сторонніх ресурсів – це чітко вибудована система великими компаніями та окремі прийняті норми та стандарти для побудови додатків та їх архітектури.

Суспільство може інколи не замислюватися про те, як побудована програма, якою люди кожного дня користуються, але інколи помічає недоліки у роботі певних додатків. Разом із вище переліченими перевагами ПЗ, існує також дуже багато недоліків та проблем у процесі розробки програмних додатків. Кожна проблема, яка на перший погляд може здатися маленькою та незначною може перерости в фактичну катастрофу для компанії чи додатку, якщо вчасно її не виправити.

Саме тому, на сьогодні, перед компаніями, які замовляють або розробляють програмне забезпечення стоїть велике завдання – організувати правильний та скоординований процес розробки додатку і його функціонал. Запорука, за якої бізнес у 21 столітті може існувати довго, в тому числі і прибутково, як основна рушійна сила бізнесу та його розитку – це програмне забезпечення, яке працює та оптимізовує процес роботи компанії і не має проблем, що не призводить до збитків компанії. Можна приблизно уявити збитки у величезній компанії з торгівлі, яка на деяких час матиме не функціонуючий веб-ресурс. Проблеми, які постають перед розробниками кожного дня виміряються сотнями, тому в цьому і є найбільша важливість задачі, не нехтувати навіть найменшими проблемами у розробці і продумувати кожен свій крок у розробці наперед, адже в більшості випадків, проблема, яка була проігнорована переростає у величезну проблему, яку не завжди вдається виправити, через що додаток або ж навіть компанія вибуває із ринку.

Метою дослідження є здобути навички та знання із розробки програмних додатків мовою програмування Dart за допомогою комплексу розробки Flutter та дослідити інформаційну систему підприємств торгівлі вживаними електронними гаджетами.

Об’єктом дослідження є інформаційна система підприємства з торгівлі вживаних електронних гаджетів.

Предметом дослідження є програмне забезпечення з управління інформаційною системою підприємства з торгівлі вживаних електронних гаджетів. У відповідності з метою дослідження поставлено завдання:

  • дослідити інформаційну систему підприємств торгівлі вживаними електронними гаджетами;
  • постановка технічного завдання;
  • вибір середовища розробки, мови програмування та відповідного   інструментарію;
  • побудова архітектури розроблюваного програмного забезпечення;
  • побудова графічного інтерфейсу та макету додатку;
  • розробити програмне забезпечення для мобільних пристроїв для керування інформаційною системою підприємства з торгівлі вживаних електронних гаджетів мовою програмування Dart за допомогою комплексу розробки Flutter.

Фібрук Руслан Сергійович

к.е.н., доц., Тищенко Д.О.

Програмний додаток аутентифікації та авторизації користувача

Актуальність. У сучасну цифрову епоху безпека та конфіденційність є першочерговими питаннями як для приватних осіб, так і для організацій. Зі зростанням значимості веб-додатків та онлайн-сервісів забезпечення автентифікації та авторизації користувачів стало критично важливим аспектом розробки програмного забезпечення. Здатність підтверджувати особу користувачів та контролювати їх доступ до конфіденційної інформації та функцій має вирішальне значення для запобігання несанкціонованому доступу та потенційним порушенням безпеки.

Ця дипломна робота спрямована на вирішення цих проблем шляхом розробки програмного додатку, який фокусується на автентифікації та авторизації користувачів, використовуючи мову програмування JavaScript. JavaScript, будучи універсальною і широко використовуваною мовою для веб-розробки, забезпечує надійну основу для створення безпечних і ефективних додатків, які можуть безперешкодно працювати на різних платформах.

Для досягнення цієї мети в проекті будуть використані різні стандартні методи автентифікації та авторизації, такі як автентифікація на основі паролів, автентифікація на основі токенів.

Також управління доступом. на основі ролей. Ці методи будуть реалізовані за допомогою фреймворків і бібліотек JavaScript, широко прийнятих у спільноті веб-розробників, таких як Node.js і Express.js.

Процес розробки складатиметься з кількох ключових етапів, включаючи збір вимог, проектування системи, реалізацію, тестування та розгортання. На кожному етапі ретельна увага приділятиметься найкращим практикам та методологіям безпеки, щоб забезпечити стійкість додатку до поширених вразливостей та загроз

Актуальність створеного додатку полягає в тому, що в сучасному цифровому світі безпека та конфіденційність користувачів є основними пріоритетами. Зі зростанням використання веб-додатків та онлайн-сервісів з'являється все більше потенційних загроз для безпеки інформації користувачів. Надійна автентифікація та авторизація є необхідними для запобігання несанкціонованому доступу до конфіденційних даних та виключення потенційних порушень безпеки. Отже, актуальність створеного додатку полягає у забезпеченні безпеки, захисту конфіденційної інформації та запобіганні несанкціонованому доступу до веб-додатків та сервісів, що є критичними аспектами в сучасній цифровій епосі.

Метою цього проекту є розробка та впровадження системи автентифікації та авторизації користувачів, яка забезпечить безперебійну та безпечну роботу користувачів при дотриманні найвищих стандартів безпеки. Система забезпечить механізми для перевірки особи користувачів та надання їм доступу до певних ресурсів на основі їхніх привілеїв та дозволів.

Об’єктом дослідження є програмний додаток, який забезпечує автентифікацію та авторизацію користувачів у веб-середовищі.

Предметом дослідження є методи, технології та практики, пов'язані з автентифікацією та авторизацією користувачів у веб-розробці.

Завданням дослідження є:

  • аналіз вимог до автентифікації в інформаційній системі;
  • аналіз наявних технологій аутентифікації;
  • технічне завдання;
  • створення зручного зрозумілого програмного додатку;
  • забезпечення захисту програмного додатку;
  • тестування додатку.

Шарапановський Данило Олегович

к.т.н., доц., Власенко Л.О.

Програмний модуль парсингу сайтів  мереж продуктових магазинів

Актуальність. Люди мають фундаментальну потребу в продуктах харчування. Тож проектування  та створення парсеру для сайтів продуктових мереж є вкрай важливим. Тим паче, коли має місце кризова ситуація або війна. Завдяки парсеру, можна буде швидко збирати і аналізувати інформацію та порівнювати ціни на продукти харчування.

Продуктові мережі можуть оперативно реагувати на зміни в умовах постачання та завжди надавати клієнтам повністю актуальну інформацію. А також парсер допоможе виявити дефіцит товарів у певних магазинах, це забезпечить рівномірне постачання товару. Чи допоможе проаналізувати асортимент продукції конкурентів.

Волонтери ж можуть зорієнтуватися, де найближчі магазини із найнижчими цінами, аби якомога ефективніше розпорядитися своїм бюджетом та збільшити кількість людей, яким зможуть допомогти.

Також і для звичайних людей користування парсеру стане в пригоді. Для багатьох сімей, а особливо в умовах економічних криз, ефективне планування бюджету є надзвичайно важливим. Вони зможуть знаходити знижки та спеціальні пропозиції, таким чином в сімейному бюджеті з’являться більше грошей для оплати інших послуг, наприклад, комунальних платежів.

Тому, це універсальний інструмент, який полегшує прийняття складних рішень та значно підвищує ефективність вибору під час закупівлі продуктів харчування.

