logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Щоденник Х Консумерфесту. Круглий стіл "Експертиза в митних цілях"

Загальна інформація

У рамках Х Консумерського фестивалю 14 березня 2018 року був проведений круглий стіл на тему "Експертиза в митних цілях". Модератор круглого столу - завідувач кафедри товарознавства та митної справи, доктор технічних наук, професор Ніна Василівна Мережко.

Рішення круглого столу.

Круглий стіл  відкрила перший проректор з науково-педагогічної роботи, д.т.н., проф. Притульська Наталія Володимирівна, яка підкреслила важливість експертної роботи в діяльності митних органів та підготовки фахівців цієї сфери. З вітальним словом до учасників круглого столу звернувся декан факультету торгівлі та маркетингу Віктор Анатолійович Осика.

Основні питання, що обговорювалися на засіданні круглого столу:

  • роль Департаменту податкових та митних експертиз ДФС при здійсненні митних процедур;
  • практичні аспекти ідентифікації харчових продуктів у рамках процедур митного контролю та оформлення;
  • особливості встановлення належності товарів до таких, що містять наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги, прекурсори, сильнодіючі чи отруйні речовини;
  • експертиза непродовольчих товарів у митних цілях;
  • здійснення попередньої оцінки майна, вилученого за порушення митного законодавства.

У засіданні круглого столу взяли участь фахівці факультету товарознавства та маркетингу КНТЕУ, Львівського інституту економіки і туризму, представники Департаменту податкових та митних експертиз Державної фіскальної служби України, Енергетичної митниці ДФС, бізнес-структур, фахівці музейної справи, експерти культурних цінностей, студенти.

З доповідями із зазначених питань виступили:

  1. Севрюков Іван Олексійович – президент ТБ "Українська універсальна товарна біржа".  "Застосування різних видів експертизи при визначенні розміру митних платежів".
  2. Даниленко Леся Анатоліївна - заступник начальника управління товарознавчої, інженерно-технічної та криміналістичної експертизи – начальник відділу управління товарознавчої, інженерно-технічної та криміналістичної експертизи Департаменту податкових та митних експертиз ДФС. "Вимоги до підготовки експертів-оцінювачів та основні підходи до здійснення оцінки майна".
  3. Дишлова Валерія Валеріївна - начальник відділу інженерно-технічної та криміналістичної експертизи управління товарознавчої, інженерно-технічної та криміналістичної експертизи Департаменту податкових та митних експертиз ДФС. "Особливості експертизи зброї, її частин та конструктивно схожих виробів" .
  4. Євтушенко Надія Володимирівна – заступник начальника відділу досліджень нафти, нафтопродуктів та мастильних матеріалів управління експертиз та досліджень хімічної та промислової продукції Департаменту податкових та митних експертиз ДФС. "Особливості дослідження нафтопродуктів з метою класифікації".
  5. Соловйова Олена Анатоліївна – головний державний інспектор-експерт відділу досліджень товарів легкої та целюлозно-паперової промисловості управління експертиз та досліджень хімічної та промислової продукції Департаменту податкових та митних експертиз ДФС. "Проблемні питання дослідження взуття" .
  6. Артамонов Олександр Борисович – головний державний інспектор-експерт відділу неорганічних речовин та металів управління експертиз та досліджень хімічної та промислової продукції Департаменту податкових та митних експертиз ДФС. "Особливості дослідження вугілля/керамічних санітарно-технічних виробів у митних цілях".
  7. Братюк Дмитро Володимирович - головний державний інспектор-експерт відділу досліджень спирту, спиртовмісних рідин, алкогольних та безалкогольних напоїв і тютюну управління експертиз та досліджень харчової продукції, напоїв та біологічно-активних речовин Департаменту податкових та митних експертиз ДФС. "Основні аспекти дослідження тютюнових виробів у митних та податкових цілях".
  8. Золотарьов Ігор Анатолійович – начальник управління адміністрування митних платежів Енергетичної митниці ДФС. "Експертиза енергоносіїв при митному контролі та митному оформленні".
  9. Озимок Галина Володимирівна – декан факультету менеджменту, товарознавства та комерційної діяльності Львівського інституту економіки і туризму. "Досвід підготовки фахівців спеціалізації "Товарознавство та експертиза в митній справі» у Львівському інституті економіки і туризму".
  10. Белінська Світлана Омелянівна – професор, завідувач кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю Київського національного торговельно-економічного університету. "Експертиза алкогольних напоїв".
  11. Індутний Володимир Васильович – професор кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету. "Експертна оцінка памяток культури".
  12. Коломієць Тетяна Миколаївна, Черняк Людмила Володимирівна – доценти кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету. "Методичні підходи до товарознавчої експертизи в митних цілях".
  13. Караваєв Тарас Анатолійович – доцент кафедри товарознавства та митної справи Київського національного торговельно-економічного університету. "Особливості проведення митної експертизи товарів".

14.03.2018
42265
3752
остання редакція 15.03.2018
Vega