logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всесвітній день охорони здоров'я в КНТЕУ: "ідеальна вага" та здоровий спосіб життя

Загальна інформація

7 квітня 2016 року відбулась зустріч студентів факультету торгівлі та маркетингу, активістів Наукового клубу «Хіміки КНТЕУ», Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених і слухачів Підготовчого відділення для іноземців та осіб без громадянства.

Учасники зустрічі дискутували англійською мовою в лабораторії кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю на тему «Chemisry of Food Products. Healthy food, healthy lifestyle» (Хімія харчових продуктів. Здорова їжа, здоровий спосіб життя).

Модератор: старший викладач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Чикун Надія Юріївна.

В організації та проведені дискусії взяли участь: доцент кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю к.х.н. Пасальський Богдан Кирилович, доцент кафедри сучасних європейських мов, к.п.н. Коротун Олена Олександрівна, старший викладач Підготовчого відділення для іноземців та осіб без громадянства КНТЕУ Сардаковська Олена Михайлівна.

Учасники: Карпенко Оксана (ФТМ, 2-7), Стяглик Наталія (ФТМ, 2-7), Захарченко Валентин (ФТМ 1-6), які виступили з презентаціями про вплив хімічного складу харчових продуктів на здоров`я людини та ознайомили присутніх з результатами НДР щодо оцінки якості та безпечності харчових продуктів. Слухачі, які навчаються в нашому університеті, представники Азербайджану, Алжиру, Анголи, Індії, Іраку, Ірану, Китаю, Конго, Франції, Тунісу жваво включилися в дискусію. Виявили зацікавленість та виступили з ініціативою подальшої співпраці.

Цього ж дня з нагоди Всесвітнього дня охорони здоров'я у Гранд-холі була проведена тематична акція. У результаті співпраці РСС КНТЕУ, Екологічного клубу та викладачів у День здоров'я можна було виміряти артеріальний тиск, зважитись, вирахувати свою "ідеальну вагу", враховуючи індивідуальні фізичні показники.

Захід супроводжувався інформативною презентацією на тему здоров'я та здорового способу життя. Не оминули увагою і тематичні яскраві банери, які виготовили спеціально на замовлення. Всі охочі отримували безліч корисної інформації, щоб кожна людина могла зрозуміти, як багато значить здоров'я в їхньому житті.

Тема цьогорічного Всесвітнього дня охорони здоров'я - "Переможемо діабет!" На жаль, у наш час епідемія діабету стрімко зростає в усьому світі, причому особливо різке зростання помічено в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. За даними ВООЗ, у світі понад 350 мільйонів людей страждають від діабету, через 20 років це число може більш ніж подвоїтися, а до 2030 року діабет стане сьомою основною причиною смерті. Але діабет лікувати можна і потрібно, а більшої частини випадків захворювання можна запобігти. Розширення доступу людей до діагностування, навчання правильній поведінці і доступне в ціновому відношенні лікування є важливими елементами заходів лікування та профілактики. Доведено, що прості заходи щодо зміни способу життя ефективно запобігають або відкладають початок діабету 2 типу. Тому мета Дня здоров'я в цьому році – розширити профілактику діабету, зміцнити надання медичної допомоги і підсилити епіднагляд.

Всесвітній день здоров'я  це глобальна кампанія, яка спрямована на привернення уваги кожного жителя нашої планети до проблем здоров'я та його охорони, з метою проведення спільних дій. 

07.04.2016
knteu
2574
остання редакція 28.11.2016
redactor