Мета дослідження: дослідження та розробка програмного модуля парсинга сайтів мереж продуктових магазинів.

Об’єкт дослідження: процес парсингу інформації з сайтів.

Предмет дослідження: розробка програмного модулю парсингу сайтів  мереж продуктових магазинів.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • розглянути та проаналізувати рішення парсингу сайтів  ;
  • дослідити проблематики парсингу;
  • вибір програмних засобів та  проєктування програмного модулю;
  • проєктування структури проєкту програмного модулю;
  • реалізація програмного модулю.

Бортяний Максим Анатолійович

асистент, Хорольська К.В.

Програмний продукт обміну відеоконтентом в реальному часі

Актуальність.  В сучасному світі величезну увагу приділяють відеоконтенту, який стає все більш популярним та необхідним для бізнесу, освіти, розваг та багатьох інших галузей. З огляду на це, розробка програмного продукту обміну відеоконтенту стала актуальною та важливою задачею, що має великий потенціал для розвитку та успіху на ринку.

У даній дипломній роботі розглядається розробка програмного продукту обміну відеоконтенту, який дозволяє користувачам обмінюватися відео зі своїми контактами, а також зберігати та організовувати власний відеоконтент. Основними метою та завданнями дипломної роботи є аналіз ринку відеоконтенту, вивчення потреб та очікувань користувачів, розробка архітектури та функціональних можливостей програмного продукту, а також тестування та оцінка ефективності розробленого продукту.

Мета дослідження полягає у створенні програмного продукту, який забезпечує зручну та надійну платформу для обміну відеоконтентом між користувачами, забезпечує швидку передачу даних, якість відео та аудіо, інформаційну безпеку та конфіденційність, а також різноманітні функції.

Об’єктом дослідження є  програмний продукт обміну відеоконтентом у реальному часі.

Предмет дослідження: особливості розробки, функціональні можливості, технічні аспекти та використання програмного продукту для обміну відеоконтентом у реальному часі.

 У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • аналіз предметної області застосування програмного продукта;
  • вибір програмних засобів;
  • проєктування програмного продукту обміну відеоконтентом;
  • реалізація програмного продукту.

Васильєв Богдан Олександрович

к.е.н., доц., Палагута К.О.

Програмний модуль моніторингу комп’ютерної системи

Програмний модуль моніторингу комп'ютерної системи є важливою складовою сучасних інформаційних технологій, що забезпечують ефективне керування та контроль за роботою комп'ютерних систем. У контексті інформаційно-технологічних інфраструктур, моніторинг системи грає ключову роль у забезпеченні безперебійності та надійності роботи комп'ютерних ресурсів.

Тема проекту є актуальною та добре вивченою в науковому та практичному аспекті. Існують різноманітні програмні модулі для моніторингу комп'ютерних систем, але зазначений модуль має специфічну спрямованість на аналіз та контроль комп'ютерних ресурсів, що робить його унікальним у своєму роді. Модуль може бути корисним як системним адміністраторам, так і звичайним користувачам, які бажають забезпечити стабільну та ефективну роботу своєї комп'ютерної системи.

Дослідження та розробка програмного модуля моніторингу комп'ютерної системи має великий потенціал для практичного використання, а також для подальшого розвитку і вдосконалення у майбутньому. Задача розробки модуля передбачає вирішення складних технічних завдань, що дозволить розробнику ознайомитись з новими технологіями та методами, які можуть знадобитись у майбутньому.

Отже, розробка програмного модуля моніторингу комп'ютерної системи має великий потенціал для покращення ефективності та безперебійності роботи комп'ютерних систем, а також може сприяти подальшому розвитку та вдосконаленню інформаційних технологій в сфері моніторингу та управління комп'ютерними ресурсами.

Мета дослідження є розробка зручного та ефективного програмного модуля моніторингу, що забезпечить користувачам простий та зрозумілий інтерфейс для контролю та аналізу стану комп'ютерної системи.

Об'єктом дослідження є інформаційно-технологічна інфраструктура комп'ютерних систем.

Предметом дослідження є проектування та розробка функціональності програмного модуля, що дозволить користувачам зручно та ефективно контролювати та моніторити роботу комп'ютерної системи.

Завданнями дослідження є:

  • аналіз вимог до програмного модуля;
  • проектування архітектури системи моніторингу;
  • розробка системи сихронизації бази даних та програми;
  • реалізація програмного модулю моніторингу комп’ютерної системи;
  • тестування та підтримка програмного модуля.

Васютинський Ілля Олександрович

Phd, доц.,Десятко А.М.

Агрегатор ЗВО для роботодавців на платформі ASP.NET

Актуальність. У сучасних умовах конкуренції на ринку праці, для роботодавців стає дедалі важливішим ідентифікувати та наймати кандидатів із відповідними навичками та кваліфікацією. У зв’язку з цим, багато роботодавців звертаються до закладів вищої освіти, як до джерела потенційних кандидатів на вакансії. Через це постає проблема доступності інформації про освітні програми, виступаючи одним із основних джерел часових витрат у процесі наймання кандидатів. Об’єм інформації про наявні освітні програми з яким стикаються роботодавці також є проблемою, враховуючи кількість галузей та спеціалізацій. Це найбільш істотно впливає на невеликі компанії, які не мають ресурсів для поглибленого дослідження.

Ще одною проблемою є недостатня прозорість у процесі вибору за окремими освітніми програмами. ЗВО надають детальну інформацію про свої освітні програми, однак ця інформація спрямована на абітурієнтів аніж роботодавців. Як результат, відсутність розуміння усього спектру наявних навичок та компетенцій окремої освітньої програми може викликати труднощі для роботодавця у ідентифікації кандидатів відповідно до власних відкритих вакансій.

Централізована веб-платформа, може посприяти співпраці ЗВО та роботодавців, надаючи швидкий доступ до усієї необхідної роботодавцю інформації для прийняття інформаційно обґрунтованих кадрових рішень.

Метою дослідження є розробка інформаційної системи на платформі ASP.NET для створення централізованої інформаційної системи для роботодавців, яка надає засоби додавання, редагування та відтворення інформації про ЗВО та окремі спеціальності.

Об’єктом дослідження є інформаційні системи для підтримки прийняття рішень організації.

Предметом дослідження виступає сайт-агрегатор ЗВО.

Завдання дослідження полягає в дослідженні області інформаційних рішень для ринку праці, варіантів і методів вирішення проблеми доступності інформації та створення централізованої інформаційної системи, яка здатна надавати відомості про освітні програми та заклади вищої освіти шляхом розробки веб-платформи.

Вишненко Володимир Володимирович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л.

Клієнт-серверний додаток ресторану італійської кухні

Актуальність.  З ростом чисельності ресторанів стрімко посилюється і конкуренція, що неминуче призводить до необхідності ефективно і раціонально використовувати наявні ресурси. У цих умовах для успішного ведення бізнесу необхідно інвестувати в засоби та інструменти його підтримки та розвитку. Один з основних інструментів розвитку ресторанного бізнесу – це  автоматизація роботи ресторану. Італійська кухня є дуже популярною у світі, тому ресторани, які пропонують цей вид кулінарних страв, привертають все більше клієнтів. Розробка клієнт-серверного додатку для такого ресторану допоможе поліпшити процес обслуговування гостей та підвищити продуктивність закладу. Розробка зручного та ефективного способу  бронювання столиків та забезпечення зворотного зв'язку з клієнтами допоможе поліпшити взаємодію з ними та підвищити рівень задоволеності клієнтів від обслуговування.

