logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

День працівників торгівлі в КНТЕУ об’єднав найкращих представників ритейлу

Загальна інформація

26 липня 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті пройшло урочисте засідання з нагоди відзначення Дня працівників торгівлі.

Відкриваючи захід, ректор Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Антонович Мазаракі сердечно привітав гостей та зазначив: «Торгівля завжди була барометром економіки країни. Тому саме сьогодні, коли наша держава переживає нелегкий період, системоутворююча роль торгівлі тільки посилюється, а її економічні функції доповнюються соціальними – забезпечення населення робочими місцями, якісними товарами та послугами, захист прав споживачів. Завдяки цьому збільшується економічний потенціал держави та стає комфортнішим життя пересічних громадян. Це – дійсний результат наполегливої праці сотень тисяч простих людей, працівників торгівлі. Я вас щиро вітаю з Днем працівників торгівлі, який відзначається в Україні вже в 21-й раз».

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа, вітаючи зі святом, окреслив основні питання та проблеми співпраці Держпродспоживслужби і торгівлі, подякував університету за підготовку сучасних професіоналів, що розвивають галузь, висловив упевненість у необхідності подальшої співпраці.

Тетяна Ясько, голова Всеукраїнської профспілки працівників і підприємців торгівлі, громадського харчування та послуг, розказала про зусилля, які докладає профспілка для захисту працівників і підприємців ритейлу, закликавши до спільних дій представників торгівлі і бізнесу задля вирішення нагальних проблем.

Віктор Крохмалюк, в.о. голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації, урочисто привітав представників торгівлі та  нагородив представників КНТЕУ почесними грамотами. «Ми пишаємося, що саме на території нашого Деснянського району знаходиться один із кращих університетів країни, що готує сучасних професіоналів. Саме тут відбуваються дискусійні платформи, наукові, активні громадські та спортивні заходи, які є окрасою нашого району», – зазначив в.о. голови Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації.

Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання, голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, президент Української аграрної конфедерації Леонід Козаченко привітав учасників урочистого засідання та запевнив керівництво університету у співпраці на довгі роки.

Ігор Гарбарук, експерт з ритейлу, заступник директора Інституту вищої кваліфікації КНТЕУ, представив презентацію «Торгівля України: стан та тенденції розвитку», в якій розповів про позитивні перспективи галузі. «Саме в сфері торгівлі знаходиться найбільший потенціал. Те, що нам заважає сьогодні – це не проблеми, а наші можливості», – зазначив експерт.

Заступник генерального директора ТОВ «Епіцентр К», депутат Київської міської ради Володимир Гончаров у своєму вітальному слові наголосив: «Причина багаторічного зростання нашої компанії – професіонали, що вийшли зі стін КНТЕУ. Адже п’ята частина наших працівників – випускники вашого університету».

Артем Шлапак, експерт з ритейлу, керівник Клубу торговельних центрів України (Malls Club Ukraine), представив детальну презентацію стосовно розвитку торговельних центрів в Україні: перспективи їхньої діяльності, головні тенденції сучасного ринку розвитку ТЦ.

Президент Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Світлана Берзіна  у своїй промові акцентувала увагу присутніх на необхідності, актуальності та важливості дотримання представниками торгівлі екологічних стандартів та принципів сталого споживання. Вона подякувала керівництву університету за довгі роки співпраці та зазначила, що КНТЕУ один з перших ВНЗ в країні, хто впровадив екологічну політику та проходить сертифікацію за стандартом "Зелений офіс".

За багаторічну співпрацю та підготовку професійних кадрів прес-секретар Групи компаній «Фокстрот» Алевтина Белецька нагородила цінними подарунками представників кафедр університету, зокрема кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, кафедри товарознавства та митної справи, кафедри маркетингу та реклами КНТЕУ, директора ВКУ КНТЕУ. Алевтина Володимирівна також нагадала про вагомі результати співпраці з КНТЕУ: це і підготовка першого в ритейлі професійного стандарту "Продавець-консультант непродовольчих товарів", і створення рекомендацій щодо маркування побутової техніки, уніфікованої з європейськими вимогами та багато інших.

Хенріх Данусевич, радник Європейської комісії та Європейського комітету з економіки і соціальних питань, президент Асоціації торговців Латвії, представив презентацію про сучасні проблеми та перспективи торгівлі в Європі.

Президент Всеукраїнської федерації споживачів «Пульс» Наталія Володимирівна Притульська у своєму заключному вітальному слові закликала об’єднати зусилля представників галузі торгівлі, виробничої сфери, бізнесових та державних установ у справі захисту прав споживачів, зазначивши: «Європейська країна неможлива без європейського споживача. Споживача треба навчати так, як це робить Київський національний торговельно-економічний університет, зі стін якого виходять професіонали, що прогресивно мислять та здатні навчити споживача захищати свої права».

В урочистому засіданні з нагоди відзначення Дня працівників торгівлі також взяли участь:

  • Міністр зовнішніх економічних зв'язків і торгівлі України з 1995 по 1999 рр. Осика Сергій Григорович,  перший заступник голови з питань бюджетної політики, 
  • депутат Київської міської ради Кузик Петро Миколайович
  • генеральний директор Української торгівельної асоціації Ігор Кішко, 
  • директор департаменту продовольства Мінагрополітики Микола Мороз, 
  • генеральний директор ТОВ "Рітейл тренд" Євген Кулинич,  
  • віце-президент Спілки об’єднань громадян «Всеукраїнська Федерація Споживачів «ПУЛЬС» Наталія Бородачова,  
  • президент Київської Торгово-промислової палати Микола Засульський, 
  • президент Асоціації українських виробників "Морозиво і заморожені продукти" Ігор Бартковський
  • президент Асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Ізовіт, 
  • координатор Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС Тетяна Тимошенко, 
  • радник при дирекції Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Катерина Юрченко,
  • експерт з ритейлу Олег Іванов,
  • голова Федерації роботодавців підприємств рибогосподарської галузі України Василь Коротецький,
  • виконавчий директор Всеукраїнської асоціації пекарів Олена Жукова, а також: представники підприємств торгівлі (АТБ-маркет, ТОВ "Ашан Україна Гіпермаркет", "Епіцентр-К", "Фокстрот", "Brocard", "Дитячий світ" та ін.), громадських організацій (Європейської бізнес асоціації, Асоціації транспортно-експедиційних організацій України "Укрзовніштранс", Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України, Української Пест Контроль асоціації, Асоціації товарної нумерації України "ДжіЕс1 Україна" та ін.), виробників, споживачів, наукових, експертних установ та інших організацій. 

Урочистості завершилися святковим концертом.

На адресу університету з нагоди Дня працівників торгівлі надійшли привітання:

26.07.2016
adv
4119
остання редакція 10.07.2017
adv