logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Літній тур Екологічного клубу у Карпатах

ЕКО ДТЕУ

Картинки по запросу карпати hd

Знову покликали гори Карпати

Все про чарівність їх будем знати!

Сині вершини, бистрії ріки,

Квітів пахучих цілющії ліки.

Гори чекайте! Я до вас лину

Пісня кохання звучить безупину.

Як відомо, гірська система Карпат простягається близько на 1 500 км, охоплюючи територію не тільки нашої країни, а ще й Угорщини, Чехії, Польщі, Румунії, Сербії, Австрії.

ЕкоКНТЕУ, традиційно, вирушає у літню подорож Україною, аби довести до відома громадськості, що людина і природа – єдині.

Велич та красу природи нашої Батьківщини неможливо осягнути та висловити декількома фразами. Вдале місце розташування нашої держави дозволяє нам насолодитися просторами степів та густих лісів, морями та величними горами, бурхливими річками та озерами, тисячами видів рослин та тварин.

У кінці червня Екологічний клуб Київського національного торговельно-економічного університету побував у Національному природному парку «Синевір». Поспілкувавшись із наглядачами та простими туристами, стало відомо, що озеро Синевір, що і входить до складу парку – найбільше озеро Українських Карпат.

Озеро вважають однією із візитівок Карпат, воно розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря, має середню площу 4—5 гектарів, його середня глибина становить 8—10 м, максимальна — 22-24 м.

У воді можна спостерігати за фореллю озерною, райдужною та струмковою.

До речі, з 13 липня 2017 року національний парк «Синевир» входить у світову спадщину Юнеско як один з масивів Букових пралісів Карпат та інших регіонів Європи.

Наступною зупинкою Еко-клубу став Реабілітаційний Центр Бурого Ведмедя, який також входить до НПП «Синевір». Популяція бурого ведмедя в нашій країні нараховує близько 300 особин. Багато тварин виховують в неволі. Тому за сприяння міністра екології в 2011 році розпочалось будівництво Центра. На сьогодні – центр оснащений секціями для утримання бурих ведмедів, що зазнали жорсткого поводження, потерпіли від стихійних лих тощо, «ігровими конструкціями», завчасним проведенням ветеринарно-санітарних заходів, внормованим раціоном харчування.

Важливою пам’яткою місцевого значення також є водоспад Шипіт. Він знаходиться на північних схилах гірського масиву Полонина Боржава в Українських Карпатах.

Цікавим є той факт, що кожного року (починаючи з 1993 р.) поруч із водоспадом проходить неформальний фестиваль, на який приїжджають представники різних субкультур України та інших країн, щоб відсвяткувати Івана Купала в ніч на 7 липня з місцевим колоритом та традиціями. Також, події на водоспаді ввійшли в основу книги «Трохи пітьми», автор якої – український письменник Любка Дереша.

Кожна подорож до їх величності Карпат залишає тільки гарні спогади та спонукає до збереження не тільки природних об’єктів всесвітнього значення.

Кожен з нас повинен має зробити для себе вибір, чи бажає жити в кращому світі, де природа – невід’ємна частина існування людини, або ж загинути разом з нею.

Приєднуйтесь до команди ЕкоКНТЕУ та бережіть природу разом з нами!

Бабич Євгенія

31.08.2017
438727
2218
остання редакція 26.11.2017
438727