Автоматизація ресторанного бізнесу через розробку клієнт-серверного додатку є актуальним завданням, оскільки вона сприяє ефективному веденню ресторанної діяльності і поліпшенню якості обслуговування. Зокрема, забезпечення зручного бронювання столиків за допомогою додатку дозволяє клієнтам легко і швидко здійснити необхідні дії, підвищуючи їх задоволеність. Розроблений додаток, використовуючий потужність інтернет-технологій, має потенціал стати ефективним інструментом управління рестораном і відповідати сучасним вимогам галузі.

Мета дослідження: розробка клієнт-серверного додатку для ресторану італійської кухні з метою поліпшення процесів управління рестораном, зокрема бронювання столиків та забезпечення зручності для клієнтів.

Об’єкт дослідження: клієнт-серверний додаток ресторану італійської кухні.

Предмет дослідження: технології розробки клієнт-серверного додатку ресторану італійської кухні.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • розробити архітектуру та функціональні вимоги до клієнт-серверного додатку ресторану італійської кухні;
  • описати технічне завдання програмного додатку;
  • розробити логічну та фізичну моделі бази даних програмного додатку ресторану італійської кухні;
  • використовуючи мову програмування JavaScript, реалізувати серверну частину додатку, включаючи базу даних та логіку обробки запитів;
  • розробити клієнтську частину додатку, яка буде забезпечувати зручний та інтуїтивно зрозумілий інтерфейс для користувачів.

Вінічук Олександр Сергійович

к.е.н., доц., Палагута К.О.

Веб-орієнтований додаток торговельного підприємства з реалізації вантажних шин

Актуальність вибору проєкту по створенню сайту Інтернет-магазину вантажних шин обґрунтовано тим, що на даний момент в Україні є не так багато магазинів з власним сайтом по продажу вантажних шин. Кількість перевізників вантажу з кожним днем стає дедалі більше, як і кількість вантажних машин, тягачів, причепів та напівпричепів. Також весь час постійно збільшується різноманітність товару який треба перевозити по Україні та закордон.

Через те, що багато дорожнього покриття зношене в нашій країні, та довгих рейсів далекобійники мають часто міняти колісні шини, а також мають «перевзуватися» на зимову або літню шину. Це означає, що такий продукт як вантажні шини буде завжди актуальний. Сайт пропонує шини від знаменитих компаній-виробників з різним діаметром, шириною та висотою, а також на зиму та літо.

Сам проект представляє собою веб-сайт інтернет-магазин на якому викладені товари. Користувач може зареєструватися для того щоб придбати товар, далі менеджер повинен обробити замовлення. Якщо користувач не зареєстрований то замовлення прив’язується до користувача.

Мета дослідження: розглянути веб-технології розробки додатків для створення веб-додатку торговельного підприємства з реалізації вантажних шин.

Об’єкт дослідження: технології розробки веб-додатків.

Предмет дослідження: розробка веб-додатку торговельного підприємства з реалізації вантажних шин.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • розробити схему бази даних проєкту;
  • розробити серверну частину проєкту;
  • розробити клієнтську частину прпоєкту з інтуєтивно-зрозумілим інтерфейсом корсистувача;
  • протестувати і розгорнути проєкт на промисловому сердедовищі.

Волошин Борис Євгенович

к.е.н., доц., Палагута К.О.

Веб-орієнтований  додаток з продажу взуття

Актуальність. На дворі 2023 рік - майже кожна людина тісно зв’язана я технікою тим чи іншим чином, бо наразі дуже важко уявити наше життя без смартфонів, холодильників, батарейок, лептопів, фонариків та акамуляторів тощо. У людства є постійна жага до вдосконалення та покращення, яка іноді доходить до абсурду в тому чи іншому виявленні, але незважаючи на це я хочу зазначити величезну користь техніки, яка дозволяє нам встигати набагато більше ніж були спроможні наші предки – в першу чергу, завдяки вченим, іноваторам, розробникам, інженерам та програмістам тощо.

IT захопило світ - інтернет-магазини стали неодмінним атрибутом сучасного інтернет-простору, що дозволяє людям з легкістю купувати необхідні речі не виходячи з дому. У світі, де зростає кількість людей, які користуються Інтернетом, з'являється все більше можливостей для розвитку бізнесу в мережі. Розробка інтернет-магазину - це актуальна і перспективна тема, яка має великий потенціал для успішної комерційної діяльності.

Метою проекту є розробка інтернет-магазину з продажу взуття, що дозволить клієнтам швидко та зручно здійснювати покупки з будь-якої точки світу, отримувати детальну інформацію про товар та отримувати якісний сервіс. У роботі будуть досліджені сучасні технології створення веб-сайтів, розробки дизайну та інтерфейсу користувача, аналіз конкурентів у сфері інтернет продажу взуття, планування маркетингових стратегій та інші аспекти, які допоможуть створити ефективний та успішний інтернет-магазин.

У результаті дипломної роботи буде розроблений та реалізований інтернет-магазин з продажу взуття, що відповідатиме сучасним стандартам та вимогам. Дослідження, проведені у процесі роботи, дадуть змогу зробити висновки про можливості та перспективи розвитку інтернет-бізнесу в сфері продажу взуття.

Мета дослідження: розробити веб-додаток для продажу взуття

Об’єкт дослідження: веб-орієнтований  додаток

Предмет дослідження:  розробка і розгортання веб-додатку з продажу взуття.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • побудувати базу даних;
  • розробити серверну частину проєкту;
  • розробити клієнтську частину проекту;
  • протестувати ПЗ згідно з ТЗ.

Гайдай Ілля Іванович

асистент, Хорольська К.В.

Веб-орієнтований додаток «Get Clothes» для забезпечення електронної торгівлі

Актуальність. В нинішній час більша частина покупок здійснюється онлайн. В будь-який час та в будь-якому місці, за наявності підключення до інтернету та смартфону чи іншого гаджету, люди можуть замовити собі що завгодно.

Для розширення кола своїх клієнтів компанії створюють сторінки в соціальних мережах, додатки та сайти, на яких продають свої товари чи послуги. Це надає змогу не створювати величезну кількість фізичних магазинів, завдяки чому немає необхідності платити за оренду та вкладати гроші в оформлення приміщень.

Створення веб-сайту для продажу товарів є однією з найбільш ефективних стратегій, що дозволяє підприємствам залучати нових клієнтів та збільшувати прибутки.

Веб-сторінка є одним з найважливіших місць розповсюдження товарів тому, що на власному сайті не буде конкурентів, які присутні в соціальних мережах і він не буде займати місце на гаджеті, як додатки. По цим причинам, для продажу одягу через інтернет, було вирішено створити саме веб-сайт.

Метою проєкту є створення функціоналу сайту "Get Clothes" та його вдосконалення з урахуванням потреб користувачів і ринкових тенденцій.

Об'єктом дослідження є програмні платформи електронної торгівлі.

Предметом дослідження є розробка веб-орієнтованого додатку "Get Clothes" для забезпечення електронної торгівлі.

