logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

XV Міжнародний науковий симпозіум Італія-Польща-Україна-Сербія "Сучасна економіка: соціальні, правові та економічні аспекти"

Загальна інформація

У рамках чотирьохсторонньої угоди між Київським національним торговельно-економічним університетом (Україна), Краківським економічним університетом (Польща), Університетом Мессіни (Італія) та Крагуєвацьким університетом (Сербія) 23–24 травня 2017 року на базі нашого університету відбувся ХV Міжнародний науковий симпозіум «Сучасна економіка: соціальні, правові та економічні аспекти».

У роботі симпозіуму брали участь представники Краківського економічного університету (Польща): Богуш МІКУЛА, декан факультету менеджменту, Анджей ЯКІ, завідувач кафедри економіки та організації підприємств, Томаш РОЙЕК, професор кафедри економіки та організації підприємств, Катаржина ВОЙЧИК, викладач кафедри комп’ютерних систем.

Університет Мессіни (Італія) представляли: Франческо ДЕ ДОМЕНІКО, генеральний менеджер Університету Мессіни, Джованні МОСКЕЛЛА, завідувач кафедри правових наук та історії інститутів, Фабіо ФРАГОМЕНІ, директор відділу роботи зі студентами, Аугусто Д’АМІКО, завідувач кафедри економіки, Даніела РУПО, професор кафедри економіки.

Активну участь у зазначеному заході взяли також викладачі та науковці КНТЕУ.

У рамках симпозіуму, який відкрив ректор А.А. Мазаракі, було видано англомовний збірник наукових статей, до якого увійшло 20 робіт як іноземних учасників, так і викладачів КНТЕУ.

Великий інтерес викликали виступи представників Краківського економічного університету, а саме: Богуша Мікули «Створення самонавчального підприємства», Анджея Які, Томаша Ройека «Роль іноземних інвестицій у спонуканні розвитку соціально-економічної системи», Катаржини Войчек «Здійснення аналізу на основі суб’єктивних оцінок» - представників Університету Мессіна: Джованні Москелли «Публічне адміністрування та антикорупційне законодавство: італійський досвід», Даніели Рупо «Облік за методом нарахування в публічному секторі та корисність інформації для прийняття рішень» - а також представників КНТЕУ: Олени Нагорнюк, Лілії Стасюк «Кореляція індикаторів фінансового потенціалу торговельних компаній та формування їх вартості», Григорія Хоружого «Соціальна нерівність як проблема перехідних економік», Тетяни Мельник, Катерини Пугачевської «Проблеми українського експорту в ЄС».

Усі доповіді супроводжувалися активними дискусіями, що свідчить про актуальність тем та плідну роботу симпозіуму. Одним з головних результатів участі в заході наших представників стала популяризація наукових здобутків КНТЕУ та конкретизація напрямів співпраці із зарубіжними навчальними закладами-партнерами.

Під час візиту делегацій, крім ознайомлення з університетом, обговорювалися питання щодо подальшого співробітництва, зокрема в рамках Еразмус+, а також визначення теми наступної міжнародної науково-практичної конференції, що відбудеться у 2018 році в Університеті Мессіна.

Іноземні учасники конференції під час свого перебування відвідали історичні пам'ятки Києва, Національну оперу України та інші історичні й значимі місця.

24.05.2017
42265
4427
остання редакція 28.08.2017
redactor