logo
Кафедра иностранной филологии и перевода
Кафедра иностранной филологии и перевода
logo
Кафедра иностранной филологии и перевода
img

ОбьявленияВСЕ

Події

иностранной филологии и перевода

Наші викладачі на семінарі в Goethe Institut

Викладачі кафедри іноземної філології та перекладу відвідали семінар в Goethe Institut для викладачів німецької мови на тему "Розвиток продуктивних навичок письма". Учасники семінару дізналися про креативні підходи до навчання студентів письму а також ознайомилися з сучасними навчальними підручниками і методичними матеріалами.

 

Засідання круглого столу англійською мовою на тему «Третє тисячоліття очима нащадків»

14 березня  2018 року було проведено засідання круглого столу англійською мовою на тему «Третє тисячоліття очима нащадків», до участі у якому були запрошені студенти всіх факультетів університету. В засіданні взяли участь 43 студента, які проявили у своїх повідомленнях високий рівень загальної ерудиції та іншомовної мовленнєвої підготовки.

Основною метою проведення круглого столу було визначення й обговорення проблем, пов’язаних з інтеграційними процесами в економічній, виробничій та інших сферах життєдіяльності соціуму у третьому тисячолітті.

Учасники круглого столу намагалися знайти відповіді на актуальні питання сьогодення: яким бути суспільству у третьому тисячолітті, як реалізувати його колосальний потенціал в усіх галузях економіки, як реалізувати найсміливіші проекти, що забезпечать добробут громадян та рідної держави.

Студенти мали можливість ознайомитися з передовим досвідом у сфері нанотехнологій, у галузі майбутнього застосування нанороботів, з питанням, пов’язаним з використанням штучного інтелекту тощо.    

Круглий стіл проходив у жвавій атмосфері. Більшість студентів змогли зацікавити аудиторію своїми виступами та отримали численні запитання.

Найбільш вагомий внесок у роботі круглого столу серед 29 доповідачів зробили наступні учасники:

  1. Лебедєва Єлизавета  ФРГТБ 2-6 (викладач Богатирьова К.В.)
  2. Шуль Валерія  ФМТП 1-5 (викладач Латигіна А.Г.)
  3. Пантелєєва Катерина  ФМТП 2-7 (викладач Зощенко Л.А.).
  4. Воронцов Марк ФМТП 1-3 (викладач Мойсієнко О.Б.)
  5. Грицаєнко Євгеній ФТМ 1-2 (викладач Дубініна О.В.)
  6. Гузь Владислав, Позняк Світлана ФМТП 3-12 (викладач Білоус Н.П.)
  7. Іванисько Світлана ФТМ 2-1 в.ф.н. (викладач Ювковецька Ю.О.).
  8. Івкова Ніна ФМТП 2-5 (викладач Чала Н.М.)
  9. Іржова Марина ФТМ 2-1 в.ф.н. (викладач Ювковецька Ю.О.).
  10. Кожевнікова Валерія ФМТП 1-3 (викладач Мойсієнко О.Б.)
  11. Мохнюк Вікторія ФТМ 2-2 (викладач Дроздова Ю.В.)
  12. Мохнюк Марія ФТМ 2-2 (викладач Дроздова Ю.В.)
  13. Приходько Карина ФМТП 1-5 (викладач Латигіна А.Г.)
  14. Рава Ірина ФМТП 2-6 (викладач Бербенець Л.І.).
  15. Солянніков Даніло ФМТП 1-4 (викладач Кайда Н.В.)

Безперечно, цей захід став відкритою трибуною для творчих дискусій, різноголосся думок, полеміки, сміливих пропозицій. Вважаємо, що участь студентів та їх наполеглива праця у навчанні допоможе їм у майбутньому реалізувати усі благородні поклики душі та віри в себе.  Ці молоді люди – наш найголовніший скарб. Маємо надію, що саме вони власними руками створюють могутність України та забезпечують її позитивний імідж у   всьому світі. 

   

Засідання круглого столу німецькою мовою

Засідання круглого столу з німецької мови відбулося 24.03.2017. В засіданні брали участь 10 студентів 1-3 курсів факультетів ФРГТБ, ФМТП.

Студенти приймали активну участь в обговоренні запропонованої теми та продемонстрували гарні знання німецької мови.

