logo
Кафедра фінансового аналізу та аудиту
Кафедра фінансового аналізу та аудиту
logo
Кафедра фінансового аналізу та аудиту
img

Архів новин (2015-2019)

фінансового аналізу та аудиту

Червень 2019

В рамках співпраці кафедри фінансового аналізу та аудиту КНТЕУ та системи YouControl 14.06.2019 відбувся круглий стіл на тему «Форензік: ділова розвідка та консультування з управління ризиками».
На засіданні студенти долучилиь до ділової розвідки та перевірки контрагентів України, так як система YouControl формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами.
Учасники заходу, за результатами цікавих дискусій, прийшли до висновку, що подібний круглий стіл варто проводити щорічно!
Щиро дякуємо партнерам YouControl та сподіваємось на подальшу співпрацю!

Аудитори і аналітики! Моніторимо і усвідомлюємо: є до чого прагнути:-)))

https://www.accountancyage.com/rankings/top-20-international-networks-2018/

Травень 2019

Кафедра фінансового аналізу та аудиту долучилась до експертизи магістерської програми "Адміністрування податків та митних платежів" спеціальності "Облік і оподаткування" в Центральноукраїнському національному технічному університеті. Вітаємо споріднені кафедри аудиту та оподаткування; бухгалтерського обліку з високою якістю професійної підготовки магістрів!
Окрема вдячність за плідну співпрацю д.е.н., проф., декану Факультету обліку та фінансів Наталії Станіславівні Шалімовій!

17 травня 2019 року відповідно до договору про співпрацю КНТЕУ та Державної аудиторської служби України, кафедрою фінансового аналізу та аудиту було організовано зустріч студентів спеціалізацій "Фінансовий контроль та аудит", "Державний фінансовий контроль" та "Аудиторська діяльність" з керівництвом Державної аудиторської служби України.
Перед студентами виступили Солянік Юлія Валеріївна - заступник Голови ДАСУ, Ганущак Любомир Юрійович - заступник директора департаменту, начальник відділу департаменту стратегічного планування, звітності та координації здійснення ДФК, Коваль Валентина Павлівна - директор департаменту роботи з персоналом та організаційного розвитку та головний спеціаліст цього департаменту - Іващенко Яна Валеріївна.
Студентам розповіли про особливості роботи цього важливого органу державної влади, можливості і перспективи проходження практики та подальшої роботи у сфері державного фінансового контролю та аудиту.

З ініціативи кафедри фінансового аналізу та аудиту і кафедри комп'ютерних наук Київського національного торговельно-економічного університету 14 травня 2019 року відбувся студентський круглий стіл «Аналіз та аудит в інформаційному суспільстві».

Роботу круглого столу відкрила перший проректор з науково-педагогічної роботи КНТЕУ доктор технічних наук, професор Притульська Наталія Володимирівна, декан факультету обліку, аудиту та інформаційних систем к.т.н., доцент Харченко Олександр Анатолійович, завідувач кафедри фінансового аналізу та аудиту д.е.н., професор Назарова Каріна Олександрівна, завідувач кафедри комп’ютерних наук д.ф-м.н., професор Пурський Олег Іванович. Також студентів привітав партнер кафедри фінансового аналізу та аудиту, к.е.н., сертифікований аудитор, партнер аудиторської компанії «Grant Thornton Ukraine» - Олендій Остап Тарасович, який захопив аудиторію цікавою доповіддю про професію аудитора та вагомість знань у сфері комп’ютерних технологій.

Учасниками круглого столу було розглянуто основні тренди аналізу та аудиту в інформаційному суспільстві.

Модератором круглого столу була к.е.н., доц. кафедри фінансового аналізу та аудиту В. П. Міняйло.

Щиро дякуємо всім учасникам круглого столу за цікаві виступи та участь у дискусії!    

До наступної зустрічі на наукових заходах КНТЕУ!

  

  

Квітень 2019

17-19 квітня в університеті ім. Альфреда Нобеля відбувся ІІ тур Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "Облік і оподаткування". Вітаємо нашу студентку Остапенко Юлію ( 1 курс магістратури, спеціалізація "Фінансовий аналіз та аудит") з перемогою в номінації "Знавець фінансового обліку". Бажаємо подальших творчих та наукових здобутків!

   

8-10 квітня на базі Миколаївського національного аграрного університету відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Організація та методика аудиту". Від кафедри було делеговано Глечик Вікторію та Гаврилів Юлію, студентів 1 курсу магістратури, які гідно представили спеціальність " Фінансовий аналіз та аудит". Кафедра щиро вітає дівчат та бажає подальших наукових здобутків.

10 квітня 2019 р. для студентів КНТЕУ кафедрою фінансового аналізу та аудиту та представниками аудиторської компанії PwC, яка є лідером світового ринку аудиторських послуг та входить до «Великої четвірки» було організовано відкриту лекцію на тему «Аудит фінансової звітності». 
Арміне Казарян (менеджер PwC) та Ольга Максимець (керівник напряму рекрутменту та розвитку бренду роботодавця PwC в Україні) в своїх доповідях розглянули специфіку проведення аудиту фінансової звітності в PwC та наводили практичні приклади зі сфери аудиту. Вікторія Андрусік та Роман Козодой розповіли про свій шлях в PwC. В процесі лекції було проведено вікторину, за результатами якої кращі студенти отримали подарунки. 
Практикуючі аудитори заохотили студентів долучатись до команди аудиторів PwC.
Щиро дякуємо партнерам та сподіваємось на подальшу співпрацю!

9 квітня 2019 р. у межах співпраці КНТЕУ з Державною фіскальною службою Украіни студенти ФОАІС та ФФБС відвідали День відкритих дверей, який проходив у Головному управлінні ДФС Украіни. На даному заході студентам було повідомлено про можливості роботи та можливості професійного розвитку у ГУ ДФС у м. Києві.

8-9 квітня 2019 р. була проведена студентська наукова конференція «Наукові дослідження студентської молоді». На кафедрі фінансовго аналізу та аудиту було проведено п'ять секцій, в яких взяли участь не тільки студенти ФОАІС, а й студенти інших факультетів. 

8 квітня 2019 р. практикуючий, сертифікрваний аудитор, канд. екон. наук, доцент кафедри фінансового аналізу та аудиту Роздобудько Валерій Васильович провів для службовців Державної служби України з надзвичайних ситуацій семінар «Внутрішній аудит: організація, методика та стандартизація».
Актуальність семінару обумовлено відчутними реформаціями в царині аудиту. У рамках семінару слухачів ІВК найбільше зацікавили питання щодо внутрішнього аудиту та його правового забезпечення, стандарти внутрішнього аудиту, особливості внутрішнього аудиту та контролю.
Семінар виявився результативним та ефективним і слухачі, і модератори сподіваються на подальшу співпрацю!

