logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
Кафедра економіки та фінансів підприємства
logo
Кафедра економіки та фінансів підприємства
img

Методична робота

економіки та фінансів підприємства

Підготовка науково-методичних видань

Усі дисципліни, які закріплені за кафедрою економіки та фінансів підприємства, мають повний пакет навчально-методичного забезпечення (НМКД). Навчально-методичне забезпечення дисциплін оновлюється кожні п’ять років.

Викладачами кафедри економіки та фінансів підприємства розроблені та використовуються у навчальному процесі підручники та навчальні посібники за наступними ключовими дисциплінами: «Економіка підприємства», «Фінанси підприємства», «Економіка торговельного підприємства», «Ціноутворення», «Управління фінансами підприємств та об’єднань», «Дослідження та регулювання споживчого ринку», «Економіка праці та соціально-трудові відносини», «Інвестиційний менеджмент», «Антикризове управління підприємством», "Фінансовий менеджмент". Названі підручники та навчальні посібники рекомендовані Міністерством освіти і науки України для студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.

Завершується підготовка та видання підручників і навчальних посібників з дисциплін: «Управління вартістю підприємства», «Економіка та фінанси підприємства». Розпочато роботу над підручником «Економіка торгівлі».

Підвищенню рівня методичного забезпечення викладання дисциплін, які закріплені за кафедрою, сприяє наявність опублікованих за авторством викладачів кафедри колективних та одноосібних монографій за наступними напрямами:

  • управління інвестиціями підприємства;
  • фінансовий менеджмент;
  •  стратегічне планування розвитку організації;
  • управління фінансовою безпекою;
  • економічні умови ефективного розвитку внутрішньої торгівлі;
  • фінансова стратегія підприємства;
  • споживчий ринок України;
  • трансформаційні процеси в торгівлі України;
  • банкрутство та санація підприємства;
  • контролінг у торгівлі;
  • фінансове забезпечення розвитку підприємств;
  • управління товарооборотом підприємств роздрібної торгівлі.

На кафедрі розроблений та реалізується довгостроковий план створення, модернізації і опублікування навчально-методичних видань. Зусилля викладачів кафедри економіки та фінансів підприємства в межах підготовки методичних видань спрямовані на забезпечення відповідності НМКД стандартам вищої освіти, сучасній парадигмі розвитку економічної науки, сучасним вимогам бізнесу щодо кваліфікаційних характеристик фахівців з економіки та фінансів підприємства.

Використання сучасних інформаційних технологій навчання

Викладачами кафедри були підготовлені, пройшли апробацію та активно використовуються у навчальному процесі електронні підручники з дисциплін: «Антикризове управління підприємством», «Економіка підприємства», «Фінанси підприємства», «Економіка підприємства торгівлі». Підручники вміщують теоретичний і практичний матеріал, завдання для навчального й підсумкового контролю результатів навчання: теоретичних знань та практичних навичок студентів.

Кафедра економіки та фінансів підприємства проводить роботу щодо удосконалення методичного інструментарію окремих дисциплін на базі застосування сучасних інформаційних технологій. Так, у межах дисциплін освітнього ступеня "магістр": «Інвестиційний менеджмент», «Антикризове управління підприємством», «Управління вартістю підприємства» передбачено ознайомлення студентів з функціями сучасних корпоративних інформаційних систем, які сприяють вирішенню ключових практичних завдань названих дисциплін.

У процесі викладання ключових дисциплін, які закріплені за кафедрою, активно використовується така форма комп’ютерної підтримки навчального процесу, як комп’ютерне супроводження практичних занять. Зокрема, це стосується практичних занять з дисциплін «Економіка торговельного підприємства», «Антикризове управління підприємством», «Інвестиційний менеджмент», «Управління вартістю підприємства», «Ринок цінних паперів».

24.09.2014
Vita
6643
остання редакція 22.04.2019
849