logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
Факультет міжнародної торгівлі та права
logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
img

Події

міжнародної торгівлі та права

Зустріч здобувачів ДТЕУ із заступником Міністра юстиції України Олександром Анатолійовичем Банчуком

     4 жовтня 2022 року відбулася зустріч здобувачів освітніх програм спеціальності 081 “Право” та 293 “Міжнародне право” ДТЕУ із заступником Міністра юстиції України Олександром Анатолійовичем Банчуком. У ході зустрічі О.А.Банчук розповів майбутнім юристам про особливості функціонування та здобутки вітчизняної системи юстиції у воєнний час.

         Учасники зустрічі обговорили широке коло правових та організаційних питань, пов’язаних з реалізацією таких напрямів діяльності Міністерства юстиції України, як: надання безоплатної правової допомоги, реєстрація актів цивільного стану, організація примусового виконання судових рішень, утримання військовополонених, міжнародно-правове співробітництво, забезпечення дотримання і виконання зобов’язань, узятих за міжнародними договорами України з правових питань, накладення санкцій, виявлення та розшук активів фізичних та юридичних осіб, зазначених у відповідних рішеннях Ради національної безпеки і оборони України.

         Відповідаючи на численні питання здобувачів,  О.А.Банчук констатував істотний вплив правового режиму воєнного стану на сучасну юриспруденцію та підкреслив важливість дотримання принципів верховенства прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів юстиції.

      Здобувачі ДТЕУ висловили глибоку вдячність О.А.Банчуку за щирий, змістовний діалог про реалії і перспективи юридичної практики. До нових зустрічей!

                 

Зустріч студентів соціологів з провідним фахівцем у галузі соціології 

         26 вересня 2022 року на базі кафедри філософії, соціології та політології факультету міжнародної торгівлі та права відбувся виступ провідного фахівця, відомого науковця у галузі соціології, доктора соціологічних наук, професора, старшого наукового співробітника відділу соціальної експертизи Інституту соціології НАН України, заступника начальника відділу моніторингу та соціальних досліджень відокремленого підрозділу Асоціації Triangle Generation Humanitaire Ukraine Клименко Олени Юріївни.

Тематика виступу «Основні питання початківців щодо участі у грантових конкурсах» зустріла жвавий відгук з боку студентів спеціальності «Соціологія». Під час виступу обговорювалися важливі питання: хто такий грантодавець, бенефіціар, з чого починати роботу, які помилки частіше роблять початківці, як на виграш в конкурсі впливає соціологічна освіта та багато інших.

Студенти мали змогу задати питання, які їх цікавлять, та отримати фахові відповіді експерта. Бесіда була дуже цікава та корисна майбутнім соціологам.

                                         

ДТЕУ у Школі стратегічного менеджменту Фундації польських ректорів

     Школа організована в рамках Програми постійних заходів у системі удосконалення керівного складу університетів в рамках стратегічного партнерства з Конференцією ректорів академічних шкіл Польщі. Проєкт спрямований на співпрацю ректорів ЗВО Польщі та України в питаннях удосконалення управління університетами з урахуванням принципів і свобод академічної спільноти та з метою пошуку оптимального балансу між самоврядуванням та управлінням у вищій освіті. 

         Координація зусиль України та Польщі у сфері освітньо-наукової діяльності має довготривалу історію завдяки проєкту польсько-української співпраці представницьких організацій ректорів задля вдосконалення діяльності закладів вищої освіти за фінансової підтримки Міністерства науки та вищої освіти Республіки Польща. Метою цього проєкту є удосконалення засад управлінських процесів в університетах в обох країнах та підвищення компетенції одноосібних органів управління, зокрема ректорів та проректорів, у результаті реалізації низки конкретних ініціатив співпраці у вищій освіті між національними конференціями ректорів Польщі та України і Фундації польських ректорів.

      Цьогоріч XXVI Школа присвячена святкуванню 20-річного ювілею з дня заснування Фундації польських ректорів і мала формат панельних дискусій за участю ректорів ЗВО Польщі та України. Учасники розглянули такі питання, як: діяльність ЗВО задля допомоги Україні; потреби та перспективи, пов'язані з реформуванням системи вищої освіти в Україні; фінансування ЗВО у перспективі до 2024;  управління університетом в кризових умовах; адміністративні органи, що впливають на діяльність університетів. У заході приймало участь близько 40 представників польських університетів.

      Декан факультету міжнародної торгівлі та права Гончарова Ю. А. з 10 до 13 липня взяла участь у панельній дискусії з доповіддю про потреби українських закладів вищої освіти, де охарактеризувала нинішню ситуацію у сфері вищої освіти України в період війни. У доповіді відзначила співпрацю України і Польщі щодо спільних стратегічних напрямів розвитку закладів вищої освіти обох країн і подякувала представникам Польської Республіки за активну позицію у взаємодії з Україною і допомогу під час війни з російським агресором.

     Проведена Школа дозволить згенерувати зусилля обох країн у галузі освіти, накреслити напрями співпраці, а також вивчити досвід польських колег щодо організації вищої освіти Польщі.

 

2

Участь у Першій Інтернаціональній школі для молодих науковців

Аспіранти і викладачі ДТЕУ (Коваленко Ж., ОНП 081 “Право”; Скибенко В., ОНП 081 “Право”; Шкребтієнко А., ОНП 293 “Міжнародне право”; Корогод А., ОНП 292 “Міжнародні економічні відносини”) взяли участь у Першій Інтернаціональній школі для молодих науковців “Citizenship under Fire: Practices of Citizenship in Central and Eastern Europe in the Times of Conflict” (м. Жешув, м. Івонич, Польща, 3-9 липня 2022 року), яка була проведена  за сприяння Жешувського університету, Лейпцизького університету та Варшавського офісу Фонду імені Генріха Бьолля.

Учасники літньої школи обговорили сучасні практики громадянства в країнах Європи, їх правові засади, політичні, соціальні та економічні наслідки, а також особливості їх реалізації в умовах війни в Україні. Особлива увага учасників заходу була приділена інституту цифрового громадянства, гарантіям прав і свобод вимушених мігрантів, механізмам їх правового захисту та економічної підтримки, проблемним питанням формування та реалізації міграційної політики ЄС.

У рамках заходу аспіранти ДТЕУ презентували зарубіжним вченим основні положення і результати здійснюваних ними дисертаційних досліджень. Схвальні відгуки польських, словацьких і німецьких науковців засвідчили високу якість та ефективність підготовки докторів філософії в ДТЕУ.

Доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Гуржій А.В. виступила із доповіддю “Криза біженців з України та міграційна політика ЄС ”, а також наголосила на важливості поглиблення партнерських стосунків між ДТЕУ та іноземними закладами вищої освіти у напрямку інтернаціоналізації освітніх програм, розвитку академічної мобільності та спільного проведення заходів неформальної освіти.

       


                  

Сучасні загрози інформаційній безпеці обговорено на Веб-симпозіумі у Тайвані

На базі Національного Ян Мін Чао Тонг Університету (National Yang-Ming Chiao Tung University, School of Law, Taiwan) в Тайвані був проведений міжнародний веб-симпозіум щодо проблеми управління Інтернетом в контексті російсько-української війни. Тайвань сьогодні відіграє провідну роль в сфері передових цифрових технологій та кібербезпеки та невипадково має статус «азійського тигра».

Перша панель симпозіуму була присвячена темі «Інтернет як санкція: раціональний і обумовлений запит України до ICANN (Інтернет Корпорація щодо Присвоєння Доменних Імен і Номерів)» (10 червня 2022 року). Друга панель симпозіуму була присвячена темі «Управління Інтернетом в умовах реальної війни – вплив ICANN на інтернет-спільноту» (16 червня 2022 року).

Он-лайн запис веб-симпозіуму доступний для перегляду за посиланням https://nctulaw.webex.com/nctulaw/ldr.php?RCID=e63eda42d2879e2631e596f5a9edd0b7

Модераторами симпозіуму виступили вельмишановні декан факультету права Національного Ян Мін Чао Тонг Університету (Тайвань) Томас Чін Чен (Thomas Chih-hsiung Chen), а також Президент Тайванського форуму з управління Інтернетом та ex-Директор Ради ICANN (Taiwan Internet Governance Forum; ex-ICANN Board Director) Куо Вей Ву (Kuo-Wei Wu).

Державний торговельно-економічний університет на міжнародному веб-симпозіумі був представлений завідувачем кафедри правового забезпечення безпеки бізнесу Мельниченком Русланом Володимировичем, який виступив спікером на першій панелі на тему «Проблеми урядування Інтернетом в умовах інформаційної війни та кіберзагроз». Доповідач наголосив, що сьогодні інтернет-безпека – це вже не питання суто України або Тайвані – це питання міжнародної спільноти. В ХХІ столітті в умовах передових цифрових технологій та глобального розвитку Інтернету жодна країна світу більше не може самостійно вирішити проблеми своєї національної кібербезпеки в умовах інформаційної війни та хакерських атак на об’єкти критичної інфраструктури. Інформаційна війна та кіберзагрози сьогодні становлять значно більшу небезпеку для економічного і політичного суверенітету будь-якої держави, ніж військово-промисловий арсенал, як це було в попередньому столітті. Спікер наголосив на неприпустимості «закриття» Інтернету і дроблення Інтернету за принципом «національних політичних інтересів» окремих держав або регіональних союзів. Разом з тим було підкреслено, що Інтернет не може використовуватись як інструмент ведення інформаційної війни та джерело розпалювання війни.

Передумовою проведення даного веб-симпозіуму було те, що 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну війну проти України. 28 числа того ж місяця Михайло Федоров, Віце-прем’єр-міністр України та в той же час Міністр Міністерства цифрової трансформації України, негайно надіслав запит Горану Марбі, Президенту та Головному виконавчому директору ICANN, з проханням у запровадженні ряду санкцій, спрямованих на обмеження доступу Російської Федерації до Інтернету, включаючи відхилення доменного імені ‘.ru’ та інших пов’язаних аутентифікаційних імен, а також закриття деяких кореневих DNS серверів. 2 березня того ж року Горан Марбі повідомив про неможливість реалізувати запит України через різні технічні та політичні причини. Водночас наголосив, що лише широкий діапазон безперешкодного доступу до інтернету може дозволити громадськості отримати достовірну та різносторонню інформацію.

Вказана ситуація спровокувала світову інтернет-спільноту задуматись щодо наступних геополітичних питань: 1) Яку роль має відігравати існуючий механізм управління інтернетом під час воєнного стану? 2) З огляду на жорстокість війни, чи існують цінності найвищої сили спроможні впливати на інтернет управління враховуючи фундаментальний характер таких? 3) Які дієві інструменти на глобальному рівні використовує інтернет-спільнота аби посприяти консенсусу щодо  інтернет управління?

Modern threats to information security discussed at Web Symposium in Taiwan

An international web symposium on the issue of Internet governance in the context of the Russian-Ukrainian war was held at the National Yang Ming Chao Tong University (National Yang-Ming Chiao Tung University, School of Law, Taiwan) in Taiwan. Today, Taiwan plays a leading role in the field of advanced digital technology and cybersecurity and it is no coincidence that it has the status of an "Asian tiger".

The first panel of the symposium was devoted to the topic "Internet as a sanction: a rational and conditional request of Ukraine to ICANN (Internet Corporation for Assigned Domain Names and Numbers)" (June 10, 2022). The second panel of the symposium was devoted to the topic "Managing the Internet in a real war - the impact of ICANN on the Internet community" (June 16, 2022).

The online recording of the web symposium is available for viewing at https://nctulaw.webex.com/nctulaw/ldr.php?RCID=e63eda42d2879e2631e596f5a9edd0b7

The symposium was moderated by the distinguished Dean of the Faculty of Law of the National Yang Ming Chao Tong University (Taiwan) Thomas Chih-hsiung Chen, as well as the President of the Taiwan Internet Governance Forum and ex-Director of the ICANN Council (Taiwan Internet Governance Forum; ex-ICANN Board Director) Kuo-Wei Wu.