Березень 2019

21.03.2019 року відбувся День народження ФОАІС. Були запрошені партнери кафедри: 

1. Вашека Галина Володимирівна – заступник голови Державної аудиторської служби України

2. Максимець Єлизавета – керівник напряму рекрутменту та розвитку бренду роботодавця Ernst&Young в Україні

3. Сахно Яна Сергіївна – сертифікований аудитор, менеджер з аудиту Аудиторської фірми «Грант Торнтон Легіс» 

4. Брагар Наталія Олександрівна – ключовий партнер з аудиту Аудиторської фірми «Капітал Груп» 

5. Любаренко Ігор Миколайович – керівник консалтингової компанії «Голден Траст», управляючий партнер з консалтингу та аудиту Paper Cloud Бухгалтерія

6. Сітніков Сергій – керуючий партнер з бухгалтерського аутсорсингу та аудиту Paper Cloud Бухгалтерія

7. Якобчук Сергій – сертифікований аудитор, партнер, виконавчий директор HLB UKRAINE LLC

8. Слободянюк Зоя Василівна – директор газети «Все про бухгалтерський облік» 

9. Кравченко Анастасія – менеджер зі зв`язків з громадськістю редакції газети «Все про бухгалтерський облік»

Дякуємо за привітання та сподіваємось на подальшу співпрацю!

   

Кафедра фінансового аналізу та аудиту вітає з 8 березня!

05.03.2019. Кафедра фінансового аналізу та аудиту щиро вітає Володимира Дмитровича з присвоєнням вченого звання "доцента" та бажає здоров’я, наснаги та подальших успіхів і здобутків!

Лютий 2019

Міжнародні стандарти контролю – імператив сучасної економіки!

http://www.ac-rada.gov.ua/control/main/uk/publish/article/16759056

Січень 2019

Фішка останнього часу в економіці. Хто не знає, що таке Дью Ділідженс – запрошуємо на навчання до магістратури – роз’яснемо!

https://www.epravda.com.ua/news/2019/01/24/644632/

Грудень 2018

Кафедра фінансового аналізу та аудиту вітає усіх з новорічними святами!

19.12.2018 відбулося вручення дипломів магістрам спеціальності «Фінансовий контроль», «Фінансова аналітика», «Аудиторська діяльність». Партнери кафедри фінансового аналізу та аудиту КНТЕУ також не залишились осторонь цієї визначної події та привітали студентів. Кафедра фінансового аналізу та аудиту щиро вітає випускників та вдячна партнерам за співпрацю і визнання високих професійних якостей викладачів!

Кафедра фінансового аналізу та аудиту долучилась до акредитації у Кропивницькому.

Кафедрою фінансового аналізу та аудиту було організовано зустріч студентів 1 курсу магістратури спеціалізацій «Фінансовий аналіз та аудит» та «Облік, оподаткування та оцінювання в бізнесі» з керівництвом Державної аудиторської служби України.
Перед студентами виступила Голова Державної аудиторської служби України Гаврилова Лідія Володимирівна, яка розповіла про основні завдання та функції органів Служби, впроваджені інструменти державного фінансового контролю, види аудиту і напрями їх розвитку.
Під час зустрічі студенти активно ставили питання, цікавилися практичними аспектами роботи.
Наприкінці зустрічі для студентів було організовано екскурсію музеєм Державної аудиторської служби України, яка залишила яскраві враження

3 грудня 2018 року на кафедрі фінансового аналізу та аудиту КНТЕУ розпочався захист випускних кваліфікаційних робіт магістрів спеціальності «Облік і оподаткування», спеціалізацій «Аудиторська діяльність», «Фінансовий контроль» та «Фінансова аналітика». Здобувачі представили цікаві та ґрунтовні дослідження, що охоплюють актуальні питання обліку, оподаткування, аналізу, контролю, аудиту. Екзаменаційні комісії працювали під головуванням висококваліфікованих фахівців:

  • Роздобудька В.В., к.е.н., директора аудиторської фірми «Альта»;
  • Чайки В.В., к.е.н., начальника відділу забезпечення діяльності керівництва Рахункової Палати України;
  • Олендія О.Т., к.е.н., партнера ТзОВ «Грант Торнтон Легіс».

За результатами захисту ВКР Голови екзаменаційних комісій високо оцінили представлені роботи. Кафедра фінансового аналізу та аудиту бажає випускникам успіхів, натхнення та кар’єрного зростання! Вітаємо!

Листопад 2018

Кафедра фінансового аналізу та аудиту організувала для студентів екскурсію до Верховної Ради України. Візит молодих людей відбувся за сприянням Голови комітету у закордонних справах Ганни Гопко та викладача кафедри Ольги Романенко.
Під час екскурсії студенти познайомилися з історією державотворення в Україні, архітектурою та обставинами будівництва найвищого законодавчого органу в країні. Побували в сесійній залі, де приймають рішення парламентарі від імені народу.
Взаємодія органів влади, науковців та молоді є дуже важливою на шляху до формування демократичних цінностей та усвідомлення ролі кожного громадянина у своєї країни.
В екскурсії взяли участь студенти заступника декана ФОАІС Гордополова В.Ю. та доцента кафедри Романенко О.А. Дякуємо Ганні Гопко за співпрацю!

У рамках підвищення кваліфікації викладачі кафедри фінансового аналізу та аудиту успішно пройшли курс «Робота в програмному забезпеченні «CaseWare», «Використання прикладного рішення «Бухгалтерія 8 для України», «Використання хмарних сервісів Microsoft в освітньому процесі».
Бажаємо успішного використання одержаних знань і навичок у навчальному процесі та професійній діяльності!

Жовтень 2018

Запрошуємо на відкриту лекцію Ганни Гопко в КНТЕУ 26 жовтня об 11.50 (актова зала Д корпусу) на тему «Ефективність реформ та державних програм».
Ганна Гопко - кандидат наук із соціальних комунікацій, Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах.
У рейтингу ефективності комітетів ВР за 2 роки роботи парламенту очолюваний Ганною Гопко комітет у закордонних справах посів перше місце за кількістю (52) та часткою (68 % від підтриманих комітетом) законопроектів, які стали Законами України.
————————
2009року у Київському університеті захистила дисертацію «Екологічна публіцистика: світоглядний аспект (на прикладі українських та зарубіжних видань 1992—2008 рр.)».
Проходила стажування в університетах Джонса Гопкінса та Оксфорда. Здійснювала експертування в розробці ініціативи за «Доступне житло» — «Владо, будуй обіцяне». Брала участь у кампанії з призупинення вирубування 200-літніх дубів та повернення природо-заповідного статусу лісовому заказнику «Корналовичі».
У 2014 році після подій на Майдані, разом з іншими активістами Громадського сектору Євромайдану, Гопко стала членом координаційної ради групи «Реанімаційного пакету реформ». Вона та її група разом з іншими рухами та політиками домоглися ухвалення Верховною Радою 12-ти законів, серед яких — «Про прозорість державних закупівель», «Про вищу освіту», «Про доступ до публічної інформації» та інших. За інформацією ЗМІ, тоді саме Гопко разом з іншими активістами розробила та домоглася прийняття «Реанімаційного пакету реформ».
За період роботи у Верховній раді Ганна Гопко стала автором чи співавтором 140 проектів законів та постанов, з яких 56 — чинні; подала понад 100 поправок до 17 прийнятих за основу законопроектів. Серед яких — поіменне голосування в усіх місцевих радах, повернення податкових пільг для неприбуткових організацій, запровадження механізмів прозорого фінансування політичних партій, відкриття вільного доступу громадян через Інтернет до реєстрів нерухомості, землі й транспортних засобів, заборона пропаганди комуністичного та нацистського режимів.
Організатор: кафедра фінансового аналізу та аудиту КНТЕУ
Модератор лекції-дискусії - Ольга Романенко

