logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Матеріально-технічна база: оновлення, ремонт та розбудова

Загальна інформація

В університеті із року в рік ведеться системна робота з підготовки матеріально-технічної бази щодо забезпечення безперебійного проведення навчального процесу, проведення опалювального сезону і сталої роботи в осінньо-зимовий період.

Виконробською дільницею за останній час у рамках підготовки до навчального року відремонтовано 14 аудиторій, лабораторій, завершуються ремонтні роботи холу по вул. Чигоріна 57а, влаштовано гардероб, відремонтовано 12 житлових кімнат студентів, виконано комплекс ремонтно-профілактичних робіт з підготовки до опалювального сезону в 22 індивідуальних теплових пунктах. Для забезпечення безперебійного гарячого водопостачання в години максимального водорозбору у гуртожитках № 3, 4, 5 встановлено підвищувальну насосну станцію з частотним регулюванням.

Проведено технічне обслуговування приладів обліку теплової енергії, ліфтів, годинникових установок, кондиціонерів, обладнання навчально-виробничого об’єднання та пральні, здійснено прочистку теплообмінників. Проведено заміну водолічильників. З метою економії електроенергії  проведено заміна ламп на світодіодні в світильниках вуличного освітлення біля корпусів А, Б, В, Е.

Виконані роботи з ремонту та відновлення працездатності сантехнічного обладнання в гуртожитках. Зроблено ремонт водопровідних і каналізаційних трубопроводів.

Проведено ревізію та планово-попереджувальний ремонт обладнання електрощитових у навчальних корпусах та гуртожитках. На об’єктах університету проведено заміри опору ізоляції електричних мереж.

Тривають роботи по встановленню ІІ черги системи кондиціювання повітря, вже встановлено 20 внутрішніх блоків із 44.

Успішно трудяться будівельники над утепленням  фасаду  корпусу «Б», на сьогодні вже утеплено близько 85% фасаду. Виконано роботи по влаштуванню внутрішнього ландшафтного парку біля кафе «Венеція». Висаджено нові кущі, дерева, створено розарії, систематично збирається та вивозиться на утилізацію опале листя.

Архітектурно гармонічно виглядає новий гуртожиток.  На об’єкті проведено утеплення фасаду теплоізолюючими матеріалами та виконано його оздоблення. За літні місяці повністю влаштовано віконні блоки, вітражі, виконано покрівлю на гуртожитку, нині завершується покрівельні роботи на прибудові.

З вересня місяця проводиться  капітальний ремонт покрівлі корпусу «А» на 3700 м2.

Покращується й благоустрій території університету. Облаштовано  фігурними елементами понад 720 м2  нових пішохідних доріжок та майданчиків.

Питання енергозбереження та запровадження енергоощадних технологій є пріоритетним завданням розвитку матеріально-технічної бази університету. Протягом тривалого часу розроблялися та впроваджувалися заходи щодо скорочення енергоспоживання, оскільки їх реалізація є важливим чинником на шляху ефективного використання енергетичних ресурсів та економії коштів. 


30.09.2015
adv
15601
остання редакція 08.08.2019
433884