The State University of Trade and Economics was represented at the international web symposium by Ruslan Melnychenko, Head of the Department of Legal Security of Business Security, who spoke at the first panel on "Problems of Internet governance in information warfare and cyber threats."The speaker stressed that today Internet security is no longer a matter of purely Ukraine or Taiwan - it is a matter of the international community. In the 21st century, with advanced digital technologies and the global development of the Internet, no country in the world can solve the problem of its national cybersecurity on its own in the context of information warfare and hacking attacks on critical infrastructure. Information warfare and cyber threats today pose a much greater threat to the economic and political sovereignty of any state than the military-industrial arsenal, as in the previous century. The speaker stressed the inadmissibility of "closing" the Internet and fragmenting the Internet on the principle of "national political interests" of individual states or regional unions. However, it was stressed that the Internet could not be used as a tool for information warfare and a source of incitement to war.

The precondition for holding this web symposium was that on February 24, 2022, Russia launched a full-scale war against Ukraine. On the 28th of the same month, Mykhailo Fedorov, Vice Prime Minister of Ukraine and Minister of Digital Transformation of Ukraine, immediately sent a request to Goran Marby, President and Chief Executive Officer of ICANN, to impose a number of sanctions aimed at restricting access of the Russian Federation to the Internet, including the rejection of the domain name '.ru' and other related authentication names, as well as the closure of some root DNS servers.On March 2 of the same year, Goran Marby announced the impossibility of fulfilling Ukraine's request due to various technical and political reasons. At the same time, he stressed that only a wide range of unhindered access to the Internet can allow the public to obtain reliable and diverse information.

This situation provoked the world Internet community to think about the following geopolitical issues: 1) What role should the existing mechanism of Internet governance play during martial law? 2) Given the brutality of the war, are there values ​​of the highest power capable of influencing Internet governance given the fundamental nature of such? 3) What effective tools does the online community use globally to foster consensus on online governance?

                           

Спорт і права людини

     Спорт – це здоров’я, а здорова нація запорука економічного зростання кожної держави. Розвиток спортивної індустрії зумовив необхідність правового регулювання цієї сфери людського буття. Спортивне право є однією з наймолодших та комплексних галузей права у світовій доктрині. Її формування знаходиться на початковій стадії, а відтак постає одним із найактуальніших питань сьогодення для юридичної науки.

   Державний торговельно-економічний університет намагається слідкувати за передовими трендами світового розвитку, тому ми раді залучати міжнародних та іноземних фахівців до освітнього процесу. Так, в рамках реалізації освітньо-професійних програм «Міжнародне право» та «Спортивний менеджмент» першого і другого рівнів вищої освіти, якими передбачено вивчення навчальної дисципліни «Міжнародне спортивне право», 24 травня 2022 р. в онлайн форматі відбулася лекція Ренати Копчик ( Renata Kopczyk), доктором філософії з міжнародного та європейського права, адвокатом, який спеціалізується на питаннях захисту прав людини у спорті, професором Вроцлавської політехніки на тему: «Спорт і права людини» ("Sport and human rights").

   Більше 100 здобувачів вищої освіти мали можливість ознайомитись із особливостями правового регулювання професійного спорту в країнах-членах Європейського Союзу, проблемами, які виникають під час реєстрації та діяльності міжнародних спортивних організацій, ліцензування у спорті, питання антидопінгових заходів та арбітражу у спорті. Зустрічі із досвідченими практиками – це нові знання, які допоможуть випускникам стати конкурентоздатними на ринку праці!

Sport and Human Rights

     Sport is health, and a healthy nation is the key to every nation's economic growth. The development of the sports industry has necessitated the legal regulation of this sphere of human existence. Sports law is one of the youngest and most complex branches of law in the world doctrine. Its formation is in its infancy, and thus it becomes one of the most pressing issues of today for legal science.

     The State University of Trade and Economics  tries to follow the latest trends in world development, so we are glad to involve international and foreign experts in the educational process. Thus, in the framework of the educational and professional programmes "International Law" and "Sports Management" of the first and second levels of higher education, which provide studying the discipline "International Sports Law", on May 24, 2022 online lecture by Renata Kopchyk, Doctor of Philosophy in International and European Law, a lawyer specialising in the protection of human rights in sport, Professor at the Wrocław University of Science and Technology, entitled "Sport and Human Rights" was held.

     More than 100 higher education students had the opportunity to learn about the legal regulation of professional sports in the European Union, the problems that arise during the registration and operation of international sports organizations, licensing in sports, anti-doping and arbitration issues in sports. Meetings with experienced practitioners are new knowledge that will help graduates become competitive in the labor market!

Студентський круглий стіл «Етика ділових відносин в постмодерному світі»

     18 квітня 2022 року кафедрою філософії, соціології та політології факультету міжнародної торгівлі та права Державного торговельно-економічного університету був проведений студентський круглий стіл «Етика ділових відносин в постмодерному світі». У вступному слові завідувач кафедри Алла Анатоліївна Кравченко передала вітання учасникам від ректора університету Анатолія Антоновича Мазаракі та його слова про те, що в такий складний для країни час ми, університетська родина, студенти та викладачі, злагоджено працюємо з вірою у перемогу та світле майбутнє, в якому знання та навички, отримані в університеті, будуть обов’язково витребувані.

     На круглому столі були прослухані виступи  студентів різних факультетів університету, підготовлені під керівництвом викладачів кафедри філософії, соціології та політології: Литвин Н.М., Красільнікової О.В., Радченко С.Г., Гудкова С.О. Серед виступів особливої уваги набули теми: «Етичні проблеми сучасного бізнесу» (Візір Божена, Іващищина Анастасія – ФРГТБ 1-10 група), «Репутаційна криза світових брендів» (Гурина Софія  - ФРГТБ 1-10 група), «Філантропія в сучасному бізнесі» (Володько Анастасія – ФРГТБ 1-13 група), «Професійна мораль як сукупність ідеалів та цінностей професійної поведінки»(Куляс Мар’яна – ФМТП 1-16 група), «Невербальні засоби ділового спілкування та етикет» (Корчага Тетяна – ФІТ 2 -6 група), «Ділова розмова по телефону» (Сташко Марія – ФРГТБ, 2 -18 група), «Етичні засоби створення позитивного впливу на роботодавця під час співбесіди» (Дубовик Анастасія ФМТП – 1-16 група), «Діловий етикет - принципи спілкування з діловими партнерами (Бабаєва Каміла – ФТМ, 1-6 група). Актуальність проведення даного круглого столу визначається в конкретизації актуальних питань та перспектив участі молоді в ділових процесах, виявлення чинників, що впливають на активність молоді.

     Із заключним словом виступили декан факультету міжнародної торгівлі та права Юлія Анатоліївна Гончарова та проректор з наукової роботи Світлана Володимирівна Мельниченко. В їх словах звучала гордість за наших студентів, котрі, не зважаючи на складні умови воєнного часу, презентували яскраві виступи, що вирізнялись актуальною науковою тематикою, цікавою подачею матеріалу, різноплановістю підходів щодо висвітлення етичних складових ділових відносин як у мирний так і у воєнний час.

Он-лайн зустріч «Криза – час можливостей»

На базі Київського національного торговельно-економічного університету 22 жовтня 2021 року  відбулась дистанційна зустріч «Криза – час можливостей», організована кафедрою міжнародного менеджменту. Спікером зустрічі виступив український економіст, державний службовець, депутат Київради, колишній голова Державної митної служби, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України (2015-2019), ідеолог системи ProZorro Нефьодов М.Є.

У вступі доповідач звернувся до учасників, актуалізуючи обрану тему, торкнувшись питань фінансового та економічного розвитку країни останніми роками та розповів про модернізацію стратегій фіскального, митного, бюджетного напрямків руху України. Окремо присвятив час питанню інновацій в управлінні публічними закупівлями та технологічними інноваціями у фінансовій сфері. Нефьодов М.Є. приділив увагу формуванню змін в міжнародному просторі, кон’юнктурі світового аграрного ринку та місті України в ньому в кризових умовах.

З питаннями до спікера звернулись науковці та студенти КНТЕУ.

Під час зустрічі  обговорювалися актуальні питання перспектив покращення державної експортно-імпортної політики, соціально-економічного розвитку України, формування сприятливого правового та фінансового середовища, тенденції та перспективі розвитку глобального ринку з його адаптацією до теперішніх умов, екологічних альтернатив та креативних напрямів.

З заключним словом виступила доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри міжнародного менеджменту Мельник Т.М., подякувавши стікеру, та акцентуючи увагу на важливості подібних дискусій в актуальних світових трансформаціях.

Конференція об’єднала собою кафедри та факультети, студентів, викладачів та науковців різних рівнів. За результатами зустрічі спікер та учасники домовились щодо намірів періодичних зустрічей (і розширеного формату) для обговорення актуальної проблематики міжнародної взаємодії України в світі та безпосереднього особистого сталого розвитку.

  

Круглий стіл «Молодь в політичних процесах сучасної України»

 В рамках відзначення 75-річчя університету  кафедрою філософії, соціології та політології  20 жовтня 2021 року проведено Круглий стіл на тему «Молодь в політичних процесах сучасної України». Основними питаннями, що розглядалися, були: політична активність молоді як умова соціально-політичних трансформацій в Україні; громадянська позиція української молоді; молодь і політика: соціологічний моніторинг; політична освіта в Україні: стан та перспективи.

   У роботі Круглого столу взяли участь викладачі кафедри, які викладають дисципліни політологічного спрямування та стейкхолдер, координатор громадської організації «Фонд муніципальних реформ «Магдебурзьке право» Поживанов О.М., який підкреслив, що у періоди трансформацій і переломних моментів молодь завжди займала ключові позиції в суспільстві та політиці, будучи активним учасником перетворень, що відбуваються в країні. На політичну поведінку молоді, ступінь її політичної активності впливають як зовнішні фактори, до яких можна віднести обʼєктивні соціально-економічні умови, політичну ситуацію в державі, панівний тип політичної культури, особливості державної молодіжної політики, а також незалежні від неї внутрішні чинники, повʼязані з особливостями молоді як соціально-демографічної групи. Названі фактори можуть як сприяти розвитку політичної активності молоді, так й стримувати її.

     Доктор політичних наук, професор кафедри філософії, соціології та політології Агарков О.А. наголосив, що молодь є динамічною складовою сучасного українського суспільства, і саме ій належить реалізовувати започатковані в нашій державі реформи та розвинути їх до рівня системних соціально-економічних перетворень. Тому держава, визначаючи шляхи становлення і розвитку суспільства, орієнтується передовсім на молодь, чиї потенціал і знання можуть стати запорукою прогресивного розвитку держави.

  Під час роботи Круглого столу панувала дружня атмосфера, велися дискусії, в результаті яких піднімалися питання, що потребують додаткових досліджень.

    Висловлюємо щиру подяку всім учасникам за плідну роботу.

                                                                     

Мова єднання: у КНТЕУ відзначили Міжнародний день рідної мови 

    Інтернаціональними творчими номерами ознаменувалася концертна програма заходу, що відбулася в Київському національному торговельно-економічному університеті. Міжнародний день рідної мови об’єднує представників двадцяти п’яти країн світу, які як студенти та аспіранти здобувають освіту в КНТЕУ.

      Іноземні студенти – представники націй презентували свою рідну культуру, а згодом і творчі номери з автентичними нотками своїх народів. Святковий захід вкотре довів, що щирі емоції однаково звучать на будь-якій мові.

     Загалом іноземні та українські студенти у своїх творчих номерах представили культуру Азербайджану, Афганістану, Нігерії, Марокко, Білорусі, Грузії, В'єтнаму, Кот-Д’Івуару, Узбекистану та, звичайно ж, України!

     Чужого навчайтесь – та свого не цурайтесь! Наша країна є однією з небагатьох держав, де представникам інших народів надано можливість здобувати повну середню освіту з усіх предметів рідною мовою. Пишаємося, що українська – є мовою єднання, саме під таку однойменну пісню на сцені замайоріли прапори країн учасників.


У КНТЕУ написали диктант з української мови

     З нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови 18 лютого 2020 року кафедра сучасних європейських мов ФМТП провела диктант з української мови.
     У вітальному слові перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Н. В. наголосила на консолідуючій ролі української мови в житті суспільства, на формуванні українських традицій, закликала студентську молодь плекати, берегти, постійно удосконалювати й поважати рідне слово.
     Учасників заходу привітали в.о. декана факультету міжнародної торгівлі та права Гончарова Ю. А., завідувач кафедри сучасних європейських мов Януш О. Б., які побажали успіхів у написанні диктанту. У заході брали участь студенти 1-3 курсів усіх факультетів та аспіранти КНТЕУ, співробітники бухгалтерії, відділу міжнародних зв’язків і навчального відділу.

