logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Київський міський форум «Взаємодії та розвитку»

ЕКО ДТЕУ

1 березня, в перший день весни, представники ЕкоКлубу КНТЕУ прийняли участь у всеукраїнському форумі “Взаємодії та розвитку”, організованому громадським обєднанням Let’s do it Ukraine.
Розпачалась конференція зі слів привітання та подяки, голови Let’s do it Ukraine, Юлії Мерхель. Крім цього, було оголошено про основні плани організації на найближчий час. Серед яких найбільшими є:
-    24 квітня відбудеться акція з прибирання в Україні. Залучено 700 000 учасників на 5000 локаціях, по всій країні, де будуть організовані майстер класи, фестивалі їжі та еко-товарів, а також концерти, за підтримки вітчизняних зірок і представників міністерств.
-    8 березня 2018 року, наймаштабніша акція, серед 90 країн учасниць руху, з прибирання під прапором “Let’s do it”
-    У 2020 році, заплановано остаточне переведення України на розподіл сміття та відходів, відповідно до екологічних норм.
Надалі було представлемо учасників конференції, які висвітлювали питання і проблеми екологічної сфери в Україні. Серед них були: І. Сєлант’єва – організатор руху “Health sport”, керівники  організацій з переробки сміття та відходів І. Строшинський і  С. Волков, голова фонду збереження природи М.Свішар та багато інших.
В загальному плані було розглянуто  питання щодо екологічної утилізації відходів, переробки вторинної сировини та найголовніше – формування еко-свідомості. Тобто, агітаційна навчальна та різноманітна соціальна робота з населення, щодо пояснення основних і важливих аспектів охорони навколишнього середовища. “Якщо ми хочемо зробити навколишнє середовище чистим, врятувати його, ми маємо починати із себе.  Пояснити собі, чому ми не маємо смітити і дати зрозуміти це кожному, тоді наша мета буде реалізована” – Маргарита Свішар, голова фонду збереження природи України.
Подібні форуми дають можливість обєднати між собою невеликі деталі, представників екологічних та природоохоронних організацій,  у єдиний злагоджений механізм. Їхня діяльність спрямована на єдину мету – зробити світ чистим. І саме їхня взаємодія, організація спільної діяльності робить цю мету реальністю.
ЕкоКлуб КНТЕУ дякує організації “Let’s do it Ukraine” та керівництву Київської міської державної адміністрації за можливість прийняти участь  у даній конференції.
Шпита Олексій

29.02.2016
annzo
2446
остання редакція 03.03.2016
annzo