logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День без автомобілів. Будь Велоактивним!

ЕКО ДТЕУ

Сьогодні, 22 вересня, в усьому світі відзначають День без машин. Цього дня автомобілістам пропонують бодай на день відмовитися від транспорту.

Цього дня по всьому світі проходять заходи, приурочені до Всесвітнього дня без автомобіля. Зокрема, усім пропонують пересісти з автомобілів на на більш екологічні види транспорту.

Традиція проводити День без автомобілів зародилася наприкінці минулого століття. В Україні вона поки не дуже поширена. Зазначимо, за оцінками експертів, 90% від сумарного обсягу викидів забруднюючих речовин в атмосферу припадає на автотранспорт.
Захід проводиться в різних європейських містах, щоб привернути увагу населення до зменшення використання приватних автомобілів у місті і цим же зменшити викид шкідливих газів до повітря. Під час цього заходу активно пропагується використання альтернативних видів транспорту, а саме громадського транспорту, велосипедів, роликів, пішої ходи тощо. Цього дня європейські міста зазвичай перекривають центральні вулиці для проїзду машин, влаштовують велопаради, вуличні ігри, ярмарки з метою показати, що місто без машин є комфортним для людей.Велосипед- найбільш раціональний і прогресивний міськмй транспорт.

Масове використання велосипеда сприяє вирішенню цілого комплексу проблем: екологічних, економічних та інфраструктурних. І студенти є тією суспільною категорією, яка найкраще адаптується до змін – відповідно, і до нового типу культури в нашому місті – вело культури.Масове використання велосипеда сприяє вирішенню цілого комплексу проблем: екологічних, економічних та інфраструктурних. І студенти є тією суспільною категорією, яка найкраще адаптується до змін – відповідно, і до нового типу культури в нашому місті – вело культури.

Закликаємо вас користуватися Ровером! КНТЕУ підтримує вело рух. На території ВУЗУ створені вело доріжки та вело парковка. Приєднуйтесь до вело руху!

Виносимо щиру подяку нашим велоактивістам!!!

22.09.2015
annzo
2179
остання редакція 22.09.2015