     Найвищі оцінки за диктант отримали:

  1. Шапран Еліна Юріївна (спеціаліст відділу міжнародних зв’язків);
  2. Ткачук Галина Євгенівна (спеціаліст навчального відділу);
  3. Романченко Тетяна Володимирівна (аспірант кафедри маркетингу ФТМ);
  4. Зоря Марія Миколаївна (студентка 1 курсу 7 групи ФТМ);
  5. Дорошенко Анастасія Сергіївна (студентка 1 курсу 17 групи ФТМ);
  6. Крупа Роман Андрійович (студент 1 курсу 8 групи ФЕМП);
  7. Шевченко Марина Юріївна (студентка 1 курсу 14 групи ФРГТБ);
  8. Андреєва Яна Василівна (студентка 1 курсу 8 групи ФРГТБ);
  9. Медведєва Ірина Глібівна (студентка 2 курсу 3 групи ФЕМП).

     Щиро дякуємо всім учасникам, бажаємо творчих успіхів і натхнення в мистецтві оволодіння рідним словом.


Юридичні практики: реальні кейси від приватних виконавців

     На запрошення професора кафедри  міжнародного, комерційного та цивільного права Фурси Є. І. та за сприянням РСС ФМТП 14 лютого 2020 року було проведено відкриту лекцію для студентів ФМТП за участю приватних виконавців Ольги Юхименко та Анатолія Телявського.

     Фахівці провели лекцію щодо особливостей роботи приватного виконавця в Україні і процесу стягнення проблемних активів боржників. На прикладах реальних виконавчих дій студенти разом з діючими виконавцями розібрали проблему примусового входження виконавця до приміщень боржника, а також арешту і вилучення транспортних засобів і співпраці з правоохоронними органами.

     Особливий інтерес серед студентів викликала демонстрація відеоматеріалів з місць примусового вилучення транспортних засобів та примусового входження виконавців до приміщення боржника. Наочна демонстрація та паралельне коментування своїх дій Анатолієм Телявським та дій інших осіб, які були на боці боржника, дозволило всім присутнім відчути себе на місці події та зрозуміти особливості нелегкої роботи приватного виконавця.

      Дякуємо Ользі Юхименко та Анатолію Телявському за співпрацю! Чекаємо на нові цікаві зустрічі.


Випуск магістрів Київського національного торговельно-економічного університету

     У Київському національному торговельно-економічному університеті панує чудовий настрій – 16 грудня 2019 року розпочався випуск магістрів! Дипломи з відзнакою отримали 212 випускників денної та 92 – заочної форми навчання!

Урочисту частину відкрив випускник КНТЕУ 1972 року, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, кавалер ордена князя Ярослава Мудрого, ректор університету Анатолій Антонович Мазаракі: «Ви перші, хто навчався за новими модернізованими планами, у яких були виключно актуальні дисципліни. Випускну кваліфікаційну роботу ви виконували за новими правилами. Тому ви зробили свій внесок у загальний навчальний процес. Ваша велика заслуга також у тому, що КНТЕУ входить до ТОП-5 університетів країни. Багато з вас вже знають своє місце у житті, інші знаходяться в пошуку. Я вірю, що ваша кар’єра буде успішною. Не забувайте університет. Тут ви розвивалися, отримали імпульс для подальшого життя. Добра вам, здоров’я та великого успіху!».

     Усього Alma mater відпускає у велике життя 1848 магістрів!

     Свою вітальну промову декан Петро Миколайович Пальчук розпочав душевними словами вітання: «Ви стали тими людьми, які запалюють, спроможні будувати проєкти й примножити для себе, для навколишніх для держави! Дякую вам за те, що і ми училися у вас! Ви знайшли друзів, однодумців, з якими ви будете спілкуватися усе життя. Повідомляйте про свої досягнення, ми будемо завжди на це чекати, адже серце викладача та педагога радується в такі моменти! Успіхів вам!».

     Від імені професорсько-викладацького складу випускників привітали завідувач кафедри міжнародного менеджменту Тетяна Миколаївна Мельник«Ви справжні фахівці, які провчилися п'ять з половиною років. Те, що ви будете успішними - я переконана! Хочу всіх вас бачити на Днях університету. Зростайте, розвивайтесь кожного року! Люблю вас!».

     Завідувач кафедри світової економіки Ганна Володимирівна Дугінець побажала, щоб дипломи, що отримали випускники сьогодні, були для усіх надійним провідником у житті: «Завжди пишайтеся тим, що ви випускники КНТЕУ! Дякую вам, що ми навчалися разом з вами. Ми навчаємося і навчаємо! Ми будемо завжди раді вас бачити!".

     Від імені студентства ФМТП привітав випускників, подякував батькам, адміністрації, викладачам за підтримку голова РСС ФМТП 2017-2019 рр. Олег Калініченко: «Пам’ятаю, як, вступаючи сюди, був зачарований КНТЕУ. Зараз навіть трішки заздрю майбутнім першокурсникам, які будуть навчатись в університеті, адже у них все тільки починається. Ті знання, що ми отримали тут - європейського рівня і це беззаперечний факт. Але, окрім цього, університет дав нам найголовніше - саме тут ми сформувались як особистості, навчились працювати в команді, брати відповідальність за себе і свої дії, сформували плани на майбутнє».


Науково-практичний семінар «Верховенство права: питання правовстановлення та правозастосування»

     У Київському національному торговельно-економічному університеті в рамках Всеукраїнського тижня права відбувся науково-практичний семінар «Верховенство права: питання правовстановлення та правозастосування».

     4 грудня 2019 року у SMART-бібліотеці студенти, аспіранти, викладачі університету мали нагоду ознайомитися з основними аспектами верховенства права, а також висловити власні міркування та отримати відповіді на свої запитання.

     Відкрила семінар доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права доц. Можайкіна О. С.,  зазначивши, що за даними Міжнародної неурядової організації World Justice Project Україна у 2017-2018 рр. посіла 77 місце з поміж 126 країн світу в рейтингу з верховенства права.

      Спікером заходу виступила Наталія Миколаївна Ковалко - кандидат юридичних наук, доцент кафедри фінансового права КНУ імені Тараса Шевченка, партнер Адвокатського об'єднання "Winner Lex", член Кваліфікаційної палати КДКА Київської області, член Науково-консультативної ради при Верховному Суді, адвокат, бізнес-медітор.

     Учасників семінару привітав ректор КНТЕУ А. А. Мазаракі, висловивши надію, що принцип верховенства права буде пріоритетним у всіх сферах життєдіяльності.


Чемпіонство "Purple Cheer": перемога на Кубку України та Кубку м. Києва з чирлідингу серед студентів

     Збірна КНТЕУ з чирлідингу "Purple Cheer" підтвердили своє чемпіонське місце на п'єдесталі пошани.

     Команда Київського національного торговельно-економічного університету 1 грудня 2019 року здобула перемогу на Кубку України та Кубку м. Києва з чирлідингу серед студентів. Дівчата вибороли золото серед команд Відкритого Кубку України в номінації "Cheer Dance Show". Та здобули першість серед ЗВО міста Києва. Сумуючи результати дуетів та команди, дівчата стали абсолютними чемпіонами м. Києва серед ЗВО.

     За результатами дня змагань команда Київського національного торговельно-економічного університету  виборола І місце у загальнокомандному заліку Кубку м. Києва з чирлідингу серед студентів в програмі V Спартакіади серед ЗВО 2019/2020 н.р.

     До складу збірної увійшли й першокурсниці. Дівчата тренувались кожного дня заради майбутніх перемог і досягли їх!

     Склад команди:

  • Заславська Владислава, капітан команди, ФМТП 3-20,
  • Гостєва Аліна, ФМТП 3-4,
  • Охріменко Ангеліна, ФМТП 3-7,
  • Волошина Марія, ФРГТБ 3-17,
  • Лєдовська Анастасія, ФТМ 2-14,
  • Надежко Ганна, ФМТП 2-14,
  • Шеремет Анастасія, 2-13,
  • Колотова Лоліта, ФФБС 1-4,
  • Тихоневич Діана, ФРГТБ 2-14,
  • Сніжко Дар'я, ФРГТБ 1-19,
  • Мельник Марина, ФМТП 1-19,
  • Кобилінська Марія, ФМТП 1-8,
  • Макарова Ганна , ФМТП 1-4,
  • Олєнєва Анастасія, ФМТП 1-1,
  • Афоніна Еліна, ФМТП 1м-6,
  • Ніколаєвська Ірина, ФРГТБ 2-9,
  • Гром Юлія, ФМТП 2-16.


Медіаційна панорама: «Обережно: трудовий конфлікт»

     Доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Київського національного торговельно-економічного університету О. С. Можайкіна разом зі студентами 1 курсу магістратури (Факультет міжнародної торгівлі та права, спеціальність «Право»): Вікторія Колесник, Катерина Ручка та Назар Самсоненко організували і провели медіаційну панораму на тему: «Обережно: трудовий конфлікт».

       Захід відбувся 28 листопада 2019 р. в рамках Всеукраїнського тижня права та за підтримки і сприяння завідувача кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Н. А. Мазаракі, а також заступника декана з навчальної роботи О. О. Коренюк та заступника декана з навчально-виховної роботи Ю. А. Гончарової (ФМТП). Студенти та викладачі, які були присутніми на медіаційній панорамі мали змогу побачити як медіація відбувається на практиці. Для повного розуміння переговорного процесу здійснювалося коментування усіх його етапів та окремих технік, які використовував медіатор.

         Надзвичайно приємною несподіванкою для учасників стали подарунки-футболки із написом «KNUTE mediation team», які вручила завідувач кафедри Н. А. Мазаракі. Варто відмітити, що студенти Вікторія Колесник, Катерина Ручка, Назар Самсоненко та тренер О. С. Можайкіна наразі проводять підготовку до Всеукраїнських студентських змагань з ефективного вирішення спорів 2020. То ж отримані подарунки стануть символами команди КНТЕУ на змаганнях.


Методологічний семінар: «Гендерний аспект у медіації та миробудівництві в навчальних програмах закладів вищої освіти»

     Викладачі Київського національного торговельно-економічного університету, завідувач кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права Наталія Мазаракі та доцент кафедри Олена Можайкіна разом зі студентами Правничого клубу факультету міжнародної торгівлі та права (ФМТП) взяли участь у методологічному семінарі з представниками закладів вищої освіти України «Гендерний аспект у медіації та миробудівництві в навчальних програмах закладів вищої освіти».

     Семінар відбувся  27 листопада 2019 року в рамках Всеукраїнського тижня права за ініціативою ГО "Національна асоціація медіаторів України" (НАМУ) та за підтримки GPPAC Foundation (Фундація “Міжнародне партнерство по запобіганню збройних конфліктів”, Нідерланди).

     Захід присвячений гендерним аспектам в медіації та діалозі. Однією із задач зустрічі була розмова про можливості інтеграції гендерних питань у навчальні програми закладів вищої освіти з миру та вирішення конфліктів.

     До участі в семінарі були залучені медіатори-практики, науковці, практики, які проводять проєкти з миробудівництва, та фасілітатори діалогів, що мають досвід та “гендерні лінзи” в практичній роботі.


Лекція заступника голови Київського окружного адміністративного суду

     Заступник голови Київського окружного адміністративного суду Щавінський Віталій Романович 14 листопада 2019 року провів відкриту лекцію студентам Київського національного торговельно-економічного університету.

     Тема лекції - «Сучасний стан розвитку вітчизняної системи адміністративного судочинства». Під час відкритої лекції були висвітлені такі питання:

  • основні завдання та принципи здійснення адміністративного судочинства;
  • поняття та ознаки адміністративного спору;
  • система адміністративних судів;
  • напрями розвитку адміністративного судочинства в Україні.

