logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Права споживачів у закладах ресторанного господарства - тема круглого столу, що відбувся в КНТЕУ

Загальна інформація

1 березня 2016 року в КНТЕУ відбувся круглий стіл «Права споживачів у закладах ресторанного господарства: формування культури якості».

Організаторами заходу стали Київський національний торговельно-економічний університет, Центр громадянського представництва «Життя», Всеукраїнська федерація споживачів, Всеукраїнський рух «Молодь за права споживачів», ВГО “Український кулінарний союз".

Участь у засіданні круглого столу взяли ресторатори, представники державних органів виконавчої влади, галузевих асоціацій працівників закладів ресторанного господарства, громадських організацій, експертних, наукових установ, засобів мас-медіа.

На початку засідання перший проректор КНТЕУ Притульська Наталія Володимирівна представила учасників круглого столу та закликала до об’єднання зусиль і системних дій представників бізнесу і громадських організацій у боротьбі за права споживачів.

Надія Ведмідь, директор ВГО “Український кулінарний союз”, декан факультету ресторанного господарства та туристичного бізнесу, у своїй доповіді розповіла про роль освіти у формуванні культури галузі та основні етапи підготовки фахівців ресторанно-туристичного бізнесу, що базується на інтеграції фундаментального навчання, практичної підготовки та особистих здібностях студента.

Андрій Скіпальський, голова правління ГО «Життя», керівник проекту «Український Центр контролю над тютюном», повідомив про  результати громадського моніторингу 753 закладів ресторанного господарства у 17 містах України. Пан Скіпальський вручив подяки студентам КНТЕУ – учасникам руху «Молодь за права споживачів», які брали найактивнішу участь у моніторингу.

Активіст Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів», студент КНТЕУ Дмитро Іванов у своїй презентації розказав про головну ідею, напрями роботи руху та найбільш поширені види порушень, виявлені під час моніторингу ресторанних закладів.

Анатолій Подрушняк, заступник директора ДП "Науковий центр превентивної токсикології, харчової та хімічної безпеки імені академіка Л.І. Медведя МОЗ України", розповів присутнім, у чому саме полягає небезпека використання кальянів у закладах ресторанного бізнесу.

Генеральний директор мережі ресторанів “Козирна карта” Олександр Косар ознайомив учасників круглого столу з основними складнощами, з якими стикаються представники ресторанного бізнесу після введення в дію заборони тютюнопаління та озвучив свою позицію з цього питання.

Олег Оникієнко, голова Київської асоціації офіціантів, також поділився своєю думкою з цього приводу, підтримавши ініціативу заборони куріння в ресторанних закладах.

Підсумовуючи результати роботи круглого столу, модератор Андрій Скіпальський дійшов висновку, що досягнувши успіху в забороні тютюнопаління в громадських закладах, зроблено перший крок у формуванні культури якості в галузі, і в цьому велику роль відіграли громадські організації, які відстоюють права споживачів.

01.03.2016
adv
2563
остання редакція 03.08.2017
redactor