logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Студентська наука набирає обертів: представниця КНТЕУ здобула перемогу в престижному науковому конкурсі

Загальна інформація

21 березня 2017 року в Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця було проведено підсумкову науково-практичну конференцію Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у 2016/2017 н.р. за напрямом «Маркетинг, управління персоналом та економіка праці», яка вже декілька років поспіль традиційно проводиться заради підтримки обдарованої студентської молоді, створення умов для їх творчого зростання та активізації науково-дослідної роботи студентів.

До участі в конкурсі було представлено рекордну кількість студентських наукових робіт – більше 80, з таких міст України, як: Харків, Вінниця, Донецьк, Київ, Полтава, Львів, Луцьк, Суми, Миколаїв, Хмельницький. До складу галузевої комісії увійшли представники різних регіонів України (Київ, Харків, Вінниця, Львів, Луцьк, Суми). Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України «Про склад галузевої конкурсної комісії» від КНТЕУ взяла участь к.е.н., доцент кафедри менеджменту Миколайчук І.П.

Засідання комісії відбувалося у 2 етапи – 24 лютого (перший відбірковий етап наукових робіт до складу переможців) та 21 березня (другий підсумковий етап, на якому були презентовані наукові роботи студентами-переможцями конкурсу).

Робота секції «Управління персоналом та економіка праці» розпочалася з привітального слова голови оргкомітету, ректора Харківського економічного університету імені С. Кузнеця, д.е.н., проф. Пономаренка В.С., який ознайомив присутніх учасників із підсумками першого етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

У виступі на пленарному засіданні керівник секції «Управління персоналом та економіка праці» – д.е.н., професор, завідувач кафедри управління персоналом та економіки праці ХНЕУ ім. С. Кузнеця Назарова Г.В. побажала успішних виступів 20-ти учасникам, які приїхали на конкурс із 18 університетів України, та плідної співпраці членам галузевої комісії.

Для підвищення об’єктивності оцінювання якості виконаних наукових робіт студенти презентували результати наукової роботи в різних аудиторіях університету на засіданнях 2-х комісій (що унеможливило суб’єктивізм в оцінках виступів студентів представниками їх навчальних закладів).

Члени комісії оцінювали якість презентацій наукових робіт за багатьма критеріями, серед яких враховувалося: оформлення роботи у відповідності до вимог стандарту, обґрунтування актуальності та глибини проведеного дослідження, рівень реальності авторських розробок і пропозицій, наявність публікацій з теми конкурсної роботи студента, ступінь володіння учасників матеріалом та їх презентабельність, вміння давати точні та ґрунтовні відповіді на поставлені запитання всіх охочих взяти участь у науковій дискусії. Також за результатами проведення 1-го етапу представлені на конкурс наукові роботи були оцінені за рівнями достовірності інформації та новизни дослідження, що було враховано при визначенні переможців та ранжируванні місць.

У цілому засідання секцій тривало понад 3 години, протягом яких членами галузевої комісії було прослухано результати цікавих та актуальних досліджень у сфері управління персоналом та економіки праці. Студентами-науковцями підіймалася проблематика цифрових змін в HR-практиці, планування чисельності персоналу та ведення соціального діалогу в суспільстві, сучасних підходів до мотивації праці персоналу та ефективності розвитку кадрового потенціалу інноваційного підприємства тощо.

За підсумками засідання секції «Управління персоналом та економіка праці» студентка 4-го курсу факультету економіки, менеджменту та психології КНТЕУ, староста 20-ї групи спеціалізації «Менеджмент персоналу» Стрижак Юлія увійшла до складу 6-ти переможців конкурсу, які отримали дипломи другого ступеня, презентувавши наукову доповідь на тему «Мотиваційний механізм управління трудовою поведінкою персоналу», залишивши позаду 10 учасників. Під час презентації доповіді студенткою були підняті актуальні проблеми мотивації персоналу в страховій компанії «Альфа-страхування», обґрунтовано сучасні методики, що використовуються в практиці мотивації персоналу провідних українських підприємств, доведено актуальність, зміст та особливості нематеріальних чинників мотиваційного механізму, апробованого нею на практиці. Члени комісії дійшли однозначного висновку щодо високого рівня наукової та практичної значущості наданих студенткою рекомендацій керівникам сучасних підприємств щодо покращення їх соціально-економічних результатів – завдяки впровадженню сучасного мотиваційного механізму.

Науковий керівник – к.е.н, доц. Миколайчук І.П. та викладачі кафедри менеджменту КНТЕУ щиро вітають Стрижак Юлію із здобутою перемогою та бажають подальших наукових досягнень та мотивації до успіху!

21.03.2017
redactor
2096
остання редакція 04.07.2017
redactor