logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Оголошеннявсі

Вебінар «Функціонування конкурентоспроможної компанії на ринку інформаційних технологій»

Загальна інформація

У рамках роботи студентських наукових клубів «Синергія галузевих ринків» та «Конкуренція ХХІ століття», що функціонують на кафедрі економічної теорії та конкурентної політики, 30 квітня 2024 року було проведено вебінар на тему «Функціонування конкурентоспроможної компанії на ринку інформаційних технологій».

Спікерка Олександра Єфремова – консультантка у сфері ІТ, кандидат економічних наук, випускниця ДТЕУ репрезентувала власне бачення проблем та перспектив функціонування ринку інформаційних технологій в Україні та світі, висвітлила сучасні виклики галузі, спричинені введенням воєнного стану, та пріоритети розвитку ринку інформаційних технологій у післявоєнний період. Особливу увагу було зосереджено на значному попиту на ринку інформаційних технологій саме на вітчизняних фахівців та на їхніх високих професійних компетентностях, які дають можливість успішно конкурувати у цьому сегменті ринку. Під час вебінару також було обґрунтовано необхідність державної підтримки галузі для її успішного розвитку в Україні у період повоєнної відбудови.

Неабияку зацікавленість у здобувачів вищої освіти викликав практичний досвід спікерки у сфері ІТ, а саме щодо того, як створити успішний бізнес у сфері інформаційних технологій та які практичні навички повинен мати ІТ-фахівець, як сформувати необхідні професійні компетентності.

Спікерка наголосила на ролі вищої освіти в успішній побудові бізнесу в цій сфері та необхідності постійного та гнучкого навчання, наполегливій роботі над собою, умінні комунікувати з людьми та знанні іноземних мов як важливих чинниках успіху на ринку інформаційних технологій. 

Щиро вдячні пані Олександрі за змістовний, цікавий та корисний вебінар! До нових зустрічей!

Ірина ШТУНДЕР, д-р екон. наук, проф.,
професор кафедри економічної теорії та конкурентної політики

30.04.2024
433884
502
остання редакція 01.05.2024