logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Конкурентоспроможність українських підприємств в умовах глобального насиченого ринку

Загальна інформація

13 лютого 2017 року кафедрою менеджменту для студентів ФЕМП і всіх охочих було організовано лекцію президента Української асоціації досконалості та якості, президента Клубу лідерів якості країн Центральної і Східної Європи, почесного президента Міжнародної гільдії професіоналів якості, члена Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, академіка УАН Петра Яковича Калити на тему «Як забезпечити конкурентоспроможність українських підприємств в умовах глобального насиченого ринку».

Петро Калита в цікавій формі розповів студентам про світові й українські тенденції у сфері управління якістю продукції, про Концепцію державної політики у сфері управління якістю продукції в Україні, її завдання, недоліки та перешкоди на шляху реалізації.

Лектор звернув увагу на зв'язок між рівнем зрілості суспільства і формуванням ділової культури, на те, що сьогодні організації конкурують не товарами, продукцією і послугами, а моделями управління. Акцентував увагу на тому, що у світі зараз відбувається четверта промислова революція, яка впливає на економіку, несе зміни, що знищують цілі галузі і професії, особливо які не потребують високої кваліфікації, тому питання управління якістю виходять на перший план.

На завершення президент Української асоціації досконалості та якості Петро Калита дав рекомендації КНТЕУ щодо передбачення в спеціальності «Менеджмент» вивчення методичних питань та кращих практик розробки цільових систем менеджменту на базі стандартів, створення цілісних систем менеджменту на засадах фундаментальних концепцій та Моделі досконалості EFQM, а також здійснити перепідготовку викладачів з сучасних підходів та кращих практик вдосконалення організацій та їх систем менеджменту, взяти участь у Міжнародній олімпіаді з менеджменту для молоді, сприяти розвитку руху за досконалість в Україні, передбачивши, зокрема, залучення до цього руху вітчизняної молоді.

Студенти отримали відповіді на всі свої запитання і у подарунок - видання Української асоціації досконалості та якості, подякували П. Калиті за цікаву лекцію і висловили бажання щодо подальших зустрічей та участі в освітніх заходах і роботі асоціації.

13.02.2017
42265
2161
остання редакція 14.04.2017
redactor