logo
Кафедра туризма и рекреации
Кафедра туризма и рекреации
logo
Кафедра туризма и рекреации
img

ОбьявленияВСЕ

Кабінети кафедри

туризма и рекреации

КАБІНЕТИ КАФЕДРИ ТУРИЗМУ ТА РЕКРЕАЦІЇ

В аудиторному складі кафедри є два тематичні кабінети: "Туризмознавства" та "Менеджменту туристичного бізнесу".

Кабінет туризмознавства (А-540) має в наявності два вітринні бокси, дві шафи-вітрини, овальний навчальний стіл, парти, дошка, три географічні стінні карти та інформаційні стенди.

В першому вітринному боксі представлений комплект геодезичних приладів для картографування місцевості під час наукових подорожей-експедиційтеодоліт (кутомірний прилад для картографування планового положення об'єктів місцевості, визначення географічної широти при спостереженні Полярної зірки, визначення магнітного азимуту), нівелір (прилад для картографування рельєфу місцевості), рейка (відліковий пристрій для вимірювання висотних позначок рельєфу), два штативи (переносне допоміже устаткування для улаштування на них теодоліту та нівеліру), дві віхи (для маркування предметів місцевості при їх візуванні під час зйомки місцевості).

У другому вітринному боксі розміщуються картографічні джерела та путівники, географічні та туризмознавчі довідники тощо.

У двох шафах представлені сувеніри, навчально-методична література, монографії та посібники провідних вчених кафедри. На шафах розташовуються два глобуси та статуетки.

Стінні картографічні матеріали кабінету: політична карта світу, політична карта Європи, туристична карта України.

На стінах розміщені інформаційні стенди трьох типів. Перший - видатні географи-мандрівники світу: Васко да Гами, Генрі Мортон Стенлі, Девіда Лівінгстона, Джеймса Кука, Миколи Миклухи-Маклая, Миколи Прживальського, Михайла Лазарева, Олександра фон Гумбольта, Петра Семенова-Тянь-Шанського, Фадея Беллінсгаузена, Фернана Магеллана, Христофора Колумба. Другий - Томас Кук (портрет) та організація першої туристичної подорожі, автомобільна екскурсія по м. Париж, організована турфірмою Т. Кука у 1855 р. (світлина), листівка першої екскурсії Т. Кука, 1841 р., постер навколоземної подорожі Т. Кука, фото партії туристів у 1868 р. Третій - картографічні матеріали -  карта рельєфу України, півострову Халкідікі (Греція) та гірськолижного курорту.

Кабінет туризмознавства є базовим на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу КНТЕУ: тут проводяться вчені ради факультету, проходять всеукраїнські круглі столи, наукові студентські та міжнародні конференції.

Завідувач кабінету туризмознавства - кандидат географічних наук, доцент кафедри Шевченко Роман Юрійович.

Кабінет "Менеджменту туристичного бізнесу" є типовою навчальною аудиторією, в якій на стіні розміщена адміністративна карта України. Планується на базі кабінету створити комп'ютерний клас кафедри.

27.01.2016
knteu
1847
остання редакція 05.04.2024
42396