Найбільш активними були:

  1. Ріпенко  Дар’я ІІ курс ФРГта ТБ 5 гр
  2. Чернявіна Орина ІІ курс ФРГта ТБ 4 гр
  3. Гугайло Катерина ІІ курс ФРГта ТБ 12 гр
  4. Лічман Дарія ІІ   ФМТП 18 гр
  5. Нещадіна Дар’я  ІІ курс ФРГта ТБ 4гр
  6. Свистун Анастасія І курс ФРГта ТБ 8 гр
  7. Ковальчук Мирослава І курс ФРГта ТБ 1гр

В кіно за знаннями

Cinema Fan Club кафедри іноземної філології та перекладу 27 лютого організував перегляд фільму Euphoria англійською мовою в Кінотеатрі "Жовтень". Після перегляду студенти і викладачі поділилися враженнями англійською мовою. 
Дякуємо старшому викладачу Мойсієнко Оксані Борисівні за цікаві теми для розмов.
Будемо раді наступній зустрічі.

  

Конференція для викладачів англійської мови "SOVa Teacher Training Day"

У Київському національному торговельно-економічному університеті відбулася 4-а конференція для викладачів англійської мови "SOVa Teacher Training Day". Захід відбувся за ініціативою завідувача кафедри іноземної філології та перекладу Латигіної Алли Григорівни, старшого викладача кафедри Колот Любов Анатоліївнита за участі Студії освіти для викладачів SOVа.

Конференція відбулася 24 лютого 2018 року та зібрала в Конгрес-центрі КНТЕУ понад 300 викладачів з різних міст України, підняла актуальні питання, які турбують фахівців на сучасному етапі розвитку нашої держави.

Під час пленарного засідання до аудиторії з вітальними словами звернулися співорганізатори заходу: засновниця та директор студії освіти для викладачів Лана Сушко, генеральний директор мовної мережі "SARGOI International CommunityАнастасія Рибак, методист видавництва Кембриджського університету Cambridge University Press  (зовнішній партнер КНТЕУ) Ганна Шовкалюк.

В другій половині дня учасники конференції працювали у п’яти різних за тематикою секціях, де з ними ділилися досвідом, надихали та мотивували на подальшу творчу та плідну працю 25 досвідчених тренерів.

Варто зазначити, що цей суботній 10-годинний тренінг-марафон відбувся завдяки гарно скоординованій роботі різних відділів та секцій  КНТЕУ.

Кафедра іноземної філології висловлює свою вдячність ректору університету Мазаракі Анатолію Антоновичуза всебічну підтримку викладачів кафедри у їх прагненні професійного зростання, пошуку джерел натхнення та відкриття нових горизонтів.

Висловлюємо свою вдячність SOVі за можливість взяти участь у конференції та приєднатися до натхненної, творчої і небайдужої до своєї справи спільноти.

  

  

Про інноваційні практики у сфері викладання та навчання англійської мови розповів міжнародний експерт Джей Джей Уілсон

За ініціативою кафедри іноземної філології та перекладу і згідно з завданнями окресленими в Договорі про міжнародне співробітництво з представництвом освітньої компанії Pearson в Україні та міжнародним освітнім центром Dinternal Education 12 лютого 2018 року відбувся захід на якому викладачі, студенти КНТЕУ та інших провідних університетів міста Києва, Дніпра, Ніжина, Умані, Полтави, Львову, Одеси, Дрогобича, Ужгорода мали унікальну можливість обмінятися досвідом поширення та успішного запровадження інноваційних практик у сфері викладання та навчання англійської мови.

 До участі у заході було запрошено письменника, міжнародного експерта, автора навчально-методичного комплексу Speakout (запроваджено і практично застосовується викладачами кафедри з вересня 2017р.) Джей Джей Уілсона, який викладав англійську мову у Єгипті, Колумбії, Англії, Італії та США та тренував викладачів у 30 країнах світу. На сьогоднішній день експерт працює в університеті Уестерн Нью Мексико (Western New Mexico University).

В рамках семінару було оголошено конкурс письмових робіт для студентів спеціальностей "Філологія", "Журналістика" та усіх бажаючих.

                           

Speaktour у Ворохті 

Викладач кафедри Кайда Н.О. разом з англомовним клубом Speaktour вирушили на канікулах у незабутню подорож до Ворохти. Усі студенти отримали неабияке задоволення, адже їм вдалося не лише активно відпочити, а й покращити рівень англійської. Тож, відпочиваймо з користю!

  

Визначено найкращих студентів, що вивчають французьку та німецьку

Відбулась олімпіада з французької мови. У заході взяли участь 42 студенти ФМТП та ФРГТБ. Студентам були запропоновані такі завдання:

·         усна презентація обраної теми з опорою на відео матеріали (+лексичні таблиці);

·         обговорення (питання-відповіді, репліки);

·         заключне висловлювання (підсумок).

