logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Організаційна культура як дієвий інструмент управління підприємством: практичний семінар-тренінг для студентів кафедри менеджменту

Загальна інформація

У Центрі бізнес-тренінгу КНТЕУ відбувся цикл семінарів-тренінгів, проведених доцентами кафедри менеджменту Ю.В. Білявською та Н.В. Микитенко, присвячених оволодінню методиками формування дієвої організаційної культури на підприємстві. У процесі проведення семінару-тренінгу були вирішені такі завдання: обґрунтовано сутність і актуальність феномену організаційної культури в сучасному бізнес-середовищі; проаналізовано сучасний досвід формування дієвої організаційної культури; сформовано навички проведення діагностики життєвого циклу організаційної культури підприємства; обґрунтовано комплекс заходів щодо підвищення ефективності організаційної культури сучасного підприємства.

У рамках програми семінару-тренінгу з 23 лютого по 27 лютого 2018 року було застосовано широкий спектр інноваційних та інтерактивних навчальних методів і технологій, які викликали чималий інтерес в учасників. Зокрема, використовуючи технологію S.M.A.R.T., слухачі навчилися чітко формулювати мету організаційної культури для сучасного бізнесу, а в результаті проведення в міні-групах бізнес-симуляцій "культурний батл" та "культурний брейн-ринг" навчилися цінувати організаційну культуру не лише підприємства, але й культурні взаємовідносини між командами та один з одним. "Солодким десертом" стало виконання завдання world café "Культурне тірамісу", під час якого учасники навчилися приймати рішення та відстоювати власну точку зору щодо формування організаційної культури на підприємстві. Спілкування в кулуарах сприяло новим знайомствам, обміну досвідом та створенню чудових фото на згадку.

Підбиття підсумків семінару-тренінгу передбачало застосування рефлексій "Дерево вражень" та "Чемодан, млинок, кошик", за допомогою яких було встановлено, що проведений захід досяг сформульованої мети та був корисним і цікавим. А учасники семінару-тренінгу – студенти 1 та 4 курсу ФЕМП – оволоділи вміннями альтернативного вибору інструментів забезпечення дієвої організаційної культури, ідентифікації діючої моделі та життєвого циклу культури підприємства, обґрунтування заходів із формування сильної організаційної культури.

Слід додати, що приємні та захопливі враження і відгуки студентів відчутно надихають викладачів на подальшу роботу щодо проведення подібних заходів та вдосконалення викладацької майстерності.

27.02.2018
456287
1628
остання редакція 05.03.2018
Vega