Завданням дослідження є

  • опис еталонної моделі сайту;
  • створенняи діаграми стану замовлення в інтернет-магазині;
  • архітектура компонентів інтернет-магазину;
  • визначення баз даних та відображення їх структури;
  • розробка веб-сайту, що дозволяє забезпечити електронну торгівлю в мережі Інтернет.

Глижін Владислав Сергійович

к.т.н., доц., Власенко Л.О.

Програмний модуль підприємства з продажу автомобілів з пробігом

Актуальність: сьогодні доступні технології що дозволяють полегшувати наше повсякденне життя. Вони стали нашими інструментами праці, що допомагають вирішувати проблеми й виконувати задачі набагато швидше й ефективніше аніж без них. З ними, наше життя стає легшим, в деякому сенсі. Розвиток технологій неминуче набирає свої темпи, й це нормально, адже саме технології зіграли велику роль в тому, як люди живуть в сучасному світі. Вплив інновацій на нас зараз найвпливовіший, ніж ми могли будь-коли уявити.

Враховуючи важливість цих подій слід долучатися до розвиту технологій, адже вони є повсюди, у будь-яких сферах життя людини.

Завдання випускної кваліфікаційної роботи полягає в дослідженні області комерційних відносин людей у сфері продажу вживаних автомобілей. За останні роки, під впливом внесень правок у порядок розмитнення авто, ця сфера розвивається швидше ніж будь-коли за часи незалежної України.

Метою дослідження є розробка швидкого, інтуїтивного та легкого у роботі програмного модулю для менеджерів компаній що займаються торгівлею авто з пробігом.

Об’єктом дослідження є автомобільний ринок вживаних авто й, зокрема, обсяги ново розмитнених авто, що прибули в Україну за останні роки та їх вплив на ринок загалом.

Предметом дослідження є програмне забезпечення компаній зі сферою дій пов’язаних з пошуком, купівлею, перевезенням, розмитненням та інших послуг пов’язаних з вживаними автомобілями.

Завдання дослідження:

  • аналіз вимог до програмного забезпечення;
  • аналіз існуючих варіативних рішень;
  • вибір середовища та інструментів розробки;
  • розробка технічного завдання;
  • опис бази даних;
  • розробка програмного модулю;
  • тестування програмного модулю.

Головченко Віолетта Дмитрівна

асистент, Гнатченко Д.Д.

Клієнт-серверний додаток «Muzline» з реалізації студійного обладнання  

Актуальність. Клієнт-серверні додатки є важливою складовою сучасних інформаційних технологій, що забезпечують зручний доступ до різноманітних сервісів та даних через мережу Інтернет. У контексті музичної індустрії, студійне обладнання відіграє ключову роль у процесі створення якісної та професійної музики.

Існують різноманітні клієнт-серверні додатки для управління різними пристроями та обладнання, але зазначений додаток має специфічну спрямованість на управління студійним обладнанням, що робитьйого унікальним у своєму роді. Додаток може бути корисним як професійним музикантам та звукорежисерам, так і початківцям у цій галузі, які хочуть покращити якість своєї музики та зробити процес створення більш ефективним та зручним.

Дослідження та розробка клієнт-серверного додатку "Muzline" має великий потенціал для практичного використання, а також для подальшого розвитку і вдосконалення у майбутньому. Задача розробки додатку передбачає вирішення складних технічних завдань, що знайомить розробника з новими технологіями та методами, що можуть знадобитися у майбутньому.

Отже, розробка клієнт-серверного додатку "Muzline" для управління студійним обладнанням має великий потенціал для покращення якості та ефективності створення музики, а також може стати першим кроком на шляху до подальшого розвитку та вдосконалення інформаційних технологій в галузі музики та звукозапису.

Мета дослідження є розробка зручного та ефективного клієнт-серверного додатку, що забезпечить користувачам простий та зрозумілий інтерфейс для керування студійним обладнанням з будь-якого місця з доступом до мережі Інтернет.

Об’єктом дослідження є клієнт-серверні програмні платформи.

Предметом дослідження є проектування та розробка функціональності додатку, що дозволить користувачам зручно та ефективно керувати роботою студійного обладнання через мережу Інтернет.

Основними завданнями проекту є:

  • аналіз вимог до додатку;
  • проектування архітектури системи;
  • розробка функціональності додатку;
  • тестування та підтримка додатку.

 Демченко Артем Олексійович

к.е.н., доц., Палагута К.О.

Веб-орієнтований додаток «Велопланета» з продажу велотоварів

Додаток є актуальним і важливим у сучасному світі, де дедалі більше людей починають віддавати перевагу велосипедам як засобу пересування в місті. Інтернет-магазини велосипедів стають дедалі популярнішими, оскільки дають змогу користувачам легко вибрати та купити велосипед онлайн.

Робота буде охоплювати широкий спектр питань, наприклад проектування та реалізація бази даних, розробка користувацького інтерфейсу, інтеграція платіжної системи та забезпечення безпеки додатка. Результатом роботи буде повністю функціонуючий додаток, готовий для використання покупцями і продавцями велосипедів.

Він буде забезпечувати миттєвий доступ до широкого асортименту велосипедів, спрощувати процес вибору та замовлення і надавати зручний та швидкий спосіб оплати. Крім того, такий додаток може збільшити продажі для продавців велосипедів, забезпечуючи їм доступ до широкої аудиторії покупців.

Проект представляє собою веб-сайт інтернет-магазин де викладений широкий асортимент товарі і надана можливість сортування по критеріям товару.

Користувачі для купівлі товару повинні авторизуватися або пройти процес реєстрації.

Оновлення актуальної інформації  на сайті відбувається тільки акаунтами адмінів.

Мета дослідження: розробити веб-додаток «Велопланета» з продажу велотоварів

Об’єкт дослідження: веб-додаток для «Велопланета».

Предмет дослідження: розробка і розгортання веб-додатку с продажу велотоварів

Завдання дослідження:

  • розробити повну схему бази даних проєкту;
  • розробити серверну частину проєкту;
  • розробити клієнтську частину прпоєкту з інтуїтивно-зрозумілим інтерфейсом користувача;
  • протестувати і розгорнути проєкт на промисловому середовищі.

Жихор Роман Юрійович

асистент, Хорольська К.В.

Клієнт-серверний додаток буккросингу

Актуальність.  Кількість людей, які захоплюються літературою, є надзвичайно великою. Це не просто ті, хто люблять почитати, а ті, хто надає особливу перевагу друкованим книгам. В цьому є свій особливий сенс та шарм. Завдяки цифровим технологіям люди можуть ділитися своїми емоціями в соціальних мережах після прочитання різноманітних книг, які їх надихнули. Таким чином, вони стимулюють інших читати іноді навіть ті книги, які не є дуже популярними.

Збільшення кількості читачів своєю чергою призводить до збільшення ринку книг в Україні. Інтернет-тренди, флешмоби та знаменитості хвиля за хвилею залучають людей до читання. Читання книг стає модним.

Задоволення від читання книг – це одне з найприємніших відчуттів для людей, які люблять літературу. Для багатьох людей читання є засобом знайти затишок та покій у сучасному світі, що повністю насичений електронікою та різноманітними віртуальними розвагами.