22 жовтня 2018 для студентів кафедри фінансового аналізу та аудиту світовий лідер в галузі аудиторських послуг компанія КПМГ прочитав відкриту лекцію "Податкове консультування від А до Я"

Студенти дізналися про:

— Джерела інформації на практиці
— Створення консультації: як описати?
— Справжня податкова консультація: проекти KPMG

Експерти: Лілія Таран старший консультант, відділ податкових та юридичних послуг та Іванна Порохнюк консультант, відділ податкових та юридичних послугДля студентів ФОАІС кафедрою фінансового аналізу та аудиту 10 жовтня 2018 року було організовано відкриту лекцію на тему "Аудит – професія майбутнього" за участю представників аудиторської компанії EY, яка є лідером світового ринку аудиторських послуг та входить до "Великої четвірки".
Максимець Єлизавета (керівник напряму рекрутменту та розвитку бренду роботодавця EY в Україні) та Цимбал Надія (аудитор EY в Україні) в своїх доповідях розглянули перспективи розвитку аудиту в Україні, можливості працевлаштування та кар’єри в EY, наводили практичні приклади із сфери аудиту.
Завідувач кафедри фінансового аналізу та аудиту Назарова Каріна Олександрівна обговорила з представниками компанії можливість проходження практики та стажування студентів спеціалізації "Аудиторська діяльність", та інші аспекти співпраці між кафедрою та аудиторською компанією EY.

Червень 2018

19 - 20 червня 2018 р. на кафедрі фінансового аналізу та аудиту відбулися засідання Кваліфікаційної комісії № 3 з підготовки фахівців за ступенем вищої освіти "бакалавр" (за спеціалізацією "Державний фінансовий контроль").

Екзаменаційна комісія працювала під головуванням:
к.е.н., начальника відділу забезпечення діяльності керівництва Рахункової Палати України – В.В. Чайки;​

Вітаємо наших бакалаврів з успішним завершенням навчання на кафедрі та чекаємо зустрічі у магістеріумі!

Травень 2018


06.06.2018 р. в рамках співпраці між кафедрою фінансового аналізу та аудиту КНТЕУ, командою CaseWare Ukraine та Russell Bedford RCG по завершенню навчання в програмі CaseWare Working Papers було запрошено студентів 4 курсу ФОАІС на екскурсію до офісу. Під час зустрічі з керівництвом компанії студентам було вручено сертифікати, проведено екскурсію, а також запрошено на проходження стажування. Усі учасники заходу виявили бажання у продовжені плідної співпраці!


Вітаємо зі святом Дня університету - 2018! Партнерів університету та кафедри від міжнародних аудиторських компаній Baker Tilly та Grant Thornton за багаторічну співпрацю.


Березень 2018



Січень 2018


Шановні випускники!
Поздоровляємо вас з успішним завершенням навчання.
Впродовж кількох років ми з вами були єдиною родиною. Здоров‘я вам, успіхів та щастя!
Двері рідної кафедри завжди відкриті для вас!

15-19 січня 2018 р. на кафедрі фінансового аналізу та аудиту відбулися засідання Екзаменаційних комісій № 6, 7, 8 із захисту випускних кваліфікаційних робіт (ВКР) студентів денної та заочної форми навчання зі спеціальності «Облік і оподаткування» (спеціалізації «Фінансовий контроль», «Аудиторська діяльність», «Фінансова аналітика»).

Екзаменаційні комісії працювали під головуванням:

  • к.е.н., директора аудиторської фірми ПП «Альта» – В.В. Роздобудька;
  • к.е.н., начальника відділу забезпечення діяльності керівництва Рахункової Палати України – В.В. Чайки;
  • к.е.н., директора аудиторської фірми «Ентузіаст-Аудит» – О.Т. Олендія.

За результатами захисту ВКР Голови екзаменаційних комісій відмітили, що якість робіт свідчить про достатньо високі знання студентів з обліку та оподаткування.

Вітаємо нову плеяду магістрів, наших колег, з успішним завершенням навчання на кафедрі, яка відома своїми науковими традиціями. Бажаємо здоров’я, успіхів і професійного зростання!


Грудень 2017


Кафедра фінансового аналізу та аудиту вітає всіх з Новим роком та Різдвом Христовим!

Дай Боже Вам любові і тепла,
Добра в сім'ї і затишку в оселі,
Щоб щастя світла музика текла
В різдвяні свята, щедрі і веселі!
Хай здійснює бажання рік Новий,
Хай наша справа процвітає,
З чудовим святом, радості і мрій
Ми щиро і сердечно Вас вітаєм!

Жовтень 2017

Кафедра фінансового аналізу та аудиту 25 жовтня 2017 року провела щорічний майстер-клас «Бізнес майбутнього» для гостей КНТЕУ та студентів університету.
Почесним гостем майстер-класу став президент Асоціації українських банків О.А. Сугоняко, який аргументовано довів, як економічні кризи змінюють реальність, а також розповів, які навички необхідно формувати тим, хто хоче бути успішним. 
У майбутньому важливо добре володіти аналітичними навичками, вміти оперативно приймати рішення та мати глибокі професійні знання, для того, щоб уникати ризикованих бізнес-операцій, афер, шахрайства.

Назарова К.О., д.е.н., завідувач кафедри фінансового аналізу та аудиту, наголосила на тому, що аналітитичні, контрольні та аудиторські навички є важливими як для бізнесу, так і для державних органів, оскільки вони сприяють ефективному управлінню.
Модератором майстер-класу була к.е.н., доц. кафедри фінансового аналізу та аудиту О.А. Романенко.
В обговоренні проблем, порушених Олександром Сугоняко під час лекції, взяли активну участь студенти, викладачі та гості - представники бізнесу, юриспруденції та державного управління.
Для гостей КНТЕУ було проведено екскурсію університетом.
До зустрічі на наступному майстер-класі!


Відгуки:

«Дуже дякую за цю лекцію! Такі заходи - це каталізатор для нашого суспільства до розвитку!» - відреагував Ігор Білобривка, магістрант ФОАІС в КНТЕУ.

«На лекції було порушено актуальні для нас питання, спікер дуже цікаво говорив про ключові економічні проблеми сьогодення. Тому аудиторія доволі активно реагувала на порушені питання економічних криз та фейкових явищ в економіці. Олександр  Сугоняко на підставі законів фізики аналізував економічні явища, зокрема відтік молоді з України він проілюстрував за допомогою фізичних явищ, відомих усім зі школи. Приємно, що найактивніші учасники дискусій отримали книгу О. Сугоняко в подарунок», - підсумувала Анастасія Мисник, магістрант ФОАІС.


Вересень 2017

За високі результати в рейтингу «Викладач очима студентів» та з нагоди Дня працівників освіти к.е.н., доц. кафедри фінансового аналізу та аудиту Міняйло В.П. було нагороджено Почесною грамотою КНТЕУ!
Щиро вітаємо Вікторію Петрівну із заслуженою нагородою! Бажаємо здоров’я, наснаги, успіхів у подальшій науковій та освітянській діяльності!