     Наприкінці лекції студенти та аспіранти мали нагоду поставити Віталію Романовичу запитання, які їх зацікавили під час вивчення дисципліни. Особлива увага була приділена «адвокатській монополії», «розумним строкам розгляду судових справ», «справам, які належать до категорії спеціальних», «прокуратурі, позивачу в адміністративних справах».

     Кафедра адміністративного, фінансового та інформаційного права та студенти й аспіранти щиро вдячні Віталію Романовичу за цікаву лекцію й обговорення.

     Зустріч відбулася за сприянням кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права.


Обмін досвідом: доцент КНТЕУ в рамках програми "The International Think Tank Experts" відвідав Китай

     Доцент кафедри світової економіки Київського національного торговельно-економічного університету, член Української асоціації китаєзнавців Генералов Олександр Валентинович протягом 10-21 листопада 2019 року взяв участь у програмі «The International Think Tank Experts» від інформаційного агентства Сіньхуань та Китайського університету зв'язку.

     У програмі взяли участь понад 70 учасників з Європи, Азії та Африки. Програма зібрала спеціалістів із різних сфер – науковців, дослідників, професійних журналістів, державних діячів та представників бізнесу.

     Програма в рамках ініціативи «Один пояс – один шлях» була покликана показати експертам досягнення сучасного Китаю за останні 70 років, а також економічну та соціальну політику країни.

     За 11 днів було відвідано 5 міст, зокрема Пекін, Ханчжоу та Нінбо. Було прослухано лекції провідних китайських вчених, взято участь у дискусіях, відвідано численні підприємства, один з найбільших портів у світі Нінбо та місто стартапів у рамках ініціативи «2050».

І етап ХX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

     Викладачі кафедри сучасних європейських мов факультету міжнародної торгівлі та права 7 листопада  2019 року провели  І етап ХX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

     Мета заходу – утвердження державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу.

     Конкурс урочисто відкрив завідувач кафедри сучасних європейських мов доц. Януш О. Б. З вітальним словом до учасників звернувся декан факультету міжнародної торгівлі та права доц. Пальчук П. М., побажавши студентам успіхів і натхнення, закликаючи плекати й любити рідну мову.

     У заході взяли участь 70 студентів. Конкурсантам були запропоновані тестові завдання з метою перевірки правописної грамотності і творчі – для визначення рівня сформованості вмінь влучно й чітко висловлювати думки, переконливо аргументувати.

     Конкурсна комісія працює над перевіркою робіт і визначенням переможців. Студенти, які перемогли в першому етапі, будуть рекомендовані для участі у ІІ (міському) етапі конкурсу, що традиційно проводиться в Київському університеті ім. Бориса Грінченка.


І етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

     Викладачі кафедри сучасних європейських мов факультету міжнародної торгівлі та права КНТЕУ 28 жовтня 2019 року провели І етап X Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

     У конкурсі взяли участь 45 учасників. Студентам для написання робіт були запропоновані творчі завдання, пов’язані з життям і творчістю видатного українського поета, художника, драматурга, основоположника сучасної української мови Тараса Григоровича Шевченка.

     Конкурсна комісія працює над перевіркою робіт і визначенням переможців, які будуть рекомендовані для участі в ІІ (міському) етапі конкурсу, що традиційно проводиться в Київському університеті  ім. Бориса Грінченка.

Дебют першокурсника в КНТЕУ 

       У Київському національному торговельно-економічному університеті запалали нові таланти: 26 жовтня 2019 року відгримів "Дебют першокурсника". Тема конкурсу цього року – «Студенти покоління "Z"». Тож на сцені вирувала шалена енергетика.

Найзапекліший вболівальник дебюту, випускник Київського національного торговельно-економічного університету, ректор Анатолій Антонович Мазаракі привітав студентство й урочисто відкрив свято: «За ці роки змінилися покоління, змінилися мелодії, танцювальні ритми та оснащення сцени. Незмінним є прагнення молоді розкрити свої таланти, показати усім, що вони впевнено йдуть по життю. Добра усім, радості і нехай також посмішки залишаться на обличчі й після першої вашої сесії».

Два місяці підготовки Дебюту добігли кінця. Результат восьми тижнів завзятих тренувань оцінювало висококваліфіковане незалежне журі:

  • Юлія Гапчук – актриса театру і кіно;
  • Андрій Гуцал – фіналіст телепроєкту «Танцюють всі - другий сезон», «Майданс – третій сезон», художній керівник та постановник шоу балету «Dejavu», режисер телебачення і музичних кліпів, міжнародний суддя естрадно-спортивних танців;
  • Тетяна Доканіна – естрадна співачка, поетеса, автор-виконавець, громадський діяч. Учасниця телепроєкту «Голос країни», переможниця міжнародного конкурсу естрадних виконавців «Voice of Astana» (Казахстан);
  • Юрій Пасічник – автор та актор команди «Сборная Кременчуга», фіналіст проєкту Ліга Сміху на телеканалі "1+1";
  • Ілля Бортуаль – актор, автор команди «Стадион Диброва», учасник телевізійного проєкту Ліга Сміху на "1+1", автор студії "Квартал 95", учасник проєкту "Comedy Battle" у складі дуету «Спасибо»;
  • Максим Сікаленко – продюсер та електронний артист, відомий як Cape Cod. Засновник лейблу Kiev House. Має коллаборації з відомими українськими та іноземними артистами. Номінант на премію Jager Music Awards у категорії сингл року за спільну пісню з Джамалою;
  • Анделіна Делі – учасниця шоу "Танці з зірками", учасниця балету Насті Каменських, володарка титулу "Miss xxl 2018", модель;
  • Володимир Гришко - український оперний співак, Народний артист України,  лауреат Національної премії  України ім. Т. Шевченка.

Як завжди, у творчому бою зустрілися шість факультетів – шість команд: факультет торгівлі та маркетингу (ФТМ), факультет обліку, аудиту та інформаційних систем (ФОАІС), факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу (ФРГТБ), факультет міжнародної торгівлі та права (ФМТП), факультет економіки менеджменту та психології (ФЕМП) та факультет фінансів та банківської справи (ФФБС).

Змагалися команди у трьох номінаціях.

У номінації "Вокал" слід було відтворити театралізований вокальний номер – пісню або попурі з пісень 2000-2010 років в оригінальному або власному аранжуванні, українською чи англійською мовою. Рівень підготовки команд був дуже високим і, окрім вокальних талантів, номери супроводжувалися хореографічною постановкою. Місця в першому конкурсі розподілилися таким чином:

  • V місце – ФОАІС,
  • IV місце – ФЕМП та ФМТП,
  • III місце – ФРГТБ,
  • II місце – ФФБС,
  • I місце –ФТМ.

СТЕМ - "Студентський театр естрадних мініатюр" завжди має на меті через гумор донести важливі й повсякденні теми до кожного, та, звичайно, підняти настрій. Тема цьогорічної візитівки-привітання - «Люди 21 сторіччя». Завдяки кому найбільше сміялося журі в результатах:

  • V місце – ФЕМП,
  • IV місце –ФМТП та ФФБС,
  • III місце –ФОАІС,
  • II місце –ФТМ,
  • I місце – ФРГТБ.

Не секрет, що найвражаючою своїм масштабом та красою є номінація "Хореографія". Журі оцінювали не тільки саму хореографію, а й ідейність номеру, оригінальність підходу до виконання та загальне враження, атмосферу й динамічність. Не дивно, що перше місце розділили три факультети, адже підготовка команд у цій номінації щороку вражає! Попри складний вибір, місця розподілилися так:

  • ІV місце - ФМТП,
  • IІІ місце –ФЕМП,
  • II місце – ФФБС,
  • I місце - ФТМ, ФОАІС та  ФРГТБ.

Отже, за підсумком балів беззаперечний переможець "Дебюту першокурсника – 2019" - факультет торгівлі та маркетингу!

  • II місце – факультет ресторанно-готельного та туристичного бізнесу (ФРГТБ),
  • III місце – факультет фінансів та банківської справи (ФФБС),
  • IV місце - факультет обліку, аудиту та інформаційних систем (ФОАІС),
  • V місце - факультет міжнародної торгівлі та права (ФМТП) та факультет економіки менеджменту та психології (ФЕМП).

Цього року журі не приховувало подиву. Команди отримали навіть попереднє запрошення виступити в Палаці «Україна», а один з членів журі пожалкував, що не навчався тут – у здавалось би не творчому університеті, на що отримав відповідь ректора Анатолія Мазаракі – економіка, менеджмент, інформатика та інші спеціальності КНТЕУ насправді є креативними, потребують глибокого творчого пошуку, тож, безперечно, у нас навчаються найталановитіші!

Дякуємо кожному, хто долучився! Дякуємо командам підтримки, без яких свято не було б таким живим і яскравим.

Дякуємо учасникам, за те, що два місяці віддали підготовці й подарували неповторні емоції!

Наступного року вже Ви готуватимете нову плеяду першокурсників!

До зустрічі на Дебюті першокурсника-2020!
                     


Лекція заступника голови Шостого адміністративного апеляційного суду

     Суддя-речник Шостого адміністративного апеляційного суду Євгеній Ігорович Мєзєнцев 17 жовтня 2019 року провів лекцію «Розгляд адміністративних справ пов’язаних з правами біженців» для студентів факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету.

     Під час відкритої лекції було висвітлено низку стрижневих питань щодо прав біженців на Україні, а саме:

  • конвенційні ознаки визнання біженцем;
  • умови за яких особа не може бути визнана біженцем;
  • відмінність справ про біженців від інших категорій справ (на прикладі «Шкали доведеності»).

     Також Євгеній Ігорович розкрив умови поділу апеляційних адміністративних судів на округи та вимоги до кандидатів на посаду судді.

     Особливу увагу протягом лекції було приділено канонічним рішенням ЄСПЛ (RC vs SWE, Якубов vs RUS) та справам з особистої практики судді (№826/4803/14 від 15.09.2014р., №826/6847/17 від 26.06.2017р., №826/13833/17 від 31.07.2018 р.).

     Зустріч проведено за сприянням доцента кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Ю. Ю. Пустовіт.


Делегація КНТЕУ на міжнародній конференції у Польщі

     Вже 20 років існують дружні, професійні зв’язки нашого Університету з Краківським економічним Університетом – одним з лідерів європейської освіти.

     Протягом 15-18 жовтня відбулася традиційна чергова міжнародна конференція «Restructuring Management Innovativeness and Competitiveness in the Face of Changes» у місті Криниця-Здруй, яка була організована саме цим університетом. Учасниками конференції стали більш ніж 140 науковців із Європи, насамперед з Польщі. Іноземні учасники були представлені вченими з Італії, Сербії, а також декількох університетів України. Серед них, безумовно, партнер Краківського економічного університету - Київський національний торговельно-економічний університет.

     Нашими науковцями були представлені дві доповіді, а саме А. Мазаракі, Г. Дугінець «Global value chains and the international migration among women» та Н. Мазаракі «Amicable disputer esolution mechanisms as aparadigm of efficiency in management», які жваво обговорювалися учасниками пленарних засідань.

     Водночас, користуючись нагодою, ректор університету Анатолій Мазаракі мав перемовини з проректором та деканами провідних факультетів Краківського економічного університету, з якими маємо академічні зв’язки. Йшлося, зокрема, про започаткування нової програми академічної мобільності в рамках європейського фінансування, а також можливості розробки нової вагомої багаторічної програми в рамках К2 Єразмус+.

     Зустрічі з польськими вченими, а також з представниками університетів інших країн дозволили нашим науковцям обмінятися думками щодо подальшого розвитку економічної науки в умовах трансформації світогосподарської системи в ХХІ столітті.

У КНТЕУ вiдзначили День юриста - 2019! 

       У Київському національному торговельно-економічному університеті 10 жовтня 2019 року відбулися урочистості з нагоди професійного свята - Дня юриста!

Повагу захисникам Феміди в Україні виказують з 1997 року. А день для свята був обраний не випадково, адже вважається, що саме 8 жовтня 1016 року Київський князь Ярослав Мудрий ухвалив перший звід законів «Руська правда». День юриста присвячений тим, хто своїм словом і ділом стверджують недоторканість конституційних прав і свобод громадян, непорушність законів.