Цифрові технології відкрили нові можливості для любителів книг, дозволяючи ділитися своїми враженнями від прочитання книг зі світом через соціальні мережі та інші вебресурси. Завдяки цьому стало можливим швидко та просто знайти нових читачів та дізнатися про нові книги, які можна почитати.

Однак, не зважаючи на розширені можливості цифрової епохи, багато людей продовжують віддавати перевагу друкованим книгам. Вони підкреслюють, що запах та текстура паперу, а також відчуття перегортання сторінок – це нічого не замінить. Тому, друкування та видавництва книг залишаються дуже важливими складовими культурного життя в нашому суспільстві.

Збільшення кількості читачів літератури має дуже важливий ефект на ринок книг в Україні та інших країнах. Набір нових читачів спонукає видавництва видавати нові книги та перевидавати вже популярніші. Крім того, це дозволяє розвивати нові технології та підходи до видавничої справи, що своєю чергою приводить до появи нових ініціатив та проектів у галузі культури та мистецтва.

Буккросинг став однією з таких ініціатив, що набула широкого розповсюдження серед любителів книг. Це спеціальна практика обміну книгами між людьми, яка дозволяє знайти нових читачів для старих книг, а також отримати нові книги для себе. Буккросинг зазвичай відбувається за допомогою спеціальних сайтів та програм, де можна зареєструвати свою книгу та вказати місце, де її можна забрати.

Ця ініціатива не тільки допомагає зберегти середовище, зменшуючи кількість відходів від друкованих книг, але й сприяє популяризації книг та залученню нових читачів. Буккросинг може бути особливо корисним для людей, які мешкають у віддалених районах, де немає доступу до бібліотек та книжкових магазинів.

Отже, любов до книг залишається важливим елементом культурного життя в сучасному світі. Незалежно від того, чи віддається перевага друкованим книгам або електронним, читання книг є одним з найкращих способів відпочинку та розвитку для нас усіх, а клієнт-серверний додаток «SwitchBook» допоможе читачам у цьому.

Клієнт-серверний додатку буккросингу є актуальним через відносно сталу кількість прихильників читання друкованої літератури, зростання популярності буккросингу, а розробка веб сайту зможе значно полегшити процес обміну книгами та зробити його більш доступним, а також веб сайт буккросингу може мати значний потенціал для розширення.

Метою дослідження є дослідити процес обміну книгами любителями читання друкованої літератури, розробити алгоритм впровадження схожої схеми в цифрових технологіях та реалізувати його у вигляді вебсайту.

Об’єктом дослідження є клієнт-серверний додаток для буккросингу.

Предметом дослідження є розробка дизайну, вибір технологій для створення веб сайту для буккросингу та розробка веб сайту.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • вибір та встановлення інструментарію розробки;
  • вибір та встановлення sql серверу;
  • створення архітектури додатку;
  • створення фізичної та логічної моделі бази даних;
  • створення макету веб додатку;
  • розробка веб додатку;

Касьяненко Антон Сергійович

к.пед.н., доц., Котенко Н.О.

Веб-орієнтований додаток торговельного підприємства  з продажу музичного обладнання

Актуальність.  Онлайн магазини зараз невід’ємна частина нашого життя, в нинішній час більша частина покупок здійснюється онлайн, онлайн магазини доступні двадцять чотири години на добу, в будь який момент де б ви не знаходились, за наявності підключення до інтернету ви можете зайти на веб сторінку та замовити той чи інший продукт

Існує багато видів розширення своїх клієнтів, такі як сторінки в соціальних мережах, сайти та додатки, на яких продають товари чи послуги. Це дуже зручно тому що завдяки цьому підприємству не потрібно відкривати фізичні магазини, платити за оренду та працівників, набагато зручніше мати онлайн магазин з доставкою по всій країні.

Веб–орієнтований додаток для онлайн продажу є одним з найважливіших місць розповсюдження товарів тому, що на власному сайті не буде конкурентів, які присутні в соціальних мережах і він не буде займати місце на гаджеті. Через ці причині для продажу музичного обладнання через мережу інтернет, було прийняте рішення створити веб–сайт.

Виходячи з вищесказаного було обрано тему: «Веб–орієнтований додаток торговельного підприємства з продажу музичного обладнання»

Мета дослідження полягає в розробці веб–орієнтованого додатку, що забезпечить користувачам простий та зрозумілий інтерфейс для придбання музичного обладнання з будь–якого місця з доступом до мережі Інтернет.

Об’єкт дослідження веб–орієнтовані додатки торговельних підприємств.

Предметом дослідження є проектування та розробка веб–орієнтованого додатку, що дозволяє користувачеві зручно та ефективно купувати музичне обладнання через мережу Інтернет.

Пошуки шляхів досягнення мети обумовили необхідність визначення таких завдань:

  • дослідити та проаналізувати підходи до створення веб орієнтованих додатків;
  • розробити технічне завдання;
  • проаналізувати функціональні вимоги веб–орієнтованого додатку;
  • розробити веб орієнтовані платформи для додатку ;
  • спроектувати користувацький інтерфейс веб-орієнтованого додатку для онлайн продажу, каталог товарів, кошик, базу даних.

Кушка Антон Сергійович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л.

Інтерактивний програмний додаток керування замовленнями закладу швидкого харчування

Актуальність. Харчування – це не тільки фізіологічна потреба організму, але й важлива частина культури та соціального життя. Сьогодні все більше людей вибирають швидкий та зручний спосіб отримання їжі, а замовлення в закладах швидкого харчування стає все популярнішим. Однак, із зростанням кількості замовлень, виникають проблеми з ефективним управлінням ними.

Наукові дослідження в галузі керування замовленнями в закладах швидкого харчування широко представлені в останні роки. Більшість з них зосереджуються на розв'язанні проблем, пов'язаних з оптимізацією процесу керування замовленнями, забезпеченням високої якості обслуговування клієнтів та зменшенням часу очікування на отримання замовлення.

Одне з досліджень, опубліковане у журналі "International Journal of Contemporary Hospitality Management", розглядає вплив розумних технологій на відношення клієнтів до закладів швидкого харчування. Дослідження показало, що застосування розумних технологій, таких як програмні додатки та технології бездротового зв'язку, позитивно впливає на ставлення клієнтів до закладів швидкого харчування.

Інше дослідження, опубліковане у журналі "Journal of Foodservice Business Research", розглядає використання мобільних програмних додатків для керування замовленнями в закладах швидкого харчування. Дослідження показало, що використання мобільних додатків для замовлення їжі забезпечує покращення якості обслуговування та зниження часу очікування на отримання замовлення.

Наукові дослідження в галузі керування замовленнями в закладах швидкого харчування продовжуються, і їх результати вказують на необхідність розвитку технологій.

У даній випускній кваліфікаційній роботі розглядається створення інтерактивного програмного додатку для керування замовленнями у закладах швидкого харчування. Цей додаток надасть можливість ефективного управління замовленнями, а також полегшить процес замовлення їжі для клієнтів. Зокрема, додаток дозволить замовляти їжу через мобільний телефон, переглядати меню та вартість страв, а також слідкувати за статусом замовлення в режимі реального часу.