Липень 2017

ШАНОВНІ БАКАЛАВРИ!
Щиро поздоровляємо Вас із закінченням бакалаврата!
Бажаємо здоров'я, миру,  злагоди та успіху! Будьте щасливими!


ЧЕКАЄМО ВАС В МАГІСТЕРІУМІ:
- ФІНАНСОВА АНАЛІТИКА;
- ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ;
- АУДИТОРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ.


 

Травень 2017

За ініціативи кафедри фінансового аудиту 26 травня була проведена лекція Нобелевського лауреата з економіки Вернона Ломакса Сміта на тему: «Сучасні методи економічного аналізу» лауреата Нобелівської премії з економіки. Найвищу винагороду в царині економіки В. Л. Сміт отримав за «За лабораторні експерименти як засіб в емпіричному економічному аналізі, особливо в аналізі альтернативних ринкових механізмів» разом з Даніелем Канеманом (у 2002 р.).

Всесвітньо відомі дослідники звернули увагу на обмеженість попередніх теорій, заснованих на спрощеному розумінні "людини економічної", яка діє винятково у власних інтересах і завжди приймає раціональні рішення. Професор Сміт заснував новий напрям науки - експериментальну економіку, яка ґрунтується на дослідах з реальними людьми і, починаючи з 1955 р., науковець вивчав причинно-наслідкові процеси в світових економіках та досліджував фактори, що впливають на їх розвиток.

Вернон Л. Сміт є одним з кращих економістів світу згідно міжнародного рейтингу IDEAS, зокрема, він є професором економіки і права в Економічному науковому інституті Університету ім. Чепмена (США), членом Національної Академії Наук США (National Academy of Sciences), почесним членом Асоціації економетричних наук (Econometric Society), Американської асоціації сприяння розвитку науки та Американської академії мистецтв і наук, має ступінь доктора філософії (PhD) в економіці Гарвардського університету, численні нагороди та інші відзнаки. Він також є почесним членом Американської економічної асоціації та лауреатом премії ім. Адама Сміта, автором понад 300 статей і книг з теорії капіталу, фінансів, економіки природних ресурсів та експериментальної економіки. Результати його досліджень були оприлюдненими в Wall Street Journal, New York Times, Forbes, Financial Times та багатбох інших популярних засобах масової інформації.

Також була презентована доповідь Романа Шеремети - всесвітньовідомого українського економіста, доцента кафедри Школи менеджменту ім. Везерхеда при Університеті Кейс Вестерн Резерв (США) і спеціаліста в експериментальній економіці та теорії ігор, лідера рейтингу журналу Forbes 2015 найкращих світових економістів, який входить до складу редколегії видання «Journal of Economic Behavior  and  Organization»  з  третьої  категорії  рейтингу  Academic Journal Guide. Доповідь розкривала методологічні засади експериментального аналізу, поведінкової економіки та ключові аспекти практичного застосування евристичних методів економічного аналізу.

Від імені кафедри фінансового аудиту та наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених КНТЕУ висловлюємо вдячність професору Вернону Л. Сміту та його колезі, Роману Шеремету, за змістовну фахову лекцію, цінні поради та креативні відповіді на запитання. Впевнені, що наша подальша співпраця, спрямована на розвиток економіки України, буде плідною.

26 травня 2017 р. в конференц-залі Верховної Ради України відбувся круглий стіл на тему «Ефективність реформ в умовах кризи», на якому були присутні народні депутати, урядовці, провідні економісти, викладачі та партнери кафедри фінансового аудиту КНТЕУ, а також спеціально запрошений гість- Вернон Л. Сміт - основоположник експериментальної економіки, лауреат Нобелівської премії з економіки (2002 р.), президент Міжнародного фонду експериментальних економічних досліджень.

Доктор В.Л. Сміт є одним з кращих економістів світу згідно міжнародного рейтингу IDEAS. Обговорювалися питання та надавалися поради щодо виходу України з кризи. Надзвичайно важливим, на думку Нобелівського лауреата та його учня й колеги П. Шеремета (лідера економічної думки України, за версією Forbes 2015 р.), є здійснення реформ в економіці із залученням провідних науковців, оскільки саме це є рушійною силою сьогодення та дає можливість отримання альтернативних варіантів в прийнятті ефективних рішень. Свою думку науковці підтверджують, серед іншого, тим, що значна частка радників президентів США були саме академічними науковцями.

Така практика є важливою, оскільки діяльність науковців спрямована на розвиток держави.

Вітаємо завідувача кафедри, д. е. н. Назарову Каріну Олександрівну, з отриманням нагрудного знака Відмінника освіти Міністерства освіти і науки України. Бажаємо плідної і натхненної праці!

За ініціативою кафедри фінансового аудиту КНТЕУ 26 травня 2017 року  о 15.00 в Конгрес-Ценрі КНТЕУ відбудеться лекція Нобелівського лауреата з економіки Вернона Л.Сміта «Сучасні методи економічного аналізу».

Доктор Сміт є одним з кращих економістів світу згідно міжнародного рейтингу IDEAS. Наразі він є професором економіки і права в Економічному науковому інституті Університету ім. Чепмена (США). Отримав ступінь доктора філософії (PhD) в економіці Гарвардського університету, є одержувачем численних нагород.

Доктор Сміт є членом Національної Академії Наук США (National Academy of Sciences), почесним членом Асоціації економетричних наук (Econometric Society), Американської асоціації сприяння розвитку науки та Американської академії мистецтв і наук.

Чекаємо студентів, партнерів та друзів кафедри!!!

Квітень 2017

19-21 квітня 2017 року в Університеті імені А. Нобеля (м. Дніпро), проходив ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Облік та аудит» серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.
Від кафедри було делеговано Черес Світлану, студентку 1 курсу магістратури, яка гідно представила спеціальність (спеціалізація "Аудиторська діяльність"), здобувши перемогу у номінації «Знавець аналізу господарської діяльності».
Кафедра від щирого серця вітає Світлану та бажає подальших наукових звершень і творчих перемог!

Майстер-клас «Бізнес майбутнього»

Кафедра фінансового аудиту 20 квітня 2017 року організувала майстер-клас «Бізнес майбутнього» для гостей КНТЕУ та студентів університету.

З вітальним словом виступила Перший проректор КНТЕУ Притульсьска Н.В, відзначивши інноваційний підхід кафедри до заходів такого спрямування: майстер-клас об'єднав практиків, науковців, студентів та абітурієнтів в стінах університету з різних міст України.
Задля розвитку національних інтересів важливою є інтеграція зусиль університету, бізнесу та державних органів.

Ольга Заремба, фінансовий директор, співвласник «Midland Development Ukraine», кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансового аудиту (і випускниця КНТЕУ, кафедра фінансового аудиту) презентувала доповідь «Бізнес майбутнього». Світ настільки швидко змінюється, що навіть найуспішніші бізнесмени та корпорації іноді помиляються в своїх прогнозах: що буде продаватися завтра, які старт-апи та технології призведуть до змін життя суспільства? Наразі найбільший акцент варто робити на сфері обслуговування, розвитку навичок вільного спілкування та інформаційних технологіях, - акцентувала О.Заремба.

