logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Екологічний День Святого Валентина

ЕКО ДТЕУ

ЕкоКлуб КНТЕУ приєднується до святкування дня Святого Валентина і разом із Вами шукає подарунки для коханих.  До речі, а Ви знаєте звідки прийшло до нас це свято? День святого Валентина бере свій початок ще з ІІІ століття нашої ери, у Римській імперії. Через недостатню кількість легіонерів тодішній імператор Клавдій ІІ вважав причиною цього бажання воїнів одружуватися та заводити сім’ю. Він знайшов вихід із цієї ситуації і заборонив їм одружуватися.

Не дивлячись на це, легіонери продовжували закохуватися. На щастя, знайшлась людина, що вінчала закоханих всупереч закону імператора. Це був священик Валентин із Терні. Через деякий час про це дізнався імператор і Валентина приговорили до страти. Разом із цим, відбувалася ще одна історія. Валентин був закоханий у дочку ката, і перед смертю, він залишив їй лист у якому розповів про своє кохання до неї. Лист був підписаний “Твій Валентин” У 496 році, римський Папа Геларіус, признав 14 лютого днем святого Валентина.

На сьогоднішній день, у всьому світі сформувалися свої особливості щодо святкування цього свята. У Японії найкращим подарунком вважається шоколад, а Італійці не обмежуються лише цим видом солодощів, таким чином роблячи один одному солодкі подарунки. У жителів Англії, це свято обов’язково  пов’язано із романтичною прогулянкою та зустріччю сходу або заходу сонця. А найрозкішніші традиції у французів, у яких кращий подарунок – це коштовності.

Тепер задаючись питанням, що можна подарувати коханій людині, розглянемо декілька варіантів. ЕкоКлуб провів доследження і знайшов найкращі екологічні подарунки до дня Святого Валентина:

  • Прикраси та коштовності. Українські майстри створили достатньо великий вибір різноманітних виробів з бурштину, бірюзи, яшми,обсидіану, цитрину, малахіту та багатьох інших видів натурального каміння.  Вони особливими завдяки унікальному, не повторному зовнішньому вигляду, естетичності та екологічності.
  • Шоколад та солодощі. Обираючи подарунок як італійці та японці, також відкривається величезний вибір солодких презентів. Серед найбільших і найвідоміших брендів, найвищий статус в Україні належить Львівській майстерні шоколаду. Солодкі шедеври української шоколадниці не мають жодних аналогів, як у смаку, так і у якості. Кожна цукерка та плитка шоколаду є результатом роботи кондитерів та виготовлені із якісних натуральних матеріалів. 
  • Іграшки та подарунки hand made, які сьогодні набирають скаженої популярності в усьому світі. До них відносяться як маленькі ляльки ручної роботи, так і елементи декору, що прикрашені до свята, словами про кохання. Дякуючи багатьом магазинам та брендам, як Шпаківниця, UA made, Галерея подарунків Новий проїзд, мережа “I love handmade” українських творчих брендів, відкривається величезний вибір подарунків коханим та близьким людям.

 Пам’ятайте, найкращий подарунок – це подарунок від щирого серця. Той подарунок, який може передати все, що хотілося б сказати;)

Також до дня Святого Валентина ЕкоКлуб  провів акцію "Безкоштовні обійми". ЕкоКлубівці подарувати частинку своєї теплоти через обійми та надали всім зацікавленим інформацію про екологічну політику КНТЕУ та діяльність ЕкоКлубу.

Еко-клуб КНТЕУ вітає всіх із днем Святого Валентина та бажає всім щастя і багато посмішок у цей яскравий день.

Шпита Олексій

14.02.2016
annzo
4640
остання редакція 15.02.2016
annzo