logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
Факультет міжнародної торгівлі та права
logo
Факультет міжнародної торгівлі та права
img

Спеціальності

міжнародної торгівлі та права

051«ЕКОНОМІКА»

Спеціалізація «Міжнародна економіка»

(ступені бакалавра та магістра)

Здобуття знань і практичних навичок за даною спеціальністю відкриє Вам усі таємниці і тонкощі системи міжнародних економічних відносин, яка успішно функціонує на національному та інтернаціональному рівнях у наш час. Все це дає змогу студентам стати першокласними фахівцями, забезпечує їх підготовку з міжнародної економіки високого професійного рівня для підрозділів з зовнішньоекономічної діяльності, для приватного бізнесу, державних установ, місцевого самоврядування.

Аспекти діяльності: розробка й обґрунтування стратегії міжнародної діяльності підприємства; аналіз міжнародних фінансових, інвестиційних ринків, валютних операцій; складання платіжних і розрахункових балансів; здійснення міжнародних розрахунків; організація зовнішньоторговельних операцій; аналіз економічних явищ і процесів, тенденцій розвитку світового господарства.

Випускники зможуть обіймати посади: приватна підприємницька діяльність у сфері міжнародної торгівлі; директор (керівник) малого підприємства; економіст з міжнародної торгівлі; фахівець-аналітик з дослідження товарного ринку; експерт-консультант з питань міжнародної економіки.


073 «МЕНЕДЖМЕНТ»

Спеціалізація «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності»

(ступені бакалавра та магістра)

Фахівець у сфері зовнішньоекономічної діяльності – професія, актуальна не лише для сучасного світу. Вона користуватиметься попитом і в майбутньому, оскільки завжди існуватиме ділова співпраця України з іншими державами. Міжнародних менеджерів потребують спільні підприємства, компанії з іноземними інвестиціями, підприємства, що виходять зі своєю продукцією на зовнішній ринок, транснаціональні корпорації.

Аспекти діяльності: забезпечення процесу ведення та укладання зовнішньоекономічних угод; планування зовнішньоекономічної діяльності підприємства; аналіз і розрахунок економічних показників зовнішньоекономічної діяльності підприємства.

Випускники зможуть обіймати посади: власна підприємницька діяльність у сфері ЗЕД; менеджер зовнішньоекономічної діяльності; митний брокер; керівник, спеціаліст, економіст, аналітик, підприємств та організацій, що здійснюють зовнішньоекономічну діяльність.

Спеціалізація «Міжнародний менеджмент»

(ступені бакалавра та магістра)

Глобалізація бізнесу та інтенсивність інтеграційних процесів змушують суб’єктів міжнародних економічних відносин виробляти загальні правила поведінки та розробляти інноваційні стратегії розвитку на основі прийняття нестандартних управлінських рішень. Транснаціональні корпорації залишаються визначальними гравцями міжнародного бізнесу, поглиблюючи важелі свого впливу. У рамках програми за спеціалізацією «Міжнародний менеджмент» здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців з сучасними поглядами, креативним мисленням, лідерськими навичками, здатних вирішувати практичні проблеми та спеціалізовані задачі у сфері ефективного управління діяльністю транснаціональних корпорацій та їх структурними підрозділами з метою забезпечення конкурентоспроможності на національному та міжнародних ринках, виконувати завдання менеджменту в умовах інтернаціоналізації бізнесу.

Аспекти діяльності: оцінка конкурентних переваг компанії та обґрунтування напрямів їх посилення, формування корпоративної архітектури компанії, розробка міжнародних стратегій та комплексних програм організації й розвитку діяльності транснаціональних корпорацій.

Випускники зможуть обіймати посади: топ-менеджер; керівник фінансових, економічних, виробничих та адміністративних підрозділів; аналітик; експерт з міжнародних питань.


292 «МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ»

Спеціалізація «Міжнародний бізнес»

(ступені бакалавра та магістра)

Міжнародний бізнес є тим ідеальним базовим напрямом для тих, хто бажає побудувати широку основу для подальшого розвитку професійних компетенцій в майбутньому. Студенти вчаться глобально мислити та сприяти діяльності компаній на міжнародному ринку, професійно вирішувати завдання міжнародної конкуренції, отримують виключно високий рівень мовної компетенції міжособистісного спілкування. Випускники використовують свої знання в консалтингових, маркетингових, фінансових, виробничих та інших компаніях, що сприяє укріпленню економічних позицій України в світі.