«Як відкрити власний соціально-активний бізнес?» - секретами ділилися власники успішного старт-апу - Англійської школи «MOVA – англійська для українців» Олег Берестовий і Сергій Антоненко. Доповідачі зазначили, що важливо розуміти, що необхідно людям, розуміти свою місію та знайти найбільш ефективний шлях для досягнення цієї цілі. Важливо памятати, що на рідній землі можна досягнути успіху, не обов'язково шукати щастя за кодоном. Важливо об'єднувати зусилля друзів і знайомих для покращення життя міста і країни.

Про роль контролю та аудиту в управлінні компаніями розповів Валерій Роздобудько, власник аудиторської фірми «Альта», кандидат економічних наук, випускник КНТЕУ (кафедра фінансового аудиту).

Він підкреслив, що аналітики і аудитори завжди користуватимуться попитом, оскільки оцінка ефективності будь-якого бізнесу чи діяльності державних органів завжди актуальна.

Віталій Охріменко (випускник КНТЕУ) розповів про досвід своєї роботи в Департаменті моніторингу та перевірок державних закупівль, а також на посаді помічника директора координації Центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції України. Він розповів про сучасні виклики реформування органів державної влади та контролю їх діяльності, підкреслив, що саме цінності людини визначають ефективність її діяльності для суспільства і держави.

Назарова К.О., д.е.н., завідувач кафедри фінансового аудиту (випукниця КНТЕУ) наголосила на тому,що професія аналітика й аудитора є важливою як для бізнесу, так і для державних органів, оскільки вона допомагає ефективному управлінню.

Модератором майстер-класу була к.е.н., доц. О.А.Романенко.

Для гостей КНТЕУ були проведені екскурсії в університеті.

4 квітня 2017 року на факультеті обліку, аудиту та інформаційних систем відбулася студентська наукова конференція на тему "Соціально-економічні перспективи України у ХХІ столітті"

Березень 2017

Відкрита лекція директора голландського підприємства "Zeelandia" Андрія Василенка.

За ініціативою кафедри фінансового аудиту КНТЕУ 30 березня відбулась відкрита лекція директора голландського підприємства "Zeelandia" Андрія Василенка на тему "Внутрішній аналіз і контроль в системі прийняття управлінських рішень". "Zeelandia" - компанія, якій вже більше 100 років, котра має високий статус «Королівська» і бездоганну репутацію в усьому світі, здійснює свою діяльність більш ніж у 70 країнах світу (Головний офіс компанії знаходиться у місті Зіерікзей, Нідерланди). Лектор розповів студентам, аспірантам і викладачам про цінності компанії, підходи у прийнятті управлінських рішень, продемонстрував методики аналізу діяльності підприємства, його прибутковості та ефективності та організацію контролю на підприємстві.
 

24 березня 2017 р. відбувся заключний етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук у 2016-2017 н.р. за напрямом "Облік і аудит".
Друзі та колеги раді були з Вами співпрацювати!)


23.03.2017 відбулося
Свято рідного факультету!
День народження ФОАІС!
Вітаємо університет з тим, що ми у ВАС є!

День гостинності!

7.03.2017р. Аліна Бакуліна, керівник групи трансфертного ціноутворення EBS, провела зустріч зі студентами Київського національного торгово-економічного університету. В ході зустрічі Аліна поділилась своїм досвідом та розповіла про трансфертне ціноутворення на прикладі кейсів з власної практики.
EBS планує продовжити плідну співпрацю з вищими навчальними закладами України.

Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.Фото Alina Bakulina.


Лютий 2017

Для підвищення якості підготовки студентів за спеціальністю "Облік та оподаткування" (в першу чергу, спеціалізацією "Аудиторська діяльність"), а також для закріплення теоретичних знань в процесі наукового диспуту,  з метою конкретизації сучасних професійних компетентностей аудитора 27 лютого 2017 р. кафедрою фінансового аудиту було організовано лекцію провідного науковця і практика.
Олендій Остап Тарасович -  канд. екон. наук, сертифікований аудитор, Diploma of international financial reporting ACCA, партнер Аудиторської фірми «Грант Торнтон», прочитав лекцію дискусію на тему "Професійні компетенції сучасного аудитора та економічного аналітика".

Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.

23 лютого 2017 року в КНТЕУ проведено I-й етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу наукових робіт студентів за напрямом «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит»До участі у конкурсі було допущено139 робіт студентів різних вищих навчальних закладів з усієї України. Відібрано 35 робіт для участі у Підсумковій конференції, яка відбудеться 24 березня 2017 року. Серед учасників Підсумкової конференції є студенти кафедри "Обліку та оподаткування" і кафедри "Фінансового аудиту" КНТЕУ:

  • Сіренко Ілля (науковий керівник – к.е.н.,доц. Гордополов В.Ю.);

Вітаємо студентів нашого університету!!!

Фото Кафедра фінансового аудиту КНТЕУ.

Січень 2017
Захист випускних кваліфікаційних робіт

17-20 січня 2017 року на кафедрі фінансового аудиту відбулися засідання Екзаменаційних комісій № 5, 6, 7 із захисту випускних кваліфікаційних робіт (ВКР) студентів денної та заочної форми навчання зі спеціальності 8.03050901 «Облік і аудит» (спеціалізація «Державний фінансовий контроль», «Аудит державних фінансів», «Аудиторська діяльність в приватному секторі»).

Екзаменаційні комісії працювали під головуванням:

  • к.е.н., директора аудиторської фірми ПП «Альта» – В.В. Роздобудька;
  • к.е.н., начальника відділу забезпечення діяльності керівництва Рахункової Палати України – В.В. Чайки;
  • к.е.н., директора аудиторської фірми «Ентузіаст-Аудит» - О.Т. Олендія.

За результатами захисту ВКР Голови екзаменаційних комісій відмітили, що якість робіт свідчить про достатньо високі знання студентів з обліку та оподаткування.

Слід відмітити, що студенти добре орієнтуються у нормативно-правовому забезпеченні діяльності господарювання, достатньо володіють організацією та  методиками обліку, економічного аналізу, контролю і аудиту на підприємствах різних сфер національної економіки.

Вітаємо нову плеяду магістрів, наших колег, з успішним завершенням навчання на кафедрі, яка відома своїми науковими традиціями. Бажаємо здоров’я, успіхів і професійного зростання!

Події 2016 року

Викладачі кафедри фінансового аудиту не лише займаються наукою, перемагають в грі «Що? Де? Коли?», але й приймають участь у чемпіонаті з більярду

17–20 листопада 2016 р. у більярдному клубі  «Авіатор», що знаходиться в Національному авіаційному університеті, проводився перший чемпіонат ВНЗ України серед науково-педагогічних працівників з більярду «Вільна піраміда». У турнірі взяли участь 36 осіб з 12 університетів України.

КНТЕУ представляли 5 викладачів, серед яких був к.е.н., доцент кафедри фінансового аудиту Гоцуляк Володимир Дмитрович.

