logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Участь кафедри менеджменту в студентській науковій конференції "Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства"

Загальна інформація

Щороку навесні факультет економіки, менеджменту та психології вже вкотре традиційно проводить щорічну студентську наукову конференцію "Пріоритети соціально-економічного розвитку суспільства", участь у якій беруть студенти всіх факультетів університету відповідно до проявлених наукових інтересів. Цього року кафедру менеджменту на пленарному засіданні конференції, що відбулося 5 квітня, представляла студентка освітнього ступеня "бакалавр" освітньої програми "Менеджмент персоналу" Остапенко Марія (наук. кер. – доц. Миколайчук І. П.) із доповіддю на актуальну тему "Бізнес-тренінг як інструмент формування підприємницьких компетентностей фахівців", що викликала зацікавленість в аудиторії.

Кафедрою менеджменту було традиційно організовано 3 наукові секції, що засідали під час конференції – "Управління персоналом як фактор соціально-економічного розвитку суспільства" (керівник – доц. Миколайчук І. П.)., "Соціально-відповідальне управління бізнесом" (керівник – доц. Волобуєв І. М.) та "Інноваційні та стратегічні технології управління суб’єктами господарювання" (керівник – ст. викл. Яцишина К. В.).

У засіданні секції "Управління персоналом як фактор соціально-економічного розвитку суспільства" взяли участь 3 викладачі кафедри менеджменту та 17 студентів ФЕМП, ФМТП та ФОАІС, з яких було представлено 11 цікавих актуальних доповідей із різних сфер управління персоналом – у т.ч. щодо проблематики демотивації персоналу в практиці підприємств та шляхів її подолання (Аня Турта, ФЕМП 3к., наук. кер. – доц. Сичова Н. В.), розвитку HR-бізнес-партнерства як сучасної тенденції вітчизняного ринку (Діана Калашникова, ФЕМП 2к., наук. кер.– доц. Волобуєв М. І.), а також талант-менеджменту в сучасній практиці управління персоналом (Вікторія Барановська, ФМТП 2к., наук. кер. – доц. Совершенна І. О.)., методам підвищення результативності діяльності персоналу (Крістіна Гуреєва, ФМТП 3 к., наук. кер. – доц. Бєляєва Н. С.).

Цікавою та насиченою різними прикладами з власного досвіду була доповідь Владислава Гузя (ФМТП 3 к., наук. кер. – доц. Бєляєва Н. С.), присвячена успішній практиці мотивації персоналу на підприємствах України, що отримала заслужене призове місце за оцінками аудиторії.

Студент ФОАІС 4 курсу Дмитро Назаренко (наук. кер.– доц.  Миколайчук І. П.) присвятив свою емоційну доповідь розкриттю ролі лідера в груповій взаємодії та активізував аудиторію до дискусії.

Олена Музиченко (ФМТП 3к., наук. кер. – доц. Бєляєва Н. С.) присвятила свою презентацію власному досвіду впровадження автоматизованих систем управління персоналом у практику підприємств та посіла достойне 2-ге призове місце, розділивши його з Тетяною Стронською, яка розкрила особливості застосування технології хедхантингу в практиці підбору персоналу з використанням відеосюжетів (ФМТП 3 к., 11 гр., наук. кер. – доц.  Бєляєва Н. С.).

Студентки 2-го кусу ФЕМП Інна Сімоненко та Катерина Скорозвон (наук. кер. – доц. Безус А. М.) навели багато пізнавальних прикладів з власним аналізом розвитку кадрового менеджменту в Японії та посіли 3-тє місце за результатами конференції спільно з Юлією Стрижак (ФЕМП 1м к., наук. кер. – доц. Миколайчук І. П.), що зробила у виступі наукове відкриття для аудиторії, розкривши поняття «кольорових організацій» як нового погляду на формування команди.

Актуальну проблему порушила також у своєму виступі Катерина Кострова (ФЕМП 3к., наук. кер. – доц. Сичова Н. В), розповівши  про сутність, еволюцію та вітчизняні тенденції розвитку дауншифтінгу.

Під час засідання секції «Інноваційні та стратегічні технології управління суб’єктами господарювання» були представлені доповіді з актуальних та проблемних питань стосовно різних методів ведення бізнесу в еру Industry 4.0, а саме розвиток sharing economy, bitcoins, уберизації та маркетплейсів. Значну увагу привернула доповідь про публічно-приватне партнерство для держави та бізнесу. Під час засідання секції було заслухано більше 10 доповідей студентів ФЕМП, ФМТП, ФФБС. Заслужене І призове місце посіла доповідь Марії Коваль "Sharing economy як нова соціально-економічна модель", виконана під керівництвом професора Дєєвої Н. Е.

У засіданні секції "Соціально-відповідальне управління бізнесом" взяли участь студенти факультетів ФЕМП, ФРГТБ та ФМТП. Доповідачами було висвітлено не лише сутність поняття соціальної відповідальності, актуальність якого набуває в Україні все більшого розмаху. У своїй доповіді О. В. Білик (ФРГТБ 4к., наук. кер. – доц. Волобуєв М. І.) висвітлила особливості розвитку соціальної відповідальності на підприємствах Японії. А. О. Двойних (ФРГТБ 4к. наук. кер. – доц. Волобуєв М. І.) розповіла про розвиток соціальної відповідальності в Україні. Цікавою та пізнавальною виявилась доповідь Л. Е. Калюш (ФМТП 2 к., наук. кер. – доц. Совершенна І. О.) про досвід "Grameen Bank" в Індії з кредитування бідніших верств населення.

Ю. Б. Івасенко (ФРГТБ 4к., наук. кер. – доц. Волобуєв М. І.) дуже цікаво та захоплююче розповіла про розвиток руху соціальної відповідальності серед закладів вищої освіти в Україні та навела приклади соціальної відповідальності в КНТЕУ. Доповідь Я. М. Осадчої (ФМТП 2к., наук. кер. – доц. Совершенна І. О.) зацікавила всіх слухачів інформацією про розвиток у світі та в Україні руху соціального підприємництва. Про соціальну відповідальність, як інструмент формування репутації підприємства розповіла К. Я. Марієвська (наук. кер. – доц. Силкіна Ю. О), що була визначена як найкраща та посіла 1-ше місце.

Доцільно відзначити, що студенти були високомотивовані до участі в конференції. Приємно вразили присутніх на засіданні секції високий рівень володіння студентами матеріалом своїх доповідей та захопленість, з якою вони викладали результати своїх досліджень під час презентацій.

Засідання секцій проходило у комфортному та дружньому обміні думками. Критеріями оцінювання доповідей були: актуальність, проблематика, теоретична та практична глибина проведеного дослідження, вміння презентувати інформацію тощо. Оцінити мали змогу як викладачі, так і присутні на секції студенти.

Вітаємо переможців, щиро дякуємо всім учасникам конференції за участь і бажаємо нових наукових звершень!

05.04.2018
42265
2374
остання редакція 11.07.2018
42265