Метою дослідження є проаналізувати предметну область та основні параметри процесу обробки замовлень в закладі швидкого харчування та зпроєктувати програмний продукт, який підвищить ефективність якісного обслуговування клієнтів та знизить час очікування замовлення. У результаті реалізації даного проекту, замовлення в закладах швидкого харчування буде здійснюватися швидко та зручно для всіх зацікавлених сторін, що зробить процес замовлення ще більш зручним та приємним для клієнтів.

Об'єктом дослідження є програмний додаток керування замовленнями в закладах швидкого харчування.

Предметом дослідження виступають інструментальні засоби розробки інтерактивного програмного додатку керування замовленнями в закладі швидкого харчування.

Відповідно до мети перед дослідження були визначенні наступні завдання:

  • проаналізувати поточний стан процесу замовлення та основні параметри процесу обробки замовлень в закладі швидкого харчування;
  • здійснити розробку та впровадження програмного додатку керування замовленнями в закладі швидкого харчування;
  • розробити технічне завдання на програмний додаток;
  • здійснити моделювання програмного забезпечення керування замовленнями в закладі швидкого харчування.

Лук'янець Богдан Борисович

асистент, Гнатченко Д.Д.

Нативний програмний додаток функціонування кав'ярні

Актуальність.  Сучасні компанії, незалежно від розміру, мають перед собою безліч завдань, які надають клієнти, користувачі послуг та замовники. Виникає необхідність автоматизації повторюваних процесів та документообігу, систематизованої обробки й впорядкування даних.

Малий бізнес, не маючи у вільному розпорядженні значних грошових ресурсів, переважно використовує базові та ситуативні рішення автоматизації. Технічно їх можливо реалізувати через окремі сервіси, але набагато краще - об’єднати у повноцінне програмне забезпечення. Однак, більшість аналогічних програмних рішень з автоматизації розраховані лише на стаціонарні ПК або планшети.

Таким чином, виникає потреба у проєктуванні та розробці програмного забезпечення, яке зможе задовольнити потреби та особливості саме малого бізнесу і стане ефективно використовуватися в якості інструменту для організації та автоматизації багатьох бізнес-задач, зокрема обліку замовлень та продажів, із використанням відповідних технологій.

Мета дослідження: розробка програмного забезпечення для автоматизації обліку замовлень та продажів кав’ярні; отримання навичок проєктування, розробки й реалізації якісного програмного продукту.

Об’єкт дослідження: використання мобільних додатків для автоматизації бізнес-процесів роботи кав’ярні.

Предмет дослідження: розробка нативного мобільного додатку на платформі ОС Android.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • провести дослідження предметної області кав’ярні, з виділенням специфіки її функціонування та бізнес-процесів, які підлягатимуть автоматизації;
  • скласти технічне завдання, спираючись на результати проведеного аналізу;
  • спроєктувати логічний (функціональний) та графічний дизайн додатку;
  • за допомогою сучасного технічного інструментарію розробити мобільний застосунок, який відповідатиме вимогам, визначеним у ТЗ;
  • провести тестування та впровадження додатку;
  • сформувати висновки та пропозиції щодо подальшого розвитку та модифікації створеного ПЗ відповідно до досвіду розробки та експлуатації.

Мамон Євгеній Сергійович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л.

Веб-орієнтований додаток з продажу брендового одягу

Актуальність.  Створення веб-орієнтованого додатку з продажу брендового одягу може бути актуальним з кількох причин. Зростання популярності онлайн-шопінгу. За останні роки зросла популярність онлайн-шопінгу в світі, а також в Україні. Багато людей віддають перевагу замовленню товарів через Інтернет зі зручності, комфорту і часових обмежень. Потреба в брендовому одязі. Брендовий одяг є популярним серед покупців, особливо в молодіжній категорії. Створення веб-орієнтованого додатку може стати вигідним для продажу брендового одягу, адже в Інтернеті можна дійти до широкої аудиторії з будь-якої точки світу. Зручний та швидкий доступ до інформації про продукт. Створення веб-орієнтованого додатку з продажу брендового одягу дозволяє користувачам з легкістю знайти та порівняти різні моделі, розміри та ціни. Крім того, додаток може забезпечувати доступ до відгуків інших покупців, що допоможе у виборі товару. Можливість реклами та просування. Веб-орієнтований додаток дає можливість рекламувати продукти та просувати свій бренд на Інтернет-платформах, таких як соціальні мережі та рекламні канали.

Отже, створення веб-орієнтованого додатку з продажу брендового одягу може бути актуальним і вигідним бізнесом. Однак, перед початком проекту необхідно ретельно проаналізувати ринок, розробити стратегію продажу та маркетингу, а також забезпечити якість технічного виконання додатку.

У сучасному світі інтернет-магазини стали дуже популярними, а їхній обсяг продажів постійно зростає. І вже не є секретом, що у більшості випадків люди намагаються знайти те, що їм потрібно в інтернеті. Таким чином, цей проект має на меті створення веб-орієнтованого додатку для продажу брендового одягу.

Мета дослідження полягає в розробці веб-додатку, який буде забезпечувати зручний та швидкий доступ користувачів до широкого асортименту брендового одягу.

Об'єктом дослідження є веб-додаток, що забезпечує продаж брендового одягу.

Предметом дослідження є методи і моделі створення програмного забезпечення продажу брендового одягу.

Завдання дослідження:

  • аналіз поточного стану продажу брендового одягу;
  • описати інструменти розробки веб-орієнтованого додатку;
  • моделювання архітектури додатку та  діаграми класів;
  • розробка та впровадження веб-орієнтованого додатку з продажу брендового одягу.

Мельникович Валентин Васильович

к.пед.н., доц., Котенко Н.О.

Програмний модуль автоматизованого тестування графічного інтерфейсу веб-додатків

Актуальність.  Методи і алгоритми проектування автоматизованих засобів тестування зорієнтовані на швидку розробку і ефективне використання цих засобів в ітеративних процесах розробки програмного продукту. Підходи, які можуть допомогти розробити автоматизовані засоби тестування з меншими затратами і швидко:

Рефакторинг тестів, при ітеративному тестуванні ви часто отримуєте нові версії програмного продукту з високою частотою. Замість того, щоб розробляти нові тести з нуля кожного разу, слід удосконалювати існуючі тести шляхом рефакторингу. Можна виявити загальні шаблони або функціональності, які залишаються стабільними між версіями, і перенести їх у загальні тести, що дозволить ефективно використовувати їх для нових версій програмного продукту.

Використання фреймворків тестування може значно спростити розробку автоматизованих засобів тестування. Фреймворки, такі як Selenium для веб-додатків або Appium для мобільних додатків, надають потужний набір інструментів і функціональностей для автоматизації тестування.

Тестування на рівні API дозволяє проводити швидке та ефективне тестування функціональності програмного продукту без необхідності взаємодії з інтерфейсом користувача. Це дозволяє скоротити час розробки та виконання тестів, оскільки взаємодія з API може бути більш прямолінійною і швидкою.

Мета дипломної роботи — дослідження методів та алгоритмів автоматизації тестування веб-додатків, а також розробка системи автоматизованого тестування веб-додатків.

Об'єктом дослідження є програмні комплекси, призначені для тестування веб-додатків.

