logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Шлюб за добу. Соціальний ліфт. Он-лайн будинок юстиції: нові пропозиції від Головного територіального управління юстиції

Загальна інформація

6 жовтня 2017 року за підтримкою кафедри адміністративного, фінансового та інформаційного права та в рамках відзначення Дня юриста відбулася зустріч студентів КНТЕУ з начальником Головного територіального управління юстиції в м. Києві Куценком Станіславом Ігоровичем.

Станіслав Ігорович презентував новаторські пропозиції для громадян, за допомогою яких можливе отримання послуг без контакту з представниками влади, в електронному режимі. Так на порталі «Он-лайн будинок юстиції» можливо оформити документи фізичної особи-підприємця лише за 1 день – без черг та зайвого часу. Також за допомогою цього сервісу стала швидкою та більш доступною видача документів державної реєстрації – свідоцтва про народження, про шлюб тощо. Тепер свідоцтво про народження та довідку про реєстрацію новонародженої дитини можна отримати просто під час виписки з пологового будинку.

Одна з найбільш популярних послуг, яку надає сучасний сервіс, також зацікавила студентів – «Шлюб за добу». В Україні цією послугою скористалося вже близько 20 тисяч пар. А найшвидша реєстрація шлюбу таким шляхом відбулася лише за 17 хвилин.

Ще одне нововведення насамперед зацікавить студентів-правознавців та випускників – «Соціальний ліфт». За допомогою цього сервісу можливість потрапити на роботу до органів державної влади без протекції, без зв'язків та грошей – стала реальністю. Кожен охочий може пройти тут стажування або практику на волонтерських засадах. А потім отримати постійне місце роботи, обравши вакансію у відповідному розділі на порталі.

Станіслав Ігорович детально розповів та дав корисні поради, як починати кар’єру в юриспруденції. Його цікава презентація продемонструвала, що система юстиції стала відкритою, мобільною та сучасною. За допомогою таких сервісів, як «Он-лайн будинок юстиції», що є повністю прозорою автоматизованою системою, стало можливим надання послуг без черг, зайвої бюрократії та зловживань.

Результатом зустрічі стало підписання партнерської угоди про співробітництво між Головним територіальним управлінням юстиції у м. Києві та Київським національним торговельно-економічним університетом.

06.10.2017
redactor
2937
остання редакція 07.02.2018
456287