logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь у заходах Міжнародного тижня з торгівлі та транспорту в м. Одеса

Загальна інформація

У період з 31 травня по 3 червня 2017 року в м. Одеса проходили заходи в рамках Міжнародного тижня з торгівлі та транспорту, які відвідали представники Київського національного торговельно-економічного університету: д.е.н, професор, завідувач кафедри менеджменту Бай Сергій Іванович та доцент кафедри торговельного підприємництва та логістики к.е.н., доцент Харсун Людмила Григорівна. Такі заходи проходять щороку, але цього разу було змінено назву з Міжнародного транспортного тижня на Міжнародний тиждень з торгівлі та транспорту з огляду на необхідність орієнтації транспортних систем на потреби у сфері торгівлі.

30-31 травня проходив Регіональний семінар «Вплив Угоди про спрощення процедур торгівлі СОТ на торгівлю сільськогосподарськими товарами» під егідою FAO, на якому учасники обговорювали проблеми та визначали ступінь готовності країн імплементувати положення Угоди. Зокрема розглядались правові питання, заходи по забезпеченню прозорості, митні процедури та платежі, проблеми координації державних органів у сфері забезпечення торгівлі сільськогосподарською продукцією. Під час підведення підсумків учасники семінару наголосили на важливості впровадження та застосування електронних сертифікатів, визначили напрями підтримки кожної країни в галузі спрощення процедур торгівлі сільськогосподарськими товарами.

Наступного дня відбулось засідання круглого столу «Розвиток мультимодального транспорту у напрямку Європа-Азія / Схід-Європа», на якому представники Литви, Грузії, Польщі, Білорусі, Австрії, Угорщини, Туреччини, Словаччини та України обговорювали проблеми та перспективи інтеграції національних транспортних систем у транспортну мережу Європа-Азія. Спікери були одностайні щодо необхідності координації зусиль країн у напряму розвитку мультимодальних перевезень маршрутами у сполученні Європа-Азія.

Також 2 червня представники КНТЕУ відвідали спільний семінар OSJD/FIATA «Нові можливості мультимодальних перевезень Європа-Азія-Європа». Основний акцент в обговоренні зроблено на питаннях розвитку мультимодальних транспортних коридорів у напрямку Азія – Європа, організаційних, правових, технічних та інвестиційних проблемах взаємодії різних видів транспорту в інтермодальному сполученні.

За результатами участі в заходах Міжнародного транспортного тижня в м. Одеса в КНТЕУ проводиться робота з актуалізації програм підготовки фахівців у галузі логістики. Зокрема планується посилити змістове навантаження дисциплін елементами транспортної логістики, транспортного права, інформаційних технологій у логістиці. 

08.06.2017
42265
2385
остання редакція 29.09.2017
redactor