logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Ділова досконалість як цільова установка підвищення конкурентоспроможності університету

Загальна інформація

Проблематика підготовки компетентних фахівців для різних галузей діяльності вітчизняних організацій, у тому числі вищих навчальних закладів, стає сьогодні наріжним каменем їх успішного функціонування та розвитку.

КНТЕУ багато років поспіль будує свою концептуальну політику навчання студентів та науково-методичної роботи викладачів на ґрунті системи управління якістю. Саме у напрямі реалізації цілей підготовки конкурентоспроможних та компетентних фахівців 11 грудня 2017 року до університету завітав президент Української асоціації досконалості та якості, голова Комітету з питань якості, досконалості, конкурентоспроможності та сталого розвитку Громадської ради при Мінекономрозвитку України, віце-президент Міжнародної академії стандартизації Петро Калита з актуальною темою наукового семінару «Ділова досконалість – основа конкурентоспроможності та сталого розвитку організацій і економіки».

До зустрічі зі спікером активно долучились перший проректор з науково-педагогічної роботи Наталія Притульська, проректор з наукової роботи Світлана Мельниченко, декан факультету торгівлі та маркетингу Віктор Осика, директор центру розвитку кар’єри Оксана Назаренко, начальник навчально-методичного відділу Тетяна Божко, начальник науково-дослідної частини Тетяна Лосіцька, завідувач кафедри менеджменту Сергій Бай, завідувач кафедри філософських та соціальних наук Наталія Латигіна, а також працівники кафедр та інших підрозділів КНТЕУ, небайдужі до проблем забезпечення досконалості та якості функціонування університету.

Під час семінару Петро Калита розповів про тенденції, орієнтовані на безпеку, якість і конкурентоспроможність, висвітлив відмітні риси між «діловою досконалістю» та «недосконалістю», «технічним регулюванням» і «стандартизацією» тощо. Протягом презентації також було звернено увагу на принципові помилки, що допускають керівники, прагнучи побудувати ефективну систему менеджменту, порушено питання про критичну важливість процесів удосконалення організацій для перетворення України в розвинену європейську державу. У другій частині семінару спікер обґрунтував значення формування ефективної системи менеджменту як основи ділової досконалості організацій у суспільстві та звернув увагу слухачів на її складові елементи та чинники формування.

Наприкінці семінару слухачі взяли участь у дискусії та отримали відповіді на питання, що їх найбільше цікавлять у сфері якісних змін у вітчизняному суспільстві.

Щиро дякуємо визнаному в Україні та за її межами професіоналу з якості та організаційної досконалості Петру Калиті та сподіваємося на подальший успішний конструктивний діалог і стратегічне партнерство з Українською асоціацією досконалості та якості!

11.12.2017
433884
2138
остання редакція 07.02.2018
456287