logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Завершено реалізацію першого етапу модулю грантової угоди Програми Еразмус+ Жан Моне

Загальна інформація

12-16 квітня 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувався проект, який реалізується за підтримкою Європейського Союзу в рамках грантової угоди Програми Еразмус+ Жан Моне "Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі з Європейським союзом: переваги та недоліки українського суспільства".

Мета проекту - це сприяння розумінню переваг і проблем у сфері укріплення демократії, гарантування прав людини та підвищення соціальних стандартів із реалізації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.

Основне завдання проекту - надання можливості доступу до інформації широким верствам населення, насамперед студентам, університетська навчальна програма яких не містить європейських студій, дорослому населенню, представникам громадянського суспільства, які не мали можливості дізнатися про європейську інтеграцію більше.

Координатори проекту:

Дугінець Ганна Володимирівна

доцент кафедри міжнародної економіки

Мазаракі Наталія Анатоліївна

доцент кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права

Дьяченко Ольга Володимирівна

доцент кафедри міжнародної економіки

Головачова Ольга Сергіївна

старший викладач кафедри міжнародної економіки
провідний спеціаліст відділу міжнародних зв’язків

*Місце проведення в регіонах може змінюватися відповідно до домовленостей з ВНЗ.

Серед учасників проекту переважно викладачі та студенти з непрофільною освітою (аграрії, історики, юристи), що дало змогу забезпечити міжгалузевий та міждисциплінарний ефект популяризації знань щодо переваг та недоліків ПВЗВТ+ для українського суспільства.

Позитивним результатом став 60 % приріст знань слухачів, виявлений шляхом співставлення результатів попереднього та підсумкового тестування, який свідчить про ефективність обраних дидактичних засобів реалізації проекту. Учасники проекту особливо зацікавились сутністю Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, наслідками від тарифної лібералізації для галузей України, адаптацією українського законодавства до норм ЄС, митними аспектами та інструментами сприянням торгівлі в рамках Угоди тощо.

Важливим досягненням проведеного заходу стало поглиблення партнерських відносин між тренерами та слухачами проекту, що обумовило позитивний ефект спільного навчання у процесі реалізації мети і завдань проекту. За результатом реалізації проекту кожний учасник отримав сертифікат за підписом ректора А.А. Мазаракі.

Наступний етап реалізації проекту заплановано на червень 2016 року.

Усі запитання та побажання щодо участі або реалізації проекту просимо надсилати на електронну адресу anna.douginets@gmail.com.

16.04.2016
42265
4604
остання редакція 04.11.2016
42265