logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Захоплюючі враження від візиту до найсучаснішого заводу Coca-Cola у Європі

Загальна інформація

У рамках заходів до Всесвітнього дня прав споживачів за сприянням Центру розвитку кар’єри студенти КНТЕУ - активісти Всеукраїнського руху "Молодь за права споживачів" 15 березня 2016 р. відвідали  ІП "Кока-Кола Беверіджиз Україна"  (смт. Велика Димерка).

Сьогодні смак  "Coca-Cola" відомий усім, тому студентам надзвичайно цікаво було дізнатися про історію виникнення цього напою та  технологію його виготовлення.

Уперше цей газований напій винайшли у 1886 році в штаті Джорджія в Атланті (США). Його автором став фармацевт Джон Пембертон, але назву придумав його бухгалтер Френк Робінсон, який своїм каліграфічним почерком написав слова "Coca-Cola".

В Україні перша виробнича лінія почала роботу у 1999 році. І вже в цьому ж році авторитетне видання “International Food Engineering” визнало Київський завод найпрестижнішим та найсучаснішим серед усіх заводів Coca-Cola у Європі.

Окрім цікавої розповіді про історію виникнення цього напою, на студентів чекала захоплююча екскурсія до різних цехів - контролю якості,  виготовлення пластикових пляшок, розливу готової продукції, де вони  мали можливість дізнатися та побачити на власні очі організацію повного циклу виробництва напоїв, починаючи з унікального очищення води, виготовлення сиропу і закінчуючи розливом готових напоїв у пластикові пляшки та їх доставку.

Цікаво, що завод видобуває воду зі свердловин Сеноманського (220 м) та Юрського (390 м) горизонтів, чим забезпечує відсутність забруднень антропогенного походження. На поверхні свердловини закриті окремими невеликими цегляними спорудами, які ретельно охороняються, перебувають під постійним відеоспостереженням та огороджені спеціальним парканом. Якість видобутої води залежить, насамперед, від якості самої свердловини, зокрема труб та обслуговування. У цих свердловинах можливість потрапляння сторонніх домішок з труб, земної товщі та з поверхні землі практично виключена. Вода, що добувається, вже є питною за всіма параметрами та стандартами.

Не менш цікавою частиною екскурсії став перегляд корпоративного фільму про компанію і, звісно, дегустація напоїв виробника.

На згадку всі студенти  отримали професійне фото в музеї підприємства.

14.03.2016
adv
3047
остання редакція 01.06.2016
knteu