В.о. ректора НАУ Володимир Ісаєнко в своєму привітальному слові зазначив: «Більярд є одним із пріоритетних видів спорту як в Україні, так і в нашому університеті. Варто зазначити, що на цьому турнірі присутній державний тренер з більярду, який працює викладачем в НАУ і здійснює усі необхідні кроки, щоб цей вид спорту розвивався і підпитувався новими кадрами. Сподіваюся, що цей чемпіонат буде новим стимулом для того, щоб залучити до нього кращих студентів. Усім перемоги!».

У турнірі «Білія» (за кількістю забитих куль до першої помилки) чемпіоном з результатом в дванадцять куль став Ростислав Лящук (Тернопільський національний педагогічний університет ім. В. Гнатюка), якому, до речі, виповнилося 77 років. Друге місце завдяки шістьом кулям посів Павло Пасічник (Київський національний університет будівництва і архітектури) і третє місце з п’ятьма забитими кулями – Сергій Миронець (КНТЕУ).

 

                                         

листопада 2016 року у Верховній Раді України відбулися парламентські слухання на тему "Ціннісні орієнтації сучасної української молоді".

Заступник декана ФОАІС з навчальної роботи В.Ю. Гордополов та викладач кафедри фінансового аудиту О.А. Романенко, а також студенти університету взяли участь у парламентських слуханнях.

Ольга Романенко, канд. екон. наук, доцент кафедри фінансового аудиту, член Ради молодих вчених при МОН, представляючи проведені наукові дослідження в Парламенті, акцентувала увагу, що в рамках виконання Указу Президента України Петра Порошенка  «Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020» передбачено:

  • громадсько-патріотичне виховання,
  • духовно-моральне виховання,
  • військово-патріотичне виховання.

Цей наказ метою виховання визначає формування громадянина-патріота України, утвердження любові до Батьківщини, духовності, моральності, шанобливого ставлення до національних надбань Українського народу, наслідування найкращих прикладів мужності та звитяги борців за свободу та незалежність України.    

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила, що за результатами обговорення будуть прийняті Рекомендації парламентських слухань.

"Ми вдячні всім учасникам слухань – представникам органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядуванням, молодіжних, громадських та інших організацій, які беруть участь у слуханнях.

Шановні колеги! Тема парламентських слухань охоплює широкий спектр ключових проблем становища української молоді, її життєвих цінностей, а також державної молодіжної політики на сучасному етапі, її оновлення і реорганізації, обґрунтування основних пріоритетів, шляхів, рекомендацій щодо забезпечення її ефективності.

Сьогодні ми маємо приділити основну увагу актуальним питанням, а саме: працевлаштуванню молоді, сприяння молоді у вирішенні житлових проблем, соціальній підтримці молоді, підтримці молодих сімей, заохоченню та підтримці молодих науковців.

На жаль, за трагічних і болісних обставин, в нашій державі знову відродився дух патріотизму, любов до Батьківщини, віра в її майбутнє. Тому питання національно-патріотичного виховання молоді зараз як ніколи є на часі. Також особливу увагу маємо приділити проблемам учасників антитерористичної операції, учасників бойових дій, адже переважна більшість з них є молоді громадяни України.

Я переконана, що у доповідях і виступах озвучено багато нагальних проблем та запропоновані цікаві пропозиції щодо вдосконалення політики держави в цьому напрямку. Завдяки Вашій активності, ми зможемо забезпечити нашу плідну роботу під час парламентських слухань", - заявила Ірина Геращенко.

Відео за посиланням на сайті Верховної Ради України

           

                                                           

Інтелект перемагає!

19 жовтня 2016 року відбулось засідання Київського клубу знавців «Сова мудра». В рамках засідання проведено гру «Що? Де? Коли?». Право грати за круглим ігровим столом в конкурентній боротьбі виборала команда «Преподи» в складі якої є викладачі кафедри фінансового аудиту: Гордополов Володимир Юрійович (капітан команди), Несходовський Ілля Сергійович, Гоцуляк Володимир Дмитрович. Результатом інтелектуального змагання стала перемога команди «Преподи» з рахунком 6 : 3. Вітаємо наших переможців і бажаємо їм надхнення, позитивних вражень і цікавої гри в майбутньому!

   

10 червня 2016 року відбулося заключне засідання СНДК «Контролер-аналітик» у 2015/2016 начальному році, під час якого було заслухано:

- наукову доповідь студента Білобривки І.Р. на тему: "Роль і функції контролінгу в фінансовому плануванні підприємства";

- звіт президента СНДК «Контролер-аналітик» студентки Боговик Д.С. про результати функціонування Клубу в 2015/2016 навчальному році.

На засіданні клубу були присутні декан факультету, к. т. н., доц. Харченко Олександр Анатолійович, заступник декана з навчальної роботи к.е.н., доц.. Гордополов Володимир Юрійович, заступник декана з наукової і методичної роботи к.е.н., ст. викл. Карпенко Дар’я Вікторівна, заступник декана з виховної роботи к.е.н., ст. викл. Міщенко Анна Олександрівна, к.е.н., ст. викл. кафедри фінансового аудиту Міняйло Вікторія Петрівна, д.е.н., проф., завідувач кафедри фінансового аудиту Бардаш Сергій Володимирович, які позитивно оцінили роботу Клубу та закликали його учасників не зупинятися на досягнутому, а також скерувати науково-дослідну діяльність членів Клубу до ще більш вагомих звершень у 2016/2017 навчальному році.

Також на засіданні були попередньо визначені плани  стратегічного та поточного розвитку СНДК «Контролер-аналітик», а також  визначено порядок денний перших трьох засідань Клубу в 2016/2017 навчальному році.

            

У період з 23.05 – 31.05. 2016 р. викладачі кафедри фінансового аудиту: проф. Бардаш С.В., доц. Барабаш Н.С., доц. Гоцуляк В.Д., доц. Назарова К.О., ст. викл. Міщенко А.О., ст. викл. Міняйло В.П., пройшли міжнародне стажування, організоване Консалтинговою компанією  Consilium Sp. z o.o. (Варшава, Польща) для вчених та професійних менеджерів з питань застосування Міжнародних стандартів фінансової звітності «Нормативно-правове забезпечення та практика застосування МСФЗ в країнах Європейського Союзу», за результатами якого отримали сертифікати міжнародного зразка.

8 квітня 2016 року для студентів 1 курсу магістратури спеціалізації «Державний фінансовий контроль» та «Аудиторська діяльність в приватному секторі» відбулася відкрита лекція професора, д-ра екон. наук, професора кафедри обліку в кредитних і бюджетних установах та економічного аналізу Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана Парасій-Вергуненко Ірини Михайлівни на тему «Способи візуалізації даних за допомогою методів стратегічного аналізу».

В ході лекції було розглянуто метод пелюсткових діаграм, матричний аналіз (матриця BCG, матриця «Маркон»). Матеріал лекції викликав підвищену зацікавленість студентів та обумовив його жваве обговорення студентами.

По завершенню відкритої лекції І.М. Парасій-Вергуненко висловила слова подяки за надану можливість виступити перед студентами КНТЕУ, а також виголосила побажання щодо продовження співпраці.

