logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Законодавчі новації корпоративного управління в Україні від партнера Investor Relations Agency

Загальна інформація

24 листопада 2017 року у стінах КНТЕУ за сприянням кафедри менеджменту відбулась відкрита лекція "Законодавчі новації корпоративного управління в Україні" голови експертної  ради з питань корпоративного права й управління  ГС "Українське об’єднання ринків капіталу" (UCMA), партнера Investor Relations Agency Параскеви Оксани Павлівни. Серед учасників дискусії були студенти та викладачі КНТЕУ.

Оксана Параскева має безцінний досвід, яким з радістю ділиться зі студентами. Її професійний досвід роботи на фондовому ринку України з 1994 року, у банківській системі України - з 1997 року, у сфері корпоративного управління - з 1998 року. Професійна спеціалізація: корпоративні фінанси, корпоративне право, корпоративне управління, фондовий ринок (зокрема публічні розміщення цінних паперів), проектний менеджмент у сфері інвестицій, організація відносин з інвесторами (Investor Relations).

Значний досвід у підготовці різних законопроектів у сфері корпоративного права та управління й обізнаність щодо перспектив розвитку даної галузі, дозволив лектору поділитися своїм баченням того, на що український фондовий ринок може очікувати в найближчому майбутньому. Оксана Параскева акцентувала увагу на реформуванні фінансового сектору України, яке вимагає трансформації українського корпоративного законодавства, підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах, посилення вимог до запровадження європейських та світових стандартів у сфері розкриття інформації публічними компаніями, підвищення прозорості ринків. Все це вимагає чергової хвилі змін корпоративного законодавства.

Оксана Параскева як автор проектів законодавчих та нормативних актів, член робочих груп з корпоративного права та управління розповіла про законодавчі новації корпоративного управління в Україні. Багато уваги було приділено цікавим прикладам із багаторічної практики доповідача про практичні підходи до підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах з урахуванням того, що набрав чинності ЗУ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах".

Досвідчений бізнес-тренер семінарів з фінансових комунікацій; організатор і спікер спеціалізованих конференцій інвестиційної спрямованості, зокрема у сфері корпоративного управління та сталого розвитку, Оксана Параскева докладно розповіла учасникам відкритої лекції про нові можливості в питаннях зміни типу акціонерних товариств з публічних у приватні у світі прийняття проекту ЗУ щодо спрощення ведення бізнесу та залучення інвестицій емітентами цінних паперів.

Оксана Параскева досліджує особливості корпоративного управління в банківському секторі, є автором «Корпоративне управління в банках України: минуле, сьогодення та майбутне» (2015) та має велику кількість інших публікацій, тому учасникам лекції було цікаво дізнатись, яким чином зміни у корпоративному управлінні будуть стосуватися зокрема банків.

Також лектор зосередила увагу на обов’язковості формування незалежних наглядових рад у найбільших державних компаніях згідно із ЗУ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності та навела цікаві приклади із своєї професійної діяльності.

Щиро дякуємо висококваліфікованому фахівцю у сфері корпоративного управління Оксані Параскеві, усім присутнім за можливість отримати професійний досвід та цікавий корисний діалог. Бажаємо студентам успішного набуття знань та досвіду у сфері корпоративного управління!

24.11.2017
42265
2653
остання редакція 07.02.2018
456287