logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Кулінарна майстерність без кордонів: договір про співпрацю з міжнародними партнерами

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті з ініціативи громадської спілки «Український кулінарний союз» протягом 19 – 24 січня перебувала делегація Асоціації шеф-кухарів Туреччини на чолі з президентом, акредитованим суддею WACS – Сефером Япічі (Sefer Yapici) та членом Асоціації зі стажем роботи 40 років – Тургутом Четіним (Turgut Çetin).

Під час візиту було обговорено питання подальшої співпраці між КНТЕУ, громадською спілкою «Український кулінарний союз» та Асоціацією шеф-кухарів Туреччини. Зокрема, 24 січня Київським національним торговельно-економічним університетом та представниками Туреччини: Муніципалітетом Кемальпаша, Управлінням з питань культури та соціальних заходів Муніципалітету Кемальпаша, Егейською асоціацією шеф-кухарів і Федерацією кухарів та шефів Туреччини - було підписано договір про співпрацю з громадською спілкою «Український кулінарний союз».

Також була проведена лекція для викладачів факультету ресторанно-готельного та туристичного бізнесу і студентів на тему «Сучасні тенденції національної кухні Туреччини» та майстер-клас з приготування національних страв і десертів («kuru patlıcan dolması», «patlican tepsi kebabi», «patlıcan dolması», «lahana sarması», «kabak tatlısı»).

На зустрічі представників Туреччини з учасниками кулінарного клубу студенти поставили найбільш актуальні питання щодо підготовки та участі в міжнародному кулінарному фестивалі BestCookFest-2018 Kemalpasa – Izmir, який відбудеться 20-23 квітня у м. Ізмір (Туреччина), отримали корисні поради.

Метою ж договору стало визначення принципів та обов'язків, пов'язаних з проведенням ІІ Міжнародного кулінарного фестивалю в Муніципалітеті Кемальпаша «BestCookFest Kemalpasa- 2018», який буде організовано у співпраці із зазначеними сторонами України та Туреччини 19-23 квітня 2018 р. Метою кулінарного фестивалю є популяризація та розвиток кулінарного мистецтва серед аматорів та професіоналів, підвищення професійної майстерності фахівців і молоді, активний обмін професійним досвідом, зміцнення дружби та співпраці між Україною та Туреччиною.

У фестивалі передбачено участь представників більше 30 країн світу, зокрема з України, Англії, Греції, Сполучених Штатів Америки, Ісландії, Кореї, Індії, Пакистану, Узбекистану, Тунісу, Сербії, Румунії, Палестини, Македонії, Кіпру, Польщі, Бразилії, Ізраїлю, Хорватії, Словаччини, Туреччини та ін. До суддівської колегії запрошені представники кожної країни-учасниці. Фінансову підтримку фестивалю здійснює уряд Туреччини за активною участю Муніципалітету Кемальпаша.

У програмі фестивалю передбачено не тільки проведення більше 40 різних видів змагань з кулінарного і кондитерського мистецтва, але і проведення ряду мистецьких заходів: виступи фольклорних, хореографічних груп, виставка художніх витворів мистецтва, презентація локальних продуктів промислового виробництва та домашніх господарств тощо.

Отже, бренд Українського кулінарного союзу «BestCookFest» набуває популярності не тільки в Україні, але і розширює свою географію проведення на міжнародному рівні. Незабаром «BestCookFest Kemalpasa-2018» стане наймасштабнішим кулінарним фестивалем Туреччини та сприятиме розвитку кулінарної культури, дружби і взаєморозуміння між різними народами світу. 

24.01.2018
42265
3044
остання редакція 31.01.2018
Vega