logo
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
logo
Кафедра технології і організації ресторанного господарства
img

Про кафедру

технології і організації ресторанного господарства

Завідувач кафедри
ФЕДОРОВА ДІНА ВОЛОДИМИРІВНА

доктор технічних наук, 
доцент

       

Здійснює підготовку соціально мобільних, конкурентоспроможних висококваліфікованих фахівців для організації  виробничо-технологічної та сервісної діяльності суб’єктів ресторанного  бізнесу, які володіють загальними і спеціальними, фаховими компетентностями.

►  Стань професійнім ресторатором та керівником закладу!
 Створюй бездоганний сервіс та будуй бізнес на цьому!
 Створи свій перший ресторан!
► Розробляй інноваційні підходи до створення авторських концепцій в кулінарній справі і
     досліджуй кулінарний теруар!

 Будь на хвилі трендів у ресторанній справі!
 Організуй власний стартап з використанням крафтових та інноваційних технологій!
 Інтегруйся у професійне середовище і бери участь у міжнародних конкурсах з кулінарної та
     кондитерської майстерності!

 Набувай практичного досвіду у вітчизняній та закордонній ресторанній справі!

ТВОЯ ПЕРША КАР'ЄРНА СХОДИНКА ПОЧИНАЄТЬСЯ ІЗ ВИБОРУ ПРАВИЛЬНОЇ СПЕЦІАЛЬНОСТІ!
РЕАЛІЗУЙ СВОЇ АМБІЦІЇ В СФЕРІ РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ!

Ми гарантуємо унікальний освітній процес, ексклюзивні освітні бакалаврські та магістерські програми, незабутній драйв і продуктивну співпрацю. Поки Ви будете навчатися –  світ переможе пандемію! І глобальна сфера гостинності стане ще більш привабливою і розквітне з новою непереможною силою. Як написав Оскар Уальд : «При великих неприємностях я відмовляю собі в усьому, крім подорожі, їжі та пиття»!

ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ БАКАЛАВР

Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність: 181 Харчові Технології / Спеціалізація: Технологія та організація ресторанного бізнесу

Дисципліни ,що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

  • Технології харчових виробництв
  • Технології ресторанної продукції
  • Організація ресторанного господарства
  • Інформаційні системи та технології у ресторанному бізнесі
  • Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства;
  • Керівники закладів ресторанного господарства; ресторатор;
  • Професіонали в галузі ресторанного бізнесу;
  • Фахівці із харчових технологій;
  • Фахівець із спеціалізованого обслуговування
  1. Українська мова та література
  2. Математика
  3. Хімія або біологія / Географія або історія України

         

ОСВІТНІЙ СТУПІНЬ МАГІСТР

Код/галузь знань: 18 Виробництво і технології

Спеціальність: 181 Харчові Технології / Спеціалізація: Інноваційні технології в ресторанному бізнесі

Дисципліни, що формують професійні компетентності

Можливі посади

Вступні випробування

  • Концепції і ресторанний креатив
  • Технології інноваційних харчових продуктів
  • Інжиніринг харчових технологій
  • Управління корпораціями у ресторанному бізнесі
  • Управління проектами в ресторанному бізнесі
  • Управління якістю
  • Правове регулювання безпеки підприємницької діяльності
  • завідувач виробництва;
  • керуючий підприємства харчування;
  •  керуючий рестораном;
  •  начальник виробництва;
  • науко­вий співробітник;
  •   науковий співробітник-консультант
  1. Єдиний вступний іспит з іноземної мови
  2. Фахове вступне випробування

Спеціальність: 181 Харчові Технології  / Спеціалізація: Крафтові технології

  • Технології крафтових виробництв
  • Інноваційні харчові технології
  • Проектування крафтових виробництв
  •  Логістичний менеджмент
  •  Управління якістю
  • Управління проектами крафтових виробництв
  • Правове регулювання безпеки підприємницької діяльності
  • директор виробництва;
  •  керівник мережі виробництв;
  •  керівник підрозділів з науково-технічної підготовки виробництва;
  • технічний керівник виробничих підрозділів;
  • професіонали з управління проектами;
  • професіонали з контролю якості
  1. Єдиний вступний іспит з іноземної мови
  2. Фахове вступне випробування

НА КАФЕДРІ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПІДГОТОВКА ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМАМИ:

                                 Бакалавр                                                   Магістр                                 

               

​                                                                                    Доктор Філософії

Кафедра здійснює підготовку фахівців за ступенями вищої освіти / галузями знань / спеціальностями /спеціалізаціями:

Ступені вищої освіти: бакалавр, магістр; доктор філософії та доктор наук (технічні науки).

Галузь знань18 «Виробництво та технології»

Спеціальність: 181 «Харчові технології»

Спеціалізація: «Ресторанні технології»

  Випускники можуть займати первинні посади

За Національним класифікатором професій України ДК 003:2010 «Класифікатор професій»:

бренд-шеф, шеф-кухар, шеф-сомельє; шеф-бармен; шоколатьє; директор мережі закладів ресторанного господарства; директор закладу ресторанного господарства; керуючий рестораном (кафе, баром); директор з виробництва; директор кейтерингової компанії; завідувач виробництва, інженер-технолог; ресторатор; консультант із виробництва; адміністратор мережі закладів ресторанного господарства;  адміністратор мережі закладів ресторанного господарства; головний кулінар; фахівець з ресторанної справи; організатор з івент-заходів, су-шеф, кухар, бариста, бармен, метрдотель, офіціант, кухар-стюард, адміністратор закладу ресторанного господарства.

Місія кафедри

   Підготовка конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців, спроможних на основі сформованих у процесі навчання  загальних і спеціальних  компетентностей ефективно вирішувати завдання з розроблення та впровадження інноваційних, креативних ресторанних технологій, технологій спеціальних харчових продуктів, систем управління якістю ресторанних послуг, інвестиційно привабливих проектних рішень закладів ресторанного господарства.

Призначення кафедри 

   Використовувати найсучасніші технології та методики навчання в аудиторіях з найсучаснішим обладнанням, здійснювати підготовку соціально мобільних, конкурентноспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничої-технологічної діяльності суб’єктів  ресторанного бізнесу, заснованих на світовому досвіді, які володіють загальними і спеціальними (фаховими) компетентностями, що є основою кар’єрного зростання в сфері ресторанного бізнесу. 

19.04.2013
guliya2005
11347
остання редакція 18.09.2020
40885