logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Засідання щодо обговорення стану правничої освіти в КНТЕУ

Загальна інформація

У Київському національному торговельно-економічному університеті відбулося засідання щодо обговорення стану правничої освіти та заходів, спрямованих на покращення освітніх послуг і підготовки випускників бакалаврату до єдиного фахового вступного випробування на магістратуру зі спеціальностей "Право" та "Міжнародне право".

Ректор КНТЕУ Анатолій Антонович Мазаракі зазначив, що низку кроків у напрямку підвищення результативності складання зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) для вступу в магістратуру нашими випускниками вже зроблено: програми кваліфікаційних екзаменів повністю відповідають програмі зовнішнього незалежного оцінювання, відкрито курси підготовки до ЗНО для студентів 4 курсів, на сайті дистанційної освіти КНТЕУ розміщено тести для самостійної підготовки студентів із дисциплін блоку "Право", за якими також можна перевірити рівень власних знань. Водночас науково-педагогічному складу факультету міжнародної торгівлі та права необхідно зосередитись на підвищенні якості викладання профільних дисциплін, постійному оновленні методичних матеріалів та удосконаленні завдань бакалаврського кваліфікаційного екзамену.

Перший проректор з науково-педагогічної роботи Притульська Н. В. ознайомила присутніх із результатами аналітичного дослідження за результатами освітніх вимірювань Міністерства освіти і науки України "Стан юридичної освіти в Україні" (можна ознайомитися на сайті МОН України). Вона зазначила, що керівництво КНТЕУ відповідально ставиться до даних, які містяться в зазначеному дослідженні, тому до обговорення були запрошені керівники структурних підрозділів університету, викладачі всіх випускових кафедр зі спеціальності "Право" та "Міжнародне право", а також студенти. У звіті МОНУ зазначено, що КНТЕУ посів 9 місце як ЗВО, що прийняв на магістратуру зі спеціальності "Право" найбільше студентів з інших закладів вищої освіти. Це ще раз підтвердило високий рейтинг нашого університету серед абітурієнтів. Крім того, у звіті підкреслено високий рівень володіння нашими студентами іноземними мовами та гарний рівень успішності з тесту загальної навчальної правничої компетентності. 

У підсумку засідання проректор з науково-педагогічної роботи Шаповал С. Л. запропонувала: по-перше, поширити позитивний досвід кафедри міжнародного приватного, комерційного та цивільного права, яка започаткувала залучення всіх охочих на додаткові оглядові лекції з дисциплін "Цивільне право" та "Цивільне процесуальне право" для підготовки до єдиного фахового вступного випробування (ЗНО з права); по-друге, розробити тести для проходження пробного тестування з блоку "Право" та "Англійська мова" з метою надання можливості всім охочим спробувати власні сили в умовах максимально наближених до форми проведення ЗНО.

Бажаємо всім студентам успішно пройти зовнішнє незалежне оцінювання та чекаємо в магістратурі КНТЕУ!

03.04.2018
42265
1773
остання редакція 11.04.2018
Vega