    

1 квітня 2016 року в рамках конференції відбулося засідання круглого столу на тему «Роль особистості у розвитку науки, практики та освітньої діяльності», який був присвячений науково-дослідній діяльності Заслуженого діяча науки і техніки України, доктора економічних наук, професора Білухи Миколи Тимофійовича.

31 березня – 1 квітня 2016 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Стратегія розвитку аудиту в умовах глобалізації економічних відносин», що була організована спільно з Тбіліським державним університетом імені Іване Джавахішвілі (Грузія).

Роботу конференції відкрив декан факультету обліку, аудиту та інформаційних систем Київського національного торговельно-економічного університету, кандидат технічних наук, доцент О.А. Харченко. З вітальним словом до учасників конференції звернувся завідувач кафедри фінансового аудиту КНТЕУ, доктор економічних наук, професор С.В. Бардаш.

У роботі пленарного засідання 31 березня 2016 року, взяли участь голова Державної аудиторської служби України Л.В. Гаврилова, президент Гільдії внутрішніх аудиторів України, перший проректор Національної академії статистики, обліку і аудиту, доктор економічних наук, професор О.Ю. Редько, директор Дочірнього підприємства «Zeelandia» (Королівство Нідерланди) А.П. Василенко, працівники Рахункової палати України, Національного банку України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг України, провідні вчені, професори, доценти, аспіранти навчальних закладів та науково-дослідних установ, керівники аудиторських компаній.

У своїх виступах, а також в оприлюднених матеріалах учасники конференції з Києва, Тбілісі, Вінниці, Житомира, Львова, Одеси, Рівного, Харкова розглянули проблеми розвитку аудиту в Україні та світі, перспективи розвитку ринку аудиторських послуг, організаційно-правові засади функціонування внутрішнього аудиту, механізми забезпечення та контролю якості роботи аудиторів, стан впровадження інноваційних систем і технологій аудиту, перспективи розвитку державного фінансового аудиту, проблеми фахової підготовки бухгалтерів та аудиторів.

    

1 та 22 березня відбулися планові засідання дискусійного клубу СНДК «Контролер-аналітик», під час яких були розглянуті:

- наукова доповідь студентки Гусар М.М. за темою «Сучасні можливості контролю бізнес-ризиків: вітчизняний та зарубіжний досвід» з подальшим обговоренням;

- наукова доповідь студентки Зуєвої А.Є. за темою «Аналіз ресурсного потенціалу в системі стратегічного управління»;

- наукова дискусія на тему «Державні пріоритети аудиту державних фінансів» модератор студент Баранюк Ю.Р;

- наукова дискусія на тему «Державні пріоритети розвитку інституту аудиту в Україні» модератор студентка Боговик Д.С.

     

16 лютого 2016 року відбулося планове засідання дискусійного клубу СНДК «Контролер-аналітик», під час якого відбулися:

  1. наукова доповідь Білобривки Ігора на тему «Превентивна діагностика фінансової безпеки підприємства» з подальшим обговоренням;
  2. наукова дискусія на тему «Роль бухгалтерського обліку в управлінні та контролі» модератор професор Бардаш Сергій Володимирович.

  


15 грудня 2015 року відбулося планове засідання дискусійного клубу СНДК «Контролер-аналітик», під час якого відбулися:

1) наукова доповідь студента 1 курсу магістратури спеціалізації «Аудит державних фінансів» Баранюка Юрія на тему «Державні пріоритети аудиту державних фінансів» з подальшим обговоренням.

  

2) наукова доповідь студентки 1 курсу магістратури спеціалізації «Аудиторська діяльність у приватному секторі» Боговик Дарини на тему «Державні пріоритети розвитку інституту аудиту в Україні» з подальшим обговоренням.


24  листопада 2015 року відбулося планове засідання дискусійного клубу СНДК «Контролер-аналітик», під час якого відбулися:

  • наукова доповідь студента 1 курсу магістратури спеціалізації «Аудиторська діяльність у приватному секторі» Собка В.В. на тему «Аналіз змісту законодавства у сфері внутрішнього аудиту і особливості його здійснення» з подальшим обговоренням;
  • наукова доповідь студента 3 курсу Шерстюка О.О. на тему «Фінансова звітність політичних партій» з подальшим обговоренням;
  • розгляд питання переобрання президента клубу, за наслідками чого президентом СНДК «Контролер-аналітик» обрано студентку 1 курсу магістратури спеціалізації «Аудиторська діяльність у приватному секторі»  Боговик Дарину.

 


3 листопада 2015 року у межах засідання студентського науково-дослідного клубу «Контролер-аналітик» відбулася доповідь к.е.н., доц. Роздобудька Валерія Васильовича на тему «Аудиторська діяльність: реалії та перспективи». Роздобудько В.В. є провідним фахівцем в галузі аудиту, директором аудиторської фірми «АЛЬТА», має міжнародні сертифікати ACCA, CAP.

 

На початку доповіді Роздобудько В.В. зазначив, що віддає належне у особистісному кар’єрному зростанні здобутій вищій освіті за спеціальністю «Облік і аудит», навчанню в аспірантурі кафедри фінансового аудиту, успішному захисту кандидатської дисертації, а також викладанню фахових дисциплін циклу професійної підготовки у Київському національному торговельно-економічному університеті. Все це, як зазначив Роздобудько В.В., дозволило згодом ефективно використовувати знання та набуті практичні навички на практиці, зокрема працювати бухгалтером, а потім аудитором.

В ході доповіді, він розповів про сучасні реалії в аудиторській діяльності, перспективи професії, її переваги та недоліки, можливі зміни у чинному законодавстві. Також поділився практичним досвідом зі студентами та розкрив тонкощі професії.

Матеріал доповіді викликав підвищену зацікавленість як у студентів, так і присутніх на засіданні клубу викладачів кафедри фінансового аудиту. Протягом доповіді спостерігалася підвищена зацікавленість членів СНДК «Контролер-аналітик» до її змісту, а окремі її елементи були предметом жвавого обговорення студентів та проф. Бардаша С.В.

По завершенню доповіді Роздобудько В.В. висловив подяку за надану можливість виступити перед студентами КНТЕУ, а також побажання щодо продовження співпраці.


29 жовтня 2015 року в Національній академії статистики, обліку та аудиту у межах заходів Гільдії професійних внутрішніх аудиторів України відбувся семінар на тему: «Ідентифікація шахрайства персоналу». В основу семінару була покладена лекція, підготовлена та бездоганно прочитана Президентом Гільдії професійних внутрішніх аудиторів України, доктором економічних наук, професором, академіком Національної академії статистики, обліку та аудиту Редьком О.Ю., професійне становлення та подальше наукове зростання якого було закладено у стінах Київського національного торговельно-економічного університету.

 

         Активну участь у роботі семінару брали провідні викладачі кафедри фінансового аудиту КНТЕУ, члени Гільдії професійних внутрішніх аудиторів України к.е.н., доц. Барановська В.Г. та к.е.н., доц. Никонович М.О.

         За результатами проведеного семінару було прийнято рішення довести до відома професорсько-викладацького складу кафедри фінансового аудиту, а також членів СНДК «Контролер-аналітик» основні концепти виявлення ознак шахрайства персоналу суб’єктів господарювання на відкритому засіданні клубу.


