logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Співробітництво КНТЕУ з Посольством Франції в Україні

Загальна інформація

20 серпня 2015 р. у КНТЕУ відбулася зустріч проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Сая і директора Центру європейської освіти Т.П. Дупляк з дипломатами Посольства Франції в Україні: Сільвеном Ріголе – новопризначеним Аташе з питань університетського та наукового співробітництва, директором Французько-українського центру університетського та наукового співробітництва, Жілем Мамецом - повноваження якого на цій посаді закінчуються, а також іншими представниками зазначеного французького центру.

Під час зустрічі було підведено підсумки французько-української співпраці КНТЕУ у 2014/15 н.р., зокрема: реалізація дистанційної програми подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління» Університету ім. П’єр Мендес Франс (Гренобль, Франція) та від'їзд наших студентів на навчання у ВНЗ Франції – партнери КНТЕУ у рамках програм подвійного дипломування, підписання угоди з Федерацією «Обміни Франція-Україна», проведення в університеті майстер-класу від французького шеф-кухаря Жеремі Морена, участь студентів КНТЕУ в обслуговуванні офіційного прийому в резиденції Посла Франції в Україні, а також в інших культурних та наукових заходах, які організовує Посольство Франції в Україні.

У рамках переговорів відбулося ознайомлення з роботою Центру Європейської освіти КНТЕУ, обговорювалась можливість направлення Посольством Франції в Україні французького викладача для часткового викладання у Центрі, а також можливість надання доступу для студентів та викладачів Центру до електронного порталу Медіатеки Французького інституту в Україні, який містить значну кількість книг, періодичних видань, аудіо- та відеоматеріалів для вивчення французької мови.

Обговорено питання розширення географії співпраці КНТЕУ з ВНЗ Франції у рамках англомовних та французькомовних бакалаврських та магістерських програм подвійного дипломування.

Представники Посольства Франції в Україні висловили готовність підтримувати студентів та співробітників КНТЕУ при отриманні віз, а  також гарантували безкоштовне їх надання для студентів, які виїзджають на навчання у ВНЗ Франції – партнери КНТЕУ. Попередньо домовлено про виступ Посла Франції в Україні у вересні-жовтні ц.р. перед студентами та викладачами КНТЕУ.

21.08.2015
Nataliia
3648
остання редакція 02.06.2020
Nataliia