1 місце : Соколова Даніелла (ФМТП 3-9, викладач Образ О.Г.) 
2 місце: Білоус Артем (ФМТП 1-2, викладач Образ О.Г.);
3 місце: Циб Каріна (ФМТП 2-4, викладач Образ О.Г.).та  Вірич Ірина (ФМТП 3-9, викладач Образ О.Г.).

Серед німців найкращими стали:

1 місце Чернявіна  ( 2-4, викладач Галаган В.Я. ) 
2 місце: Левченко Ярослав (ФМТП 1-2, викладач Строкань Н.О.);
3 місце: Зволинська Єлизавета (ФМТП 4-12,  викладач Строкань Н.О.та Ріпенко Дар’я (ФРГТБ 2-5, викладач Галаган В.Я. )

Відбувся І етап студентської олімпіади  з англійської мови

21  листопада  2017 року за ініціативи кафедри іноземної філології та перекладу було проведено  І етап студентської олімпіади з англійської мови «The Best Philology Student». У заході взяли участь 31 студент І-го та ІІ-го курсів, які навчаються за спеціальністю «Філологія».

Олімпіаду організовано з метою перевірки рівня розвитку фахових компетентностей та стимулювання подальшого розвитку студентів у професійній сфері.

Студенти, що перемогли в І етапі, рекомендовані для участі у ІІ  етапі олімпіади:

Гаврилко Ксенія (ФТМ 1-1)

Сікора Євген (ФТМ 1-3)

Зирянов Євген (ФТМ 2-1)

Дзубенко Юлія (ФТМ 2-1)

Плющ Анастасія (ФТМ 2-2)

Також відбулась олімпіада серед студентів немовних спеціальностей університету. В заході взяли участь 41 студент ФМТП та ФРГТБ. Студентам були запропоновані наступні завдання:

  • Лексико-граматичний тест;
  • Завдання з аудіювання;
  • Комунікативне повідомлення проблемного характеру та бесіда англійською мовою в межах запропонованої тематики.

Переможцями стали:

1 місце : Остапець Назар (ФМТП 1-3, викладач Мойсієнко О.Б.) та Божкова Марія (ФМТП 2-4, викладач Колот Л.А.);
2 місце: Свириденко Міліна (ФМТП 1-6, викладач Колот Л.А.);
3 місце: Ткаченко Данило (ФМТП 1-3, викладач Мойсеєнко О.Б.).

Вітаємо переможців та бажаємо успіхів у наступному етапі!

  

Перший Форум для викладачів англійської мови "Освіта нового покоління: навчаємо та вчимося по-новому"

У Київському національному торговельно-економічному університеті протягом двох днів (2 та 3 листопада) відбувався перший Форум для викладачів англійської мови "Освіта нового покоління: навчаємо та вчимося по-новому". Захід організовано за ініціативою кафедри іноземної філології та перекладу та за підтримкою зовнішніх партнерів освітньої компанії «Pearson» і «Дінтернал-Книга».  

З вітальним словом до учасників конференції звернувся ректор Київського національного університету професор Мазаракі А.А., який наголосив, що міжнародна кооперація сил, знань та досвіду наразі необхідна та творить синергічний позитивний ефект у покращенні освіти, культурної взаємодії, розвитку соціуму та державної політики. Побажав вдалої плідної співпраці та успішних рішень. До аудиторії форуму також звернулися представники МОН, запрошені гості.

У форумі взяли участь науковці та викладачі-практики з Великої Британії, Польщі, Японії, провідних українських вищих навчальних закладів.

Протягом першого дня заходу під час пленарного засідання експерти системи освіти висловили свої погляди та думки щодо перспектив і майбутнього процесу вивчення іноземних мов. 

Протягом другого дня відбулись інтерактивні спеціалізовані сесії, які підготували закордонні та українські експерти і викладачі ВНЗ з метою обміну інноваційними практиками. Тематика сесій була різноманітною:

  1.  он-лайн навчання;
  2. тестування та оцінювання мовних умінь;
  3. навчальні ресурси для дорослих слухачів та студентів.

Протягом двох днів на локаціях форуму тривали дискусії та обговорення про сучасні та майбутні тенденції в системі викладання та навчання англійської мови. 

Українські та іноземні фахівці активно обмінювались думками, ідеями та власним досвідом.