13 жовтня 2015 року було проведено планове засідання дискусійного клубу СНДК «Контролер-аналітик» на якому було обговорено наступні пункти порядку денного:

  1. Наукова доповідь студента факультету обліку, аудиту та інформаційних систем Клочая Вадима на тему «Стан внутрішнього корпоративного аудиту та його інформаційні можливості у забезпеченні ефективного корпоративного управління».

            В процесі обговорення з'ясовано сутність внутрішнього корпоративного аудиту, його роль і місце в системі контролю за діяльністю корпорації.

 

     


23 вересня 2015 р. відбулася відкрита лекція для студентів I-го курсу магістратури спеціалізацій «Аудиторська діяльність у приватному секторі», «Аудит державних фінансів», «Державний фінансовий контроль» на тему «Контроль та аудит інформаційних технологій». Лекцію прочитав провідний науковець у галузі аудиту та  IT-технологій, професор, д-р екон. наук, професор кафедри фінансів Національного університету «Києво-Могилянська Академія» Івахненков С.В.

  

         Великий досвід педагогічної діяльності проф. Івахненкова С.В., сформований завдяки викладанню у Вільнюському університеті менеджменту і економіки (Литва), Київському національному економічному університеті ім. Вадима Гетьмана, стажуванню в Університеті Бентлі (США), Штутгартському університеті (Німеччина), Інституті присяжних бухгалтерів Шотландії (м. Единбург, Великобританія) слугував переконливим підґрунтям високого професійного рівня проведення лекції та ознайомлення студентів з існуючими проблемами та перспективами розвитку контролю та аудиту інформаційних технологій. Матеріал лекції супроводжувався розгорнутою презентацією, підготовленою англійською мовою, а також прикладами зарубіжного і вітчизняного досвіду контролю та аудиту інформаційних технологій. Матеріал лекції викликав підвищену зацікавленість як у студентів, так і викладачів кафедри фінансового аналізу і контролю. Протягом усієї лекції мав місце діалог лектора та слухачів.

         По завершенню лекції проф. Івахненков С.В. висловив подяку  за надану можливість виступити перед студентами КНТЕУ та колегами-викладачами, а також побажання щодо продовження співпраці.   


22 вересня 2015 року було проведено планове засідання дискусійного клубу СНДК «Контролер-аналітик» на якому було обговорено наступні пункти порядку денного:

  1. Обрання напрямків наукової роботи та сфер діяльності клубу у 2015-2016 навчальному році (доповідають д.е.н, проф. С.В. Бардаш, А.О. Нежива).
  2. Ознайомлення з проміжними результатами науково-дослідної роботи членів клубу (доповідають члени клубу).
  3. Доповідь Неживої Анастасії, студентки 4 курсу спеціалізації «Державний фінансовий контроль» на тему «Продовження дії мораторію на здійснення перевірок та невідповідність заяв Кабінету міністрів України з діями Верховної Ради України» з подальшим обговоренням.
  4. Про участь членів клубу у Міжнародному форумі «Наука. Освіта. Економіка. Інтеграція для сталого розвитку», 15-16 жовтня 2015 р. КНТЕУ(доповідає д.е.н, проф. С.В. Бардаш).

16 червня 2015 року відбулося останнє у 2014/2015 навчальному році засідання СНДК "Контролер-аналітик" На даному засіданні були підбиті підсумки діяльності клубу та відбулося планування його майбутньої діяльності. Зокрема, розглянуті наступні питання:

  1. Наукова доповідь студента 2 курсу спеціалізації «Державний фінансовий контроль» Шерстюка Олексія на тему: «Контроль видатків громадських організацій» з подальшим обговоренням;
  2. Визначення змісту програми стратегічного розвитку СНДК «Контролер-аналітик»;
  3. Обговорення плану та змісту засідань СНДК «Контролер-аналітик» на 2015-2016 навчальний рік.
  4. Обрання тем індивідуальних наукових досліджень членами клубу.

     


19 травня 2015 року відбулося планове засідання дискусійного клубу СНДК «Контролер-аналітик», під час якого відбулися:

  1. Наукова доповідь студента 1 курсу магістратури спеціалізації «Аудит державних фінансів» Баранюка Юрія на тему: «Аудиторська діяльність в Україні у період з 1991 до 2008 року».
  2. Наукова доповідь студентки 1 курсу магістратури спеціалізації «Аудиторська діяльність у приватному секторі» Боговик Дарини на тему: «Аудиторська діяльність в Україні у період з 2008 року до сьогодення: стан та перспективи».
  3. Виступи гостей, - Любаренка Ігора Миколайовича, директора консалтингової компанії «Golden Trust» та Куліша Ростислава Сергійовича, начальника фінансового відділу компанії «Golden Trust», випускника ФОАЕК КНТЕУ 2012 року, під час яких наші гості з радістю поділилися практичним досвідом консалтингової, у т.ч. аудиторської діяльності в Україні, у яких були стисло розкриті проблеми, які постають перед практикою його здійснення і законодавчого регулювання. Також студенти мали змогу задати почесним гостям питання і дізнатися про сучасний стан ринку аудиторських послуг в Україні.
  4. Виступ завідуючого кафедри фінансового аудиту проф. Бардаша С.В. щодо власного бачення стану і перспектив розвитку аудиту в Україні із прогнозуванням попиту на аудиторські послуги в найближчі 3-5 років.

            В роботі засідання брали участь викладачі кафедри фінансового аудиту. За результатами засідання було прийнято рішення укласти угоду про співпраці з консалтинговою фірмою «Golden Trust», а трьох студентів було запрошено на стажування.

 


21.04.2015 р. відбулося планове засідання СНДК «Контролер-аналітик», до роботи якого долучилися студенти різних курсів та груп, які взяли активну участь у дискусії з обговорюваних питань порядку денного, серед яких:

  1. Наукова доповідь студента Баранюка Юрія за темою «Розвиток парламентського фінансового контролю в Україні»;
  2. Наукова доповідь завідувача кафедри фінансового аудиту проф. Бардаша С.В. за темою «Особливості здійснення наукових досліджень з контрольно-аналітичної тематики»;
  3. Затвердження Положення СНДК «Контролер-аналітик», а також емблеми клубу.

24 березня 2015 року відбулося перше установче засідання дискусійного Студентського науково-дослідного клубу «Контролер-аналітик» на якому було обговорено наступні пункти порядку денного:

  1. Обговорено доцільність створення та переваги очікуваних результатів функціонування СНДК «Контролер-аналітик».
  2. Здійснено ознайомлення присутніх на засіданні клубу з темами науково-дослідної роботи кафедри фінансового аудиту.
  3. Розглянуто питання обрання керівника клубу, за наслідками чого головою СНДК «Контролер-аналітик» обрано студентку 4 курсу спеціалізації «Державний фінансовий контроль» Неживу Анастасію.
  4. Обговорено необхідність розроблення установчих документів (Положення) та символіки СНДК «Контролер-аналітик».

 

   

15.10.2015
adv
7349
остання редакція 12.06.2020
42265