Аспекти діяльності: комплексний аналіз міжнародного середовища компаній; моделювання ринкової ситуації з урахуванням міжнародної конкурентоспроможності товарів; розвиток комунікацій із зарубіжними партнерами; організація дипломатичної роботи.

Випускники зможуть обіймати посади: консультант із зовнішньоекономічних питань; дилери та брокери із заставних, фінансових операцій та купівлі-продажу товарів; агенти з клірингу та експедиції, комерційних послуг; інспектор з експорту.

Спеціалізація «Міжнародна торгівля»

(ступінь бакалавра)

«Міжнародна торгівля» — це комерційна діяльність, що перетинає національні кордони.
Дана спеціальність розширює світопогляд знань в галузі міжнародної торгівлі, міжнародного бізнесу, міжнародних угод, аналізу міжнародного ринку. Майбутні фахівці стануть знавцями найпоширенішої сфери міжнародних економічних відносин, яка відображає стан і перспективи просування різних товарних форм як між національними економіками, так і між транснаціональними корпораціями.

Аспекти діяльності: організація міжнародних торговельних операцій підприємства; оцінювання ефективності міжнародної торгівлі, розроблення  стратегії геопросторової та секторальної диверсифікації торговельних міжнародних потоків.

Випускники зможуть обіймати посади: економіст з міжнародної торгівлі, агент з комерційного обслуговування, торговельний агент, торговельний інспектор, інспектор з експорту, керівник торговельно-економічної місії.


Спеціалізація «Міжнародний маркетинг»

(ступінь бакалавра)

Маркетолог – одна з найперспективніших і затребуваних професій на ринку праці, а міжнародний маркетинг належить до найбільш високооплачуваних в Україні та світі! Майбутні кваліфіковані спеціалісти даної сфери стануть повністю обізнаними і навченими усім аспектам системи організації та управління підприємством, яка забезпечує успіх діяльності підприємця в умовах ринку.

Аспекти діяльності: управління операційною та стратегічною міжнародною маркетинговою діяльністю транснаціональної компанії; проведення й оцінювання ефективності маркетингових заходів на національному та міжнародних ринках; аналіз стану глобального економічного середовища, організація виходу вітчизняних підприємств на зарубіжні ринки.

Випускники зможуть обіймати посади: консультант з маркетингу, фахівець з методів розширення ринків збуту (маркетолог), фахівець-аналітик з дослідження міжнародних товарних ринків; торговельний представник

Спеціалізація «Світова торгівля»

(ступінь магістра)

Навчання за спеціалізацією "Світова торгівля" передбачає набуття компетенції аналізувати та застосовувати на практиці інструментарій сучасної міжнародної торговельної політики, а також придбання ключових навичок ведення торгових переговорів. Студенти отримують навички для ефективної роботи в умовах інтернаціоналізації господарської діяльності та спроможність здійснювати науково-дослідницьку і викладацьку діяльність

Випускники можуть використати набуті знання та вміння в управлінні міжнародними торговельно-економічними відносинами на багатосторонньому та регіональному рівнях, виступати аналітикам і експертам у сфері зовнішньої торгівлі.

Аспекти діяльності: оволодіння практичними компетенціями ефективної роботи в сфері зовнішньої торгівлі в умовах інтернаціоналізації господарської діяльності, а також здійснення науково-дослідницької і викладацької діяльності. Формування компетенцій, які необхідні аналітикам і експертам, чия діяльність пов'язана з міжнародними торговельно-економічними відносинами на двосторонньому та багатосторонньому  рівнях. 

Випускники зможуть обіймати посади: керівник міжнародних та вітчизняних компаній, що працюють у сфері зовнішньої торгівлі, експерт та консультант із зовнішньоторговельних питань, член виконавчого органу акціонерного товариства, член правління акціонерного товариства, фахівець-аналітик з дослідження світового ринку товарів та послуг за спеціалізацією, представник Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства України.