  

  

Німецька професійного спрямування

Викладачі німецької мови (Гребінник Л.В., Строкань Н.О. та Мойсієнко О.Б.) 2 листопада відвідали методичний семінар "Німецька мова професійного спрямування" в Goethe-Institut Київ. Викладачі ознайомилися з новітніми підходами у викладанні німецької мови, сучасними навчальними матеріалами і олайн ресурсами.

                                        

Професійна філологія: незабутня зустріч у форматі Meet&Greet

1 листопада за сприянням кафедри іноземної філології та перекладу студенти, які навчаються за спеціальністю «Філологія», зустрілися з Колмом Смітом (університет Денкі, Токіо, Японія), дипломованим спеціалістом з прикладної лінгвістики (Бірмінгемський університет, Велика Британія).

Під час неформальної зустрічі відбулася жвава дискусія, протягом якої студенти поставили багато питань, що стосувалися аспектів крос-культурної взаємодії, шукали спільні риси ірландської, японської та української культур, звернули увагу на найбільш поширені стереотипи, обговорили можливості майбутнього професійного розвитку.

 

 

ВЧИМОСЯ ДУМАТИ ІНОЗЕМНОЮ МОВОЮ

27 жовтня 2017 року студенти першого курсу, які навчаються за англомовними бакалаврськими програмами (спеціальність «Менеджмент ЗЕД») та студенти другого курсу спеціальності «Філологія»зустрілися з засновницею та директором з навчального процесу компанії Sargoi Education Group, сертифікованим тренером для викладачів іноземних мов Анастасією Рибак.  
Під час тренінгу «Вивчення граматики та вокабуляру без перекладу за допомогою яскравого контексту» Анастасія продемонструвала новітні підходи до професійної мовної освіти, методики та стратегії інтенсифікації навчального процесу, студент-орієнтовані моделі проведення практичних занять з іноземної мови.

ПОДОРОЖУЄМО З АНГЛІЙСЬКОЮ

20-22 жовтня клуб "Speaktour" кафедри філології та перекладу організував англомовнихй тур до міста Львова. Група студентів КНТЕУ відвідала визначні історичні, архітектурні та релігійні пам'ятки Львова. Екскурсія проводилася англійською мовою в інтерактивному форматі , що дало змогу студентам покращити мовні навички.

                  

ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ КНТЕУ З ПРОФЕСОРОМ МАРКУСОМ ДЖОУБОМ З УНІВЕРСИТЕТУ МАЯМІ (США) 

З 17 по 20 жовтня 2017 року відбулась серія зустрічей студентів першого та другого курсів факультету торгівлі та маркетингу і  факультету міжнародної торгівлі та права з гостем із Сполучених Штатів Америки, професором Університету Маямі,  Маркусом Джоубом.

Під час спілкування професор Маркус Джоуб  розповів студентам про особливості системи вищої освіти у США,  відмінні та схожі риси організації навчального процесу в університетах  США та України, прагнення та можливості американської молоді. Професор обговорив зі студентами актуальні питання сьогодення, проблеми та завдання, які постають перед сучасною молодою людиною.

Студенти з великою зацікавленістю слухали гостя, ставили багато запитань, брали активну участь в обговоренні.

  

ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ НА КАФЕДРІ ІНОЗЕМНОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ

19 жовтня 2017 року за сприяння кафедри іноземної філології та перекладу (к.ф.н. Сошко О.Г. та к. пед.н. Довженко І.В.) у Київському національному торговельно-економічному університеті був проведений «День гостинності» для учнів 10-11 класів СЗШ №213 та №233 Деснянського району м. Києва.

Майбутні абітурієнти мали змогу ознайомитися із спеціальностями, за якими здійснюється підготовка фахівців, отримати відповіді на запитання щодо особливостей вступної кампанії 2018 року.

Учні отримали друковані матеріали з докладною інформацією про умови навчання, спеціальності та спеціалізації підготовки. Також була проведена екскурсія, під час якої учнів ознайомили з матеріально-технічною базою університету.

       

Черговий методичний семінар кафедри

13 жовтня 2017 року на кафедрі іноземної філології та перекладу відбувся методичний семінар на тему «Використання сучасних технологій на занятті з іноземної мови». З доповіддю виступила старший викладач кафедри Чала Н.М., яка пройшла курс навчання у британській школі і поділилась найцікавішими ідеями та методиками, які побачила та вивчила у Лондоні. Під час доповіді було акцентовано увагу на важливому значенні використання інтернет-ресурсів як під час занять з іноземної мови, так і у позааудиторний час. Після завершення доповіді викладачі кафедри взяли активну участь в обговоренні тематики методичного семінару.

