logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Тенденції та особливості розвитку сучасного ринку праці в Україні

Загальна інформація

27 жовтня 2016 року в рамках інформаційно-дискусійної платформи «Майстерня професійного зростання» та з метою ознайомлення з сучасними реаліями та перспективами працевлаштування випусників університету відбулася лекція керівника експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу Head Hunter Україна Мащенко Катерини на тему «Ринок праці в Україні: тенденції та особливості розвитку».

На зустрічі зі студентами, викладачами та гостями КНТЕУ фахівець з рекрутингу ознайомила аудиторію з проблемами сучасного ринку праці, у т.ч. переліком професій і посад працівників, які користуються найбільшим або найменшим попитом у роботодавців, презентувала діяльність кадрового порталу, охарактеризувала узагальнений образ бажаного працівника вітчизняних підприємств. Під час презентації експерт обґрунтувала основні проблеми в пошуку роботи студентами та молодими працівниками, поділилася власним досвідом з питань діяльності кадрового порталу з хедхантінгу; надала рекомендації щодо працевлаштування випусників в обраній сфері діяльності, правил складання та надсилання резюме, бесіди з працедавцями.

На зустрічі були присутні студенти різних курсів спеціалізацій «Менеджмент персоналу», «Менеджмент організації торгівлі», «Менеджмент митної справи», «Управління у сфері економічної конкуренції», «Економіка підприємства», а також викладачі кафедри менеджменту – Миколайчук І.П., Волобуєв М.І. та Кудлай В.С.

Під час лекції була проведена цікава дискусія зі студентами щодо перспектив їх працевлаштування в обраній сфері діяльності з урахуванням отриманих знань в університеті. Також була піднята проблематика процесів та факторів трудової міграції населення в Україні та працевлаштування кваліфікованих фахівців у закордонних підприємствах, на що було особливо акцентовано увагу як лектора, так і студентів.

Актуальними були поради Катерини Мащенко щодо поєднання навчання та працевлаштування студентів, правил підготовки до проведення співбесіди. Інформація ілюструвалася прикладами з реальних робочих ситуацій компаніії-хедхантера, лектор доброзичливо та ґрунтовно давала відповіді на всі актуальні питання аудиторії, за що їй щиро дякуємо та сподіваємося на майбутні професійні поради й зустрічі!

27.10.2016
redactor
2799
остання редакція 17.01.2017
42265