081«ПРАВО»

Юрист - це одна з найбільш поширених, необхідних і високооплачуваних професій у цивілізованому суспільстві.

 Кожному потрібен свій юрист, як і свій лікар. Факультет міжнародної торгівлі та права здійснює підготовку фахівців, які мають необхідний рівень правових та економічних знань і здатні працювати на рівні сучасних вимог на сучасній світоглядній, науковій та методичній основі. Підготовка за цією спеціальністю забезпечує інтеграцію юридичних та економічних знань, комп'ютерної грамотності, високий рівень загальної культури та правосвідомості, володіння навичками цивілізованого ведення бізнесу.

Спеціалізація «Комерційне право»

(ступені бакалавра та магістра)

Аспекти діяльності: консультативна та прогностична робота на основі аналізу міжнародних договорів та національного, зарубіжного законодавства, юридичної практики, досягнень правової науки; кваліфікація правопорушень, визначення обґрунтованості юридичних стягнень; тлумачення правових актів; формування юридичних висновків з питань правового забезпечення господарської (комерційної) діяльності між суб’єктами господарювання України та/або іноземними контрагентами. Найбільша увага приділяється господарському праву та процесу, комерційному праву,  договірному праву, міжнародному приватному праву.

Наші випускники працюють: юрисконсультами, адвокатами, помічниками адвоката, нотаріусами, помічниками нотаріуса, суддями, помічниками судді, спеціалістами державної служби, відповідальними секретарями судової колегії, державними виконавцями, судовими виконавцями, викладачами навчальних закладів та науковими співробітниками.

Спеціалізація «Цивільне право і процес»

(ступені бакалавра та магістра)

Аспекти діяльності: консультативна та прогностична робота на основі аналізу міжнародних договорів та національного, зарубіжного законодавства, юридичної практики, досягнень правової науки; тлумачення правових актів; формування юридичних висновків з питань правового забезпечення відносин у сфері цивільного, сімейного та житлового права. Найбільша увага приділяється цивільному праву та процесу, адвокатурі, нотаріату.

Наші випускники працюють: юрисконсультами, адвокатами, помічниками адвоката, нотаріусами, помічниками нотаріуса, суддями, помічниками судді, відповідальними секретарями судової колегії, державними виконавцями, судовими виконавцями, спеціалістами державної служби, викладачами навчальних закладів та науковими співробітниками.

Спеціалізація «Фінансове право»

(ступені бакалавра та магістра)

Аспекти діяльності: експертна оцінка процесів, явищ і подій на основі аналізу міжнародного та національного законодавств, юридичної практики, досягнень правової науки; кваліфікація правопорушень, визначення обґрунтованості юридичних стягнень; тлумачення правових актів; формулювання юридичних висновків з питань правового забезпечення фінансової діяльності.

Випускники зможуть обіймати посади: відповідальний секретар судової колегії, державний виконавець, судовий виконавець, помічник адвоката, помічник нотаріуса, помічник судді, юрист, юрисконсульт, спеціаліст державної служби.

Спеціалізація «Правове забезпечення безпеки підприємницької діяльності»

(ступені бакалавра та магістра)

Аспекти діяльності: експертна оцінка процесів, явищ і подій на основі аналізу міжнародного та національного законодавств, юридичної практики, досягнень правової науки; кваліфікація правопорушень, визначення обґрунтованості юридичних стягнень; тлумачення правових актів; формулювання юридичних висновків з питань правового забезпечення безпеки підприємницької діяльності.

Випускники зможуть обіймати посади: відповідальний секретар судової колегії, державний виконавець, судовий виконавець, помічник адвоката, помічник нотаріуса, помічник судді, юрист, юрисконсульт, спеціаліст державної служби.


293 «МІЖНАРОДНЕ ПРАВО»

На ринку праці постійно зростає потреба у кваліфікованих фахівцях саме у сфері міжнародного права. Випускники спеціальності є затребуваними у міжнародних компаніях, у т.ч. міжнародних юридичних компаніях; в структурі Міністерства закордонних справ України у якості аташе, віце-консула, дипломатичного агента, дипломатич­ного кур’єра. 