                  

ДЕНЬ ГОСТИННОСТІ НА КАФЕДРІ ІНОЗЕМНОЇ ФІЛОЛОГІЇ ТА ПЕРЕКЛАДУ

5 і 6 жовтня 2017 доцент кафедри іноземної філології та перекладу, кандидат філософських наук Ювковецька Юлія Олександрівна успішно провела Дні гостинності для учнів 9 класу (35 осіб) і 11 класу (19 осіб) школи №212.

Наші майбутні студенти відвідали бібліотеку, завітали до лабораторій-аудиторій та з зацікавленням прослухали інформацію про вступну кампанію університету.

  

Досліджуємо Київ англійською мовою

16 вересня 2017 англомовний клуб кафедри іноземної філології та перекладу «SpeakTour» здійснив англомовну екскурсію «Таємничими стежками Києва». В екскурсії взяли участь 11 студентів факультету торгівлі та маркетингу. Під час подорожі студенти не тільки дізналися про історичне минуле Києва, а й мали чудову нагоду спілкуватися англійською мовою.

   

Вік живи – вік навчайся, або як діє європейська соціальна модель освіти протягом життя («Lifelong learning» ) у КНТЕУ

Закінчивши приймати заліки, викладачі кафедри іноземної філології та перекладу сіли за парти самі та протягом трьох днів з 7 по 9 червня удосконалювали свій рівень фахової компетентності: оновлювали, відновлювали та поглиблювали свої професійні знання, уміння та навички.

Серія семінарів відбулася у рамках реалізації освітніх проектів за  програмою міжнародного співробітництва із зовнішнім партнером ТОВ «Лінгвіст» – офіційного представника видавництва Кембриджського університету (Cambridge University Press) в Україні – відповідно до окреслених в «Меморандумі про співпрацю» завдань.

Провідні методисти-консультанти представники Cambridge University Press Ганна Шовкалюк та Тетяна Шелепко розповіли про актуальні проблеми методики викладання іноземної мови, продемонстрували прийоми та методи комунікативного підходу до викладання граматики англійської мови, способи подолання проблем мотивації та мотивування, навчили основним підходам та стратегіям при виправленні помилок, що допускають студенти.

Всі викладачі кафедри, які взяли активну участь у семінарах, отримали сертифікати.

 

  

Тренінг-семінар для майбутніх фахівців спеціальності «Філологія»

24 травня за ініціативою кафедри іноземної філології та перекладу відбувся тренінг-семінар «My Future Career» для майбутніх фахівців спеціальності «Філологія».

Бізнес-тренер,  засновниця  та директор Школи іноземних мов Speak and Go Kyiv, Анастасія Рибак ознайомила студентів з вимогами, що висуваються сучасним ринком праці до спеціалістів мовно-прикладної сфери.

Під час семінару студенти ознайомилися з так званими навичками ХХІ століття та прийшли до висновку, що найбільш актуальними на сучасному етапі є  творчість та  інноваційність, критичне мислення і вміння вирішувати проблеми, комунікативні навички та навички співробітництва, гнучкість, ініціативність та  самоспрямованість.

                                     

                                     

Демо-заняття для студентів спеціальності «Філологія»

22 травня 2017 року в рамках угоди про співпрацю з освітньою компанією Pearson Education відбулося демо-заняття на тему “Advertising” для студентів першого року навчання спеціальності «Філологія» і викладачів кафедри іноземної філології та перекладу.

Провідний методист компанії Mark Burgess продемонстрував переваги використання сучасного навчально-методичного комплексу SpeakOut рівня Upper Intermediate.

  

Методичний семінар для викладачів німецької мови від видавництва Hueber

19 травня кафедра іноземної філології та перекладу провела методичний семінар для викладачів німецької мови на тему "Використання пісень на занятті з німецької мови". Методист видавництва Hueber і викладач Гете-Інституту провели тренінг, як за допомогою сучасних німецьких пісень можна викладати студентам лексику, граматику, фонетику, покращувати їх навички говоріння і письма, а також підвищувати мотивацію до вивчення іноземної мови.

  

Вишуканий літературний вечір поезії Джорджа Байрона

27 квітня 2017 року за сприянням кафедри іноземної філології та перекладу відбувся літературний проект "Джордж Байрон  -  англійський романтик XIX століття".

