logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Діяльність ЕкоКлубу КНТЕУ у 2016-2017 н.р.

ЕКО ДТЕУ

  2016-2017навчальний рік був насичений подіями та заходами Еко-спрямування. Починаючи із щомісячних акцій в стінах КНТЕУ, закінчуючи відзнаками з боку громадськості.
  Як у першому так і у другому семестрі, активісти ЕкоКлубу неодноразово проводили акції зі збору вторинної сировин. За рік роботи було зібрано велика кількість батарейок та понад 200 тон макулатури. Ці заходи посилюють позиції КНТЕУ як екологічної організації. Разом із цим відбувається скорочення використання паперу та розробка нових напрямів розвитку збору вторинної сировини. Тематичні акції стали невід'ємною частиною буремного життя КНТЕУ. Кожен місяць декілька заходів висвітлювали певну низку екологічних, світових та локальних питань. Вересень 2016 року традиційно розпочався зі знайомства першокурсників із студентським життям, зокрема було висвітлено особливості екологічної політики КНТЕУ. Традиційно, визначною подією першого семестру для ЕкоКлубу є міжнародна конференція з питань сталого розвитку Green Mind, яка третій рік поспіль проводиться у Торгово-Промисловій палаті України. На протязі трьох діб підприємці, політики, еко-активісти світового рівня проводять ряд зустрічей та семінарів, що мають на меті розвиток промисловості України та її законодавства у сфері екології та інновацій. Активісти ЕкоКлубу виступають організаторами цього заходу з моменту його ініціації.
  Цьогорічна конференція Green Mind співпала із святкуванням 70-річчя КНТЕУ, тому частина команди ЕкоКлубу залишилася в стінах альмаматер, де студенти так само приймали участь в організації заходів та представляли досягнення і проекти у сфері Еко-політики. Кінець 2016 та початок 2017 року були поєднанні конференціями Let's do it Ukraine, де розглядалися питання збереження навколишнього середовища на локальних рівнях. Ще однією визначною подією КНТЕУ, у певному розумінні це його перлина - Консумерський фестиваль. Основним завданням консумерського фестивалю є захист прав споживачів. Активісти ЕкоКлубу традиційно приймають участь у заходах фестивалю. За час його проведення студенти, що займаються реалізацією Еко-політики виступили у трьох київських школах, де читали лекції з питань здорового харчування та захисту навколишнього середовища, прийняли участь у ревізорських перевірках магазинів, задля виявлення порушень та недоліків, та виступили в стінах університету з просвітницькими акціями. Між проведенням масштабних подій, активісти ЕкоКлубу організували виступи на день без машин, захисту лісів, день проти тютюну, пам'яті ліквідаторам ЧАЕС та просвітницькі акції в серії заходів до дня здоров'я. 27 травня на день університету, за ініціативою РСС КНТЕУ було організовано демонстрацію електрокарів від компанії BMW Україна. 14 жовтня журналом Viva та компанією Моршинська було організовано унікальну подію в Україні - нагородження EcoAwards. З усіх куточків України було визначено найкращих у сфері екології за особливими спрямуванням. ЕкоКлуб КНТЕУ увійшов у трійку найкращих та отримав відзнаку за розвиток Еко-освіти. Калейдоскоп подій та різноманітних заходів щорічно збільшується та покращується і кожен бажаючий має змогу стати частиною команди ЕкоКлубу КНТЕУ, адже сьогодні, еко це світовий тренд. Еко не просто галузь, еко - це необхідна інновація. З кожним роком в Україні посилюються позиції еко-заходів і КНТЕУ активно розвиває це спрямування. Долучайтеся та будьте в тренді.
  Екоклуб бажає успіху кожному у їх починаннях та розпочинає новий етап у розвитку Еко-політики.

10.09.2017
438727
2691
остання редакція 12.06.2020
438727