logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь викладача кафедри менеджменту в конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з діабетом

Загальна інформація

14 листопада передове суспільство вкотре відзначало Всесвітній день боротьби з діабетом (World Diabetes Day), заснованому в 1991 році Міжнародною діабетичною федерацією (МДФ) спільно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) у відповідь на її стурбованість зростаючою частотою випадків захворювання на цукровий діабет у світі.

Саме ця дата обрана в знак визнання заслуг одного з відкривачів інсуліну – Фредеріка Бантінга, який народився 14 листопада 1891 року. Починаючи з 2007 року, День боротьби з діабетом відзначається під егідою Організації Об'єднаних Націй та був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у спеціальній резолюції № A / RES / 61/225 від 20 грудня 2006 року.

У рамках всесвітніх заходів 14 листопада 2017 року в СЗОШ № 235 м. Києва відбулася відкрита науково-практична конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з діабетом. Викладач з біології Штефан А.І. розповіла про історію виникнення цього дня та ознайомила школярів з анатомією та фізіологією підшлункової залози. Лектор зазначила, що цукровий діабет входить до трійки захворювань, які найбільш часто призводять до інвалідизації населення та смерті (атеросклероз, рак і цукровий діабет). За даними ВООЗ цукровий діабет збільшує смертність в 2-3 рази і скорочує тривалість життя.

У конференції також взяв участь доцент кафедри менеджменту Волобуєв М.І., який розповів про розповсюдженість, основні симптоми цукрового діабету та загрози, які він несе для хворої людини. Викладач акцентував увагу школярів на актуальності проблеми, що обумовлена масштабністю поширення цукрового діабету. Сьогодні у всьому світі зареєстровано близько 200 млн. випадків, але реальна чисельність хворих приблизно вдвічі вище (не враховано осіб з легкою, яка не потребує медикаментозного лікування, формою). При цьому захворюваність щорічно катастрофічно зростає у всіх країнах на 5-7%, а кожні 12-15 років – подвоюється, що набуває характеру неінфекційної епідемії.

Підсумовуючи результати наукової конференції, директор школи Гордейчук В.В. наголосив на необхідності берегти здоров’я змалку та уважно ставитися до їжі та напоїв, які споживають діти.

Приєднуючись до побажань учасників шкільної конференції, кафедра менеджменту бажає всім студентам та колегам міцного здоров’я!

13.11.2017
42265
1011
остання редакція 17.11.2017
42265