Відкриваючи поетичний вечір, ректор КНТЕУ Мазаракі Анатолій Антонович привітав присутніх зі святом поезії та побажав їм успішного вивчення англійської мови, постійного духовного розвитку і творчого натхнення.

У рамках проведення цього заходу та з метою популяризації вивчення англійської мови, підтримки творчої діяльності студентів, розкриття поетичного потенціалу молоді було проведено конкурс на кращий переклад поезії Джорджа Байрона. 30 студентів були нагороджені грамотами, які вручив ректор і завідувач кафедри іноземної філології та перекладу Латигіна Алла ГригорівнаПредставник видавництва Cambridge University Press методист-консультант Ганна Шовкалюк привітала переможців конкурсу та нагородила їх цінними подарунками. 

Концерт вразив глядачів своєю ліричністю, вишуканістю танцювальних і вокальних номерів та душевним декламуванням поезії Д. Байрона англійською і українською мовами. 

  

  

Он-лайн трансляція літературного проекту "Джордж Байрон – англійський романтик XIX століття"

https://www.youtube.com/watch?v=mdaraqOsarc

Методичний семінар від Cambridge University Press

13 квітня 2017 року викладачі кафедри іноземної філології та перекладу взяли активну участь у методичному семінарі “Ideas for Engaging Business English Students”, що відбувся у рамках угоди про співпрацю між КНТЕУ та Cambridge University Press.

Представник видавництва методист-консультант Ганна Шовкалюк ознайомила учасників семінару з перевагами інтерактивних методів навчання із залученням мультимедійних технологій, завдяки яким підвищується активність роботи, увага та мотивація студентів, розвиваються вміння слухати та чути думки інших, погоджуватись з ними або відстоювати свої, самостійно шукати аргументи, володіючи іншомовними термінами професійного спрямування.

Учасники семінару дійшли до висновку, що використання інтерактивних методів навчання іноземній мові не лише спонукає студента, але й сприяє розвитку педагогічних здібностей викладача, орієнтує його на пошук неповторних якостей студентів, особливостей їх мислення.

  

Чергова зустріч професора Університету Майамі зі студентами КНТЕУ

6 квітня 2017 року на запрошення кафедри іноземної філології та перекладу відбулась лекція професора Університету Майамі (штат Огайо), США, Маркуса Джоба.

В рамках гостьового візиту професор зустрівся зі студентами спеціальності Філологія та поспілкувався з ними. Пан Маркус Джоб розповів про особливості навчання в університетах США, відмінні та схожі риси навчального процесу та підходу до навчання в США та Україні. Професор під час спілкування із молоддю неодноразово наголошував на тому, що стати фахівцем світового рівня можна і в стінах рідної Альма-матер, але для цього потрібно постійно працювати над собою, добре знати іноземні мови і не боятися відкривати щось нове. Студенти виявили неабиякий інтерес до розмови, ставили питання та з великим задоволенням вели обговорення англійською мовою.

Колектив кафедри щиро вдячний за високий інтерес студентства та викладачів університету до тематики зустрічі. З нетерпінням чекаємо наступного візиту професора. Пишаємось дружбою з професором Джобом!

 

Черговий методичний семінар від команії PEARSON

3 квітня 2017 року викладачі кафедри іноземної філології та перекладу відвідали всеукраїнський методичний семінар "Find your own ways of teaching English", організований освітньою компанією Pearson. Викладачі ознайомилися з сучасними тенденціями і підходами до викладання іноземної мови і взяли участь у цікавій дискусії.

                                                           

В КНТЕУ відбулася конференція "Cambridge Day"

30 березня 2017 року в КНТЕУ, за ініціативою завідувача кафедри іноземної філології та перекладу Латигіної А.Г. та старшого викладачакафедри іноземної філології та перекладу Колот Л.А., відбулася VIII Щорічна методична конференція "Cambridge Day".

З вітальним словом до учасників конференції звернулася перший проректор КНТЕУ Наталія Володимирівна Притульська: «У нашому університеті англійська має особливу роль. Вже існує 8 магістерських програм англійською, у майбутньому планується ще. В університеті постійно відбуваються заходи, проводяться олімпіади, конференції, концерти англійською мовою. Ми зацікавлені у подальшому розвитку англійської складової у стінах КНТЕУ і сподіваємося на творчу співпрацю з представниками Cambridge University Press».