Предметом  дослідження є розробка програмного модулю автоматизованого тестування графічного інтерфейсу веб-додатків

Завдання  дослідження:

  • аналіз можливості та особливості тестування веб-додатків;
  • охарактеризувати сучасні системи автоматизованого тестування веб-додатків;
  • дослідити алгоритми реалізації системи автоматизованого тестування веб-додатків;
  • дослідити інструментарій для розробки та удосконалення системи автоматизованого тестування веб-додатків;
  • розробити систему автоматизованого тестування веб-додатку;
  • протестувати систему автоматизованого тестування веб-додатку.

Миклашевський Денис Сергійович

асистент, Хорольська К.В.

Програмний модуль “Договори” системи діловодства суб'єкту господарювання

Актуальність.  Електронні документи є невід’ємною частиною сучасного бізнесу та особистого життя. Контракти, фінансові документи, паспорти, сертифікати – це лише мала частина зростаючого обсягу важливих документів. Разом з цим обсягом зростає потреба у зручному та безпечному способі збереження та організації електронних документів.

Дослідження та аналіз різноманітних програмних засобів для зберігання документів, їх переваг та недоліків, а також розробка власного програмного забезпечення для зберігання та організації документів. В рамках дослідження буде проаналізовано такі питання, як безпека данних, швидкість та легкість використання, можливості синхронізації з іншими пристроями та доступ до документів з будь-якого місця.

Тема роботи є важливою для бізнес-лідерів, юристів, адміністраторів, фінансистів та звичайних користувачів, які мають потребу в організації та збереженні документів.

Мета дослідження: розробити програмний модуль для документообігу суб'єкту господарювання

Об’єкт дослідження: програмні платформи, призначені для автоматизації процесів документообігу на підприємстві.

Предмет дослідження: розробка та тестування програмного модулю для системи документообігу.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • аналіз предмета дослідження і опис його основних параметрів та характеристик;
  • розробити безпеку програмного модуля;
  • опис технічного завдання програмного модуля;
  • вибір програмних засобів для розробки програмного модуля;
  • опис бази даних;
  • розробити серверну частину програмного модуля;
  • розробити клієнтську частину прпоєкту з інтуєтивно-зрозумілим інтерфейсом корсистувача.

Пересадько Ольга Олегівна

к.т.н., доц., Власенко Л.О.

Клієнт-серверний додаток реалізації наплічників

Актуальність.  У сучасному світі електронна комерція стала невід'ємною частиною життя. Із зростанням популярності онлайн-покупок, стає все важливішим розвиток технологій для електронної комерції. Один з таких технологій - клієнт-серверні додатки, які дозволяють забезпечувати обробку замовлень онлайн та здійснювати платіжні операції безпечно та зручно.

В рамках даної випускної роботи було створено клієнт-серверний додаток для реалізації рюкзаків. Даний додаток дозволяє користувачам швидко та зручно здійснювати покупки рюкзаків онлайн. Клієнт-серверний додаток дозволяє користувачам шукати рюкзаки за різними критеріями, відбирати за вартістю та функціональністю. Крім того, користувачі можуть забезпечувати оплату за покупки онлайн, зручно та безпечно.

Клієнтський додаток містить детальну інформацію про різні види рюкзаків, яку можна відсортувати за різними критеріями. Крім того, додаток містить можливість зберігання інформації про користувачів та їх замовленнях. Він також має можливість зв'язування з різними платіжними системами, що забезпечує безпечну оплату.

Серверна частина додатку забезпечує зберігання всієї інформації про рюкзаки та користувачів, яка може бути запитана з клієнтської частини. Також серверна частина забезпечує забезпечення безпеки при здійсненні платіжних операцій.

Отже, розробка клієнт-серверного додатка є важливим етапом в розробці програмного забезпечення для керування наплічниками. Таке програмне забезпечення забезпечує користувачам зручність та швидкість у виконанні різних завдань.

Надалі, можливості такого додатка можуть бути розширені та вдосконалені для підтримки більш широкого кола функцій та розвитку сучасних технологій.

Метою даної дипломної роботи є створення простого та зручного клієнт-серверного додатка для інтернет-магазину наплічників. Ця база даних  дозволить власникам бізнесу зберігати інформацію про товари, замовлення та клієнтів, і легко керувати цими даними

Об’єктом дослідження є клієнт-серверний додаток реалізації наплічників

Предметом дослідження є розробка дизайну, вибір технологій для створення веб сайту для реалізації наплічників.

Завдання  дослідження:

  • опис вимог до функціональності системи;
  • опис   вимог до надійності та продуктивності системи;
  • обґрунтування вибору програмних засобів та проєктування веб-сайту;
  • створення моделей даних;
  • розробка клієнт-серверного додатку буккросингу.

Прокопчук Владислав Ігорович

к.е.н., доц., Тищенко Д.О.

Програмний модуль парсингу сайту Answear.ua

Актуальність.  У сучасному світі інтернет-торгівля є надзвичайно популярною, а ринок онлайн-магазинів постійно зростає. Проте, для ефективної роботи в цій сфері, необхідно мати достатньо інформації про товари та ціни, що пропонуються на конкретному сайті. У зв'язку з цим, стає дедалі важливішим розробляти програмні засоби, які дозволять автоматично отримувати та обробляти цю інформацію. Один з таких засобів - програмний модуль парсингу

Метою дослідження є розробка програмного модуля, який дозволить автоматично отримувати та обробляти інформацію про товари та ціни на сайті Answear.ua.

Об'єктом дослідження є програмна платформа парсингу сайтів.

Предметом дослідження є розробка програмного модуля парсингу для сайту Answear.ua.

Для досягнення поставленої мети були визначені наступні завдання:

  • дослідити особливості структури сайту Answear.ua та визначити найбільш ефективні методи отримання необхідної інформації;
  • обґрунтувати інструменти розробки програмного модулю парсингу сайту;
  • описати технічне завдання;
  • розробити програмний модуль для автоматичного парсингу сайту Answear.ua.

Сергієнко Сергій Володимирович

к.е.н., доц., Тищенко Д.О.

Веб-орієнтований додаток благодійної організації

Актуальність. Зв'язок з інтернетом та розвиток технологій змінили спосіб, яким люди займаються благодійністю. Більшість благодійних організацій використовують технології для полегшення та покращення своєї роботи, що робить процес благодійної діяльності більш ефективним та діловим. Відтак, розробка веб-орієнтованого додатку для благодійної організації є важливим кроком у покращенні роботи благодійних організацій.

На даний час, відсутність веб-додатку часто призводить до неефективної та затратної роботи благодійних організацій, а також до втрати пожертвувань. Зрозуміло, що веб-орієнтований додаток може допомогти розв'язати ці проблеми та полегшити роботу благодійних організацій. Розробка веб-додатку для благодійної організації є важливим завданням, оскільки вона допоможе забезпечити ефективний збір пожертвувань, а також розподіл та використання зібраних коштів. Веб-орієнтований додаток може надати можливість донорам з легкістю здійснювати пожертвування через Інтернет та дозволить організації отримувати кошти безпосередньо на їх банківський рахунок. Крім того, веб-додаток може допомогти благодійній організації залучати нових донорів, надаючи їм зручний та простий спосіб пожертвування. Також веб-додаток може забезпечити інформаційну підтримку та звітність, яка дозволить організації стежити за використанням зібраних коштів та представляти результати своєї роботи донорам та громадськості.