На урочистості завітали почесні гості - партнери та друзі університету, провідні вітчизняні та іноземні науковці, знані практики, представники університетів Європи (Краківського економічного університету, Університету ім. Казимира Великого (Польща), Університету Мессінни (Італія), Університету Гренобль Альпи (Франція), Університету Центрального Ланкаширу (Велика Британія).

Урочисте відзначення Дня юриста в КНТЕУ відкрив ректор Анатолій Антонович Мазаракі, який привітав усіх присутніх та зауважив: "Приємно усвідомлювати, що у стінах університету якраз цими днями триває наукова дискусія щодо подальшого вдосконалення права, як міжнародного, так і національного. А звертаючись до молоді, студентів та аспірантів, хочу сказати, - у вас гарне майбутнє - навчайтеся, працюйте, ставайте професіоналами! Зі святом!". Також ректор нагородив найкращих студентів-правознавців факультету міжнародної торгівлі та права почесними грамотами.

Із привітальним словом виступив декан факультету міжнародної торгівлі та права Петро Миколайович Пальчук, який наголосив,  що професія юриста - це, насамперед, величезний рівень відповідальності, адже в руках фахівця долі людей, підприємств і навіть держав.

Завідувач відділу Головного управління з питань конституційної реформи Офісу Президента України, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України Сергій Болеславович Чехович зачитав привітання Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня юриста та побажав студентам стати гідними представниками юридичної професії.

Шалені емоції, драйв та порцію гарного настрою подарували присутнім студенти-правознавці ФМТП своїми творчими виступами. Темою концертної програми стала історія Стародавнього Риму, і не дивно, адже саме там відбулося зародження юриспруденції.

Дякуємо шанованим викладачам, гостям, партнерам, які завітали на урочистості. 

Студентам – майбутнім фахівцям юриспруденції бажаємо гучних перемог на ниві закону й права!

Студентка ФМТП на мiжнароднiй науково-практичнiй конференцii з мiжнародного комерцiйного арбiтражу в Лондонi

Оксана Когутстудентка факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету спеціальності "Цивільне право і процес", 20 вересня 2019 року взяла участь у міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій тематиці арбітражу, яка відбулась у міжнародній юридичній компанії "Withers LLP" у Лондоні.

Оксана є членом Young ICCA - International Council for Commercial Arbitration -  всесвітньої арбітражної організації для молодих практиків, створеної у 2010 році.

Вона спрямована на забезпечення доступу молодих фахівців, зацікавлених у вирішенні суперечок, до міжнародної арбітражної спільноти; використання арбітражу та інших форм вирішення суперечок шляхом впровадження в практику арбітражу нових ідей з усіх куточків земної кулі. Учасниками можуть бути студенти юридичних факультетів, викладачі та юні практики віком до 40 років. 

Конференція складалася з двох панелей. Перша частина присвячена питанням реституції мистецтв та права культурної власності, а також арбітражу з мистецьких спорів. Друга панель стосувалася міжнародних арбітражних спорів, де юристи з різних юрисдикцій поділились своїм унікальним досвідом. Зокрема:  Ms Ghaliya, Al-lamki, UNESCO, Paris, Ms Sandrine Giroud, Lalive, Geneva, Ms Morgane Fouquet-Lapar, ICOM, Paris, Ms Patricia Dias Mendes, PLMJ, Lisbon, Ms Eleni Polycarpou, Withers LLP, London, Ms Francesca Mazza, German Arbitration Institute (DIS), Bonn, Mr Stan Putter, Court of Arbitration for Art, The Hague, Ms Marion Paris, Lévy Kaufmann-Kohler, Geneva.

Процедура відбору учасників складалася з надсилання мотиваційного листа та супроводжуючих документів англійською мовою. Під керівництвом кандидата юридичних наук Гончаренко Олени Миколаївни Оксана Когут працює над тематикою "Україна як суб'єкт міжнародного комерційного арбітражу", тому участь у цьому заході стала для студентки вдалою інвестицією в її наукові інтереси.

Разом iз випускником КНТЕУ до нових вершин: набiр до команди юристiв-початкiвцiв!

Богдан Бонь, найкращий випускник ФМТП 2018 року, а зараз асоційований партнер міжнародної юридичної компанії "Dentons", повернувся в стiни Alma Mater з чудовою ініціативою - створити команду для участі в конкурсі з міжнародного права - "Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition".

17 вересня 2019 року за організаційної підтримки Правничого клубу КНТЕУ та кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права пан Богдан провів зустріч зі студентами правничих спеціальностей.

Сподiваємось, що ця зустрiч стане ще одним кроком студентiв КНТЕУ до нових наукових перемог. Щиро вдячні Богдану за підтримку та допомогу у творенні майбутніх зірок юриспруденції.

Бути mooter-ом надзвичайно цікаво, студенти-юристи, приєднуйтесь до команди КНТЕУ! Будьте з кращими – ставайте кращими!

За детальною інформацією звертатися до голови Правничого клубу КНТЕУ Анастасії Ратковської (конт. тел: +380636702533; e-mail: ratkovskaya11@gmail.com)



 

Урочиста iнавгурацiя  студентiв 2019! 

2 вересня 2019 року урочистостями з нагоди інавгурації студентів-першокурсників та парадом вишиванок ознаменувався День знань у Київському національному торговельно-економічному університеті.

Цього року першокурсниками КНТЕУ стали 3 028 осіб, а всього до університету на навчання за освітніми ступенями «бакалавр» та «магістр» зараховано 4 470 осіб. Відкриваючи урочисту церемонію, ректор Анатолій Антонович Мазаракі зазначив, що за результатами вступної кампанії 2019 року КНТЕУ ввійшов у ТОП-5 найпопулярніших закладів вищої освіти України, у ТОП-3 серед ЗВО Києва та очолив рейтинг серед ЗВО гуманітарного та економічного напряму: «В університеті нині навчаються студенти з 26-ти країн. Для вас, дорогі студенти, створені умови для навчання за 51-єю навчальною програмою. Створено усі необхідні умови для саморозвитку й самовдосконалення не тільки в навчанні, а й у спорті та творчості! Навчання – це праця, саморозвиток  це праця, самовдосконалення – це праця. Хочете бути успішними в цьому житті, пам’ятайте – володіння іноземними мовами, інформаційними технологіями запорука цьому. Університет – це велика родина, до якої ви приєдналися. Вітаю вас з початком студентського неповторного життя! Слава університету! Слава Україні!».

Посвідчення майстра спорту з легкої атлетики на урочистій сцені отримала студентка І курсу освітнього ступеня «магістр» факультету фінансів та банківської справи – Шкурко Вікторія, яка саме в КНТЕУ відкрила та завдяки наполегливій праці викладачів-тренерів розвинула свій спортивний талант і стала багаторазовою чемпіонкою України, чемпіонкою України з бігу на 3000 метрів, фіналісткою Чемпіонату Європи серед молоді та фіналісткою Чемпіонату Європи серед дорослих «Суперліга» з легкої атлетики.

Більше 350-ти новоспечених першокурсників проявили свій патріотизм та свідомість і, разом з іншими студентами, взяли участь у параді вишиванок.

Момент проголошення Присяги на вірність університету  незмінна традиція, що засвідчує вибір кожного бути саме тут, навчатися саме в КНТЕУ - студенти запам’ятають на все життя!

Голова ради студентського самоврядування КНТЕУ Петровська Дар’я привітала нових членів університетської родини та зауважила, що для кожного тут знайдеться місце, адже КНТЕУ – це нові можливості, де кожен може розкрити свої таланти та відкрити нові!

Свято інавгурації першокурсників завершилося гімном усіх студентів "Гаудеамус". Першокурсники з найсвітлішими очікуваннями від дорослого життя випустили в небо сотні повітряних кульок, загадавши бажання, які університет обов’язково допоможе реалізувати. Щира вдячність за підтримку в проведенні заходу нашому партнеру – ТОВ "Молочна компанія "Галичина".

Попереду нове життя: знайомства, емоції, друзі, нові виклики й досвід. Попереду перспективи й нові вершини!

Університет щиро вітає всіх нас - родину КНТЕУ з початком нового навчального року та нового життя!

ДЕНЬ УНІВЕРСИТЕТУ 2019

25 травня 2019 р. відбулося святкування Дня Університету 2019. По всій території КНТЕУ проходили  цікаві заходи, майстер-класи, концерти, презентації та зустрічі випускників. Неймовірна святкова атмосфера та величезна кількість гостей! Студенти факультету міжнародної торгівлі та права також долучилися до святкування та змайстрували зону відпочинку т.з. "Антистрес". Всі бажаючі мали змогу провести час з арт-терапією, пограти в твістер, пінг-понг або просто відпочити на зручних пуфах.

                      

СТУДЕНТИ ФМТП НА ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ МОДЕЛЬ ООН "FORTUNA`MUN`19"

Студенти факультету міжнародної торгівлі та права взяли участь у  Всеукраїнській науково-практичній конференції Модель ООН «FORTUNA’MUN’19», що проходила в НВК №183 «Фортуна» в м. Києві 13-14 квітня 2019 року.

Учасниками цьогорічної конференції стали учні з різних навчальних закладів Києва, студенти коледжів та вищих навчальних закладів міста.

Відстоювали позиції своїх країн команда ФМТП, представляючи 7 різних країн - Німеччину, Угорщину, Нову Зелендію, Норвегію, Канаду, Камерун та Туреччину.

Проходило моделювання роботи в 5-ох комітетах та структурних підрозділах ООН (Рада Безпеки, Економічна та Соціальна Рада); НАТО; Африканський Союз; Дитячий фонд ООН (UNICEF). 

В моделюванні роботи НАТО взяли участь Євген Сіраченко ФМТП 2-6аб та Клепініна Вероніка ФМТП 1-16. Темою комітету була: «Стримання російської агресії на території Східної Європи та Північно-Балтійського регіону»  

Делегати Економічної та Соціальної Ради ООН (Павло Горбачов ФМТП  1-2аб, Стецюк Євген ФМТП      2-2) виступили з темою: «Розробка міжнародної стратегії з запобігання безробіття внаслідок інтеграції високих технологій в економічні процеси».

В Дитячому фонді ООН питанням участі дітей у прийнятті суспільних рішень займалися Лисенко В’ячеслав ФМТП 3-12 та Сємка Ростислав ФМТП 2-5аб.

 В Раді Безпеки ООН до роботи екстреного засідання з питань світової безпеки, та вирішення питань Російської агресії долучився Очкін Дмитро ФМТП 1-8. 

Серед гостей заходу були:

Павло Шеремета – український економіст і менеджер; екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України (2014), екс-президент Київської школи економіки, засновник Києво-Могилянської бізнес-школи, засновник та директор Школи управління УКУ. 

Також, цікавим спілкуванням відзначився Давід Сакварелідзе – українсько-грузинський юрист і політик, який працював заступником Генерального прокурора України (2015-2016) і Головного прокурора Грузії (2008-2012) та очолював прокуратуру Одеської області і столиці Грузії - Тбілісі. 

Студенти також поспілкувалися із 

Іриною Сєровою – провідним політичним консультантом України і PR-консультантом бізнесменів зі списку Forbes. 

Ірина має досвід роботи з багатьма міжнародними організаціями, зокрема ООН. Брала участь у понад 15-ти передвиборчих кампаніях, серед яких вибори місцевих органів влади, Верховної Ради, Європарламенту і Президента України. 

Кожен із студентів КНТЕУ показав високий рівень та достойно захистив позицію своєї країни. Варто відзначити, що для більшості членів команди, це була не перша масштабна Модель ООН, тому вони здобули новий надзвичайно важливий досвід та отримали незабутні враження й емоції.  

Студенти були відзначені Головами комітетів за володіння темою, конструктив, чіткість висловлювань та особливу активність та впевненість.

Наша збірна команда від університету отримала дипломи за успішну роботу та вагомий внесок у розвиток моделістського руху в Україні.

На сьогодні, Модель ООН - це найкращий інструмент всебічного розвитку молодого покоління, тому пишаємося нашими студентами та бажаємо подальших успіхів і перемог!

                          

ДЕНЬ ФАКУЛЬТЕТУ МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ТА ПРАВА

Факультет міжнародної торгівлі та права 28 березня 2019 року відсвяткував свій третій день народження.