Надважливим було підписання таких документів:

  1. Ліцензійної угоди з Cambridge University Press (Видавництвом Кембриджського університету)
  2. Договір про надання послуг з організації міжнародних екзаменів з англійської мови з ТОВ "Освітній центр "Грейд"
  3. Меморандуму про співпрацю між Київським національним торговельно-економічним університетом та ТОВ  «Лінгвіст» - офіційним представником Cambridge University Press.

Співпраця з видавництвом надасть КНТЕУ численні переваги в галузі викладання мови, а саме: використання передових методик викладання мови, участь у міжнародній програмі, постійне підвищення кваліфікації викладачів університету, можливість не тільки навчати студентів за сучасними та надійними матеріалами, а й об’єктивно оцінювати їх прогрес та досягнення.

Міжнародні програми та стандарти, які пропонує видавництво університету, використовуються провідними вишами всього світу, а сертифікати Кембриджу є ознакою надійності та належної кваліфікації як викладачів, так і студентів. Ми сподіваємося на плідну та творчу співпрацю кафедри іноземної філології та перекладу і видавництва Кембриджського університету Cambridge University Press.

Про різні аспекти дослідження та навчання англійської мови з доповідями виступили:

  • Ганна Шовкалюк, методист видавництва Кембриджського університету Cambridge University Press;
  • Дарина Сіжук, консультант екзаменаційного департаменту Кембриджського університету в Україні;
  • Ольга Мадилус, міжнародний тренер Cambridge University Press;
  • Пол Котс, представник Cambridge English Language Assessment.

Під час конференції учасники мали можливість переглянути виставку навчальних та екзаменаційних матеріалів від компанії «Лінгвіст», а також поспілкуватися з представниками екзаменаційного центру "Освітній центр "Грейд".

      

 Методичний семінар від компанії PEARSON

28 березня 2017 року відбувся черговий методичний семінар, організований освітньою компанією “Pearson”, в рамках співпраці з кафедрою іноземної філології та перекладу.

 Провідний методист компанії M. Хадсон   провів тренінг з метою подальшого вдосконалення практичних навичок та умінь роботи з електронним ресурсом “My English Lab”.

 

Відбулось засідання круглого столу англійською мовою на тему «Іноземна мова в умовах глобалізації»

23 березня  2017 року проведено засідання круглого столу англійською мовою на тему «Iноземна мова в умовах глобалізації», до участі у якому були запрошені студенти всіх факультетів університету. В засіданні взяли участь 32 студента, які виявили у своїх повідомленнях високий рівень загальної ерудиції і іншомовної мовленнєвої підготовки.

Метою роботи круглого столу було конструктивне обговорення ролі іноземної мови в інтеграційних процесах в економічній, виробничій та інших сферах життєдіяльності соціуму.

Усвідомлюючи значення тематики круглого столу та підбиваючи його результати, учасники дійшли таких висновків:

1. Роль іноземної мови в діяльності фахівців різних спеціальностей постійно зростає. В умовах глобалізації світової економіки знання іноземної мови є засобом успішної професійної та наукової діяльності, а рівень володіння нею виступає одним з показників становлення професійної культури особистості.

2. Рівень іншомовної комунікативної компетентності та відповідної комунікативної поведінки випускників університету повинен відповідати міжнародним стандартам освіти, що дозволить ефективно співпрацювати в багатонаціональному і полікультурному світовому просторі.

Круглий стіл проходив в атмосфері взаєморозуміння, поваги та співробітництва. Більшість студентів змогли зацікавити аудиторію своїми виступами та отримали численні запитання.

Найбільш вагомий внесок у роботі круглого столу зробили наступні студенти:

  1. Артюх Марк ФМТП 1-18.
  2. Жилінський Михайло  ФМТП 3-2.
  3. Ковальчук Юлія ФМТП 2-9.
  4. Липовецька Анастасія ФРГТБ 2-12
  5. Лю Бай Шун Дарья ФМТП 2-8.
  6. Мохнюк Вікторія ФТМ 1-2.
  7. Мохнюк Марія ФТМ 1-2.
  8. Подик Вікторія ФТМ 3-1.

    У роботі німецької секції були задіяні 9 студентів. Всі учасники були активними та продемонстрували жвавий інтерес до теми, яка обговорювалася. Студенти були одностайні в тому, що вивчення іноземних мов  у наше сьогодення є дуже важливим. Знанням однієї іноземної мови сьогодні вже важко когось здивувати. Сучасний роботодавець зацікавлений  у фахівцях, які володіють декількома іноземними мовами. Поєднання англійської та німецької мов є дуже вдалим для України, оскільки Україна має тісні економічні зв’язки з Німеччиною.

