logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Експерт КНТЕУ прокоментувала резонансний випадок заміни вершкового масла спредом в столичній школі під час прес-конференції "Голос.UA"

Загальна інформація

Відбулась прес-конференція в інформаційному агентстві "Голос.UA" на тему "Спред замість масла: чим кормлять в столичних школах і дитячих садочках" за участю професора кафедри товарознавства, управління безпечністю та якістю, д.т.н. Сидоренко Олени Володимирівни.

Олена Володимирівна розповіла про небезпеку транс-ізомерів жирних кислот, що містяться в спреді. Транс-жири діють на клітинному рівні, порушуючи обмінні процеси в організмі. У разі їх частого вживання в крові підвищується рівень ліпопротеїдів низької щільності, що спричиняє розвиток атеросклерозу, тромбозу судин, ожиріння. Саме тому особливо небезпечним є використання їх в дитячому раціоні.

Всю прес-конференцію можна побачити за посиланням.

Детальну інформацію про транс-ізмери жирних кислот, їх вплив на організм і продукти, які їх містять можна прочитати в інтерв’ю, яке Сидоренко Олена Володимирівна дала для каналу 112.ua.

05.04.2018
456287
2125
остання редакція 11.07.2018
42265