logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства

Міжнародна діяльність

  • 12-16 квітня 2016 р. було проведено перший модуль проекту КНТЕУ «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства».
  • 13-17 червня 2016 р. було проведено другий модуль проекту КНТЕУ «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства».
  • 10-13 жовтня 2016 р. було проведено третій модуль проекту «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» на базі Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
  • 27-31 березня 2017 р. було проведено четвертий модуль проекту «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» на базі Харківського торговельно-економічного інституту КНТЕУ
  • 06-09 червня 2017 року було проведено п’ятий модуль проекту КНТЕУ «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства».
  • 02-06 жовтня 2017 року відбувся шостий модуль проекту  «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» на базі Одеського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.
  • 01-06 березня 2018 року відбувся сьомий модуль проекту «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» на базі КНТЕУ.
  • 11-15 червня 2018 року відбувся восьмий модуль проекту «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» на базі Ужгородського торговельно-економічного інституту КНТЕУ.

Онлайн-брифінг з нагоди старту нового проекту КНТЕУ 
«Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства»

9 лютого 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся онлайн-брифінг з нагоди старту нового проекту КНТЕУ «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» в рамках Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ Напрям Жана Моне.

Спікерами брифінгу виступили координатори проекту:

  • Ганна Володимирівна Дугінець - доцент кафедри міжнародної економіки
  • Наталія Анатоліївна Мазаракі - доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права 
  • Ольга Сергіївна Головачова - провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків.

У презентації проекту було наголошено на його актуальності, визначено мету та очікувані результати. Зазначено основні організаційні моменти реалізації проекту.

Спікери надали відповідь на усі запитання та зазначили що перший модуль планують провести з 12 по 16 квітня 2016 р.
За місяць буде розміщено додаткову інформацію та бланк заяви.


Програма Жана Моне.
Проект «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» 

Для України друге десятиліття XXІ ст. стало винятково важливою сторінкою новітньої історії, оскільки держава обрала стратегічним напрямком розвитку інтеграцію в європейський економічний і політико-правовий простір. Поглиблення співробітництва з Європейським Союзом (ЄС) визначено ключовим зовнішньополітичним пріоритетом і стратегічною метою України як на найвищому державному  так і на регіональному рівнях.

З огляду на це у лютому 2015 р. КНТЕУ подав в Європейську Комісію підготовлений кафедрою міжнародної економіки запит на реалізацію проекту “Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄС: переваги та недоліки для українського суспільства”, який восени цього року отримав підтримку Європейського Союзу в рамках грантової угоди Програми Еразмус+. Напрям Жан Моне.  

Програма Жана Моне - це ініціатива Європейського Союзу, яка була започаткована у 1990 р. з метою пропагування  європейської ідеї (ідеї Об’єднаної Європи) і поширення європейських студій  в Європі та на інших континентах. Серед основних завдань програми - поширення знань про євроінтеграційні процеси, активізація науково-теоретичних дискусій та громадських обговорень актуальних тем і проблем сучасних феноменів європейської інтеграції.

Базовим підрозділом для реалізації проекту слугуватимуть кафедра міжнародної економіки та кафедра міжнародного приватного, комерційного та цивільного права із залученням перспективних фахівців, які демонструють відмінні характеристики та кваліфікації в конкретних сферах досліджень Європейського Союзу та мають цьому документальне підтвердження.

Головна мета проекту «Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським Союзом: переваги та недоліки для українського суспільства» - це сприяння розумінню переваг і проблем у сфері укріплення демократії, гарантування прав людини та підвищення соціальних стандартів з реалізації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Основне завдання проекту - надання можливості доступу до інформації широких верств населення, насамперед студентам, університетська навчальна програма яких не містить європейських студій; дорослого населення, представників громадянського суспільства, які не мали можливості дізнатися про європейську інтеграцію більше.

Координатори проекту:

Дугінець Ганна Володимирівна

доцент кафедри міжнародної економіки

Мазаракі Наталія Анатоліївна

доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права

Дяченко Ольга Володимирівна

доцент кафедри міжнародної економіки

Головачова Ольга Сергіївна

старший викладач кафедри міжнародної економіки
провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків


Орієнтовний план та місце проведення модулів (40 год) на період реалізації проекту:

2016 р:  
  • квітень, КНТЕУ м. Київ;
  • червень, літня школа, м. Київ;
  • жовтень, м. Вінниця;*
2017 р.: 
  • березень, м. Дніпропетровськ*
  • червень, літня школа, м. Київ;
  • жовтень, м. Чернівці;*
2018 р.: 
  • березень, м. Харків;*
  • червень, літня школа, м. Київ.


*Місце проведення в регіонах може змінюватися відповідно до домовленостей з ВНЗ.

*Місце проведення в регіонах може змінюватися відповідно до домовленостей з ВНЗ.

За  результатами модулю заплановано видачу сертифіката.

Усі запитання та побажання щодо участі або реалізації проекту просимо надсилати на електронну адресу anna.douginets@gmail.com.

03.02.2016
Nataliia
11244
остання редакція 08.05.2023
41046