Урочисте святкування розпочалося з привітань ректора нашого університету Мазаракі Анатолія Антоновича, який теплими словами привітав усіх викладачів і студентів факультету та подякував нашим партнерам. Пан ректор відзначив високі досягнення та нові звершення кафедр факультету.

Привітав свій рідний факультет і «голова ведмежої зграї» декан факультету Пальчук Петро Миколайович, згадав досягнення за ці швидкі, але продуктивні три роки та визначив перспективний курс на майбутні звершення.

На святі були присутні партнери, які зробили вагомий внесок у підготовку фахівців, розробку і впровадження в освітній процес інноваційних форм навчання:

  • Галянтич Микола Констянтинович – заступник директора з наукової роботи Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва ім. академіка Ф. Г. Бурчака НАПрН України, доктор юридичних наук, професор;
  • Усенко Роман Анатолійович – радник Міністра юстиції України, кандидат юридичних наук;
  • Репецький Сергій Васильович – заступник прокурора м. Києва;
  • Чехович Сергій Болеславович – завідувач відділу правового супроводження конституційного процесу Головного управління з питань конституційної реформи Департаменту правової політики Адміністрації Президента України, кандидат  юридичних наук, доцент, заслужений юрист України;
  • Щавінський Віталій Романович - заступник голови Київського окружного адміністративного суду, доктор юридичних наук;
  • Коваль Оксана Андріївна – суддя Святошинського районного суду Києва;
  • Загорський Мирослав Сергійович – директор Товариства з обмеженою відповідальністю «НАТ-АГРО», лектор Тернопільської  бізнес-школи, учасник торгової  місії  Офісу з просування  експорту до Японії;
  • Дюбенкова Ірина Володимирівна – фінансовий директор Товариства з обмеженою відповідальністю «Агрозем холдинг»;
  • Сальнікова Наталія Миколаївна – коуч компанії "Wizard";
  • Лемиш Аліна Володимирівна –  HR-менеджер компанії "Wizard";
  • Кушнір Дар’я Валеріївна – помічник президента Української асоціації зовнішньої політики;
  • Карабанов Олександр Вікторович – начальник Північного офісу Державної аудиторської служби України.

Партнери висловили привітання та були нагороджені подякою ректора КНТЕУ.

Урочисто були нагороджені найактивніші студенти - майбутнє нашої держави, за вагомий внесок у життя університету та факультету.

Теплими словами привітали також викладачів ФМТП.

Окрім того, за результатами проведеного напередодні серед студентів опитування нагородили викладачів факультету, які  отримали номінації:

  • «Невичерпна віра в студентів» - Бондаренко Наталія Олександрівна,  кандидат юридичних  наук, доцент кафедри загальноправових дисциплін;
  • «Енергійність та цілеспрямованість» - Генералов Олександр Валентинович, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин;
  • «Вміння завойовувати любов студентства» - Головня Юлія Ігорівна,  кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин;
  • «Креативний підхід» - Гончаренко Олена Миколаївна, кандидат юридичних наук, доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права;
  • «Відданість справі» - Дерунець Наталія Олександрівна, старший викладач кафедри міжнародного публічного права;
  • «Володар студентських симпатій» - Корольков Олексій Валерійович, старший викладач кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права;
  • «Справжній знавець своєї справи» - Сєрова Людмила Петрівна, кандидат економічних наук, доцент кафедри міжнародних економічних відносин;
  • «Викладач, що мотивує» - Староста Анна Антонівна, старший викладач кафедри сучасних європейських мов;
  • «Вміння дати своєчасну пораду»  - Тесленко Наталія Олександрівна, заступник декана з навчально-методичної та наукової роботи, кандидат філологічних наук, доцент кафедри сучасних європейських мов;
  • «Вміння допомогти студенту цілодобово» - Коренюк Ольга Олександрівна, заступник декана з навчальної роботи,  старший викладач кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права;
  • «Неймовірна відданість та рушійна сила факультету» - Гончарова Юлія Анатоліївна, заступник декана з навчально-виховної роботи, кандидат юридичних наук, старший викладач кафедри міжнародного публічного права;
  • найпочесніша номінація «Голова факультетської сім’ї» - Пальчук Петро Миколайович, кандидат юридичних наук, доцент, декан факультету.

Святкова частина була не менш феєричною та захопливою. Глядачі із завмиранням спостерігали за втіленням казки «Сім королівств». Кожен учасник свята доклав зусиль та відкрив для всіх таланти факультету ФМТП. 

Тож святкування запамя'тається надовго!

Дякуємо кожному, хто взяв участь у підготовці цього феєричного свята та тим, хто розділив радість святкування Дня народження факультету міжнародної торгівлі та права.

 

СТУДЕНТКИ ФМТП ЗДОБУЛИ СРІБЛО НА ВІДКРИТОМУ ЧЕМПІОНАТІ М. КИЄВА ЗІ СПОРТИВНОЇ АЕРОБІКИ СЕРЕД СТУДЕНТІВ  

Збірна факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету (ФМТП КНТЕУ) посіла ІІ місце та отримала срібло в номінації «Аеро денс» на відкритому Чемпіонаті м. Києва зі спортивної аеробіки серед студентів, що відбувся 3 березня 2019 року.

КНТЕУ представили:

  • Заславська Владислава, ФМТП 2-20 (тренер),
  • Павлик Карина, ФМТП 3-4,
  • Сержанова Вікторія, ФМТП 3-5,
  • Іванюк Марія, ФМТП 3-14,
  • Гостєва Аліна, ФМТП 2-4,
  • Філоненко Марія-Вікторія, ФМТП 2-4,
  • Волик Марина, ФМТП 2-20,
  • Охріменко Ангеліна, ФМТП 2-7.

Чемпіонат організовано за сприянням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти та науки України.

Багато зусиль було докладено на шляху до змагань задля бажаного призового місця: щоденні виснажливі тренування та травми -  все це лише мотивувало дівчат розвиватись та йти вперед до перемоги!

Дякуємо тренерам-викладачам Янченко Ірині Миколаївні та Дембіцькій Олені Олександрівні за безмежну підтримку та віру в сили команди.

                                                                                                 

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ:   

     "НАТО - ОРГАНІЗАЦІЯ КОЛЕКТИВНОЇ БЕЗПЕКИ"

   25 лютого 2019 року асистент кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ к.ю.н. Михайловський Віктор Ігорович прочитав лекцію для студентів та аспірантів КНТЕУ на тему «НАТО – організація колективної безпеки». Завідувач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ д.ю.н., доцент Дешко Людмила Миколаївна виступила з вітальним словом, вказавши у своїй промові на важливість підвищення рівня довіри громадян України до політики та діяльності НАТО.

       Після лекції відбулась дискусія, в якій взяли участь студенти спеціальності «Міжнародне право», «Право», викладачі кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ.  Захід відбувся на виконання Указу Президента України від 21 лютого 2017 р. № 43 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017–2020 роки», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 109-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік», листа МОН України «Щодо виконання Указу Президента України і розпорядження Кабінету Міністрів України» від 22.03.2018 за №1/11-3085, наказу КНТЕУ від 9 січня 2019 р. №6. Основна мета цієї Концепції полягає у підвищенні рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції НАТО як до інституції, яка відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки.

              


ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ В КНТЕУ 

           14 лютого в рамках Дня Закоханих в КНТЕУ відбулось багато заходів. РСС ФМТП вже втретє поспіль о рганізували "Speed dating KNUTE" - захід в якому самотні серця можуть знайти свою другу половинку. 

       Формат заходу передбачає, що в кожного є по 5 хвилин на швидке знайомство, після чого учасники виставляють свої симпатії на спеціальних картках. Якщо в результаті симпатії співпадають - учасники отримують контаки своїх обранців.

       Організатори поділились враженнями після заходу і запевнили, що навіть, якщо другу половинку знайти тут не вдалось, то подібний формат є дуже корисним тренінгом для кожного. Адже можливість розповісти про себе за короткий час незнайомцю є хорошою практикою, як і для особистого життя, так і для професійного. 

       Прекрасні декорації, чудові пісні та посмішки учасників і глядачів наповнювали святкову атмосферу щастям та радістю. Впевнені, що всі, хто долучились до заходу отримали колосальну масу задоволення та позитивних емоцій.

                                                                         


TVOI VIRSHI

    13 лютого в переддень Дня закоханих в Київському національному торговельно-економічному університеті вже втретє поспіль відбувся літературний вечір TVOI VIRSHI від РСС ФМТП.  

     Вже традиційно учасниками заходу стали студенти університету, що пишуть свої вірші і готові були представити їх публіці. Запрошеним гостем став популярний серед молоді гурт ''Фіолет'', що  презентував глядачам акустичний міні-сет з яким планує у березні вирушити у Всеукраїнський тур. Глядачі тепло зустріли виконавців, насолодились піснями і навіть встигли взяти автографи та сфотографуватись з учасниками гурту.

   Після того, на сцені з'являлись поети. Їх вірші були пронизані різноманітними переживаннями. Тут були і вірші про кохання, щастя  і цінність життя, про подорожі та сімейні цінності, про журбу і смуток. Поети не соромились дарувати на сцені частинку себе і зривали аплодисменти залу.   На завершення організатори подарували глядачам вокальний номер у виконанні студентки ФМТП Катерини Козар, чий вокал і гра на гітарі заворожила всіх присутніх. 

       На заході були присутніми декан факультету Пальчук П.М. та заступник декана Гончарова Ю.А., які після завершення поділились з організаторами яскравими враженнями від вечору. РСС ФМТП висловлює слова вдячності адміністрації університету, всім учасникам заходу за популяризацію творчих починань юних поетів і всебічну підтримку творчої молоді. Сподіваємось, що подібний захід вже став  традиційним для університету і ми й надалі будемо з нетерпінням очікувати наступних літературних вечорів.

                                         

ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «СИСТЕМА СВІТОВОЇ КОЛЕКТИВНОЇ БЕЗПЕКИ»

15 січня 2019 року на виконання Указу Президента України від 21 лютого 2017 р. № 43 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017–2020 роки», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 109-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік», листа МОН України «Щодо виконання Указу Президента України і розпорядження Кабінету Міністрів України» від 22.03.2018 за №1/11-3085, наказу КНТЕУ від 9 січня 2019 р. №6 д.ю.н., доцент, завідувач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Дешко Людмила Миколаївна прочитала лекцію на тему «Система світової колективної безпеки».

Основна мета вище зазначеної Концепції полягає у підвищенні рівня підтримки громадянами України державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції та рівня довіри до НАТО як до інституції, яка відіграє ключову роль у зміцненні міжнародної безпеки.

Після лекції відбулась дискусія, в якій взяли участь к.ю.н., асистент кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Михайловський Віктор Ігорович, к.ю.н., доцент кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Гурова Анна Михайлівна, к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Буличева Наталія Анатоліївна, к.ю.н., доцент, доцент кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Галай Вікторія Олександрівна, старший викладач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Дерунець Наталія Олександрівна, студенти спеціальності «Міжнародне право» ос «бакалавр» та ос «магістр».


ПОКАЗ ДОКУМЕНТАЛЬНОГО ФІЛЬМУ "НАТО: СВІЙ ЧИ ЧУЖИЙ?»

      На виконання Указу Президента України від 21 лютого 2017 р. № 43 «Про Концепцію вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2017–2020 роки», розпорядження Кабінету Міністрів України від 14 лютого 2018 р. № 109-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік», листа МОН України «Щодо виконання Указу Президента України і розпорядження Кабінету Міністрів України» від 22.03.2018 за №1/11-3085 КНТЕУ затверджено план заходів на 2019 рік.

11 січня 2019 року відбувся показ документального фільму В. Кастеллі «НАТО: свій чи чужий?» (режим доступу: https://ukraine-nato.mfa.gov.ua/ua/inform-center) та проведення дискусії на тему «Чи потрібне Україні НАТО». Модератором заходу виступила д.ю.н., доцент, завідувач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Дешко Людмила Миколаївна. Під час дискусії виступили к.ю.н., асистент кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Михайловський Віктор Ігорович, старший викладач кафедри міжнародного публічного права КНТЕУ Дерунець Наталія Олександрівна.

Участь у заході взяли студенти спеціальностей «Міжнародне право», «Право», аспіранти та викладачі КНТЕУ.