Мета дослідження: розробка та реалізація веб-орієнтованого додатку для благодійної організації, який буде сприяти збору коштів та підтримці благодійних проектів.

Об’єкт дослідження є програмні платформи розробки веб-орієнтованих додатків.

Предмет дослідження розробка власного веб-орієнтованого додатку, що дозволить здійснювати онлайн-пожертвування.

Завдання дослідження:

  • дослідження сучасних тенденцій веб-дизайну для благодійних сайтів;
  • дослідження взаємодій з користувачами на сайтах благодійних організацій;
  • обґрунтування вибору мови програмування та інструментів розробки  веб-орієнтованого додатку;
  • забезпечення захисту даних при переміщенні сайту на віртуальний хостинг;
  • створення сайту благодійної організації.

Строгалєв Нікіта Вадимович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л.

Інтерактивний програмний додаток реалізації спортивного інвентарю

Актуальність. Розвинений та напівавтоматизований інтерактивний програмний додаток є необхідною для управління спортивним манежем. База даних додатку може містити інформацію про розклад тренувань, робочі години працівників, наявний інвентар, список клієнтів та інші важливі дані. Це дозволяє ефективно планувати роботу спортивного манежу, уникати перекриттів у робочому графіку працівників та користувачів манежу, контролювати доступ до закритих кімнат з обмеженою кількістю осіб, які мають до них доступ, та відслідковувати наявність та стан інвентарю. Крім того, такий програмний додаток дозволяє зберігати інформацію про клієнтів, що дозволяє підбирати індивідуальні тренувальні програми та проводити аналіз ефективності тренувань. Застосування продутку допомагає підвищити ефективність роботи спортивного манежу та забезпечує безпеку користувачів.

Для контролю всіх перелічених раніше аспектів, необхідно розробити інтерактивний програмний додаток, що зможе точно та швидко фіксувати всі зміни та дії, що відбуваються в манежі. На прикладі одного з київських легкоатлетичних спортивних манежів буде створений програмний продукт, який буде включати інформацію про присутніх на робочих місцях працівників, дати та часи їх роботи, а також зміни в розкладі тренувань. Додаток також має фіксувати наявність інвентарю в манежі, його стан та можливість брати та повертати його на місце. Окрім цього, він має допомагати контролювати доступ до закритих кімнат, наприклад, до залу для тренувань або до спеціалізованих кімнат для фітнесу та масажу. Завдякитакому програнмому додатку менеджмент манежу зможе ефективно контролювати роботу працівників, надавати кваліфіковану підтримку спортсменам та контролювати доступ до кімнат з обмеженим доступом.

Метою дослідження є створення інтерактивного програмного додатку реалізації спортивного інвентару, що задовольняє умови щодо контролю роботи спортивного манежу.

Об’єктом дослідження є інтерактивний програмний додаток реалізації спортивного інвентарю..

Предмет дослідження виступають технології розробки інтерактивного програмного додатку реалізації спортивного інвентарю

Завданням дослідження полягає в дослідженні роботи спортивного легкоатлетичного манежу.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • провести порівняльний аналіз наявного  спортивного інвентарю;
  • розробити технічне завдання;
  • спроектувати архітектуру програмного забезпечення інтерактивного додатку;
  • створити базу даних програмного додатку;
  • розробити програмну реалізацію інтерактивного додатку.

Третьяков Данііл Валерійович

к.т.н., доц., Рзаєва С.Л.

Програмний модуль адміністрування мережі кіберклубів

Актуальність. Кіберклуби, які надають клієнтам можливість грати в онлайн-ігри, стають все більш популярними з розвитком сучасних інформаційних технологій. Потреба в ефективному управлінні мережею кіберклубів розширюється разом із популярністю кіберспорту та зростанням кількості кіберспортивних змагань. Потрібні спеціальні технології, які роблять облік користувачів, контроль доступу до ресурсів, моніторинг і усунення несправностей простими та ефективними для роботи мережі кіберклубу.

Мета дослідження: розробка програмного модуля адміністрування мережі кіберклубів, який забезпечить автоматизацію процесів управління та контролю за роботою кіберклубу.

Об’єкт дослідження: процес адміністрування мережі кіберклубів.

Предмет дослідження: розробка програмного модуля адміністрування мережі кіберклубів, який буде забезпечувати автоматизацію процесів управління, контролю та моніторингу роботи кіберклубу.

У відповідності з метою дослідження поставлені наступні завдання:

  • аналіз існуючих систем адміністрування мереж кіберклубів;
  • визначення вимог до програмного модуля адміністрування;
  • розробка архітектури та функціональності програмного модуля;
  • реалізація програмного модуля з використанням сучасних технологій програмування;
  • тестування та апробація розробленого програмного модуля.

Чеботаєв Денис Олегович

к.т.н., доц., Власенко Л.О.

Програмний додаток мережі спортивних клубів

Актуальність.  У сучасному світі все більшою популярністю користується здоровий спосіб життя та заняття спортом, тому попит на спортивні заклади зростає. Однак, збільшення кількості клієнтів призводить до потреби вдосконалювати систему їх обслуговування та автоматизувати багато процесів. Саме тому, розробка програмного додатку для мережі спортивних клубів може значно полегшити життя клієнтів та працівників закладів.

Незважаючи на те, що на сьогоднішній день існує велика кількість програмних додатків для мережі спортивних клубів, є кілька загальних проблем, з якими часто зустрічаються користувачі та працівники цих клубів:

  • Недостатня функціональність: більшість програмних додатків для спортивних клубів не надають достатньої кількості функцій для задоволення потреб клієнтів та працівників, таких як бронювання занять, спілкування з тренерами та інші.
  • Складність використання: деякі програмні додатки можуть бути складні для використання користувачами, особливо тими, хто не має досвіду в користуванні комп'ютерами або мобільними додатками.

Низька надійність та стабільність: деякі програмні додатки можуть мати проблеми з надійністю та стабільністю, що може призвести до помилок, втрати даних та інших проблем.

Недостатня інтеграція з іншими системами: іноді програмні додатки для спортивних клубів не можуть взаємодіяти з іншими системами, такими як системи оплати, розклади занять, або бази даних клієнтів.

Високі вимоги до апаратного забезпечення: деякі програмні додатки можуть вимагати високих технічних вимог до апаратного забезпечення, що може зробити їх недоступними для деяких користувачів.

Метою дослідження є розробка програмного додатку, що дасть можливість клієнтам мережі спортивних клубів бронювати заняття, стежити за своїми тренуваннями та результатами, а працівникам - керувати клієнтською базою, зберігати дані про заняття, контролювати оплату послуг та вести звітність.

Об’єкт дослідження: програмна платформа  веб-орієнтованих додатків.

Предметом дослідження є сучасні технологій для розробки веб-орієнтованого додатку мережі спортивних клубів.

Завдання  дослідження:

  • загальна характеристика інформаційних систем;
  • огляд існуючих рішень;
  • технічне завдання;
  • вибір мови програмування та додаткових фреймворків;
  • проектування бази даних;
  • розробка серверної частини  програмного забезпечення;
  • розробка клієнтської частини  програмного забезпечення.

13.01.2024
shestack
113
остання редакція 12.02.2024
Владислав Котов