      Найбільш активними виявились наступні студенти:

    1. Зволинська Єлизавета Олексіївна ІІІФМТП 9

    2. Гугайло Катерина Сергіївна І ФРГТБ 12

    3. Дзюба Анастасія Олександрівна ІУ ФМТП  9

    4. Андрєєв Владислав Ігорович ІУ ФМТП 13

    5. Нещадіна Дар’я Олегівна І ФРГТБ 4

    6. Чернявіна Аріна Сергіївна І ФРГТБ 4

    7. Чайка Катерина Василівна  ІУ ФРГТБ 8

Презентація онлайн-компоненту MyEnglishLab

24 лютого 2017 року в рамках угоди про співпрацю між КНТЕУ та освітньою компанією «Пірсон Ед`юкейшн» та за ініціативи кафедри іноземної філології та перекладу відбувся методичний семінар "Презентація онлайн-компоненту MyEnglishLab", який є частиною великого проекту, пов’язаного з формуванням так званих навичок ХХI століття. Семінар провів методист Міжнародного освітньо-методичного центру «PEARSON-DINTERNAL» Майкл Хадсон (Michael Hudson) (Велика Британія), який розповів про можливості використання MyEnglishLab викладачами та студентами КНТЕУ. Учасники семінару дізнались про особливості та переваги роботи у віртуальній лабораторії вивчення англійської мови, що об’єднує викладача та студента та значно розширює можливості традиційного навчання, вчить студентів працювати автономно, самостійно та об’єктивно оцінювати свою успішність.

  

Договір про співпрацю з компанією «Пірсон Ед`юкейшн» - англомовна освіта в КНТЕУ виходить на новий рівень

21 лютого 2017 року в КНТЕУ відбулося урочисте підписання договору про співробітництво з представництвом освітньої компанії «Пірсон Ед`юкейшн» (Велика Британія) з метою налагодження міжнародної співпраці в підготовці висококваліфікованих спеціалістів, поширенні інноваційних педагогічних ідей та новітніх технологій.

Підписуючи договір, ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі сказав: «Укладання договору із всесвітньовідомою компанією, що вже більше 300 років сприяє вивченню англійської мови в усьому світі, для нас є дуже важливою і приємною подією. Адже для нашого університету вивчення англійської – один із найвищих пріоритетів».

Голова представництва «Пірсон Ед’юкейшн» в Україні Марина Малигіна зазначила: «Ми дуже раді співпрацювати з командою людей, які підтримують наші ідеї та мають бажання підняти якість іншомовної освіти на більш високий рівень. Ми маємо на меті налагодити співпрацю, що допоможе розкрити потенціал викладачів і студентів, які в майбутньому будуть гідно представляти Україну перед європейською спільнотою». Пані Малигіна зазначила, що у рамках співпраці для студентів будуть постійно організовуватися зустрічі з цікавими спікерами: бізнес- та медіа-персонами, людьми зі сфери освіти.

Наприкінці зустрічі відбулася цікава презентація під назвою «Іншомовна компетентність як частина професійної складової», з якої присутні дізналися, що у компанії 35 млн. користувачів у 125 країнах світу. З присутніми на зустрічі поспілкувались також Зарахович Альона (директор компанії «ЕСТУА», офіційного представництва Пірсон-тестів в Україні) та Роберт Хартіган (головний методист «Пірсон-Дінтернал»)

За сприяння кафедри іноземної філології та перекладу компанія «Пірсон Ед’юкейшн» стала нашим зовнішнім партнером, зацікавленим у розвитку співпраці з реалізації освітньої пограми підготовки фахівців спеціальності «Філологія» ("Германські мови та літератури (переклад включно)").

 

 


Майстер-клас за програмою «Активні громадяни» Британської Ради

14 грудня 2016 року студенти І курсу, які навчаються за спеціальністю «Філологія», взяли участь у майстер-класі за програмою «Активні громадяни» Британської Ради.

Протягом роботи студенти мали змогу ознайомитись з поняттями ідентичності, культури та міжкультурного діалогу, глибше усвідомити власну соціальну відповідальність, дізнатись про локальні та глобальні громади та зв’язки,  які існують між ними.

Англомовний тренінг проводився Томахів Мартою Володимирівною – майстер-фасилітатором (тренером) програми «Активні громадяни».

  

14.12.2016
41100
1810
остання редакція 28.03.2024
43662