СТУДЕНТСЬКИЙ НАУКОВИЙ КРУГЛИЙ СТІЛ: « НОВЕ ПОКОЛІННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ – ВИКЛИКИ СЬОГОДЕННЯ»

          7 грудня 2018 р. в рамках Всеукраїнського тижня права було проведено студентський  науковий  круглий стіл  на тему «Нове покоління прав людини – виклики сьогодення» (до 70-ти річчя Загальної Декларації прав людини)». Організатором виступили колектив кафедри міжнародного публічного права.  З вітальним  словом до учасників круглого столу звернулися завідувач кафедри д.ю.н. Дешко Л.М., доцент кафедри к.ю.н. Буличева Н.А.,  доцент кафедри к.ю.н. Альонкін О.А., які відзначили актуальність тематики круглого столу. На теперішній час забезпечення дотримання прав і свобод людини є  пріоритетом для будь-якої держави.  Під час круглого столу темами для обговорення стали: історія прийняття Загальної Декларації прав людини; основні громадянські, соціальні і культурні права особи; підстави та правове застосування смертної кари; нормативно-правове регулювання права на життя та евтаназію; правові підстави обмеження прав людини і громадянина у період воєнного стану та ін. 

        Підводячи підсумки круглого столу асистент кафедри  к.ю.н. Михайловський В.І. відмітив активність учасників та важливість самостійної роботи під час підготовки тез доповідей, опанування навичок публічного виступу, ведення дискусій у процесі навчання студентів та їх професійного зростання.



КОМАНДА КНТЕУ (СТУДЕНТИ ФМТП) – ПІВФІНАЛІСТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ З МІЖНАРОДНОГО ГУМАНІТАРНОГО ПРАВА 2018

Всеукраїнський конкурс з міжнародного гуманітарного права 2018 – це правовий конкурс, що грунтується на змодельованих ситуаціях та спрямований на підвищення рівня знань студентів у сфері міжнародного гуманітарного права (МГП) та обізнаності щодо реальних проблем, що стоять перед практикуючими юристами у цій галузі.

Учасникам було запропоновано приміряти на себе різні професійні ролі та виконати різні завдання, подібні до тих, які вирішуються практикуючими юристами у цій галузі. Учасники застосовували МГП до вигаданих, але реалістичних рольових вправ, в основу яких покладено конкретні ситуації збройного конфлікту.

Переможцем Конкурсу стала команда Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Хоча Конкурс є командним змаганням, індивідуальним учасникам також виставлялися адвокаційні бали, виходячи з якості їх виступів під час кожної адвокаційної сесії. Нагороду за свою ораторську майстерність – «Найкращий оратор Всеукраїнського конкурсу з міжнародного гуманітарного права 2018» – отримав студент 4 курсу спеціальності «Міжнародне право» Київського національного торговельно-економічного університету Чумак Артем.

Конкурс допоміг студентам зрозуміти особливості правозастосування на практиці, специфіку роботи різних суб’єктів у реальних умовах та існуючі проблеми, які юристам-практикам необхідно буде вирішувати у найближчі роки.


НА ФАКУЛЬТЕТІ МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ ТА ПРАВА ВІДБУЛИСЯ ПУБЛІЧНІ ЗАХИСТИ ВИПУСКНИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ ДЕННОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ 

 

Протягом 3-6 грудня на факультеті міжнародної торгівлі та права тривали захисти випускних кваліфікаційних робіт магістрів денної форми навчання. 

Здобувачі вже успішно захистили свої дослідження, а члени екзаменаційних комісій відмітили високий рівень знань магістрів. 

Вітаємо випускників з успішним захистом і бажаємо їм особистого розвитку і професійного зростання! та завжди чекаємо у стінах рідного Університету.


СТУДЕНТИ ФМТП НА ВІКРИТІЙ ЛЕКЦІЇ ЮРИСТА ЛЕОНТЬЄВА Г. Г. 

28 листопада 2018 р.  в рамках співпраці Київського національного торговельно-економічного університету з Редакцією газети «Все про бухгалтерський облік» студенти спеціальності «Право» та «Міжнародне право» факультету міжнародної торгівлі та права мали змогу заслухати лекцію експерта з правових питань Леонтьєва Генадія Генадійовича  на тему: «Проблеми участі органів опіки та піклування в цивільному процесі». 

Дякуємо за цікаву лекцію  і сподіваємось на подальшу плідну співпрацю!












































                          МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ                                            
                 "ГЛОБАЛЬНІ ІМПЕРАТИВИ РОЗВИТКУ БІЗНЕСУ ТА ПРАВА" 

У КНТЕУ відбулася Міжнародна науково-практична конференція "Глобальні імперативи розвитку бізнесу та права". 

Конференцію 15 листопада 2018 року відкрила доктор технічних наук, професор, перший проректор з науково-педагогічної роботи КНТЕУ Притульська Наталія Володимирівна, яка привітала учасників від імені ректора і зазначила, що "глобальні імперативи виступають основними чинниками для забезпечення конкурентоспроможності країн і регіонів. Формування імперативів є ознакою здатності до стабілізації, пошуку оптимальної взаємодії, що стимулює наукові дослідження у сфері глобального розвитку, підвищує обґрунтованість дослідницьких узагальнень, прогнозів щодо практичних висновків та рекомендацій". Наталія Володимирівна зазначила, що важливість теми зумовила жвавий інтерес до конференції не лише в науковців, але й представників бізнесу та уряду.

До учасників конференції звернувся Усенко Роман Анатолійович, кандидат юридичних наук, радник Міністра юстиції України. У вітальному слові Роман Анатолійович зазначив, що підготовка юристів вимагає не лише подання фундаментальних знань, а й необхідність вироблення системи юридичних імперативів, які дозволять майбутнім юристам орієнтуватися в реформуванні законодавства.

Співорганізаторами конференції виступили Університет Казимира Великого (м. Бидгощ, Польща), Університет ім. Матея Бела (м. Банська Бистриця, Словаччина).

На пленарному засіданні виступив представник Університету Казимира Великого професор Адам Якушевич. Він підкреслив важливість спільної роботи науковців щодо формування стабільної правової площини, яка б дала можливість виробленню фундаментальних принципів юридичної взаємодії. 

15 листопада – пленарні засідання (модератори: к. юрид. наук, доц., декан факультету міжнародної торгівлі та права Пальчук П. М.; д-р екон. наук, проф., завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Мельник Т. М.).

На пленарних засіданнях виступили:

  • Чехович Сергій Болеславович, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, завідувач відділу правового супроводження конституційного процесу Головного управління з питань конституційної реформи Департаменту правової політики Адміністрації Президента України;
  • Чаплян Сергій, адвокат, керівний партнер адвокатського об’єднання "Юсгард";
  • Якушевич Адам, доктор юридичних наук, професор Університету Казимира Великого – "Reasonable Accommodation for ReligiousPractices in the Workplace –  a Comparative Perspective";
  • Бохан Аліна Василівна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Київського національного торговельно-економічного університету;
  • Дугінець Ганна Володимирівна, кандидат економічних наук, доцент, доцент кафедри міжнародних економічних відносин Київського національного торговельно-економічного університету;
  • Смирнов Ігор Георгійович, доктор географічних наук, професор, професор кафедри країнознавства та туризму Київського національного університету імені Тараса Шевченка;
  • Колодій Анатолій Миколайович, доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, заслужений юрист України, директор Юридичного інституту Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана;
  • Зубок Микола Іванович, кандидат воєнних наук, професор, Міжнародний фонд соціальної адаптації;
  • Гуржій Анна Валеріївна, кандидат юридичних наук, доцент кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Київського національного торговельно-економічного університету;
  • Коваленко Жанна Анатоліївна, аспірант кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Київського національного торговельно-економічного університету;
  • Ахновська Інна Олександрівна, кандидат економічних наук, доцент, Донецький національний університет ім. Василя Стуса.

Протягом другого дня конференції відбулися:

  • дискусійна панель "Розгляд справ про обмеження прав мирних зібрань".
    Модератор: Щавінський Віталій Романович, д .ю. н., суддя, заступник голови Київського окружного  адміністративного суду;

  • майстер-клас "ІТ-системи автоматизації зовнішньоекономічної діяльності".
    Модератор: Тимошенко Юлія Іванівна.

Дякуємо за участь у конференції!


ПРАВОВИЙ СЕКТОР РСС ФМТП ПРЕЗЕНТУВАЛИ "DEBATE CLUB"

Правовий сектор РСС ФМТП разом із Федерацією дебатів України та Kyiv Debate Union 20 листопада 2018 року презентували"DEBATE CLUB" у Київському національному торговельно-економічному університеті.

На  презентацію прийшли студенти з усіх факультетів, які бажають розпочати власну ораторську кар'єру та стати частиною дебатного руху України. Розпочав презентацію голова Правового сектору РСС ФМТП Олексій Степанець.

#Правовий_сектор_РЕКОМЕНДУЄ

До КНТЕУ завітали гості з різних університетів Києва – представники ФДУ, що вже давно долучилися до цього руху і є його активними учасниками, одні з кращих дебатерів: Арьє Мора, Іван Сова, Елеонора Швець, Катя Майковська та Борис Пікалов.

Гості розповіли, що ж таке дебати, які правила та формат їх проведення та на прикладі показали, як вони відбуваються за британським парламентським форматом.

Наприкінці з вітальним словом та подякою до студентів і гостей звернувся голова РСС ФМТП Олег Калініченко.

Голова РСС ФМТП нагородив представників ФДУ подяками за активну участь та особистий внесок у розвиток дебатного руху в КНТЕУ та символічними подарунками.

Щоб висловити свою вдячність, дебатерам було вручено подяки від факультету та подарунки від КНТЕУ.

Величезне спасибі від всіх присутніх за неймовірну енергетику, заряд мотивації та корисні поради.

А для всіх охочих, які не встигли долучитися до "DEBATE CLUB", повідомляємо - незабаром у вас буде така нагода. Вже 22 листопада 2018 року о 15:00 в Д-101 відбудеться перше засідання клубу та так звана "Дебатна школа" в його рамках.


МІС-КНТЕУ

У стінах КНТЕУ відбулася найграндіозніша подія 2018 року - Міс КНТЕУ
На цьому конкурсі краси серед 12 найвродливіших дівчат університету наш факультет представляли дві неймовірні красуні - Заславська Владислава та Намчук Марія 

Загалом це було феєричне шоу після якого, мабуть, усі хлопці закохалися бодай в одну дівчину, а дівчата мріяли бути на місці кожної з них.

Наші зірочки були найхаризматичнішими, найяскравішими і доказом цьому є їх перемога в таких номінаціях :
Владислава Заславська - Міс фотогінічність
Марія Намчук - Міс глядацьких симпатій

Красуні, ми пишаємося вами 
 Ви - наші КОРОЛЕВИ 


ПОГОВОРИМО ПРО......

В рамках авторського проекту РСС ФМТП «Поговоримо про..» студенти мали змогу відвідати заняття Школи ораторського мистецтва Эвгенія Мазура. Здобувши корисні навички та нереальну дозу мотивації, студенти КНТЕУ тепер знають, як справлятися зі стресом та почувати себе більш впевнено під час публічних виступів!

Чекайте на нові цікаві зустрічі та пізнавайте щось нове зі своїм ФМТП.


УРОЧИСТЕ НАГОРОДЖЕННЯ ДЕБЮТАНТІВ

Сьогодні відбулося нагородження учасників дебюту першокурсника. Були присутні учасники, куратори дебюту, голова культмасу та голова РСС факультету. А також декан ФМТП Пальчук П.М. та заступник декана Гончарова Ю.А.  Деканат і представники РСС сказали мотиваційні слова-вітання першокурсникам і нагородили подяками. На цій зустрічі усі учасники були раді бачити один одного та своїх кураторів. Вони згадували круті моменти з дебюту.  Ми сподіваємося що, дружба яка завязалась у вас на дебюті вона продовжиться і у подальшому студенському житті.

Створимо разом ще міцніщу ведмежу  родину, яка буде супроводжувати вас постійно.

Ваш ФМТПheart

:bear::purple_heart::heart:


ПОГОВОРИМО ПРО.... 

