logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Кінопоказ екологічного фільму "Як змінити світ"

ЕКО ДТЕУ

Як змінити світ? (How to Change the World)

Будь-яка зміна прокладає шлях іншим змінам.

Нікколо Макіавеллі

Всесвітньо відома сьогодні організація Грінпіс (англ. Green peace - «зелений світ») - міжнародна незалежна неурядова екологічна організація, що складається з Greenpeace International (GPI) з головним офісом в Амстердамі і 30 регіональних відділень в 47 країнах. Але хто з нас замислювався та цікавився які фактори слугували її утворенню, та як вона здобула всесвітнє визнання?

Саме з метою ознайомлення з історією організації та подальшому обговоренню екологічного руху безпосередньо в Україні, 12 червня 2016 року Екологічним центром України була організована кіно-зустріч "Як змінити світ кінотеатрі Жовтень: про еко-активізм України та світу.

У план зустрічі входило: перегляд документальної стрічки Джеррі Ротвелла "Як змінити світ", що проходить в рамках проекту Docu/Хіт фестивалю Docudays UА, та зустріч з активістами Екоцентру, Розмова про екологічний активізм в Україні та світі, історія Greenpeace Україна.

Документальний фільм, що був показаний мовою оригіналу, вразив моторошними кадрами, де суспільство поділилось на дві частини: люди-кати неньки-природи та завзяті вартові на шляху до неї.

Опис фільму:

«Кілька бородатих хіпі фрахтують невелике судно Phyllis Cormac, щоб відправитися до острову Амчитка, де має пройти випробування ядерної бомби, яке, на думку деяких вчених, може спровокувати землетрус, і тоді цунамі накриє західне узбережжя Канади. На океані шторм, за кораблем стежить берегова охорона, пасажири встигають вщент пересваритися між собою і так ніколи і не добираються до Амчитки. Бомбу підривають, ніякого цунамі не відбувається, але про рейс Phyllis Cormac розповідають найбільші газети світу, США приймають рішення припинити випробування на острові, і команда повертається в Ванкувер героями - несподівано для самих себе. Судно одержує нове ім'я - Greenpeace, і з його неоднозначної подорожі починається головний екологічний рух в світі. Історію Грінпіс легко піднести в героїчному ключі, але у «Як змінити світ» інше завдання - розповісти, як благородне починання декількох прекраснодушних активістів перетворилася на гігантську корпорацію, ніж доводиться розплачуватися за медійну увагу, у що жага влади і марнославство можуть перетворити відносини людей, тільки недавно готових, взявшись за руки, встати на шляху криголама заради порятунку маленьких тюленя.»

Неможливо розповісти про емоції, що залишає після себе стрічка. Прогляньте його самі та зробіть власні висновки.

Ставайте на заваді суспільству, беручи приклад з відважності активістів, і ви зрозумієте, що разом ми можемо змінити світ на краще!

Євгенія Бабич

12.06.2016
annzo
1993
остання редакція 17.06.2016
annzo