logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

ЕкоКлуб у Карпатах.Туристично-мистецький комплекс "Маєток Святого Миколая" у Національному природному парку «Гуцульщина»

ЕКО ДТЕУ

В рамках поїздки  до мальовничого куточку Покутсько-буковинських гір ЕкоКлуб КНТЕУ відвідав Національний природний парк «Гуцульщина». 

На окраїні села Пістинь Косівського району на території Національного природного парку «Гуцульщина» з 2004 року активно діє «Маєток Святого Миколая», який був розроблений та реалізований колективом парку.

До центральної садиби комплексу входить Будинок Святого Миколая, інфоцентр, культурно-мистецький центр, етнографічний музей, вольєрне господарство та дитяча колія з казковими станціями.Крім такої цікавої для дітей місцини, в Маєтку є також кімната-музей природи, яка розповідає про тварин та рослини Карпат. А у кімнаті відпочинку можна зручно розміститися на різьблених дерев’яних лавах, визирнути у віконце і ще раз полюбуватись природою цього прекрасного місця.

Оскільки, на сьогодні важливим є питання можливості розширення територій національних природних парків за рахунок ділянок пралісів та старовікових лісів, нещодавно облдержадміністрацію було проведено нараду стосовно розширення територій національно-природничої пам’ятки "Гуцульщина" та деяких інших.

 "Під час засідання вирішили доручити Івано-Франківському обласному управлінню лісового та мисливського господарства, спільно з Українським товариством охорони птахів, виробити концепцію подальших дій стосовно ідентифікації пралісів та старовікових лісів у Карпатському регіоні; вивчити матеріали наукових досліджень, проведених Українським товариством охорони птахів щодо ідентифікації пралісів та старовікових лісів у Карпатському регіоні, на предмет їх врахування при плануванні та виконанні лісогосподарських заходів. А також провести обстеження ділянок пралісів та старовікових лісів на предмет можливості надання їм статусу природно-заповідного об’єкта", – наголосив керівник Управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ріяфет Гасимов.

15.01.2016
annzo
2890
остання редакція 14.01.2016
annzo