logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Візит представників Посольства Франції в Україні та координатора Університетської Агенції Франкофонії

Загальна інформація

22 листопада 2016 року до Київського національного торговельно-економічного університету завітали представники Посольства Франції в Україні: Аташе з питань університетського і наукового співробітництва Сільвен Ріголле, Аташе з питань співробітництва в галузі французької мови Фабріс Пето та координатор України та Молдови від Бюро центральної та східної Європи Університетської Агенції Франкофонії (УАФ) Роксана Туркану.

Під час візиту до КНТЕУ французька делегація мала змістовну бесіду з ректором університету А.А. Мазаракі за участю проректора з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків В.М. Сая, на якій було визначено напрями поглиблення співпраці.

Також представники Посольства Франції та координатор Університетської Агенції Франкофонії ознайомилися з роботою Центру європейської освіти КНТЕУ. На зустрічі з французькою делегацією були присутні директор Центру Т.П. Дупляк, викладач французької мови І.А. Рижова, франкомовні викладачі університету, колишні стипендіати Університетської Агенції Франкофонії, Н.О. Іксарова та О.С. Головачова, а також студенти – стипендіати програми Еразмус+ , які навчаються за програмою подвійного дипломування «Бакалавр з економіки та управління» Університету Гренобль Альпи (Франція).

Координатор України від Університетської Агенції Франкофонії Роксана Туркану презентувала франкомовним студентам КНТЕУ стипендіальні програми та програми проходження практики, які фінансуються цією міжнародною організацією.

У рамках переговорів представники обох поважних структур висловили готовність підтримувати студентів і викладачів КНТЕУ при отриманні грантів Уряду Франції та УАФ, а також визначили одним з пріоритетних напрямів поглиблення співпраці – направлення французького викладача для участі у навчальному процесі в Центрі європейської освіти.

22.11.2016
42265
3591
остання редакція 17.01.2017
42265