logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Всесвітній день здоров'я

ЕКО ДТЕУ

  Сьогодні у ранковій газеті я прочитала декілька строк, які були наповненні життям та енергією, якщо дійсно поринути у їх суть:

Одного разу старця спитали:

- Як тобі вдалося до самої старості тримати дух і тіло у чудовій формі?

І він сказав:

- Тому що я жив весняним цвітом, літом – ягодами, восени – овочами, а взимку – холодом.

  Пориньте у ці слова хоч на хвильку, цілком і повністью віддавати себе Природі, плекаючи її дари, цінуючи кожен день і кожну пору року... Наш організм на 100% пов’язаний із навколишнім середовищем, і ми є єдиним цілим із всім Всесвітом. Але ж чи тількі він повинен наповнювати нас своєю енергією?

  Саме у післявоєнний час Департамент охорони здоров’я задумався про фізичне і духовне благополучча людства, як наслідок цього, 1948 року день 7 квітня став першим Всесвітнім Днем Здоров’я. У багатьох країнах світу (Німеччина, Франція, Нідерланди, Англія, Америка та ін.) влаштовуються справжні паради, маса тренінгів та заходів, що сприяють поширенню цієї ідеї та закликають громадян активно звертати свою увагу на висвітлені питання стосовно їх фізичного, емоційного та духовного благополучча.

  Як відомо, кожен рік Всесвітній День Здоров’я присвячений певній тематеці. Цього ж року міжнародна організація охорони здоров’я темою свята оголосила “Депресію”. Одразу ж виникає питання: ЧОМУ? НАВІЩО? З ЯКОГО ПРИВОДУ?

  Але ж саме від неї страждають люди всіх вікових категорій, всіх категорій населення і всіх народів світу. Депресія спричиняє психічні страждання, негативно впливає на здібності людини виконувати навіть найпростіші щоденні задачі, а інколи навіть має катастрофічні наслідки для стосунків людини з близькими і друзями. Тим не менш, депресія піддається профілактиці та лікуванню. Тому головна ціль заходів – зробити так, щоб якомога більше людей знаходили в собі сили боротися і рухалися назустріч своїм цілям.

  Сьогодні наша велика родина КНТЕУ, за підтримки студентів, викладачів, ЕкоКлубу та інших організацій, в черговий раз, отримала можливість стати частинкою Всесвіту, випромінюючи енергію, заряджати позитивом усіх тих, хто був засмучений або без гарного настрою.

  З нагоди Всесвітнього дня здоров'я на території оглядового майданчика Маріїнського парку в.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун взяла участь в зарядці. Разом з Супрун присідали і стрибали також члени Кабміну, КМДА і студенти столичних вузів, серед яких був і Екологічний клуб КНТЕУ. Зарядку провела відомий фітнес-тренер Аніта Луценко.

  У головному холі А корпуса КНТЕУ відбулася “Руханка”, яка викликала десятки усмішок. Атмосфера згуртованості, розуміння та азарту трималася напротязі всього дня, адже окрім цього, студенти були залучені до презентації ЕкоКлубу “Здорове та раціональне харчування” в якій було також висвітленно питання з приводу наслідків забруднення навколишнього середовища для життя та здоров’я людини.

  Квест, який проходив на території університету, передбачав подолання смуги перешкод та відповіді на запитання, а сім команд, які змагалися між собою, спалили десятки кілокалорій та були накриті хвилею позитиву та енергії.

  І минув цей день, мов мить. В небі чутно зграї плахів, що повертаються на Батьківщину, а у душі кожного із нас оселився той старець, що кожного року буде жити весняним цвітом.

  ЕкоКлуб КНТЕУ закликає всіх дбати про своє здоров'я, слідкувати за раціоном та йти вперед, досягаючи нових вершин.

Юрко Тетяна

08.04.2017
438727
6862
остання редакція 11.04.2017
438727