logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Візит Посла Франції в Україні – підтвердження лідерства КНТЕУ у співробітництві з французькими вишами

Загальна інформація

Вже майже 20 років наш університет плідно співпрацює з закладами вищої освіти у Франції. За останні 15 – студенти КНТЕУ паралельно з українськими дипломами вже отримали понад 100 магістерських дипломів і більше 250 бакалаврських.

Хоча частка франкомовних студентів не зростає, інтерес до навчання в цій країні не зменшується. Справа в тому, що в більшості вищих навчальних закладах Франції останнім часом започатковано англомовні бакалаврські та магістерські програми і, зокрема ті, що відповідають профілю нашого університету. Тому в КНТЕУ успішно реалізуються програми подвійного дипломування французькою і англійською мовами, як з давніми партнерами – Університетом д’Овернь, Вищою паризькою школою комерції, так і з відносно новими – Університет Гренобль Альпи, Вища школа менеджменту «Audencia Nantes», Університет Парі Ест Кретей. Кілька днів тому закінчилась двотижнева лінгвістична програма за участю французького викладача в Центрі європейської освіти за угодою між КНТЕУ і Федерацією «Обміни Франція-Україна».

З огляду на зазначене, не випадково, що 29 квітня 2016 р. завітала до Київського національного торговельно-економічного університету Надзвичайний та Повноважний Посол Франції в Україні пані Ізабель Дюмон. Її супроводжували: Радник з питань культури та співробітництва та директор Французького Інституту в Україні – Паскаль Сліванскі, Аташе з питань університетського і наукового співробітництва, директор французько-українського центру університетського і наукового співробітництва – Сільвен Ріголле та координатор програми Campus France в Україні – Ольга Дорош.

Пані Посол виступила перед студентами, викладачами та співробітниками КНТЕУ (французькою мовою) на тему «Розвиток французько-українського співробітництва», а також відповіла на численні запитання зацікавленої аудиторії.

У процесі візиту до КНТЕУ пані Ізабель Дюмон та супроводжуючі її особи мали змістовну бесіду з ректором університету А.А. Мазаракі за участю проректорів Н.В. Притульської та В.М. Сая. З великим інтересом французька делегація ознайомилась з територією університету, комп’ютерними класами, лабораторіями факультету торгівлі та маркетингу, лабораторіями й майстер-класом факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу, бібліотекою, актовою залою, студентським кафе тощо.

Здається, що після знайомства з університетом члени французької делегації здогадались – чому не тільки українські студенти із задоволенням їдуть вчитись до Франції, але і з таким же задоволенням минулого року освоювали протягом семестру англомовну магістерську програму двоє французьких студентів з Вищої школи менеджменту «Audencia Nantes»Фурньє Арно та Дебенуа Вінсент.

29.04.2016
adv
3243
остання редакція 02.06.2020
knteu