logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
logo
ДЕРЖАВНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ / КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТОРГОВЕЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ
img

Відомий журналіст, бізнесмен, громадський діяч Дмитро Гордон відповів на всі запитання студентства КНТЕУ

Загальна інформація

До КНТЕУ завітав відомий журналіст, бізнесмен, громадський діяч Дмитро Гордон. Зустріч була надзвичайно динамічною й емоційною, адже майбутні журналісти  мали змогу поставити питання відомому гуру цієї непростої справи, справи яка має йти від душі.

Захід виявився справжнім майстер-класом, на якому гість продемонстрував високий професійний рівень журналістики, ораторського мистецтва та вміння володіти аудиторією. "Я відповім на всі запитання", - сказав спікер на початку зустрічі. Саме у форматі діалогу вона й відбулася.

Студенти КНТЕУ готувалися до зустрічі, і це було помітно. Хтось зачитував заздалегідь підготоване питання, хтось запитував спонтанно, деякі не зупинялися і на другому своєму запитанні, проте загалом аудиторія дізналася думку журналіста щодо всіх сфер діяльності країни, його особистого та професійного життя.

Діалог розпочали з загальних, дещо філософських, питань щодо успіху, сенсу життя, розуміння щастя.

"Сенс життя в самому житті, і це дійсно так", - розпочав гість. - "Для того, щоб бути щасливим, у мене є все: сім’я, здоров’я,  улюблена робота й результати своєї роботи".

По-справжньому успішними людьми Дмитро Гордон вважає лікарів, які рятують життя, підкорювачів космосу, які працюють там, де ніхто не працював, людей, які написали великі книги, що змінюють долю інших. А він просто займається улюбленою справою, справою, яка приносить задоволення й радість. Навіть ця зустріч є проявом його наполегливої праці, адже запрошення виступити перед такою аудиторію і є результатом його професійних досягнень.

Після знайомства зі спікером, короткого огляду політичного й економічного життя країни, студенти розпочали блок професійних запитань. Пан Дмитро поділився порадами, а деякі навіть продемонстрував аудиторії у відповідь на запитання юної журналістки, дивлячись їй довго й проникливо у вічі. "Людині приємно давати інтерв’ю тому, хто йому теж цікавий, якою б великою постаттю вона сама не була", - зауважив він.

Щоб бути хорошим журналістом, потрібно хотіти ним бути, багато працювати, мати власний світогляд, вміння аналізувати, переносити цей аналіз на папір, і, що важливо, не бути байдужим до теми, бути дійсно щирим. Проте найпріоритетніше в його житті - сім’я, а потім все інше.

Відповіді гостя супроводжувалися оплесками та щирими посмішками слухачів.

Завершуючи виступ, Дмитро Гордон зауважив, що насправді існує дефіцит хороших молодих журналістів, тому він радо чекатиме на резюме щодо працевлаштування молодих талановитих людей у своєму видавництві та на сайті.

Дякуємо Дмитру за зустріч!

Плідним виявилось спілкування з професіоналом, особливо для наших студентів - майбутніх журналістів!

19.04.2018
42265
3964
остання редакція 20.04.2018
Vega