Спеціалізація «Міжнародне право»

(ступені бакалавра та магістра)

Професійна діяльність випускників напряму підготовки «Міжнародне право» спрямована на вивчення особливостей міжнародного права, етапів його становлення і подальшого розвитку, вдосконалення рівня взаємин між державами, механізмів співпраці держав, державних установ, юридичних і фізичних осіб в рамках міжнародних відносин. Велика увага приділяється викладанню декількох іноземних мов, що надає переваги майбутнім випускникам при працевлаштуванні та робить майбутніх випускників спеціальності «Міжнародне право» конкурентоздатними на ринку праці.  Фахівці з міжнародного права можуть займатися аналітичною, прогностичної, консультативної роботою в сфері міжнародних відносин, аналізувати міжнародну інформацію, здійснювати наукові дослідження в галузі гуманітарних та суспільних наук, досліджувати світовий ринок і тенденції його розвитку, займатися консультативної, експертною діяльністю в міністерствах і відомствах. 

Випускники зможуть обіймати посади: радник з міжнародного права, перекладач, помічник судді,  помічник прокурора, помічник адвоката, помічник нотаріуса, представник, слідчий,  експерт, дізнавач підрозділів Національної поліції та органів доходів і зборів, державний виконавець, юрист, юрисконсульт, спеціаліст державної служби,  викладач навчальних закладів та науковий співробітник.


052 «Політологія»

Спеціалізація «Політологія міжнародних відносин»

(ступінь бакалавра)

Програма підготовки фахівців з політології спрямована на набуття знань у владно-політичних відносинах на місцевому, національному та глобальному рівнях, зокрема політичних ідей та концепцій, проблем публічної влади та політики, формальних та неформальних політичних інститутів та процесів, політичної поведінки, політичної культури та ідеології, світової політики та політики окремих країн та регіонів, питання ролі та місця України в процесах глобальних трансформацій.

Аспекти діяльності: оцінка та аналіз проблем функціонування держави та громадянського суспільства; надання послуг політичної аналітики для державних установ; оцінювання ефективності внутрішньополітичного життя України; дослідження і фіксація політичного життя суспільства; організація діяльності політичних суб’єктів тощо.

Випускники зможуть обіймати посади в органах публічної державної влади й місцевого самоврядування; наукових співробітників академічних та науково-дослідних організацій, пов’язаних з політологічною проблематикою; в органах управління, на підприємствах, в установах та організаціях; редакціях ЗМІ; в перекладацьких та туристичних агенціях; в апараті політичних партій, комерційних та громадських організацій, що здійснюють проектну (консалтингову, консультативну, дослідницьку, аналітичну) та інформаційну діяльність в сфері політики тощо.


054 «Соціологія»

Спеціалізація «Соціологія економічної діяльності»

(ступінь бакалавра)

 Аспекти діяльності: проведення соціологічних досліджень; здійснення соціального моніторингу життєдіяльності соціуму; організація роботи соціологічної служби в структурі підприємств, установ, організацій різних форм власності; просвітницька та інформаційно-рекламна діяльність, яка спрямована на попередження негативних суспільних та особистісних явищ; здійснення оцінки соціально-економічних процесів тощо.

Випускники зможуть обіймати посади: соціолог у різних суспільних галузях; керівник соціологічних комерційних компаній; фахівець у наукових і науково-дослідних установах; керівник консалтингових та аналітичних компаній; консультант соціальних проектів і програм; спеціаліст відділу зв’язків із політичними партіями, громадськими організаціями; спеціаліст із підбору персоналу; консультант з питань управління організацією; спеціаліст-консультант із маркетингу; державний службовець, фахівець з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю у державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування; експерт аналітичних служб центральних органів державної виконавчої влади; викладач соціогуманітарних та суспільствознавчих дисциплін тощо.


Не вагайся, приєднуйся до найміцнішої родини КНТЕУ ФМТП!

ЦЕ НОВИЙ ЧАС,

ЦЕ ЛИШ ТВІЙ ШАНС,

ЦЕ ТВОЯ ПОРА

РАЗОМ З ФМТП!

07.09.2017
438237
51014
остання редакція 27.04.2020
42418