logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Подорож студентів КНТЕУ до інноваційного парку UNIT.City

Загальна інформація

Інноваційний технопарк UNIT.City та унікальну ІТ-школу UNIT Factory відвідали 22 лютого 2018 року студенти освітнього ступеню "магістр" 7 групи ФОАІС спеціальності "Комп’ютерні науки" в межах вивчення навчальної дисципліни "Трансфер технологій" спільно із викладачем кафедри менеджменту доцентом Іриною Совершенною.

Розташоване в районі Дорогожичів UNIT.City – інноваційне місто в місті, мета якого – допомагати у створенні нових продуктів і компаній. На площах технопарку, що відкрився у 2016 році на території колишнього мотозаводу, сьогодні розташовані технічні лабораторії, акселератори стартапів, R&D-центри і навчальний заклад, що об’єднуються в екосистему для розвитку інновацій, де навчаються, створюють і відпочивають (а згодом зможуть і поселитися) представники нової економіки України.

Екскурсію по UNIT.City та ІТ-школі UNIT Factory для студентів провела UNIT Team (учасник команди) Анастасія Пристинська. Як дізналися екскурсанти, проект будівництва технопарку реалізується за підтримки фонду K.Fund українського бізнесмена, першого віце-президента УСПП Василя Хмельницького і ряду компаній хай-тек сектору. Серцем технопарку є унікальна ІТ-школа UNIT Factory, навчання у якій стартувало у жовтні 2016 року за франшизою французської школи "42", і є повністю безоплатним. Студентом може стати будь-яка молода людина від 18 до 30 років, яка успішно пройде відбір. Випускники цієї школи успішно працюють в IBM, Amazon, Tesla Motors, а також запускають власні стартапи. До української UNIT Factory у 2016 році  було відібрано 280 осіб, а до 2020 року школа сподівається збільшити обсяг студентів до 2000 осіб.

Відвідувачі мали змогу побачити, що UNIT Factory займає триповерховий корпус, містить дві великих просторих зали з більш ніж 200 комп’ютерів iMac, кухню, кафе, спортзал, зал для зустрічей, переговорів, ігор, заходів, відеоігри, тенісний стіл та інше. Революційною є інноваційна система навчання – peer-to-peer, відсутність традиційних вчителів (є тільки 10-хвилинні відеолекції англійською), проектно-орієнтована освіта, постійний пошук знань, самонавчання, самодисципліна, інакша мотивація. Школа відкрита цілодобово і передбачає гнучкий графік відвідування. 

Студенти мали змогу поспілкуватися також із студентами UNIT Factory, які поділилися своїм досвідом і зробили висновок, що успіх приходить до того, хто більше працює, прагне постійно розвиватися та змінюватися, не боїться помилятися і ставити питання, хто бере відповідальність за освіту в свої руки. Cаме таких активних, творчих фахівців-інноваторів очікує нова економіка України.

Щиро дякуємо пані Анастасії і команді UNIT за цікаву екскурсію! Бажаємо засновникам унікального  інноваційного технопарку успіхів в його розбудові!

Віртуальну екскурсію по UNIT Factory можна подивись тут.

22.02.2018
456287
2579
остання редакція 11.07.2018
42265