logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Міжнародна навчальна мобільність студентів КНТЕУ в рамках програми ЄС Еразмус+

Загальна інформація

Еразмус (англ. Erasmus) — це програма обміну студентів, викладачів та науковців країн - членів Європейського Союзу, що названа на честь видатного голландського вченого XV століття, гуманіста і теолога Еразма Роттердамського, який багато мандрував Європою, навчався і працював у різних університетах. Erasmus є акронімом, що розшифровується як «Схема дії європейського співтовариства для підвищення мобільності студентів університетів» (англ. Erasmus – European Community Action Scheme for the Mobility of University Students).

Протягом 2014-2020 рр. за напрямом "КА1: Навчальна (академічна) мобільність" Програмою Еразмус+ передбачається надання грантів та можливостей для навчання близько 4 млн. особам та 125 тис. організаціям, виділивши на це 63 % загального бюджету Програми Еразмус+, що складає загалом 14,7 млрд. євро.

У поточному році Київський національний торговельно-економічний університет реалізує 7 проектів із європейськими ВНЗ – партнерами КНТЕУ в рамках Програми Еразмус+, які направлені на реалізацію права на міжнародну академічну мобільність. Характерною рисою цих програм є те, що практично всі вони реалізуються в рамках подвійного дипломування – важливого для підвищення конкурентноздатності випускників КНТЕУ на європейському ринку праці.

Протягом навчального року 7 студентів КНТЕУ скористалися стипендіальними можливостями Програми Еразмус+ з метою семестрового навчання в провідних європейських ВНЗ:

  • Лютий Денис – Університет Парі-Ест Кретей (м. Париж, Франція), магістерська програма за спеціальністю «Міжнародний магістр із бізнес-менеджменту»;
  • Губа Наталія, Мгерян Шант та Яцько Тетяна – Університет Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) бакалаврська програма за спеціальністю «Економіка та управління»;
  • Дубок Андрій – Краківський економічний університет (м. Краків, Польща), магістерська програма за спеціальністю «Фінансовий менеджмент»;
  • Бобрікова Тетяна та Кавара Дана – Університет Хоенхайм (м. Штутгарт, Німеччина), магістерська програма «Економіка та бізнес-адміністрування».

У 2017-2018 н.р. буде здійснено поїздки студентів на семестрове навчання в рамках програми Еразмус+ у Бізнес-школу «Ауденсія»  (м. Нант, Франція) на англомовну магістерську програму та Університет Гренобль Альпи (м. Гренобль, Франція) на франкомовну бакалаврську програму. За детальною інформацією про умови участі в конкурсі на стипендію Еразмус+ у відповідні ВНЗ звертатися до Центру європейської освіти КНТЕУ (навчальний корпус «Д», кім. – 229, тел.: 531-48-36).

18.06.2017
42265
6754
остання редакція 29.09.2017
redactor