logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відвідування IMPERIAL TOBACCO: дослідження шляху до цигаркового туману

Загальна інформація

23 жовтня 2017 року в межах вивчення дисципліни «Операційний менеджмент» відбулася екскурсія студентів ІV курсу спеціальності «Менеджмент» (спільно із викладачем доц. Білявською Ю.В.) до тютюнової фабрики «Імперіал Тобакко Продакшн Україна». 

Виробничий підрозділ Imperial Tobacco в Україні – фабрика «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» - розташована в Києві і є однією з найбільших серед 51 фабрик у структурі Imperial Tobacco Group.

Очікуючи на екскурсію, вже біля прохідної відчувався солодкуватий запах тютюну, який поширювався в радіусі кварталу від заводу. Перед початком екскурсії начальник виробничого підрозділу Лисенко А.М. розповів екскурсантам про історію становлення та розвитку компанії та заводу в Україні. В холі, немов у галереї, досі зберігаються фотографії перших працівників компанії, зразки перших пачок цигарок і подальша еволюція дизайну пачки.

Екскурсія розпочалася із тютюнового цеху, у якому можна було спостерігати змішування різних сортів тютюну, його розпарювання та підсушування, різання та обробку соусами різних присмаків. Ця процедура необхідна для того, щоб незалежно від врожаю тютюну (кожен врожай має різний смак) споживачі могли відчувати різні присмаки (меду, какао чи фруктів). Під час екскурсії була можливість відвідати «кухню» соусів, де відбувається окремий технологічний процес роботи з соусами.

У другому (проміжному) цеху на восьми лініях зберігається тютюн, просушується та готується до наступного етапу обробки. У третьому цеху подібно магії відбувається виробництво цигарок: верстати закритого типу формують сигаретну стрічку, ріжуть її на окремі цигарки і пакують у пачку. За 1 хвилину завод виробляє 4 млн. цигарок.

Відвідувачі побачили роботу фахівців з якості, які відбирали цигарки і пачки для перевірки. Керівництво компанії та персонал суворо стежить, щоб жодна некондиційна одиниця продукту не надійшла у продаж. Бракована продукція відправляється на переробку: спеціальний верстат виймає з кожної бракованої цигарки тютюн, який знову прямує у виробничий цех. Сигаретний папір і фільтри утилізуються. Також цікавим було побачити, як виготовляються фільтри для цигарок та технологічні особливості, що в подальшому забезпечують очищення табаку під час паління.

В даний час компанія Imperial Tobacco активно інвестує в нове покоління високопродуктивного обладнання, сучасні інформаційні технології та автоматизовану логістику. Стратегію розвитку фабрики визначають висока динамічність українського ринку сигарет з активно зростаючими окремими сегментами і необхідність швидкої реакції на зміни попиту.

Студенти висловлюють щиру подяку керівництву тютюнової фабрики «Імперіал Тобакко Продакшн Україна» та керівництву університету, а також організатору екскурсії – доценту Білявській Ю.В. за отримані неперевершені враження від виїзного заняття!

23.10.2017
42265
2049
остання редакція 24.10.2017
42265