Сьогодні, 6 листопада 2018 р. в рамках авторського проекту РСС ФМТП "Поговоримо про ....", студенти КНТЕУ мали унікальну можливість поспілкуватися з відомим шоуменом - Тімуром Мірошниченко (телеведучий, оратор, український коментатор пісенного конкурсу «Євробачення», один з ведучих «Євробачення 2017», неодноразовий ведучий Дитячого Євробачення. Актова зала Д корпусу була переповнена студентами!
Кожен, хто прийшов мав нагоду поринути в дружелюбну, відкриту атмосферу, почути найцікавіші історії з власного досвіду лектора та задати будь-яке питання. Дякуємо, за неймовірну хвилю мотивації та порад щодо власних пошуків та підготовки до публічних виступів.

                                                               

 ПОГОВОРИМО ПРО .... БІЗНЕС

      1 листопада 2018 р. в одній з лекторних аудиторій Б корпусу зібралось близько 300 студентів! Думаєте просто пара чи цікава лекція? Це наше "Поговоримо про..", а саме про бізнес з Андрієм Трушковським. Кожен дізнався багато корисної інформації для себе та для своєї майбутньої кар`єри, а також отримав нереальну дозу мотивації!


ДЕБЮТ ПЕРШОКУРСНИКА - 2018

        26 жовтня 2018 р. відбувся святковий день відкриття молодих талантів "Дебют першокурсника - 2018". Цього дня першокурсники кожного з факультетів змагалися в таких номінаціях як стем, вокал, та хореографія.  У кожного студента є своя манера, своя харизма, свої сили та інтереси, але мрія в цей день у всіх одна - КУБОК! Кожна команда проявила в цей день всі свої таланти, а ось і список переможців: 

  • "Вокал". Завдання конкурсу – відтворити музичну композицію українською мовою. Усі команди, що особливо вразило журі, окрім чудової вокальної підготовки, підготували неабиякі режисерські постановки, зокрема – хореографічні. Місця в першому конкурсі розподілилися таким чином: 

IV місце – ФОАІС
III місце – ФТМ
II місце – ФРГТБ та ФМТП
I місце – ФФБС та ФЕМП

  • "Студентський театр естрадних мініатюр" (СТЕМ) мав на меті розсмішити публіку, використовуючи тему привітання "КНТЕУ- це бренд", та традиційно відбувся у форматі "фрістайл-привітання". Найвдаліше жартували такі команди:

IV місце – ФМТП
III місце – ФРГТБ та ФОАІС
II місце – ФЕМП
I місце – ФФБС та ФТМ

  • Не секрет, що найвражаючою своїм масштабом та красою є номінація "Хореографія". Журі, окрім вимог до хореографії, повинно було оцінити ідейність номеру, оригінальність підходу до виконання та загальне враження й атмосферу, що танцівники передавали публіці, використовуючи мову тіла. Попри складний вибір, місця розподілилися так:

IV місце – ФЕМП, ФОАІС, ФМТП
III місце – ФРГТБ
II місце – ФТМ
I місце – ФФБС

Медведі, ми пишаємося вами! Ви всі молодці, і всі в нас найкращі! 


ЦІКАВІ ЕКСКУРСІЇ ВІД ФМТП

Студенти факультету міжнародної торгівлі та права 25 - го жовтня 2018 р. відвідали КМДА на відкритій лекції Міністра інфраструктуры України Володимира Омеляна "Як змінити себе та країну? Досвід з практики".


СТУДЕНТИ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ

Цього тижня, студенти факультету міжнародної торгівлі та права відвідали Верховну раду України.
Екскурсія була організована головою Правового сектору РСС ФМТП  Олексієм Степанцем та заступником декана ФМТП з навчально-виховної роботи Гончаровою Юлією Анатолієвною рамках проекту «Доступна влада», метою якого є наближення студенства до органів державної влади, ознайомлення з їх структурою та роботою. Вживу краще, ніж на словах, чи не так?
В ході екскурсії наші студенти дізналися, що:
• Серед 423 депутатів: 52 жінки та 371 чоловік. До слова, це найбільша кількість жінок у парламенті за всю історію незалежної України.
• Середній вік депутата ВРУ - 53 роки
• 98% депутатів мають вищу освіту. 
• Кришталева люстра сесійної зали Верховної Ради України важить 4 тонни, що дорівнює масі 4-ох середньостатистичних легкових автомобілів.
• Першу систему кондиціонування повітря було встановлено в будинку Верховної Ради України в 1957 році. На той час це було технічне ноу-хау — перший кондиціонер в Україні.
Це все та багато інших цікавинок дізналися наші студенти про єдиний законодавчий орган України. 


ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ ФМТП ДО КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ

      22 жовтня 2018 р. студенти нашого факультету відвідали Конституційний Суд України. Студентам випала можливість побувати у бібліотеці, архіві,мпрес-центрі,мзалі засідань, а також мали унікальну можливість ознайомитись з засадами функціонування суду. Перегляньте наш фотозвіт, та переконайтесь у сказаному на початку

.


ДЕНЬ ЮРИСТА В КНТЕУ

У КНТЕУ правовики факультету міжнародної торгівлі та права відсвяткували День юриста. 

Символізм цього свята полягає в тому, що день юриста охоплює всі професійні аспекти життя. Професія юриста одна з найскладніших професій, бо це велика відповідальність перед усією державою.  

Дякуємо шанованим викладачам, гостям, партнерам, які завітали на урочисте відзначення Дня юриста в КНТЕУ. 

Перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Наталія Володимирівна від імені ректора Анатолія Антоновича Мазаракі привітала усіх присутніх та наголосила, що юриспруденція завжди популярна наука, спеціальність, адже вона постійно змінюється відповідаючи вимогам сьогодення. Вона подякувала усім тим хто трудиться на цій важливій ниві та нагородила найкращих студентів факультету почесними грамотами.

Теплими та щирими словами усіх присутніх привітали декан факультету міжнародної торгівлі та права Пальчук Петро Миколайович та завідувач кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права Гуржій Тарас Олександрович.

На урочистості також завітали поважні гості - провідні вітчизняні юристи, еліта української юриспруденції, серед них: Полюхович Валерій Іванович -    д.ю.н., Державний уповноважений Антимонопольного комітету України; Усенко  Роман Анатолійович -  к.ю.н., Радник Міністра юстиції України; Зайченко Юлія Іванівна - Генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства юстиції України; Чехович Сергій Болеславович – к.ю.н, Заслужений юрист України, завідувач відділу правового супроводження конституційного процесу Головного управління з питань конституційної реформи Департаменту правової політики Адміністрації Президента України; Коломоєць Галина Анатоліївна - науковий співробітник відділу цифрової освіти та інформаційно-комунікаційних технологій Інституту модернізації Міністерства освіти і науки України; Хмель Леся Іванівна- виконавчий директор Громадської організації "Нові ми".

Із вітальним словом виступила Зайченко Юлія Іванівна, яка побажала студентам стати гідними представниками юридичної професії. 

Дякуємо шанованим викладачам, гостям, партнерам, які завітали на урочисте відзначення Дня юриста в КНТЕУ.

Шалені емоції, драйв та порцію гарного настрою подарували кожному студенти-правознавці ФМТП творчими номерами.

Студентам – майбутнім фахівцям юриспруденції бажаємо гучних перемог на ниві закону й права!

Альма-матер - натхнення та процвітання!

Нехай кожен з нас зробить свій професійний справедливий внесок для розвитку суспільства, розквіту нашої держави.


ПРЕДСТАВНИКИ РСС ФМТП ПРОВЕЛИ ВІЇЗНІ ДНІ ГОСТИННОСТІ

З 24 вересня по 1 жовтня представники Ради студентського самоврядування факультету міжнародної торгівлі та права провели виїзні  «Дні гостинності» в загальноосвітніх закладах м. Києва та Київської області., Студенти відвідали Середню загальноосвітню школу № 126, Спеціалізовану школу № 20, Бориспільський навчально-виховний комплекс «СШ І-ІІІ ступенів - ЗОШ І-ІІІ ступенів» імені К. Могилка, СЗШ № 218 та  СЗШ № 219.

Студенти розповіли майбутнім абітурієнтам про умови вступу, спеціальності за якими здійснюється підготовка в Університеті та  особливості студентського життя. Учні мали можливість за допомогою відео презентації дізнатись про Університет, та отримали відповіді на всі запитання.

Такі заходи надають можливість випускникам більше дізнаватися про студентське життя в КНТЕУ з вуст тих, хто ще нещодавно сидів за шкільними лавами та обирав свою майбутню професію.


КРУГЛИЙ СТІЛ НА ТЕМУ:

«КОНСТИТУЦІЙНІ ЦІННОСТІ ЯК ЕЛЕМЕНТ ПРАВОВОЇ КУЛЬТУРИ»

З нагоди 27-ї річниці проголошення у 1991 році незалежності України та 100-річчя відновлення у 1918 році Української державності з ініціативи кафедри міжнародного публічного права факультету міжнародної торгівлі та права Київського національного торговельно-економічного університету відбувся круглий стіл на тему: «Конституційні цінності як елемент правової культури».

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулись декан факультету міжнародної торгівлі та права П.М. Пальчук та завідувач кафедри міжнародного публічного права Л.М. Дешко.

Учасниками круглого столу було винесено на обговорення такі актуальні питання:

  • Вплив універсальних принципів міжнародного права на формування конституційних цінностей України;
  • Юридичні колізії біпатризму та правові способи їх вирішення;
  • Національний та зарубіжний досвід діяльності антикорупційних органів держави;
  • Створення та організація діяльності в Україні Вищого суду з питань інтелектуальної власності;
  • Перспективи реалізації Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом;
  • Забезпечення кібербезпеки в Україні та державах Європейського Союзу;
  • Стан впровадження медичної реформи в Україні;
  • Фундаментальні питання здійснення судової реформи в Україні тощо.

Модератором заходу виступив О.А. Альонкін, к.ю.н., доцент кафедри міжнародного публічного права. Участь у заході взяли студенти спеціальності «Міжнародне право» та «Право», викладачі ФМТП.

Питання круглого столу викликали жваві конструктивні дискусії, до яких долучились викладачі кафедри міжнародного публічного права Ю.А. Гончарова, А.М. Гурова, Н.О. Дерунець, Л.М. Дешко, В.І. Михайловський.

Дякуємо за організацію такого чудового заходу!


ЗАГАЛЬНОУНІВЕРСИТЕТСЬКИЙ ЗАБІГ - 2018

Cпорт - це здоров'я, тому в КНТЕУ було започатковано нову спортивну акцію KNUTE RUN – загальноуніверситетський забіг, який відбувся вже вдруге, цього разу 20 вересня з нагоди відзначення Міжнародного дня студентського спорту в Україні.

Участь у забігу взяли студенти, викладачі та співробітники університету вкотре довівши, що наш університет – найспортивніший заклад вищої освіти України!

З гордістю можемо продемонструвати спортивні досягнення Факультету міжнародної  торгівлі та права.

За результатами забігу KNUTE RUN були визначені переможці:

  • серед студентів-дівчат:

І місце: Гутник Поліна Олександрівна ФМТП ІІ курс

ІІ місце: Сержанова Вікторія Віталіївна ФМТП ІІІ курс

ІІІ місце: Шемякіна Ксенія Юріївна ФМТП ІІІ курс

  • серед студентів-хлопців:

І місце: Андросов Ілля Андрійович ФМТП І курс

ІІ місце: Лінник Вадим Андрійович ФТМ ІІ курс

ІІІ місце: Карпік Олександр Сергійович ФТМ І курс (магістратура)

  • серед співробітників (чоловіки):

І місце: Собчук Сергій Ігорович (асистент кафедри фінансів ФФБС)

ІІ місце: Ружицький Ігор Сергійович (заступник декана з науково-методичної роботи ФФБС)

ІІІ місце: Муковіз Василь Степанович (заступник декана з виховної роботи ФОАІС)

  • серед співробітників (жінки):

І місце: Коренюк Ольга Олександрівна ( заступник декана з навчальної роботи ФМТП)

ІІ місце: Гончарова Юлія Анатоліївна ( заступник декана з навчально-виховної роботи ФМТП )

Підтримуємо здоровий спосіб життя разом з КНТЕУ! 


 

15.02.2016
adv
8627
остання редакція 15.02.2023
443230