logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Щоденник Х Консумерфесту. Урочистості з нагоди Всесвітнього дня прав споживачів

Загальна інформація

 У Гранд-холі корпусу А КНТЕУ було проведено низку заходів з нагоди Всесвітнього дня прав споживачів, який відзначають 15 березня 2018  року. Учасники та гості змогли ознайомитись з історією розвитку консумеризму, його сутністю та правами споживачів. З метою підвищення правової обізнаності було презентовано правопросвітницький проект "Я маю право!" від Міністерства юстиції України. Слоган проекту: "Знаю! Дію! Захищаю!". Адже, знаючи свої права, громадянин свідомо та впевнено діє, захищаючи себе згідно законів. 

Студенти, працівники університету та гості Х Консумерського фестивалю активно брали участь в інтерактивній грі "Фінансовий геній-захисник споживачів", що була організована навчально-консультаційним центром з надання фінансових послуг, представленим кафедрою банківської справи.

Український  альянс по боротьбі з підробками та піратством представив широку експозицію Музею підробок. Учасники мали змогу ознайомитись зі зразками контрафактної і піратської продукції: іграшок, різноманітних аксесуарів, одягу, взуття, парфумерії, косметики, хімічних засобів та інших товарів. Експерти розповіли про проблему підробок, про наслідки та небезпеку, які можуть  загрожувати здоров'ю споживачів, якщо придбати контрафактний товар. Охочі мали нагоду висловити своє ставлення до купівлі контрафакту за допомогою анкетування. Мета даного заходу була спрямована на усвідомлення споживачами проблеми підробок та ризиків придбання контрафакту.

Також були представлені результати моніторингу закладів ресторанного господарства та інтернет-магазинів.

Під час урочистого підведення підсумків Consumerfest усіх привітала Притульська Наталія Володимирівна, перший проректор з науково-педагогічної роботи. Вона наголосила на важливості правової свідомості, підкреслила те, що захист прав споживачів є однією з найактуальніших проблем майже всього світу, для вирішення якої КНТЕУ проводить Консумерський фестиваль, який цього року є ювілейним. Також зі святом привітали керівник Держпродспоживслужби Лапа Володимир Іванович та начальник Головного територіального управління юстиції в місті Києві Куценко Станіслав Ігорович. Крім цього, на концерті було нагороджено переможців конкурсу обізнаних споживачів "Стань студентом КНТЕУ на один день", нагороди яким вручив Костянтин Грубич, тележурналіст, ведучий програми "Знак якості", лауреат премії "Телетріумф". Усі переможці були нагороджені грамотами та подарунками.

15.03.2018
42265
1796
остання редакція 19.03.2018
Vega